Имате ли нещо против.........?

• 7 992
  • 207
  •   1
Отговори
# 45
Ако се случва инцидентно ще го преглътна, но ако е честа практика......  Rolling Eyes, ами да, имам против !

# 46
Там е проблемът. Не на всяко детенце са му приготвили резервни дрешки в раничката.

Само да питам  Embarassed - в БГ всеки ден ли носи детето в раницата си резервни дрешки?

# 47
  • София
някои да, други не.
повечето деца си я оставят там и си я взимат петък и понеделник носят пак или ако нещо се върне мокро/мръсно, носят чисто за подмяна...някои мами зареждат с 5 комплекта резервни - за цялата седмица...
моят син обаче държи да не оставя нищо в детската, освен пантофите си и старателно разнасяме  раницата(което и мен ме радва честно казано), като аз държа и водата да ми я връща независимо колко пил през деня, много пък хора и това не сменят и им седят шишетата докато не свърши водата, което понякога и по седмица значи, да не бъде сменяна,  защото детето изпило само половината....

# 48
Да, торбичка или раничка с резервни дрешки. Аз не я вземам вечер, а в петък и независимо дали дрешките са обличани или не, ги пера и гладя наново.
Има случаи, когато родителя може да е забравил да сложи тениска, или нещо друго.
Понякога децата сами разменят дрешките си. Примерно имат еднакви блузки, но едното не запомнило с какво е облечено днес припознало една блузка и айде намъкнало се в нея. Госпожите не мисля, че могат да следят ежедневно тоалетите на децата и да знаят днес кой е със зелена, оранжева, червена блузка.
Специално за мен това не е трагедия. В яслата имаха и оборотни дрешки и обувчици.

За водата - във Варна не се практикува вода в шкафчетата. Имаха изключително разумен довод, че до шкавчетата имат достъп много хора и може да има и злонамерени  #Crazy

# 49
  • София
при нас не са в шкафчетата, а на едни рафтчета в банята, не че пак нямат достъп и външни хора, но по-малко така да се каже...те многото хора имат предвид родителите на децата ли?

# 50
В детската на синът ми всеки ден се носи раницата с дрехите. Забранено е оставянето и там. Единствено кърпата и пижамката се носят в понеделник и се прибират в петък.

# 51
Пaк да питам - тези всекидневни дрешки са за ясла или за градина?

# 52
  • София
аз само за градина имам опит.
да не говорим, че в първа група носех по 2-3 чифта, защото чат-пат като се заиграеше и имаше инциденти....+ всеки ден ми връщаха мокра пижама.  сега вече си ги разнасяме неупотребявани.

# 53
Разбирам ви аргументите,но наистина смятам,че всяко дете трябва да има резервни варианти,повече от двата комплекта и да не се разменят дрехи!Вие разменяте ли си дрехите с колегите , с които делите тоалетните,помещенията и посудите(чаши за кафе,кафеварки и прочие) в офиса?Аз ,лично не, и не смятам,че нашите приготвени дрешки трябва да са на разположение на всички,както и не смятам,че някоя майка ми е длъжна да ми облича детето ако не съм приготвила!и в Англия водех близначета на градина и всеки ден им приготвях 2 комплекта в повече освен дрехите с които са и не смятам,че е такава философия!Но никога не са били облечени с чужди дрехи !И още един аргумент-една жена спомена по-надолу,че и е изчезнала хавлията й след плуване на дъщеря й(пак бельо е ,нали) и са му дали на детето друга ,а тяхната след време се появила,ами не знам за вас,но аз не искам дрешките и принадлежностите на детето ми които са доста хубави да изчезват от чантата й с комплекта !

# 54
  • София
ами ако се залея с нещо и  колежката ми има дреха резервна и ми предложи - няма и да се замисля дори, ще си я сложа, ще се прибера, ще я изпера, изсуша, игладя и ще й я върна.

# 55
ами ако се залея с нещо и  колежката ми има дреха резервна, която да ми стане и ми предложи - няма и да се замисля дори, ще си я сложа, ще се прибера, ще я изпера, изсуша, игладя и ще й я върна.
идеално,а хавлията й след баня също так ли ще използваш ,която е стояла там през цялата седмица?Няма да постигнем консенсус-мир да има,всеки както му е удобно,аз съм против! Peace

# 56
  • София
за хавлията малко по-неприятно, най-вероятно обаче там самите деца  случайно са си ги разменили...
но пък знам ли...мен ми се е случвало за ръце и коса и в хотел кърпи да ползвам или хавлия за басейна, че и на чаршафите да им спя...та явно не съм особено гнуслива Wink

# 57
Не бих имала нещо против.Когато сина ми ходеше на ясла,се е случвало инцидентно да се разменят дрешки.Но не е било масова практика.За мен не е болка за умиране Wink
веднъж синчето беше се напикал 4 пъти,2 чифта наши дрехи,1 чифт чужди,1 чифт чужди,че и с чужд памперс Simple Smile

# 58
Всички родители трябва да осигурят резервни дрешки ... Учудвам се, че някои не го правят - една сутрин видях майка, която говореше на детето си, че е намокрило анцунга си в снега и че сега няма какво да му облече  ooooh! поиска "оборотен" от лелката ... Не проумявам как може да няма резервни в гардеробчето си! Колкото и да са "големи" децата, освен напишкването могат да се намокрят, залеят с храна и какво ли не. Аз оставям по 5-6 долница + още толкова гащи  Mr. Green но съм против моите да ги обуват на други, които се правят на ударени и не си носят резервни  Crossing Arms

# 59
Ако става въпрос наистина за инцидентни случаи - ок.
Но системно да използват дрехите на дъщеря ми за други деца - не.

Това, не ми се е случвало до сега. Работила съм и в градина ( холандска ) и никога не сме използвали чужди дрехи.
Имахме си резервни дрехи, принадлежащи на градината,които се използваха при нужда.
Но, да взема от чантичката на някое дете - абсурд. И то без да съм питала родителя, дали е съгласен с подобна практика.

Общи условия

Активация на акаунт