Имате ли нещо против.........?

• 7 990
  • 207
  •   1
Отговори
Здравейте мами ,искам да попитам и вас ,и да разбера вашето мнение.От две седмици давам детенцето си на детска градина ,но вече втори път като ходя да я взимам ,виждам ,че обличат нейни дрешки на други деца ,веднъж панталонки онзи ден блузка ,и да си призная аз съм против това.Съгласна съм да се случи веднъж ,но аз нося тези дрешки за нея, а не за другите деца ,би трябвало всяко дете да има резервни дрешки ,а не да взимат на другите деца от тяхните .Попитах лелката защо се получава така ,а тя отговори ,че другото дете се намокрило и нямало блузка ,затова облекли тази на моето ,ами ако моето се намокри сигурно ще вземат от дрехите на друго дете .Аз не съм съгласна и за това питам и вас ,това ми е въпроса .Имате ли нещо против, да обличат дрехите на вашето дете, на други деца .За детската градина става въпрос.Благодаря ви предварително  bouquet

# 1
Не, нямам нищо против. Тук в Белгия така се процедира навсякъде - носиш комплект резервни дрешки по принцип, но обличат на кое каквото сварят. Не виждам нищо лошо в това и не се вторачвам в такива подробности. Това все пак са само дрешки  Simple Smile

Когато моето тръгна на градина беше средата на годината и нямаше още дрешки. Напишкал се и го бяха облекли. Изпрах ги и ги върнах и ми беше приятно, че не е стоял мокър и бях благодарна на майката, която е оставила тези дрешки. И сега сме оставили и ние и ще се радвам да сме в услуга на друго детенце.

Не си слагай на сърцето такива незначителни неща  Hug

# 2
  • София
Изобщо не бих позволила да обличат дрехите на детето ми на други деца. Не би ми било приятно, още повече, че съм маниачка на тема дрехи и тяхната чистота  Peace Също не искам и да обличат детето ми с чужди дрехи. Живот и здраве, ако ни приемат на ясла, ще й нося достатъчно дрехи за преобличане, които да се позват по предназначение от самата нея.
П.П. Също така не давам дори на бабите да перат дрехите на малката, за да не й ги съсипват (защото имахме такъв случай).
Дано да не звуча като някакво чудовище, просто по някои въпроси имам железни принципи. И сега, когато знам, че явно има подобна практика, това ще е от първите неща, за които ще предупредя, при евентуален прием в яслата. Ако се налага и 5 комплекта дрехи ще нося, за да има за детето ми  Peace

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 14:16 от tonkabonka

# 3
  • София
  Всички родители трябва да осигурят резервни дрехи на децата си.
 Това се знае още при постъпването.
 Внукът ми досега не се е налагало да го преобличат,но ако се наложи има не 1 а 2 ката дрехи,чорапи даже и обувки.

Няма да ни е приятно да му облекът чужди дрехи.  В неговата детска градина не вярвам да се случи.

# 4
  • София
На мен би ми било много неприятно. Naughty

# 5
Имам против,да!Ако се случи инцидентно добре,но в противен случай...Нали всички дечица имат резервни дрешки?!Кое налага тази практика?А и имам спомени от .... ехеееееее,аз когато бях на ясла.Та една леля облече моето гащеризонче на друго дете.Аз и казах , че това е моята дрешка,а тя ме наби. #Crazy

# 6
Не бих имала нещо против.Когато сина ми ходеше на ясла,се е случвало инцидентно да се разменят дрешки.Но не е било масова практика.За мен не е болка за умиране Wink

# 7
tonkabonka напълно съм съгласна с теб. Никога не съм носила чужди дрехи - нито пък съм давала своите. За мен това е нехигиенично, а пък дори само мисълта да облека дрехата на напълно непознат човек ми се струва ГНУСНА. Защо моето дете трябва да носи чужди дрешки, защо друго дете да облича дрешките на сина ми?!?!?! Звучи ми гадно. Sick Sick Sick

# 8
  • София
Имам против,да!Ако се случи инцидентно добре,но в противен случай...Нали всички дечица имат резервни дрешки?!Кое налага тази практика?А и имам спомени от .... ехеееееее,аз когато бях на ясла.Та една леля облече моето гащеризонче на друго дете.Аз и казах , че това е моята дрешка,а тя ме наби. #Crazy

Joy Joy Joy

spoko hug

# 9
  • Mediterraneo
Ако е инцидентно, ок. Но да става практика, бих имала против, да.
 Донякъде си приличаме с Тонкабонка- към детските дрехи се отнасям особено  Laughing Държа аз да ги изпера, сгладя и сгъна, както аз си знам.

# 10
  • София
не ми се е случвало да го взема с чужди дрехи или наши да липсват...но и да стане инцидентно - нямам против...само да не   ставадума за гащи.
иначе при нас всички си носят резервни дрехи....
веднъж  след една ваканция му бях забравила пантофите - е дадоха му на друго дете за деня, за което знаеха, че няма да дойде... не беше драма голяма...освен, че аз съм патка задрямала....щах да тичам до къщи да ги взимам, но така и така за 1 час щеше да е бос, та ми казаха да не идвам, та донесох ги вечерта като го прибирах.

# 11
На нас още ни е рано за детска градина, но когато сина ми започне да ходи, определено бих била против размяната  на дрешки. И аз съм маниачка на тема чистота и не бих допуснала такава практика  Peace

# 12
Случи се един единствен път в началото.Ако се бе повторило нямаше да ми е приятно разбира се Peace

# 13
Имам против, разбира се.
По незнайни причини веднъж намерих дъщеря си облечена с дрехите на друго дете, въпреки че, в раницата й имаше комплект резервни неини неща. Бельото на въпросното дете беше със съмнителна чистота.
Нищо лично, но прекалено много държа на хигиената и не ми се нрави подобна практика.

Случката стана в частна детска градина.

А иначе това все едно аз съм го писала:

Изобщо не бих позволила да обличат дрехите на детето ми на други деца. Не би ми било приятно, още повече, че съм маниачка на тема дрехи и тяхната чистота  Peace Също не искам и да обличат детето ми с чужди дрехи. Живот и здраве, ако ни приемат на ясла, ще й нося достатъчно дрехи за преобличане, които да се позват по предназначение от самата нея.
П.П. Също така не давам дори на бабите да перат дрехите на малката, за да не й ги съсипват (защото имахме такъв случай).
Дано да не звуча като някакво чудовище, просто по някои въпроси имам железни принципи. И сега, когато знам, че явно има подобна практика, това ще е от първите неща, за които ще предупредя, при евентуален прием в яслата. Ако се налага и 5 комплекта дрехи ще нося, за да има за детето ми  Peace

# 14
  • София
Не, не съм съгласна. Манячка съм на тема хигиена, особено за бельо.
Винаги слагам резервни дрешки. Ако няма по-скоро бих направила всичко възможно, за да занеса, но не и да й сложат чужди.

Общи условия

Активация на акаунт