Лятото горещо продължава, на СЕПТЕМВРИйче първи РД се задава!!!

• 15 180
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Марина виждам те Wink
ЧРД на Георги!
Здрав и силен и с късмет да расте!
Как сте?

Хубав ден, момичета!

# 226
Дойдох да ви споделя нещо. Вчера от 9ч пътуваме, по обед бяхме на ресторант, Надя спа в количката и после пътувахме обратно. На отиване от емоции не можа да заспи в джипа, а на връщане и аз незнам какво й беше криво. Прибрахме се към 19ч и я сложих на гърне без да е давала сигнали за ходене по голяма нужда (не й носех гърнето с нас, за да я сложа след следобедния сън) и веднага като седна се изпишка и ака. Мисля, че е стискала  Rolling Eyes

Разгледах първа страничка пак  Wink
Честит първи рожден ден на Георги на мама Марина  newsm51 Да расте здраво и палаво дете!

И честити последни месечинки на Ради на Ирина, Алекс на Соня, Любослав на МамаМацка, Сияйна на Дими, Георги на Пенелопи и Ники на ЛъчеНаДъгиче  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 227

Тук сме хванати в действие  Mr. Green  в петък, на лекцията за кърмене...

Гардения, на Дари редовно й се случва вечер след банята да не иска да заспи, да нервничи, слагам на гърнето, изпишва се и после си заспива спокойна  Peace

# 228
Аз минавам за "дзак" Whistling
Мона, Цвети, значи да очакваме хубава новина скоро Simple Smile
Кола и ние ще търсим по-голяма, защото комбито не ни събира къмпингарските неща сега с малкия. Ама марки имодели не помня, мъжо за к`во е... Спомням си, че един Фолксваген ми беше на сърце, ама бил много скъп...
Абе, то докато проимаме достатъчно пари за кола - току виж поевтинял Mr. Green

В събота ходихме пак на зеленко (за един ден, че Иван имаше работа на другия Tired, а така ми се оставаше...) ето снимки:

Аз след малко се вдигам и пак на офталмолог - да види и при тесни зеници нещо си. И после за нови очила (евентуално)...

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 09:53 от Шматка

# 229
Честити месечинки на всички пораснали бебенца днес.  Hug Hug Hug
Добро утро след поредната тежка нощ от зъби. Казвам ви тя реве и аз с нея.  Cry Толкова ми дожаля. То не беше рев, а тръшкане и дране от неина страна, с извиване на тялото назад, така, че дори не можем да я държим в ръце. Изпадна в истерия. Представям си каква болка е. Ужас.  Cry Измъчи се детето. Моля ви кажете нещо за успокояване на венците, какво мажете? Кой разряд беше хомеопатичното Хамомила, че съм забравила? Да й купя днес. Дра се много време, щом накрая пях песнички, за да се успокои ( а аз не знам никакви и си измислях  hahaha ) Цока..и  накрая заспа между нас. Намести се перпендикулярно между двама ни и така спа.
Гардения, и при нас много често се случва така с гърнето. Например играе си с играчките. Събувам я, слагам я на гърнето и тя пишка и ака в него. Ще кажеш, че е стискала, докато я сложа. Или прибираме се отвън, слагам я, и пак. Вчера обаче изпуснах три акита. Срам.   Embarassed Като се събужда си бърбори и играе и аз като не отида веднага да я вдигна и тя си го пуска в памперса. Следобед нашите бяха при нас на гости и им я оставихме да излезем да пием по едно кафе и мама не могла да намери гърнето, като я видяла, че се напъва и пак в памперса.  Laughing
Монче, благодаря ти мила. Ще проходи Данчо, как не! Без да предполагаш колко бързо. Душичка! Аз никога не съм предполагала, че Аида ще бъде от рано проходилите. Вие знаете какъв тюфлек беше тя до 9тия месец. Може би беше от малкото бебета, което не можеше да се обръща на тази възраст от гръб по корем и обратно. Лежеше само по гръб и седеше. Изведнъж се отпуши. Като, че са програмирани и действат по някакъв план график.

Моля ви споделете за хомеопатията и кремчето за венците и също по питанката ми за прощъпалника? Hug  bouquet

# 230
Ланвинка, ние не сме използвали хомеопатия, но ще ти кажа аз как съм процедирала, когато на Данчо му никнеха зъби. Първо бях си взела Дентинокс. Той действа за няколко минути. Използвала съм го малко пъти, но ако уцелиш момента има ефект. Така, през нощта (не помня вие дали ползвате биба) ако истеряса, намазвам много малко бибата в частта, в която има съприкосновение с венците и давам. Хем засмуква нещо милото, хем Дентинокса успокоява венеца за малко, колкото да заспи отново. Ако не подейства обаче, давам мляко. Знам, че кърмачетата сучат по-често, когато им никнат зъби и затова не съм си правила проблеми дали не му идва в повече яденето и т.н. След млякото задължително се успокоява. С тези методи не сме имали подобна на твоята нощ. Повече от 15 мин не се е тръшкал. По-често будене да, но продължително реване не. А и откакто не му никнат зъби си спи по цяла нощ. Т.е. среднощното хранене по време на зъбоникнене не му е станало навик Wink
Това при нас. Дано и другите дадат малко жокери, та да намерите решение на проблема  Hug

П.П. Оффф, сега като препрочим поста ти, ми се струва, че хем не ползваш биба, хем си я кърмиш посред нощ, та нашите методи надали ще ти помогнат  Rolling Eyes Освен ако не си оставила кърменето за последно. 

# 231
ДУ!

Виждам пак болни бебенца имаме в нашите редици  Sad Много гадно. Аз от вчера съм с ужасно разсторойство на стомаха, такова чудо никога в живота ми не ми се беше случвало  ooooh! Цяла нощ дежурство в тоалетната. Представям си пък какво им е на бебенцата.....Докторката ми каза, че е хубажо да не кърмя бебето като съм в това състояние. Пък аз вчера съм го кърмила  Confused За сега бебо си е добре : Praynig Дадоха ми да пия едни илачи, на които пише да не се приемат по-време на кърмене, та довечера ще се цедя и ше давам от шише. За пръв път ще му е на сукалчо да пие адаптирано мляко.

Велин имаше един конец след операцията, който очаквахме да падне. Ами падна днес  Party Дано вече се оправи тази пуста раничка. Днес ще го водим на преглед по случай случката.

Ние с милото взехме решение да отучваме младежа от нощното хранене Whistling Ами така де и аз съм човек. Може и да ме корите, но на мен това кърмене нещо започна да ми дотяга, особено когато е в малките часове  Tired Много съм уморена вече, не съм спала свястно от миналата година, началото на лятото...Не че ще спра да кърмя изобщо, да не ме разберете погрешно Peace

Инче отиди на лекар, независимо какъв. Naughty

Веч кога стана време да се прибираш. Как лети това време само ooooh!

Ето морски снимки и от нас:
http://images.aneliyailieva.multiply.com/image/1/photos/17/400x4 … mp;nmid=258161327
http://images.aneliyailieva.multiply.com/image/1/photos/17/400x4 … mp;nmid=258161327

# 232
Мона, ползва биба. Тя е пристрастена към нея, но снощи по време на тръшкането се извива назад истерично и отмята глава и биба не приема.  Sad Не бях виждала такова чудо. Направо ме беше страх да не се захласне. Стана червена като домат. Дали да не се обадя на педито да каже дали е нормално, чак пък толкова.. Sad
Иначе аз кърменето го оставям накрая ако друго не подейства. Давам й, но се опасявам да не върне нощното. А и отдавна сме само на сутрин и вечер и ме е страх дали ще има. Знам ли..
Мерси за инфото за гела. Сега ще кажа на мъжа ми да го купи.

# 233
  • Варна
lanvinka и ние сме същите пак от няколко дена. Ужасно нервен през деня а нощно време се мята пъшкайки и охкайки в леглото, буди се с писък и тн. Аз бутам цица веднага и има няма мляко детето се успокоява. Защото пък биба не ползваме. Хамомилата е в разряд 9 и ме подсещаш и аз да купя пак. Тя май преди го успокояваше. Дентокинд-а давам от време на време ама не съм постоянна. Може би успокоява за малко.
Ох а как се е научил да реве от вчера. Като нещо не стане на неговата или съм се ядосала вече и съм го оставила в кошарата се започва с ред сълзи, ред сополи, ой ой ой о боже ой ой ой, чак брадичката му започва да вибрира и става толкова смешно  Mr. Green Милото се дере пък на мен ми е смешно отстрани. Ама така нарежда като стара мома  Joy
Инче, като нещеш на мамолог иди на ехограф, ама не се оставяй така в чуденка  Naughty
Болните бебенца оздравяха ли?  Praynig
Ние сме си във Варна най-накрая. В Бургас успяхме да се видим само с Ане.
Но ако някой идва към Варна да свирка. С Веч се разминахме за съжаление  Confused
Не бях слагала Ясен на гърне повече от 3 седмици - докато пътувахме насам натам, че само гърнето ми липсваше. Преди малко го сложих след обедното пюре и съм много доволна, че детето си свърши и двете работи както преди  Party

Уф че съм - Ланвинка, честито проходило детенце   bouquet

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 20:57 от Juliko

# 234
Ани честито ти проходило детенце Heart EyesЗа прощапулника и аз се чудех до сега и събирах информация,но най-много са мненията,че веднъж направи ли се детето започва съвсем стабилно да си ходи.Ние на 23.07 проходихме а аз още се почесвам.Мислех този уикеенд да го направя,но Мончето беше при баба и дядо,а мама и тати в отпуск по безбебие JoyИ сега като крайно взех решението да е тази Неделя.Едно дете ще викнем само,че било хубаво поне едно детенце да има-съседката ако се съгласи да слезе с нейната септемврийка ще е чудно.
Цвети това за приятелката ти направо #CrazyНямам думи какви свекърви има,Суити и твоята как не я е срам #Cussing out
За второ бебе леле как ми се иска понякога и на мен.Хем знам,че имам още време и ми се иска да съм пак същата като преди раждането,хем нямам търпение да гушкам един.....Симончо hahahaНа мнение съм,че второто е или около 2-3 годинки на първото или когато е минало 7-8.Междинния период ми е плашещ.Виждала съм деца на 4-5 годинки с малко бебче в семейството.Те точно са се осъзнали,но така ревнуват,вдетиняват се,катерят се по мама/тате когато обръщат внимание на бебето,а не на тях,напишкват се,искат памперси,да се возят в количка.........плаша се направо #Crazy TiredНооооо моя лекар ми каза най-рано догодина септември да работим за второ,което не знам как ще накарам мъжо да свърши Thinking Crossing ArmsЗа сега искам да отделя внимание на малката и да се погрижа и за себе си,колкото и грубо да звучи Peace
Асе имам въпрос към теб.Февруари месец на твоя лекция е присъствала позната,която роди МАрт.Била е много впечатлена от всичко,което си  казала,НО е кърмила от гърда само 20ина дни.СЛед това по нейни думи е спряла защото-цитирам-"Тя само хапеше зърното без да смуче,защото така свикна,че когато захапе бибата на шише и то тече,т.е.няма нужда да полага усилия да суче,а само да стиска."Вече 5и месец се хранят от шише,като едното хранене е АМ понеже "не се издържа това цедене"Когато я попитах защо не ми е казала да и дам тел ти тя-"Ами не вярвам,че някой може да направи нещо и за това не съм си давала зор,а и даже да спра с кърменето няма да страдам"Малко ми стана криво,но и се радвам,че все още има кърма по този начин,макар с нежелание да го прави.Исках само да ти го споделя Hug
Иринка HugНашите пъпчоци май изчезнаха почти напълно,както се и появиха.Благодаря ти за мнението,ако отново се появят отивам при педи и ще и предам думите ти Hugза да и обърна специлно внимание.
Ние тази нощ спахме 12 часа CrazyВчера бяхме на рд и тя не спря да щъка да вика,да се закача Heart EyesНие не сме като Лина-Мари Heart EyesБраво на малката ти кукла-и явно з сега само физически ще се развиваме,но да ми е жива и здрава.Имах още,но спирам,защото прекалих EmbarassedПо една голяяяяяма целувка от мен за прекрасните ни дечица,които скоро няма да са бебета а едни чудни човечета на по цяяяла годинка Heart Eyes

# 235
Мацки, имам процедурно питане Mr. Green
Намира ми  се тука едно козе мляко (домашно) за Марти, пък е 2,5 литра, много ми е за ползване днес или утре. Та да запитам - както си замразявате кърмата, дали пък и това млекце не мога да го съхраня в камерата за по-додобри времена, а? Всъщност слагам го, пък к`вото стане, ама все пак...ако някой знае нещо...

# 236
Момичета почерпете се за здравето на моя племенник, който се роди днес в 17.15 ч. в Шейново. Брат ми стана баща за първи път. А аз леля.  Heart Eyes Grinning Толкова се вълнувам...... Blush Grinning Родил се е 3850 гр., отгледан момък. Тръпнехме в очакване и се молехме всичко да бъде наред.  Praynig И двамата са добре. Сега отиваме да се почерпим фамилията за негово и на мама героиня здравето и да се опитаме да напием гордия татко  Mr. Green Joy
Целувки на всички.   bouquet Hug

# 237
lanvinka честито леля , да ти е жив и здрав племенника, мн да радва мам и тати  Heart Eyes
Jesuse_Nelly, мн хубав малкият  Heart Eyes

айди честити последни месе4инки Wink

аз да си кажа болката ве4е сме на АБ  Sad дано само бързо отщуми. ивка е с постоянно варираща Т м/у 36.2 и 37.4 и педи отсе4е до сряда да приключваме въпроса и аз малко по-сериозно с АБ-ка  Cry

# 238
ланвинка, честито, леле! Здраво и силно да е момчето. И много верен другар за цял живот на слаката си кака Аида. /Бедрос ли го кръстиха?/
Маймай, много жалко, че се стигна дотук, но понякога е по-добре да не се чака повече. Вярвам, че бързо ще ви оправи и е за добро  Hug

# 239
  • София
Инче, нищо, че е под гърдата бучката- пак на мамолог трябва да отидеш. Когато мамологът преглежда, палпитацията /опипването/ започва още от лимфните възли на врата, после подмишниците и накрая самите гърди, така че си е точно за такъв преглед.

mai-mai, знам колко е гадно чувството, когато се наложи да се стигне до антибиотик!  Sick Дай боже да подейства добре и да оздравее Ивка! Praynig

lanvinka, честит племенник! Нека бъде извор на много радост за родителите си и цялата рода!  bouquet
Прощъпулникът се прави след първите самостоятелни стъпки на детето. Не е необходимо да се чака да върви по-уверено. Simple Smile 

Вечи, стана ли вече време да си ходите? Sad Много искам догодина пак да се видим! И ще го измислим да е за по-дълго! Моля те, целуни и трите дечица от нас! Heart Eyes

Jesus, дано бързо се оправиш! Много е готин малкият! Hug

При нас нещата са горе-долу все на същото положение. Sad Сутринта Галето пак имаше температура- 37.7, после спадна. През нощта се буди на няколко пъти със силен плач- въртя се, дриска....Вече се отврати от всички диетични храни, които й даваме, и само като види лъжица или шише, започва да пищи. Отдолу двете зъбчета яко напират да излизат- направо се виждат, но не са прорязали още. Та не мога да разбера дали я боли стомахът, или зъбчетата я мъчат. Поне днес не е повръщала нито един път. Утре ще я водим отново на преглед. Свекърва ми дава зор да сме се връщали на Влас да гледаме децата, защото тя трябвало да идва на лекар в Бургас. ooooh! Въобще, лудница. Знам, че ще мине, обаче е много изморително и за трима ни... Embarassed

И за да завърша по-позитивно поста си, да се похваля, че вчера в бургаския "Хеликон" изненадващо намерих най-новия роман на любимия ми писател Орхан Памук, "Музей на невинността". Не знаех, че вече е преведен на български, и изненадата определено разведри вечерта ми. Blush

Общи условия

Активация на акаунт