Нормално ли е да се почувствам така?

• 4 275
  • 51
  •   1
Отговори
Здравейте!И аз съм от тези анонимните,които молят за вашия съвет или просто искат да си кажат каквото им тежи пред вас!
Аз съм много детайлна в разказите и обясненията си,но сега няма да ви разтягам локуми.Ясно е-става дума за мъж!
От 13 години живея с него,имаме малко дете.Обичам го много,както и той мен(надявам се наистина да е така)Разбира се,имали сме и кризисни моменти,но любовта ни винаги е била по-силната!Зодията ни е еднаква,имаме малка разлика във възрастта(става въпрос само за дни).Разбираме се чудесно,сексът за толкова време продължава да е все така страхотен,даже по-страхотен от преди.Благодарна съм на Господ,че по някакъв начин съм от щастливките,чиято връзка вместо да се развали след толкова години,остана жива,истинска и по-силна от когато и да било.
Човекът до мен е почти прекрасен.Казвам почти,защото няма идеални хора,но наистина това мога да кажа за него!
Имаме много приятели,но с едно момче и момиче се събираме най-често.Винаги си изкарваме страхотно-можем да говорим както за сериозните неща от живота,така и да се смеем за глупости.Явно сме си допаднали с тях малко повече отколкото с другите.С момчето се познаваме от мнооооого отдавна,а момичето- от близо 2 години.Като по-отскоро в нашия живот за нея мога да кажа,че е много дива-не е от типа кукла Барби-не е превзета или лигава.Просто е по-хард,ако мога така да се изразя.Аз се разбирам с нея перфектно-готин човек е.
От тук идва същественото-или може би филма,в който се вкарвам.Мъжът до мен е много общителен и емоционален(аз също),но когато се кефи на някого(без значение мъж или жена)и този някой е нов човек в обкръжението му,проявява по-голям интерес-нормално е.Още в началото,като сме си говорили за момичето сме били на мнение,че е много точен човек,но понеже той повече си изразява емоциите,когато се кефи на някой,май тези емоции ми дойдоха мааалко в повече(дали защото този път става въпрос за жена и то такава,с която си паснахме и се виждаме често)От там,седейки си вкъщи(гледам детето)започнах да си мисля разни неща-от една страна зная,че той си е такъв и не проявява някакво по-специално отношение към нея,отколкото към други хора,които му харесват по душа и които той опознава с времето.От друга страна обаче незная защо,започнах да се чувствам несигурна в себе си,объркана-аз съм малко по-различна като типаж от момичето-по-уравновесена съм някак си,а тя както казах е по-дива.Мъжът ми също е малко по-див от мен и  си пасват по темперамент.Когато той харесва някого като човек,някак си се интусиазира малко повече,когато говори за него,все се бъзика,търси присъствието му и т.н. Може би от това,аз се почувствах объркана-не е ли нормално да искам аз да съм най-добрата,най-забавната и т.н. "най"  за човека до себе си?Не мисля,че избивам комплекс,но може би неговото държание ме е накарало по един или друг начин да се усъмня в себе си...и да му напомням без думи,че и аз мога да бъда такава(въпреки,че той го знае)Аз си го обяснявам така-идва нещо ново в обкръжението ни,мъжа ми се кефи на това ново и аз се чувствам в сянка. ConfusedЗадавах си милиони въпроси ,доста време наблюдавах ,размишлявах и понеже съм такъв човек,че не мога дълго време да пазя само за себе си,това което ме тормози, в един момент го попитах дали не изпитва нещо по-различно от възхищение към нея.Ние с времето се научихме да говорим за проблемите,да се изслушваме и повярвайте ми-искрени сме до болка един към друг.В първия момент стоеше и ме гледаше така недоумяващо,че се наложи отново да го попитам-каза ми,че изобщо не е предполагал,че ме е накарал да си мисля тези неща и ме попита кое точно ме е провокирало да си ги помисля.С две думи остана изумен от сценария на моя филм. Rolling EyesПриятеля на момичето му е негов страшно добър приятел-да не кажа най-добрия.Той също е много готин като човек.Не съм си мислила неща от рода,че нещо може да се случи,просто в един момент се почувствах не "на фокус" за човека до мен.Съзнавам,че това отстрани може да изглежда страшно глупаво,дори аз като погледна от същия ъгъл нещата изглеждат глупаво.Но ви питам,нормално ли е да се почувствам така въпреки убедеността си,че той ме обича много и на повърхността с нищо не ме е наранил.Каква заплаха точно съм намерила в момичето?Странното е,че наистина си изкарваме страхотно,когато се съберем-аз не се стягам по никакъв начин, не се чувствам дискомфортно,а напротив!За миг не ме е накарал да се съмнявам в неговите чувства.Може би индиректно ме дразнят някакви неща,думи и действия,които по принцип са незначителни...Ако ревността е страх,да не загубиш човека до себе си-значи не ревнувам.Какво е това според вас,което изпитвам-вярвайте ми не искам да се чувствам така! Sad
Има къде къде по-сериозни проблеми от този-но щом пиша тук,значи по някаква неизвестна за мен причина,това е,което ме прави тъжна!Най-много ми тежи,че вчера говорихме и аз му разказах  какво съм си мислила,как съм се чувствала през цялото това време (беше ми се насъбрал доста стрес от други външни фактори и вчера ми изби)направо си излях душата все едно си говорих на самата себе си(разревах се като едно магаре Shockedтези сълзи сами тръгнаха)после съжалих -казах му,че ми се е насъбрал стрес и е трябвало да избие от някъде.Той ме познава много добре,но пък не искам да си мисли,че съм някаква комплексарка.Чувствам се глупаво-дано поне един от вас да ми каже,че съм в ред! Rolling Eyes...Защото аз вече тотално си разбърках кръжащите мисли в главата и не мога да ги подредя!

# 1
В ред си.Само че малко преекспонираш нещата.Може би точно заради този стрес.Според мен нещата са наред и няма защо да се тормозиш толкова.Мъжът ти до теб ли е ?До теб е.И това ще продължи.Не се тормози.

# 2
Объркана си. Нищо ти няма.  spoko Натрупала си негативи от дребни стресови ситуации, дотежало ти е и си тръгнала да търсиш причини, поводи нещо да не е наред...
Отпусни се! 

# 3
Според мен всичко, което описваш е напълно нормално.
Няма защо да се срамуваш или да се самообвиняваш за проявената слабост.
Не знам какъв съвет да ти дам, но това, че си искрена в чувствата си и си споделила опасенията и страховете си с партньора си е хубаво. Мисля, че той е този, който може да ти помогне да се справиш с мнителността си.

# 4
Горе главата момиче, не се коси за глупости newsm47

# 5
Ох,съжалявам,момичета-аз уж нямаше да разтягам лукуми,ами представяте ли си ако бях ги разтегнала! ooooh!Извинете ме!  bouquet

# 6
kuku ruku , напълно нормално е отвреме -навреме да ...ти избият чивиите!   Laughing
Колкото и да сме сигурни в любовта на човека до нас,колкото и да нямаме съмнения,комплекси... щом се появи човек,атрактивен, забавен,повече от вероятно е да се замислим .
Но живота затова е интересен,защото сме различни.И щом твоята половинка не ти дава никакъв повод за притеснение...не виждам смисъл.
Всъщност,най-неправилното нещо,което можеш да направиш,е да се опитваш да приличаш на нея.
Защото няма да се получи...Той те е харесал и те е обикнал,такава,каквато си,именно ,защото си ти ,а не някоя друга.И това ,че с нея си допадат в някои области,не означава ,че те обича по-малко...
Ако връзката ви е силна ,както пишеш,не мисля,че имаш повод за притеснение.

# 7
  • Spain
аз все пак си мисля 4е е ревност и завист от твоя страна . явно другото моми4е притежава ка4ества които ти искаШ за себе си и за твоя мъж и виждаШ колко Щастлив става тои след като Тя е казала или свърШила неЩо . Щом си разли4ен от неиния темперамент е нормално да не успяваШ да бъдеЩ като нея , но не е забранено да я копираШ по някакъв на4ин . открии какво толкова те "дразни" в нея , какво и е толкова хубаво и го приложи върху себе си /хората постоянно се развиват и променят (това не зна4и 4е трябва да я копираШ от ..до .. )
ако мъжът ти  има глава на раменете зна4и няма ниЩо страШно за връзката ви . Щом си му казала занапред предполагам Ще е по внимателен с теб .
на мен ми се слу4и неЩо подобно ,но бях от "другата страна "  и  усетих някакъв тип ревност у жената .. аз се отдръпнах от разговори с мъжа  ,запо4нах да подкрепям пове4е нея  за да и дам увереност , макар примерно да мислех като мъжа и ...заЩото реално при мен нямаШе никакъв филинг ,а просто подобие в характерите ....
и съжалявам , макар 4е не искаШ да си го признаеШ ...ревност е , мислиШ 4е  тя е идеалното допълнение за мъжа ти ...и 4е ти не си 4ак дотам макар да си до него ти ....

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 16:55 от Hada Despeinada

# 8
Абе чак завист  - едва ли. То авторката сама си е казала, че се вкарва в някакви филми - ненужни според мен и дори вредни!

# 9
  • Spain
е завист не в лоШия смисъл на думата  ,желае да бъде като другата жена ,но има някакви задръжки или пък не знае как да го постигне ..е според мен разбира се .. аз съм просто 4овек  Wink не съм "Специалист"

# 10
И аз съм се чувствала по същия начин. Колкото и да ме харесва мъжът до мен, е възможно в един момент да хареса и някоя друга заради нещо друго. Нормално е. Изходът за мен от тези пагубни мисли е,...че намразвам момичето и започвам да избягвам срещите с него. Embarassed Не е най-добрият съвет, признавам.

# 11
Здравейте!Благодаря ви за отговорите до тук!  bouquet
Относно завистта и ревността-усещам,че не изпитвам такива.Аз се разбирам идеално с момичето,много пъти сме се съюзявали на шега срещу момчетата,говорим си и чисто женски неща,споделяла ми е доста неща-абе с две думи аз също я харесвам.Незнам дали съм се изразила правилно по-горе -тя също се доближава до моя темперамент(аз съм маааалко по-уравновесена,но изобщо не мога да се определя като скучна).Когато сме заедно четиримата, всички се шегуваме постоянно-аз също съм много общителен човек.Просто когато се кефя на някой не се ентусиазирам чак толкова.А той си реагира така,когато си намери и нови приятели мъже.
Аз не искам да съм като нея-харесвам това ,което съм,а си мисля и той(затова и по-горе писах,че се стремях да му го напомням без думи).Може би ме е подразнило това,че се появява някой нов човек,момиче,което е забавно и съм се паникьосала,че то може да се окаже по-забавно от мен,която си мислех ,че съм такава. Rolling EyesПризнавам,че съм  съпоставяла моите качества с нейните,но аз съм това което съм-късно е да се променям.Разбира се,когато човек заживее с някого и то толкова години,ясно е че малко или много се променя,докато се напаснат характерите-нашите бяха почти такива.Докато се погледнем и знаехме кой какво си мисли-дали пък това не е моят проблем-появил се е някой,който също като мен прилича на моя човек и аз подсъзнателно съм изревнувала. newsm78 Незнам,но определено вашите коментари, каквито и да са те ми помагат да скъсам сценария! Simple Smile

# 12
Чувството се казва ревност (не завист), макар и да не ти се струва така. Това че сте близки не означава че не е възможно да ревнуваш от нея. И е съвсем нормално да се чувстваш застрашена и изместена. В случая си направила точно каквото трябва и зависи от теб - да говориш с мъжа си. От тук нататък е вече негова отговорност да внимава малко повече и да те успокои и увери в теб самата и чувствата му към теб. Надявам се да го направи. Мисля че нямате проблем в момента, ако не започне да внимава обаче повечко спрямо това момиче, това мисля че ще е показателно за отношението му спрямо теб. Не вярвам обаче да стигнете до там!   bouquet 
От друга страна внимавай да не прекалиш с изискванията и мнителността към него, за да не му дотежиш и да постигнеш обратен на желания ефект така. Не е изключено да го отблъснеш ако говориш само за това... Успех, нещата ще се наредят, ще видиш  Wink  И споко, нищо ти няма, съвсем нормална жена, с нормални чувства спрямо ситуацията си!! Не мисля че преувеличаваш!!  Hug   

# 13
И аз се кефя на някой по-диви приятели на мъжа ми ама нямам по-специално/любовно/ отношение към тях.
Късай със сценария ,че ако вкараш и другите в него не се знае каква ще е развързката.

# 14
Самият факт, че интуитивно усещаш съмнение , за мен е показателен, че нещо не е наред. Може би губиш доверие в партнъора си и чувствата му или започваш да си вменяваш някакви комплекси. Бъди внимателна, Stop рано е за генерални заключения.
Просто наблюдавай с очите си, а не със сърцето си ....и все пак ако може разредете срещите си, глупаво е да се насилваш, щом се чувстваш несигурна.
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт