Относно дъновистите...

• 10 720
  • 124
  •   1
Отговори
# 30
  • Linz
И аз имам позната, която много говори за "Учителя", но никога не е натрапвала идеите си.

# 31
Ами на мен ми е достатъчно на всяко второ изречение да се споменава някаква такава фигура... която няма нищо общо с разговора.  Rolling Eyes

# 32
Иначе по темата за Рила - струпването на огромно количества хора пречи на Планината, независимо дали са дъновисти, парашутисти или каратисти.
Чувствам аз от известно време недостиг... на енергия, а те се зареждали и презапасявали. Като взимат енергията на планината, също е вредно - разрушава се балансът  Simple Smile (и центровката и почва да чука и да хлопа)

# 33
  • Linz
Ами на мен ми е достатъчно на всяко второ изречение да се споменава някаква такава фигура... която няма нищо общо с разговора.  Rolling Eyes
Това е до човек и не е свързано с дъновизма. В Бялото братство също са хора- всеки със своята индивидуалност.

# 34
Иначе по темата за Рила - струпването на огромно количества хора пречи на Планината, независимо дали са дъновисти, парашутисти или каратисти.
Чувствам аз от известно време недостиг... на енергия, а те се зареждали и презапасявали. Като взимат енергията на планината, също е вредно - разрушава се балансът  Simple Smile (и центровката и почва да чука и да хлопа)

Пич, не става дума за енергия и бабини деветини, а за простички неща като ерозия. Ако за един ден по една пътека около едно езеро минат хиляда човека, колкото и възвишени, културни и деликатни хора да са, това неминуемо оставя отпечатък върху пейзажа.

# 35
  • ride my bike...
Цитат
Пич, не става дума за енергия и бабини деветини, а за простички неща като ерозия. Ако за един ден по една пътека около едно езеро минат хиляда човека, колкото и възвишени, културни и деликатни хора да са, това неминуемо оставя отпечатък върху пейзажа.
Точно  Hug

# 36
  • София
Иначе по темата за Рила - струпването на огромно количества хора пречи на Планината, независимо дали са дъновисти, парашутисти или каратисти.  Peace

Талази от хора по джапанки, с позатоплени бири, с дамски чанти и други възползвали се от лифта имаше, преди две-три седмици.
А "най-хубавото" беше будка за сладолед с двама позагорели сладоледаджии на "Трилистника".

# 37
Така че, който ходил - ходил! Ще разказва на поколенията. Така ли, Селтакис?

Разбира се, че е въпрос на иднивидуалност. В случая, според мен, е и въпрос на задълбоченост. Това, с което съм запозната, ме оставя с твърдото убеждение, че те държат на свободната воля и свободния избор. И са прави. Какъв е смисълът да вербуваш насила някой напълно незаинтересован? Еднаквите се надушват. Няма нужда различните да бъдат пръскани с парфюми, за да замиришат на същото.

# 38
Случайно бях попаднала на техен сайт. Стана ми странно, че се занимават с архетиповете на Юнг в тяхното учение. Трябва да потърся сайта, за да ви го копирам.

# 39
http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=2
Ето тук се регистрирай и ще намериш много информация за това,което те интересува.Много приятни хора и добри събеседници ще намериш там!
За мен това не е секта!В никакъв случай.Това са просто хора,които обичат природата и танцуват и пеят по росата в бели дрехи-нищо повече-просто се зареждат с енергия от природата,а не пазарувайки в МОЛ-а например.Кой както намери за добре.На едни им е приятно да се събират по кръчмите ,да пушат и пият на поразия и го правят всеки петък и събота,но това не се счита за сектантско.Други ходят за риба и това ги зарежда с енергия,независимо дали ще уловят нещо или не-това също не е сектантско.Защо тогава да смятаме хора за сектанти,по простата причина,че не ходят на кръчма или за риба,а правят нещо друго,което според мен е много по-полезно от първото!  Peace...Та така както първите-тези хора също се събират,но не в кръчмата,във фитнеса или в махленското кафене,а сред природата.Едните ги зарежда с енергия клюкарстването,обсъждането на важни въпроси,други пеенето и танците...не виждам какво толкова ги плюете хората.Всеки има различна житейска философия.По тая логика,че са сектанти,какво ли биха казали те за нас?За един е нормално например да се събере с приятели в кварталната кръчма на по биричка-това е пак някакъв "ритуал"......Те пък се събират с приятелите си на по "глътка чист въздух" сред Природата...Не е редно да ги съдим така-че били такива и онакива.Хора различни сме и трябва да уважаваме идеите си.Те приемат,че има различни от тях,защо да не го приемем и ние?Какво ще загубим?Нищо...  Peace

Последна редакция: вт, 04 авг 2009, 13:13 от dodyniki

# 40
Ето и хубави снимки http://www.dnevnik.bg/bigpicture/2009/08/03/765282_7-te_rilski_ezera/?ref=rss
Изчакайте да се заредят

# 41
  • ride my bike...
За мен голяма част от тях са хора, заблуждаващи себе си и околните колко са мили и добри.
Рила е чиста, заради инициативи като тази:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=379770
Лично аз съм събира листчета със стихове, които "трябвало да следваш, за да стигнеш до..." по цялата пътека. Става дума за стотици листчета.
Като са толкова близко да природата, нека не "украсяват" навсякъде с л....та си гарнирани с мокри кърпички, а да погледнат как го правят животните.
Извинявам се, ама съм бясна по темата.

# 42
  • София
Ето материал за дъновистите. Кой е Дънов, какво изповядват и т.н.

# 43
Така че, който ходил - ходил! Ще разказва на поколенията. Така ли, Селтакис?

Разбира се, че е въпрос на иднивидуалност. В случая, според мен, е и въпрос на задълбоченост. Това, с което съм запозната, ме оставя с твърдото убеждение, че те държат на свободната воля и свободния избор. И са прави. Какъв е смисълът да вербуваш насила някой напълно незаинтересован? Еднаквите се надушват. Няма нужда различните да бъдат пръскани с парфюми, за да замиришат на същото.

Люсил, далеч съм от мисълта, че Планината е само за някакви богоизбрани или пък, че човек не трябва да има свободата на придвижване и ако иска да се наслади на някаква природна красота няма право да я види. Просто "улесняването" на тюфлеците с лифтове (които иронизира г-жа Маркос, но част от които очевидно е тя, признай си - качи се с лифта, нали?  Mr. Green) както и организирането на масови прояви (било то религиозни, спортни, културни и прочее) на такива места ги съсипват. Не ме настъпвайте по болното място, защото, колкото и да не ви се вярва, дори на простак като мен му се случва да му капе кръв от сърцето  #Cussing out

# 44
Аз познавам няколко души, които са Дъновисти. Самата аз не проявявам никакъв интерес, но съм разпитвала - от любопитство. Харесва ми това, че моите познати не са агресивни, т.е. не се опитват да зарибяват останалите. Ходят си на паневритмия, щастливи са, изглеждат добре и така...

Общи условия

Активация на акаунт