Обсебваща баба

• 17 617
  • 186
  •   1
Отговори
# 135
Хора разни,свят широк.както каза Луна..Недейте да гледате само от своето дворче-всякакви ситуации има.Ако тръгна да разказвам не само своя опит,а и тези на близки приятели-роман ще напиша.Крайни коментарии и обобщаване е неразумно.

# 136
Конкретно в Описаните Тук случаи няма да изброявам, достатъчно видно е.Не във всички, разбира се.
Ще ти дам пример друг обаче, и той си се вписва в така разрастналата се тема:
Идва бабата още в 6.00 сутринта е пред вратата на родилката и чука с идеята да влиза да го гледа.Всички спят, съпругът-също, той е по гащи съответно, ще става за работа.Влиза и започва да нарежда-направи млякото, приготви го да е готово, да нахраня.След това ми донеси водата.След това я ходи изглади.Държи само тя детето, не го дава в ръцете на майката, когато детето заспи, разбира се слага в леглото, когато е будно-държи тя и тя храни.Това ако не е изземване на фунции, здраве му кажи.
И не е изключение, никак даже подобно поведение.Ако не се пререже в началото-прераства до заключване по стаите. ooooh!

И това съм го изживяла, със свекърва ми. Още повече, след секцио....дойде уж да ми помага, а помоща се изразяваше единственно и само в това, да държи детето. Детето само ядеше и спеше, ни колика , ни рев,нищо Laughing

После се самоотлъчи сама. Когато дойдеше уж да помага, излизаше с приятелки и толкоз Wink

Сега нито едното иска при нея, нито другото.

Обаче, не мисля, че случаят на авторката е такъв.

# 137
И аз се зачудих, какво ще накара едно дете да реве, за да седи при баба си и няма да има желание да се прибира у дома с родителите си?
Май бабата е прекалила с грижата и е загубила представа за бабинството.

Или майката е прекалила с крясъците, забраните и правилата и е загубила представа за майчинството?  Mr. Green
Това, което прави бабите и дядовците любими е, че имат повече време и желание да изслушват детето, да играят с него, да се забавляват, защото възпитанието е поверено на родителите му. Колкото и да е тъжно за въпросните родители, това са фактите.
Затова и внуците са по-обичани от собствените деца - защото друг носи отговорността за възпитанието и бъдещето им, докато бабите и дядовците са свободни просто да ги обичат.
И все пак, когато детето падне и се удари, отива, плачейки, при майка си, нали?  Wink Laughing
Как` Сийке, може пък да не е прекалила майката. Давам личен пример:
Като се роди малкия и ходехме няколко съботи подред при свекърва ми на гости да го вижда. Никой не оспорва,че му се радваше,но всеки път като си тръгвахме ни изпращаше с думите "Бабе,къде те водят тия лоши мама и тате? У ваш`то дома ли бабе? Ама то там е лошо бабе. Седи си тука при мене, баба ще си те гледка най-хубаво..."
Кой би оспорил,че това е от обич - дори аз няма да го направя, но слава на Господ тогава, а и сега детето ми още не разбира и аз я срязах /не се виждаме от няколко месеца/  то приказките спряха. Но представи си подобни приказки повтаряни на дете,което вече разбира и подплатени с безброй вкусотии, глезене и т.н. - неща,които е възможно майката да няма време да направи... И не би ли ви било болно на вас самите детето ви да предпочита баба си пред вас - на мен още не ми се е случило, но ако се случи - няма да ми е приятно.

И не виждам защо бе джанъм пак нападнахте авторката - бе тя може да е много добра жена бе хора - укротете се - изпийте по една студена бира  beer2- МОЛЯ ВИ!

# 138

...

И не виждам защо бе джанъм пак нападнахте авторката - бе тя може да е много добра жена бе хора - укротете се - изпийте по една студена бира  beer2- МОЛЯ ВИ!
Спокойно!  Stop Дишай!  Peace
 Никой не напада авторката.
Тя има възможност да прочете различ(ни гледни точки. И това ако не е обогатяване!?
Не видях някой да я квалифицира като зла майка, че и лоша снаха.  Peace

Един постинг на Кам ме подсети за нашата леля. Всеотдайна, обръщаща винаги внимание на по-големия ми син. Играят си на игри, за които на мен времето и нервите не ми стигат. Признавам си. Mr. Green Обича я и ходи с удоволствие на гости у тях. Даже често той е инициаторът за гостуването. Никак не се плаша от тая връзка. Защо ли!? Слава Богу, леля никога не си е позволила да вземе решение относно детето ми сама, без нашето /на мен и на баща му/ знание и одобрение.
Всичко е в нашите ръце, момичета.  Понякога от зле разбран синовен дълг, мълчим, което си остава не само за наша сметка, а още по-лошо, за сметка на децата ни. Не визирам конкретния случай!
И относно коментарите за конкретното и комплексното, ами то и информацията е твърде обща... Да конкретизирам, за мен означава, да извадя кристалното кълбо и к`вото ми третото око каже. Mr. Green

Последна редакция: вт, 04 авг 2009, 18:48 от luna

# 139
Но представи си подобни приказки повтаряни на дете,което вече разбира и подплатени с безброй вкусотии, глезене и т.н. - неща,които е възможно майката да няма време да направи... И не би ли ви било болно на вас самите детето ви да предпочита баба си пред вас - на мен още не ми се е случило, но ако се случи - няма да ми е приятно.

Случвало ми се е, в моето детство. Точно на възраст, когато разбирах и нито вкуснотиите на баба ми, нито думите и, нито вменяването на вина, че ни е отгледала от парче месо, можаха да промият мозъците на мен и брат ми. Не си подценявайте децата, не са идиоти.
Не, не ми е било болно, че майка ми му угажда и му прави вкусни неща, за които аз нямам време или желание - радвам се, че детето ми има шанса да ги опита, все пак. Навремето, когато свекърва ми му носеше неща, които аз не можех да си позволя по него време, също се радвах - важното беше, че детето ги получава, независимо кой ги осигурява.
За някои неща синът ми все още предпочита баба си, даже за гаджета споделя с нея повече, отколкото с мен. Вярно, не е особено приятно, но как пък да не се затръшкам от ревност.  Laughing
А и колко етапи още те чакат, специално тебе, katiado, дупе да ти е яко. Първо ще откриеш с потрес, че малкото в един момент предпочита повече баща си. После - баба си. Може и да се влюби в някои съседи и да търси повод да отиде у тях - и такива случаи има. Даже да те моли да го пуснеш да стане тяхно дете, защото имат много хубаво куче, например.  Laughing
След това ще започне да предпочита приятелите си, после гаджетата си, докато един ден, о, ужас!!! Вземе, че се ожени и съвсем ще те забие в трета глуха.
Нищо, живот и здраве, ще съм тук и ще чета, ще чета...  Joy

# 140
Никак не се плаша от тая връзка. Защо ли!? Слава Богу, леля никога не си е позволила да вземе решение относно детето ми сама, без нашето /на мен и на баща му/ знание и одобрение.

Moже би защото поведението й е нормално? Моят син обожава две от лелите си, като малък ревеше за тях, дърпаше ги за крачолите да не си тръгват, обаче никога не съм изпитвала неприятно чувство от това, но пък те са се държали съвсем адекватно към него - внимание, игри, забавления, глезотии, без подмолни приказки при кого е по-добре и без неявно настройване срещу майката. Такова поведение и отношение одобрявам винаги, но при бабичките има едно натрапване, което няма как да не се забележи.

# 141
хайде моля - изчетох цяяяяяяялата първа страница "ревнива","вманиачена" и т.н. са само някои от характеристиките,които прочетох в постовете там.
гледам,че към последните страници са се включили и нормални хора с разумни съвети и мнения  Peace
иначе по темата - и моят племенник плачеше за мен като беше малък,но аз винаги съм уважавала фактът,че каквото кажат мама и тате - това е,както и че детето си има дом, в който живее и майка и баща, които съм му обяснявала,че трябва да обича най-много на света... а аз душата си давах за него и като кажеше "лелко" бях готова на всичко, но - мама и тате на първо място!
сега сестра ми гледа моето дете понякога,но така както съм заръчала - не пренебрегва мнението ми и ако кажа да го държи голо и гладно /разбира се не го правя просто давам пример/ го прави - за разлика от свекървата,която си носи последствията.

# 142
Но представи си подобни приказки повтаряни на дете,което вече разбира и подплатени с безброй вкусотии, глезене и т.н. - неща,които е възможно майката да няма време да направи... И не би ли ви било болно на вас самите детето ви да предпочита баба си пред вас - на мен още не ми се е случило, но ако се случи - няма да ми е приятно.

За някои неща синът ми все още предпочита баба си, даже за гаджета споделя с нея повече, отколкото с мен. Вярно, не е особено приятно, но как пък да не се затръшкам от ревност.  Laughing
А и колко етапи още те чакат, специално тебе, katiado, дупе да ти е яко. Първо ще откриеш с потрес, че малкото в един момент предпочита повече баща си. После - баба си. Може и да се влюби в някои съседи и да търси повод да отиде у тях - и такива случаи има. Даже да те моли да го пуснеш да стане тяхно дете, защото имат много хубаво куче, например.  Laughing
След това ще започне да предпочита приятелите си, после гаджетата си, докато един ден, о, ужас!!! Вземе, че се ожени и съвсем ще те забие в трета глуха.
Нищо, живот и здраве, ще съм тук и ще чета, ще чета...  Joy
Как` Сийке, времето минава,темите се отварят и заключват, а ти все така разбираш само това,което ти изнася и все намираш да изсъскаш тук там. Peace Но нищо - то без теб пък не би било интересно. Mr. Green Как така пък не се появи една снаха - мен изобщо не се включвам - която да е права,че се дразни на свекърва си? Как така пък веднъж не се съгласи с някоя?
Седя тук и продължавам да те следя с единствената надежда,че някой ден ще се съгласиш с някоя съфорумка пък макар и тя да носи грозното прозвище "снаха,която не се разбира със свекървата"
Пък и недей да съдиш по себе си за другите - не винаги децата предпочитат бащите си,макар,че лично аз не виждам нищо лошо в това - той е момче и е нормално да предпочита баща си.
Баба си обаче ще предпочита само ако се запознае с нея и евентуално си общуват - което ми звучи като "Mission Impossible".
Та тъй - тук съм и те чета - дано някой ден не открия,че все пак си на хонорар към бг-мамата с основна мисия да подклаждаш спора. Peace Mr. Green

# 143
...И в един момент детето започва да хитрува, да манипулира майка си, че ако тя не му купи това, то баба ще го стори и авторитета на майката отива на кино....
Имам си едно такова в къщи.Секвай тая глезотия, че не можеш да си  представиш като стане на около 8 - 10 год.  какви чудеса ще прави.Ама тогава бабата или който и да е там ще ти каже, че ти така си го направила и ще бие страшен отбой.

# 144
...И в един момент детето започва да хитрува, да манипулира майка си, че ако тя не му купи това, то баба ще го стори и авторитета на майката отива на кино....
Имам си едно такова в къщи.Секвай тая глезотия, че не можеш да си  представиш като стане на около 8 - 10 год.  какви чудеса ще прави.Ама тогава бабата или който и да е там ще ти каже, че ти така си го направила и ще бие страшен отбой.
и има да вика "то като беше при мен беше много добро дете, а при теб що е така не знам", а истината ще е ,че детето е кротувало,за да извлича ползите ...

# 145
и има да вика "то като беше при мен беше много добро дете, а при теб що е така не знам", а истината ще е ,че детето е кротувало,за да извлича ползите ...
Ми само като я чуеш, че и синът и едно време си е подреждал гардероба, пък сега кво му е станало....

# 146
  • София
А бе, Katiado !! Ако не се дърлиш за свекърва си, намери пак с кого да се дърлиш??? И в тази тема ли?
Постовете на Как Сийка са толкова добронамерени и премерени, остроумни ... явно нищо не разбираш  ooooh!

# 147
 Ало Katido, всевиждащата и всенаказващата! Хич не ми пука за Сия, ама ти като я четеш толкова що пък и не научи нещо от нея? Що пък не придоби лек, ама съвсем лек финес в изказа?

# 148
Lucie, тук не е  форума за дюканките - да не си се объркала нещо? На Как ти Сийка съм й фен щото ме разсмива,но постовете й са всичко друго освен изброеното от теб - ма тя в дюканския май не пише, та ти от де ще знаеш... Иначе женицата челен опит май наистина е придобила доста,но то това идва с възрастта - пък аз съм още млада ...
Пък и от де ще знаеш какви са ми били подбудите да пиша за свекито newsm78 - то аз самата се бях объркала... Погрешно бях останала с впечатление,че тук човек може да сподели и съфорумка да му предложи рамо за утеха  Naughty /както май се е объркала и тукашната авторка/. Обаче тъй като не биде аз проблемите си ги реших сама нали съм си всенаказваща  Laughing- сега свекито ми е тема на постовете само до толкова колкото да споделя челен опит и други нещастни объркани съфорумки да не бъдат изядени от изгладнели дюканки, а да разберат че има и добри хора във форума.
Ало Katido, всевиждащата и всенаказващата! Хич не ми пука за Сия, ама ти като я четеш толкова що пък и не научи нещо от нея? Що пък не придоби лек, ама съвсем лек финес в изказа?
enira , ей туй удебеленото подсказва истински финес, но опазил ме Господ от присъствието на такъв финес във моя изказ.

# 149
А аз друго се чудя. Защо не оправяте личните си отношения на лични. Или ви прилича на чат темата? От долу под постовете на всяка от вас, има по едно бутонче ЛС пише на него. А кой, кого харесва и колко го чете, пък  дали бил на щат с твърда заплата в БГ-мама или на надник, май никой не го интересува.
Моля авторката, ако все още чете (в което не се съмнявам), да поясни, с какво бабата иззема функциите и.
Благодаря  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт