АНТИДЕПРЕСАНТИ И БРЕМЕННОСТ

• 5 115
  • 31
  •   1
Отговори
Има ли майки,които по време на бременност са приемали антидепресанти?
Преди да забременея,години наред съм била на антидепресанти за паническо разстройство.Май месец забременях и ги спрях,продължих на хомеопатия.От седмица положението е почти нетърпимо.Паническите атаки отново са налице и са почти неконтролируеми.Консултирах се с няколко лекари и всички са на различно мнение дали отново да започна лекарствата.Незнам какво да предприема-объркана съм,но и пък в това състояние не съм полезна за себе си,камоли за живота,който расте в мен.Още повече като се сетя за мъртвото раждане в осми месец миналата година и тази бременност ми е изпълнена със страх и съмнения от типа:"Дали този път всичко ще е наред???"Само да добавя-миналата година изпадах в такива лоши кризи,но не съм посегнала към антидепресантите.Дали и бебчето,което изгубих е страдало от моето психично състояние?Дали затова го изгубих?
Моля,ако има жени приемали антидепресанти по време на бременност да изкажат мнение.

# 1
Съжалявам искрено за преживяното Sad
Не е ли по-добре да посещаваш психолог-хем за преодоляване на страховете и опасенията ти, хем и като отдушник..би било по-безопасно от медикаменти.. Rolling Eyes

# 2
Не съм приемала антидепресанти по време на бременност и не мога нищо да кажа по темата. Но бих искала да те помоля да се успокоиш. Едва ли бебето ти е починало от това как ти си се чувствала психически, но неминуемо се отразява и на него. Запомни, че щастливите майки имат щастливи бебета! Не се оставяй на кризите! Да, бременната жена е по-уязвима и особенно с зле приключила предишна бременност си представям как се чувстваш, но всъщност нямаш повод за черни мисли! Гледай реално на нещата има ли за какво да се притесняваш? Бебето си расте в теб и чака момента в който ще се срещнете. Бъди спокойна и мисли за него с любов, то усеща. Лека бременност ти желая и на финала здраво,сладко бебенце!  Hug

# 3
Миличка по добре да ходиш на консултация с психотерапефт,неразбирам нищо от това ,но лекарствата винаги вредят.Пращам ти много кураж и сили,и ти пожелавам здраво бебче на финала.Разбирам те напълно,аз имам 3опита Мая ми е 4 успешен,и чак когато я взех в ръцете си бях спокойна.прегръщам те и успех Hug Hug Hug Hug Hug

# 4
Цитат
Миличка по добре да ходиш на консултация с психотерапефт,
Мисля,че психолог ще свърши по-добра работа.
Мила,успокой се. Този път всичко ще е наред  Hug
Леко бременеене !

# 5
Аз посещавам психотерапевт от 7 месеца и продължавам да ходя.Чувствах се добре,но сега с бременността всичко се завърна с пълна сила.

# 6
  • София
Ооооо, милааа! Hug Hug Hug По време на цялата ми бременност бях в паника и се будех сутрин с панически атаки, потене, не можех да дишам... Не е заради това 100%!!!!

# 7
 spoko

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 10:04 от АлЕкС-мама

# 8
Оффф милата ти. Това как се чувстваш се отразява на теб, на бебето, а и на околните! Със сигурност е много трудно, но се опитай да си наложиш да не се поддаваш на страхове. Излизай с приятелки, чети книги, гледай комедии, прави нещо, но само не се оставяй на лошите мисли. Успех и Бог да ти е на помощ!

# 9
Миличка, нормално е с бременността ужасът от преживяното да оживява отново и отново.
Самонавивай се, че всичко ще е наред този път.
Самонавивай се, че все по- малко време остава до срещата ти с бебчо, и за да е добре той, трябва да има спокойна и усмихната мама.
Ще видиш, че като родиш щастието ще те връхлети и няма да можеш да си поемеш дъх от него.
Пожелавам ти го от сърце, защото ти го заслужаваш!  Hug
Знам, че никога няма да забравиш загубената рожба, и цял живот в сърцето ти ще има празнота, но сега трябва да гледаш напред и да мислиш не само за себе си, а и за любимите същества около теб.
А точно в момента, за най- мъничкото, което расте в теб, и което ще ти носи двойна радост, защото такава е неговата нелека задача.
Ох, стана дълго, надявам се да ми простите.
Прегръдки и стискам палци всичко да е О.К.
  Hug

# 10
  • тук
 Hug не си виновна за лошото, което ти се е случило предния път
не пий лекарства, всичко, което правиш сега, малкото човече го прави заедно с теб - защо да му го причиняваш ?!?
предполагам, че ти е много трудно, не искам да го подценявам, но опитай да се справиш без хапчетата, заради бебчо и хубавото време, което ви предстои заедно; всичко ще бъде наред, трудно е, но можеш да се справиш   bouquet

# 11
Опитвам без лекарства,но е безумно трудно.Незнам как да постъпя-да ги започна ли или...

# 12
Не тьрси вина в себе си за това,което се случи с предната ти бременнот.Бебето не е страдало от психичното ти сьстояние,не си го изгубила заради това.Ако сега си мислиш,че е можело всичко да е наред,ако тогава си приемала антидепресанти,то,ако беше приемала,щеше да се чудиш дали пьк това не е навредило.
При всички случей за мен е по-добре без лекарствата през бременността,но пьк сьм и минала през там и знам какво е да не можеш без тях.
Не знам при кои лекари ходиш,но се консултирай с добри специалисти преди да вземеш решение.
Харем,чела сьм ти всички постове,чувствам те някак много близка(имаме много общо),плаках когато разбрах за момиченцето ти,просьлзих се от радост,когато разбрах,че си бременна отново.Вярвам,че всичко ще е наред,но най важно е да го вярваш ти Hug Hug

# 13
  • София
А какво казват лекарите? Няма ли нещо хомеопатично, което да не е вредно?

# 14
Не тьрси вина в себе си за това,което се случи с предната ти бременнот.Бебето не е страдало от психичното ти сьстояние,не си го изгубила заради това.Ако сега си мислиш,че е можело всичко да е наред,ако тогава си приемала антидепресанти,то,ако беше приемала,щеше да се чудиш дали пьк това не е навредило.
При всички случей за мен е по-добре без лекарствата през бременността,но пьк сьм и минала през там и знам какво е да не можеш без тях.
Не знам при кои лекари ходиш,но се консултирай с добри специалисти преди да вземеш решение.
Харем,чела сьм ти всички постове,чувствам те някак много близка(имаме много общо),плаках когато разбрах за момиченцето ти,просьлзих се от радост,когато разбрах,че си бременна отново.Вярвам,че всичко ще е наред,но най важно е да го вярваш ти Hug Hug

Ивенце,чак лентичка на бременността ме е страх да си сложа в подписа,от страх да не се случи нещо.Ама да ти кажа мисля,че този път няма да устискам без тях.Иначе на ЖК съм при Капка Атанасова(за което малко съжалявам),а терапевт ми е Д-р Даниела Овчарова.

Общи условия

Активация на акаунт