Имате ли нещо против.........?

• 7 998
  • 207
  •   1
Отговори
# 60
Нямам нищо против, когато се наложи.Няма да стоят мокри или голи децата, я.
Това с "манячка съм на тема чистота" и "нашите дрешки са твърде хубави" ми звучи доста превзето ,ще ме прощавате! Thinking
Не смятам,  че дрехите на моите деца не са достатъчно чисти или хубави та нямам нищо против, според мен е въпрос на човещина.
На всеки може да се случи да забрави, а и лелите и госпожите да не са роботи могат да се объркат, какво толкова.Случвало се е синът ни да се прибира с чужди дрехи, въпреки че има резервни, просто в бързината да не настине гол ,лелята бе объркала шкафчето.Изпрах и върнах дрехите с извинение, но майката ме успокои и дори се чудеше за какво се извинявам.
Така че без излишен драматизъм Laughing

# 61
  • София
Естественно,че всяко дете трябва да има резервни дрешки,но съгласете се,че понякога се случва и те на достигат.Ми нямам против да облекат дрехите на моето дете на друго и обратното.
Преди,като беше на градина,се е случвало сутрин в понеделник да забравя да занеса на малката пантофките,които съм взела да изпера.Слагаха и оборотни.Просто много се пързаля паркета и предпочитам така,отколкото да се пребие.Аз се връщах до вкъщи да и донеса нейните си.
Не е чак такъв проблем,какъвто го изкарват някои.Децата са си деца,по цял ден са заедно,постоянно се целуват,гушкат,разменят вируси и бактерии.Ако щете се плюват с пълни с вода усти Laughing.Предполагам това не го правите в офисите си,нали някой по-горе беше писал подобно нещо.

# 62
постоянно се целуват,гушкат,разменят вируси и бактерии.Ако щете се плюват с пълни с вода усти Laughing.Предполагам това не го правите в офисите си.

rotfImao rotfImao rotfImao

# 63
Нямам против да вземат дрешки от нашите,ако друго детенце има нужда.Няма да стои мокро и голо.
Не съм за един чифт гащи или потник.

# 64
  • София
Честно казано аз никак не се притесних за хавлията, при положение, че децата заедно киснат в басейна, а и сядат в/у едни и същи тоалетни. Иначе, относно хубавите дрехи, аз лично нямам навик да изпращам дъщеря си на ДГ с дизайнерски потник за 100 лв примерно Simple Smile

# 65
  • Ямбол
Едно от условията още при приема в нашата детска градина е, да има винаги в гардеробчето резервни дрехи за преобличане.
И всички деца имат такива.
Случва се, човешко е, някой да забрави, да се изцапат и резервите - тогава лелите си имат резервен вариант - имат си там някакви оборотни дрешки, забравени, изоставени, непотърсени, които се перат и гладят там.
Не ми се е случвало да ми обличат детето с чужди дрехи, освен в началото те сами си ги бъркаха след сън, понеже сами се преобличат, но свикнаха вече и няма повече такива инциденти.
На въпроса - да, няма да ми е много приятно. Не съм маниачка, но по-неприятно би ми станало, ако я видя с чужда дреха, отколото наша да се озове на нечие друго дете.

# 66
Ако става въпрос за инцидентни случаи нямам против да се ползват дрешките на децата ми , но ако е честа практика , не .  Peace

# 67
здравейте,

и в нашата ясла съм забелязала при инциденти, когато няма дрешки, че ползват нечии други, но определено не е практика. Като цяло нямам нищо против, случва се. Но при нас стои и друг въпрос. Имам две момичета на 2г. Те двете са си разделеили дрехите, по незнаен за мен принцип и никога не обличат дреха която са решили, че е на другата. В този смисъл ме притеснява, че ако облекат на някое дете тяхна дрешка моите двете са способни да го съблекат, само и само да не им носи дрешката. А аз винаги нося по много дрехи в яслата, нали са две Simple Smile

# 68
Не бих се радвала кой знае колко, но по добре с чужди дрешки, отколкото голо.
Слагам резервни по принцип, но всичко се случва.
Случвало се е и 2-3 пъти да сложат чужда пижама в шкафчето на детето, или да не върнат неговата ( от което съдя, че тя на свой ред се е озовала в чуждо). Ами връщам си чуждата пижама без да я пера в торбичката, в която си е била, и толкова. Объркали са се хората, голяма работа.

# 69
Блягодаря на всички.Не се вманиячавам, но аз не пера дрехите на детето с нашите дрехи, и не мога да си представя как примерно ще носи друго бельо на друго дете, е наистина това вече е голяма крайност.Защо лелката например не вземе гащите на съседката и да ги обуе Sickдали са деца или възрастни то все едно .

# 70
  • София
5 страници постинги за нещо, което със сигурност се случва инцидентно и не е масова практика...

аз винаги оставям по 2 пълни резервни комплекта. стоят си там и обикновено не се ползват, защото няма нужда. един ден се разболя докато беше в градината, повърнал 3 пъти и се наложило да му облекат дрешки на друго дете. гол или оповръщан трябваше да ми го върнат, според вас?
случва се понякога... не се превземайте и не търсете драми там, където ги няма.

# 71
jam съгласна съм с теб. Ако не е практика, не бих се подразнила. Аз също винаги оставям 2 чифта резервни дрехи, но знам ли, всичко се случва.

# 72
  • София
Ми по-добре лелките да спасят положението, нали?
Но при нас стои и друг въпрос. Имам две момичета на 2г. Те двете са си разделеили дрехите, по незнаен за мен принцип и никога не обличат дреха която са решили, че е на другата. В този смисъл ме притеснява, че ако облекат на някое дете тяхна дрешка моите двете са способни да го съблекат, само и само да не им носи дрешката. А аз винаги нося по много дрехи в яслата, нали са две Simple Smile
Първият ден пък един малък шемет облекъл дънките на моята госпожица. Бързак. Добре, че тя си ги познала, та му ги свалили от дупето.  Grinning Ама оревала преди това квартала.

# 73
но аз не пера дрехите на детето с нашите дрехи

Това също ми е било странно на мен - прането отделно. Все едно вие с мъжа ти сте чумави, мръсни, въшливи и кирливи, а детето - порцеланова и стерилна кукла? Като че ли не се гушкате, не спите в една къща, не се целувате или не се къпете заедно? Абсолютно никакъв смисъл или полза не виждам в това разделение. Фиктивно само за успокоение на някакви въображаеми разбирания  Simple Smile
Новородено бебе на няколко секунди може да излезе през оная ми работа и няма проблем, но после да му пера бодито с моите дрехи вече е върха на нехигиеничността  Wink

# 74
  • София
ам то зависи...с нашите гащи и мчорапи не бих му прала дрехите да ти кажа.... с  връхни дрехи обаче да...но най-често неговите и нашите си ги пера отделно...не за друго, но той цапа достатъчно, че пре спокойно събирам препълнена пералня само с негови така или иначе... а преди ги делят, защото неговите ги прах с различен прах....

Общи условия

Активация на акаунт