Плодови пюренца папка МАРТенска душичка сладка!

• 9 949
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
"Дилейн, основно задължение на кръстницата са да кръсти кръщелника. Grinning След това има задължение, заедно с родителите му, да го подкрепя, възпитава и напътства. Ако питаш за ритуала- може да му вземеш едно кръстче и едни дрешки за преобличане след кръщавката. Това обаче е пожелателно, а не задължително."

За ритуала питам  Laughing другото с купуването  на кръстчета  съм го свършила  Wink

# 226
Тони, смеси го с картофа, за да го яде с позната храна. Аз поне така направих и така продължавам да въвеждам. Затова малката яде буламачи Laughing

С кво да го смеся като и е първи зеленчук, освен с кърма? Ама педито каза, че може и да не и го смесвам с кърма, защото тя след това си суче, т.е. няма заменено хранене. Пусто не ми се стерилизират помпи и не ми се цади, но ако и утре не го ще чист, ще трябва да го правя с кърма. Crossing Arms
Тъкмо си мислих, че по препоръка на педи, няма да ми се налага да цадя. Tired

# 227
dilein мойто свинче също не искаше за нищо на света да помирисва зеленчуковите, като откри сливите. И кво като го бях захранила със зеленчуковите, и си ги папаше.
Ама аз нали съм тарикат, съм му приложила един пъклен план, с който малкия гадник си хапва зеленчуково пюре. Първо, аз го правя - малко картофче, тиквичка, морков, грах и ябълка. Ей тия съставки, понякога без грах, понякога без картоф, ама с тиквичка и ябълка задължително. Пасирам хубаво после. Та хватката ми е следната: първо давам една лъжичка плодово и после няколко от моя бъркоч, и така докато не си изяде дажбата. Така си изяжда около 90 гр зеленчуково и може би 40 гр плодово. Аз още не съм му заместила хранене, щото той повече от това не иска да яде, а след около 30-40 мин. си иска цицата.
А за ритуала - кръстика държи детето, докато попа го кръщава  Peace

# 228
момичета,не е толкова хубава количката,така на изложение е хубава,но нито се свива толкова лесно ,а и не е много малка,плюс това е сравнително тежка за лятна количка към 9 кг е и заема много място,ние преди да купим 3 тека ,доста гледахме тази,но повече минуси има,отколкото плюсове  Peace

И на мен на живо не ми хареса количката  Peace Общо взето е все едно да си возите детето в стол  Laughing И е доста ниска. Съответно и този "стол" е много ниско до земята  Laughing Общо взето нищо особено. Освен това има само седнало положение, което не е удобно за дете под 1год, че и повече  Peace Има по-хубави колички от този тип. Но аз попринцип не бих разчитала само на такава количка. Това са колички най-вече за път. Нямат почти никакви екстри, доста друсат и не са особено проходими по нашите улици. + това, че повечето нямат багажник, сенника все едно го няма и детето не може да спи в нея  Laughing

Днес е егати гадното време. Реших да отида на пазар, поне да свърша нещо. Ами то на такива прибежки беше натоварването на двете в колата, че лошо им стана  ooooh! А на връщане и торби имаше  ooooh!
Утре, ако е по-нормално мисля да отида до ВисВиталис да видя дали са пуснали нещо за есента  Grinning

За пюретата - гъстите разреждам с вода или с някое рядко пюре, аз винаги правя бърканица от различни пюрета  Peace

Ние си продължаваме красотите покрай зъбите. Все още се дави и кашля, но поне понамаля от сиропите. Сега и акането ни се учести. И носен секрет си имаме  ooooh! Абе всички екстри. Добре, че поне вече не се буди толкова, пу-пу. И горните определен са тръгнали. Щом аз видях набъбналия венец  ooooh! Аз ис Маги не разбирах кога ще никнат зъби докато съвсем не се покажат да напират. Егати диването, ще изцвъка 4 зъба за 2 мес.  Whistling Сестра й 4 зъба имаше към 9-ия месец  Laughing

# 229
  • София
Тони, смеси го с картофа, за да го яде с позната храна. Аз поне така направих и така продължавам да въвеждам. Затова малката яде буламачи Laughing

С кво да го смеся като и е първи зеленчук, освен с кърма? Ама педито каза, че може и да не и го смесвам с кърма, защото тя след това си суче, т.е. няма заменено хранене. Пусто не ми се стерилизират помпи и не ми се цади, но ако и утре не го ще чист, ще трябва да го правя с кърма. Crossing Arms
Тъкмо си мислих, че по препоръка на педи, няма да ми се налага да цадя. Tired

Аз изобщо не си играх с дълго захранване....Три дена въвеждам, един седи изцяло на зеленчука, на петия вкарвам следващия, като го добавям към първия и така нататък. За месец съм й вкарала 5 зеленчука и три плода плюс каша. Педито каза, че след като няма реакции (сиреч алергични прояви), да действам нататък по същия начин. На ред са ни спанак, царевица и карфиол. Просто финансово не мога да смогна на бавно захранване.

# 230
Просто финансово не мога да смогна на бавно захранване.

Защо  newsm78 Това нещо не го разбрах  newsm78 Не е ли все тая финансово дали ще купуваш 10 дни само картоф или пюрета с различни зеленчуци  newsm78
Иначе и аз въвеждам ново нещо за 5дни. На нас ни остава да въведа този месец грах и спанак. От другия месец ще пробвам и домат.

# 231
  • София
е нали казват: днес една лъжичка, утре две, вдругиден три, а след това хвърляш пюрето....По идея, захранването с нов продукт трае около 7-10 дена. Представи си колко пюрета ще хвърля

# 232
е нали казват: днес една лъжичка, утре две, вдругиден три, а след това хвърляш пюрето....По идея, захранването с нов продукт трае около 7-10 дена. Представи си колко пюрета ще хвърля

Аз затова взех управленско решение да си правя картофа сама... и без това картофите са от градината... За след това има картоф с моркоф на Хип.

# 233
  • София
Аз като нямам градински картофи....Затова купувам и мешам. Другата седмица мама ще ми донесе домашни тиквички и картофи, та почвам за да готвя. Иначе ще купувам, че не са ми плащали майчинството от май, та не мога да купувам по две пюрета на ден

# 234
Аз захранвам за по 3-4 дни,но не по 1-2 лъжички.Само първите 2,най-много 3 плода да съм давала така.Примерно въведох круша и след 3-4 дни купувам банан+круша.Така въвеждам банана.Принципно само гледам процентите на новия плод да са малко.Като въвеждах кайсия беше 10-на,15 процента кайсията вътре.То като изчислиш на 10 лъжички от въведения вече плод се пада 1 лъжичка нов.И така.3-4 дни давам кайсия с нещо си различно,но вече опитвано,като гледам да става повече % кайсията.И почвам следваща комбинация.Много ми е лесно така и да чукна на дърво,не е ставал проблем. CrazyОтварям бурканчето и давам,не броя лъжици.

# 235
glafira, що така с майчинството? Провери ли в сайта на НОИ? Аз вчера имах превод, ама това е за юли, на мен ми се пада 2 месец от декларацията... ако ме разбра какво ти написах, щот' така го обясних, че и аз трудно се разбрах... Embarassed

# 236
Аз пък не въвеждам нищо. Оварям пюрето и давам. Да чукна на дърво няма и нищо. Споделих с докторката какво правя и как давам папото и тя не ми се скара. Е естествено следя си детето как ще реагира на даденото пюре. Но ние сме отяшните. Днес си изпапка и кашата.

за майчинството- на мен на 4 са ми занесли декларацията (изплащат осигуровките със заден месец и е прецакано), но още не я виждав в сайта им. Та и аз чакам пари за юли.

# 237
  • София
glafira, що така с майчинството? Провери ли в сайта на НОИ? Аз вчера имах превод, ама това е за юли, на мен ми се пада 2 месец от декларацията... ако ме разбра какво ти написах, щот' така го обясних, че и аз трудно се разбрах... Embarassed

НЕ ми е занесена декларацията още, защото не са платени осигуровките на фирмата....Аз имам почти целия юни вече от декларацията, но трябва първо да се отчетат за юни и чак тогаз Cry

# 238
  • София
Здравейте пак от нас. Благодаря на всички, които взеха отношение във връзка с лекарството ЕЛОКОМ (да не изброявам, че ще пропусна някого). В крайна сметка го намазахме вечерта след като заспа на тънък слой, защото 2 дни с Фенистил нямаше промяна, а даже се влоши - появиха се едни мехурчета. И аз четох страшната листовка, та помолих мъж ми да намаже, че има забележка и за кърмачки... да видим максимум 4-5 дни на тънък слой нощем на едната ръчичка - ще пиша, ако има реакция...

Само аз ли съм доволна от времето? Вали-не вали, поне е по-хладно... и на Калин май му беше по-добре сякаш... И от НОИ не мога да се оплача  Embarassed

КаЯна, супер изглежда в Англия, а вярно ли е, че вечно вали  newsm78 Макар да не вали по снимките  Embarassed

Май не е баш така... Ако правилно съм разбрала от прочетеното до тук, тази схена е само за захранването, т.е. за първия продукт до достигането на определеното количество. Следващите продукти се въвеждат пак за примерно 5 дни, като се следи за реакция, но се почва с цялото количество.

Единадесета Софийска среща
в събота - 08.08.2009 г. Западен парк от 11 ч.
записвам: зелено човече, Тони_ст, (СМС на Вероники, Росикв, Дивена)

# 239
  • Стара Загора
glafira, що така с майчинството? Провери ли в сайта на НОИ? Аз вчера имах превод, ама това е за юли, на мен ми се пада 2 месец от декларацията...
И при мен беше така вчера. И аз имах пълен превод за юли!

Общи условия

Активация на акаунт