Относно дъновистите...

• 10 728
  • 124
  •   1
Отговори
Вчера на Рилските езера видях дъновисти, които учеха танца Паневритмия и провокирана от видяното исках да ви питам има ли сред вас присъствали на този ден, свидетели или участници ...
Много е оскъдна информацията за Бялото братство в мрежата, а ми е толкова интересно.

Споделете вашите впечатления и мнение за Братството.

# 1
  • out of space
Майка ми и баща ми по едно време усилено четяха неговата литература, но били на една сбирка и чак ги е срам да разкажат....Това знам.

# 2
Майка ми и баща ми по едно време усилено четяха неговата литература, но били на една сбирка и чак ги е срам да разкажат....Това знам.

защо да ги е срам!?!

# 3
  • out of space
Защо да ги е срам, Розичке? Ела да ги питаш!

# 4
Аз не знам много, даже малко, но... някак си интуитивно са ми симпатични. Познавам една жена, която е дъновистка и ходи на Рилските езера всяко лято. Много свестен човек.

# 5
В нета има много информация, има и много книги публикувани. Хвани и чети.
Лично на мен Паневритмията ми е много интересна и записах детето в градината, много добре и се отразява, не им говорят нищо за Дънов или идеите му /не че имам нещо против, но не е там мястото, а и не се знае кой как си интерпретира нещата/
Самата аз бих се научила, ако имаше от кой, а да ги видиш на Рила как танцуват всички сигурно е доста впечатляващо.

Ето по тази програма обучават деца в някои градини и училища, водят ги и на екскурзии сред природата, поне в градината на дъщеря ми си работят много сериозно, не знам как е на други места. Тази година ги водиха в Родопите, наблюдаваха лешояди, търсиха минерали...

http://panevritmiyabg.org/program/index.php?lang=bg - може да разцъкаш сайта, но май не го обновяват много често

От тази асоциация направиха и консултации с психолог в градината, беше много интересно, никога не намесват Дънов и бялото братство, всичко е ориентирано към здравето на децата и нормалното им психическо развитие.

Дъновисти мисля си има във всеки по-голям, че и по-малък град, събират се, общуват, танцуват, не мога да споделя, защото не съм ги виждала, имам впечатления само за работата с децата.  Peace

# 6
Прочетох част от информацията в мрежата.
За съжаление не съм попадала на книги на подобна тематика, търся. Най-вероятно лятото ще имам време да отделя за Дънов.
Любопитно ми беше да чуя от личен опит.

А иначе - да - впечатляващо е ... Даже снимах ... от любопитство. Но едно е да подражаваш на танц, друго е да знаеш смисъла му и да прозреш отвъд движенията.
Сигурно е още по-впечатляващо да ги видиш на 19 август, образували концентричните кръгове на поляната до Бъбрека.
Най-вероятно е уникално усещането да си част от ... "това"...

Ето - последното исках да знам дали някой от вас го е преживявал!

# 7
  • Бургас
Танца е връзката с космоса . Има и лечебно действие. Не съм била в Рила, но имам приятелка, която ходи всяка пролет. Може да намериш книги в библиотеката в твоя град - не знам дали има преиздавани. Много е интересен - пише за всичко. Спомням си, че в една от книгите беше предрекъл земетресение през 2000 г. - което наистина се случи. Знаеш ли, че Пако Рабан му е последовател ?

# 8
Няма много информация за бялото братство защото според Беинса Дуно не всеки е готов да осъзнае техните идеи,а който е готов сам ще стигне до тях.Прави се с цел да се избегне критикуването и опорочаването от масовите средство.Търси и ще намериш Peace

# 9
Езическа секта! Интересно, защо комунистите я подкрепят? Може би защото мразят християнството?

# 10
Аз не знам много, даже малко, но... някак си интуитивно са ми симпатични. Познавам една жена, която е дъновистка и ходи на Рилските езера всяко лято. Много свестен човек.
Опаковката винаги е красива, идеите винаги (уж) чисти... а когато започне да се оформя някакво общество и като се видят в "сила" и "власт" и се вмирисват тотално - навсякъде политика, демагогии, интриги.  (А между другото - за фирмите подкрепящи партиите понякога си правя аналогии с католическата църква и как е диктувала на царете какво да правят - същата картинка)
Иначе природата винаги е хубава - разходка с добър приятел, миг тишина, слушаш  и гледаш как пеят птичките. (А ако искате и не ви е срам и ако не влагате лош смисъл - съблечете се голи за да усетите вятъра, дъжда, морето - няма лошо.)

Последна редакция: вт, 04 авг 2009, 07:40 от winter_wolf

# 11

защо да ги е срам!?!
Така се родила Ерика.

А пробвали ли сте да търсите литература на други езици?

# 12
Езическа секта! Интересно, защо комунистите я подкрепят? Може би защото мразят християнството?
Те дори не са секта. Сектата е отцепка, издънка (идва от лат. seco - сеча).
Това си е езическо вярване, свързано с Природата.
И на мен ми е интересно - уж модерният свят отхвърля вече християнството като архаизъм и хората са атеисти по отношение на основната религия, а то - хъврляне на сол зад рамо, стискане на палци, чукане по дърво, въртене при черна котка, ставане с ляв или десен крак от леглото, бум на гледачки/врачки по разни канали, карти таро... Списъкът май ще дойде дълъг.

# 13
  • ride my bike...
Осраха Рила в буквален смисъл.

# 14
Бях на 15 години, когато по случайност присъствах на рилската им среща. Направи ми впечатление, че навсякъде имаше нахвърляни торби, парцали някакви, шишета....Самите те - облечени в бели роби образуваха огромно хоро и си мънкаха и пееха някакви неща. Тогава /90та година/ имаше някакъв бум на сектите и в училище идваха някакви хора да ни обясняват, че Свидетели на Йехова и Муунистите щели да превземат страната и че Дъновистите и те били същите, което според мен е глупост.

Иначе съм била на лагер в хижата "Седемте рилски езера". Единствения ден без мъгла ми се е запечатал в съзнанието с красивите гледки открай докрай на държавата.

Общи условия

Активация на акаунт