АНТИДЕПРЕСАНТИ И БРЕМЕННОСТ

• 5 143
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
И какво казват те по вьпроса?
Аз за К.Атанасова сьм чувала хубави неща,но мнението ми за Майчин дом е много скептично.А тя все още си е там,нали?
За др.Овчарова не сьм чувала,вьпреки дььььлгият ми стаж по тези лекари.Кьде и е кабинета?

# 16
И какво казват те по вьпроса?
Аз за К.Атанасова сьм чувала хубави неща,но мнението ми за Майчин дом е много скептично.А тя все още си е там,нали?
За др.Овчарова не сьм чувала,вьпреки дььььлгият ми стаж по тези лекари.Кьде и е кабинета?

Да.Капка още е в Майчин дом.А Овчарова работи в клиниката на д-р Емилова.Там е главен психотерапевт и в клиника Надежда,където аз я посещавам.Преди години посещавах Катя Казакова,но тя само ме тъпчеше с успокоителни,а Овчарова е съвсем друга личност.Помага ми,но ми дава само хомеопатия в момента.

# 17
И какво казват те за антидепресанти през бременността?
Каза,че си ходила на няколко лекари и всички са на различно мнение.
Ти какво приемаше последно?И сьс сьщото ли казват,че можеш да продьлжиш или го заместват?

# 18
Едни са на мнение,че мога да ги приемам,но след третия месец и само ципралекс(от него се чувствам най-добре).Други са на мнение да се въздържам от тях.Имали бременни,които пиели ципралекс по време на цялата бременност и сега си имат здрави бебета.Овчарова иска само хомеопатия да приемам(Аконит).И аз в момента съм в дилема.Исках да се включат майчета,които са приемали ципралекс през бременността си,но май такива няма...Щастливки Simple Smile
А ти как се чувстваш.Сега ходиш ли някъде и приемаш ли някакви лекарства?

# 19
Чувствам се добре,защото разбрах,че всичко зависи от мен да се чувствам така.
Не ходя вече никьде(от както родих)
Не приемам никакви лекарства от близо 3 години.

Аконита не ти ли помага?Щом те сьветва само с хомеопатия,значи е по добре.Много ли са чести ПА?

# 20
Радвам се,че си добре.Три години не са малко.Може да се чувстваш излекувана.ПА са около 3 на ден,с 2 от които се преборвам,но с третата вече нямам сили.Аконита ми помага,дотолкова ,че да успея горе-долу навреме да овладея кризата,но не винаги помага.Работата е там,че аз съм и с агорафобия(страх от открити пространства),тоест не мога да отида никъде сама.Преди успявах поне до магазина да отида,но от седмица-две и с това не се справям.Че и самичка ме е страх да стоя вече,а тия "Екстри" ги бях преодоляла.Общо взето ми трябва "бавачка",която да е до мен постоянно за да не получа ПА.А ти знаеш колко са страшни...

# 21
  • София
Разрових се за информация за Ципралекс:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070507085636AAWntnT

Pregnancy: The safe use of escitalopram during pregnancy has not been established. It has been reported that babies born to pregnant women who have taken citalopram during the last trimester of pregnancy may be adversely affected. Some babies required longer hospital stays as well as breathing support and tube-feeding. Also, babies experienced symptoms such as problems with breathing and feeding, seizures (convulsions), muscle stiffness, constant crying, and feeling "jittery." Physicians and pregnant women should carefully consider the benefits and the risks of all treatment options. If you become pregnant while taking this medication, contact your doctor immediately.

Не ми звучи добре, мила... Не ти препоръчвам да го пиеш.

В края на краищата доста жени изкарват бременността на легло заради други проблеми...

Eто още информация за антидепресантите:

http://www.babycenter.com/404_is-it-safe-to-take-antidepressants … pregnancy_2343.bc

Пише, че една трета от новородените изпитват абстиненция като се родят, но тя продължава кратко. Препоръчва се да спреш да ги пиеш месец преди раждането, за да няма абстиненция.

Абе, звучи ми страшничко, аз бих търпяла, не бих взимала.

# 22
Разрових се за информация за Ципралекс:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070507085636AAWntnT

Pregnancy: The safe use of escitalopram during pregnancy has not been established. It has been reported that babies born to pregnant women who have taken citalopram during the last trimester of pregnancy may be adversely affected. Some babies required longer hospital stays as well as breathing support and tube-feeding. Also, babies experienced symptoms such as problems with breathing and feeding, seizures (convulsions), muscle stiffness, constant crying, and feeling "jittery." Physicians and pregnant women should carefully consider the benefits and the risks of all treatment options. If you become pregnant while taking this medication, contact your doctor immediately.

Не ми звучи добре, мила... Не ти препоръчвам да го пиеш.

В края на краищата доста жени изкарват бременността на легло заради други проблеми...

Eто още информация за антидепресантите:

http://www.babycenter.com/404_is-it-safe-to-take-antidepressants … pregnancy_2343.bc

Пише, че една трета от новородените изпитват абстиненция като се родят, но тя продължава кратко. Препоръчва се да спреш да ги пиеш месец преди раждането, за да няма абстиненция.

Абе, звучи ми страшничко, аз бих търпяла, не бих взимала.

Благодаря за информацията  bouquet.Сега ще я прегледам.

# 23
  • Най-сетне у дома

Съчувствам ти много! Паническото разстройство е ужасно нещо. Само човек, който не го е преживял, може да смята, че се "оправя" с позитивно мислене и самовнушение. Продължителна терапия може да помогне, но в твоето положение ти търсиш спешно решение. З пристъпа на ден? Боже, как се справяш?!?

Мисля, че трябва да предприемеш спешна консултация със специалист. Не гинеколози, а психиатър, истински добър и компетентен.
Атаките не са нещо, което трябва да се търпи, те вредят на теб, вредят и на бебето ти.
Ако имаш нужда от препоръка за специалист - насреща съм!
 Hug

# 24
  • София
Аз не мисля, че я разбирам напълно и имам право да й казвам да търпи, но това, което прочетох звучи страшно и мисля, че лекарствата повече ще навредят на бебето.

# 25
Майка ми е с ПР. Преди няколко дни беше за 10 дни в Наречен- сигурна съм, че не казвам нещо ново, но програмите в клиниката там са много добри, работи се с няколко различни специалисти. Върна се  с голяма промяна.
 Не съм ходила там, но водата и цялата природа били невероятни..... Струва си да опиташ- поне за 10 дни!
 Успех!

# 26

Харем стил

отпусни се и имай радостното очакване че след раждането нещата ще се променят и самото майчинство и грижи за бебето ще премахнат ПР.

А до тогава си намери добър психиатър който ще се ангажира да те подкрепя и държи за ръчичка до раждането и малко след това ако се наложи.
Ще усетиш на кого да се довериш.

# 27
Здравей Харем,аз също бях (съм) незнам вече и аз как да се изразя с Агорафобия-мноого мноого добре разбирам как се чувстваш в момента...Аз пиех 7-8 мес Анафрамил и в момента в който разбрах че съм бременна моята психиятърка ми каза да го спирам и каза ако започна пак да се чувствам зле да и се обадя защото имало антидепресанти които можело да се приемат по време на бременност,аз слава Богу не съм звъняла защото до този момент рядко изпадам в някоя паника и се надявам да успея да изкарам така до края на бременноста макар че още от 2-ри месец се разболях от Варицела и от там все лекари все изследвания,надявам се да успееш да преминеш този труден етап особенно в този момент и ти стискам палци всичко да е наред.Кажи моля те как се развиват нещата при теб и дано скоро се почустваш по добре.

# 28
Здравей Харем,аз също бях (съм) незнам вече и аз как да се изразя с Агорафобия-мноого мноого добре разбирам как се чувстваш в момента...Аз пиех 7-8 мес Анафрамил и в момента в който разбрах че съм бременна моята психиятърка ми каза да го спирам и каза ако започна пак да се чувствам зле да и се обадя защото имало антидепресанти които можело да се приемат по време на бременност,аз слава Богу не съм звъняла защото до този момент рядко изпадам в някоя паника и се надявам да успея да изкарам така до края на бременноста макар че още от 2-ри месец се разболях от Варицела и от там все лекари все изследвания,надявам се да успееш да преминеш този труден етап особенно в този момент и ти стискам палци всичко да е наред.Кажи моля те как се развиват нещата при теб и дано скоро се почустваш по добре.

Засега успявам да овладея нещата с хомеопатия,но докога...незнам.Аз съм чувала,че ципралекс е едно от лекарствата,които могат да се приемат по време на бременност,но все още се възпирам и опитвам без тях.Но ако се наложи може би ще ги започна.

# 29
наистина ти стискам палци дано не се налага и ти пожелава бързо и леко бременеене  Hug

Общи условия

Активация на акаунт