Подарък за чужденец,.... и не само!

• 8 746
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • T"A
Вече доста идеи са дадени, аз само ще прибавя, че най-много ме радват книги от България, носят ми и списания - винаги е приятно да се разтоварвам с четиво на български (а и предпочитам да ме питат - особено за носене на сувенири и вещи за дома, защото аз най-добре си знам какво ми е вкъщи Wink). А половинката ми се радва най-вече на жеста от посещението, той го чувства като някаква чест да ни гостуват... всъщност това важи и за мен - самото посещение е най-големият повод за радост  Grinning За него мога да добавя и, че много неща от България го радват заради самия факт, че са от там - най-вече българското сирене, имаме и дискове със снимки от България - той така си набелязва къде да пътуваме из страната в бъдеще... от този сорт, на пръв поглед - дребни и тривиални неща  Peace

Най-добре е да помислиш тя самата какви неща си носи, когато си идва в Бг, това ще ти е ориентир какво и липсва  Peace (евентуално)

# 16
Мъжът ми е изключено да се зарадва на нещо от глина ,  битова покривчица или джезвенце.
Не е турчин, де. Той харесва плей стейшън и някакви техно неща, които аз не ги схващам много.
Ако наистина кръжиш около храната, а не можеш да пренесеш луканки и ракии ( които така или иначе май си ги купуват в Америка...), подари  хубаво издание на книга с рецепти от бг национална кухня на сестра ти. Или най-добре турска!
Ако приятелят работи на бюро можеш да му купиш нещо за бюрото му - мъжът ми има една овца, която да му напомня за мен, от някаква вълна чепкана в Банско, има си и чан и трибагреник:)) . Чан  май е идея за подарък...
Изобщо, ако е толкова важно да има 'къстче от България" аз бих се придържала към малка декорация, която да може спокойно да прибере някъде, ако случайно не му харесва  ... картина, икона в това отношение са доста ангажиращи.

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 22:23 от 10cent's

Общи условия

Активация на акаунт