Относно дъновистите...

• 10 709
  • 124
  •   1
Отговори
# 45
На мен не ми се струват много читави. Confused
Не познавам лично такива хора.
Но съм присъствала случайно на техния танц, преди около 12 години (може и повече).Бях на екскурзионно летуване в Рила и при един от походите минахме покрай тях.
Танца иначе е много красив, почти изцяло облечени в бяло, танцуваха в кръг (по скоро имаше формата на слънце).В средата имаше няколко човека, които свиреха, мисля, че беше на цигулки.Имам снимка на хартия, ама трябва да я изровя.Ако имате интерес ще я потърся.
Бяха написали с камъни "Бог е любов!".
Водача на групата тогава ни разказа, че това са последователи на Петър Дънов.Някои се качвали на палатки още от март месец до септември и събирали енергия от космоса.
Това помня.
Тогава ми се видяха много странни.Сега пак.

# 46
  • София
Разконспирира ме Селтакис, аз съм бая голям тюфлек, с 20 кг раница ставам фактически цяло 100 кг и две деца на 5 и 7 години, с които ходих до "Иван Вазов". Нищо не може да се скрие от зоркия ти поглед.

# 47
Селтакис, разбрах мисълта ти. Никой не е имунизиран срещу безсилие, за жалост.

# 48
  • София
Защо определяте хора, които са ви старнни, като "не читави"? Те живеят между вас ежедневно и дори не подозирате какви са, защото те не ходят в бяло и с пешкири по главите ежедневно.
Не може да отричаме това, което не разбираме.

# 49
  • София
Защо определяте хора, които са ви старнни, като "не читави"? Те живеят между вас ежедневно и дори не подозирате какви са, защото те не ходят в бяло и с пешкири по главите ежедневно.
Не може да отричаме това, което не разбираме.
Напълно споделям.  Peace Имах съквартирантка в университета, която беше Дъновистка. Мил и добър човек, владеещ няколко езика и пр. Не слагайте всички под общ знаменател!

# 50
Сефте чувам, че може да си изтъркаме планините, като ходим по тях  ooooh! 

Най-агресивно убеждаване във (не)вярата съм получавала от невярващи. Да си кръстиш малкото дете, преди дори да можеш да го убедиш в ценността на вярата е ОК, обаче да убеждаваш възрастни, които могат да си направят сами изводите - не е  Rolling Eyes  И на мене ми е досадно някой да споменава на всяка втора дума в какво вярва, но това си е до човек, не до вярване, така че това не е аргумент за или против което и да е учение - религиозно или не.

Доколкото и аз познавам съвсем повърхностно вярванията им, езически са, различни са за България, но не ги намирам за толкова странни, та чак "нечитави". Разбирането за "секта" като мръсна дума ми се струва леко неинформирано  Stop

# 51
Сефте чувам, че може да си изтъркаме планините, като ходим по тях  ooooh! 

иВарна, аз пък наскоро за сефте чух, че морето можело да се напълни с лайна...виках си "Кво бе?! Морето е безкрайно, лайната са толкова малки, кво толкоз?!...Ще побере и още малко"...ама като се прибереш сега във Варна и като видиш родното море, плувнало в кафяво - хак да ти е!  Peace

# 52
някой ден и аз щял съм да стана готов за голямата истина.

Некои конспирации май не са чак толкова конспирации.

# 53
Сефте чувам, че може да си изтъркаме планините, като ходим по тях
Какво променя иронията ти: "ерозията" беше обяснена плюс още 100 мнения - за боклуци, за ла*на, кой какво ползва като WC хартия (ужас, с мокри кърпички, не се ли размазва  Sick ) - ако не бяха ср*ли на/до пътеката, нямаше и да се коментира сега.

...която беше Дъновистка. Мил и добър човек...
Малко са, но навсякъде има "мили и добри" хора, а те дали са дъновисти или не - все едно. И в двата случая на никого не пречат, и в двата случая правят впечатление - една от малкото причини да искаш и ти да си "мил и добър".
А дъновистите и другите и третите и всичките - вместо да спорят, да се карат, да зарибяват, да гонят бройката... да бяха насочили усилията си и да обработват/зарибяват простаци/престъпници/т.н. - сега щяхме да живеем далеч по-добре.

# 54
Това са едни досадни сектанти. Имаме близка, която от години е член на Бялото братство, мозъкът й е напълно промит и всякак, във всякакъв разговор се опитва да ни говори за техните ценности, идеи и начин на живот. Подарява ни разни религиозни книги и диплянки, които са им раздавали. Гледам такива хора да нямат досег със семейството ми, не ми се струват безопасни, точно обратното - подмолно се опитват да те вербуват, както и всяка друга секта. Отделно са алчни и крадливи, това е от лични наблюдения.

# 55
Проверих я веднага след цитирания пост, Антонио. До където зачетох е писано в ж.р. Приех, че е пропусната буква. Или просто от доста време не е писал той. Извинете за спама.

# 56
Сефте чувам, че може да си изтъркаме планините, като ходим по тях
Какво променя иронията ти: "ерозията" беше обяснена плюс още 100 мнения - за боклуци, за ла*на, кой какво ползва като WC хартия (ужас, с мокри кърпички, не се ли размазва  Sick ) - ако не бяха ср*ли на/до пътеката, нямаше и да се коментира сега.

Да де, цяла България дъновистите са я осрали, че и планините ни ерозираха от тях  ooooh!

# 57
  • Linz
Проверих я веднага след цитирания пост, Антонио. До където зачетох е писано в ж.р. Приех, че е пропусната буква. Или просто от доста време не е писал той. Извинете за спама.
Става въпрос за 2 пропуснати букви. А и друг път ми е правило впечатление същото newsm78

Стига с тая ерозия ooooh! По-скоро е денудация Laughing

# 58
Става въпрос за 2 пропуснати букви. А и друг път ми е правило впечатление същото.

Да викам ли Бареков?!...Имаме ли новина, дами и господа?!

# 59
  • Linz
Бареков отмаря. А за новина е рано.

Общи условия

Активация на акаунт