Относно дъновистите...

• 10 707
  • 124
  •   1
Отговори
# 60
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Като гладам, ни дъновисти, ни дяволи ви трябват.
Съвсем изперкахте.

# 61
Деси, малко по-рано Им мъдро каза, че не бива да отричаш онова, което не разбираш.

# 62
Кое не разбирам?
Форумските интриги ли  Joy
Не ми се и ще.
Не бъдете толкова сигурни, че и аз не държа патлак дето не му е мястото,
пък и не ви влиза в работата, докато не ви го опра отзад,
сори за офф-а, пък и за израза, ако нечия нежна душа се е почувствала раздрусана  Grinning

# 63
Има ли проблем?

# 64
Майка ми и баща ми по едно време усилено четяха неговата литература, но били на една сбирка и чак ги е срам да разкажат....Това знам.
И аз съм чувала, че сбирките приличат повече на секта отколкото на събиране на почитатели на здравословния начин на живот. Имах една състудентка, която ходеше по такива сбирки, винаги като съм я питала мънкаше и хънкаше, като че не и се щеше много да разкрива начина, по който си прекарват.
Селтакис, а си ме нарекъл още веднъж " тюфлек ", а не съм ти повече приятелка Naughty Има ме и документирана даже как слизам от лифта  Mr. Green Като не мога  да катеря като коза баирите значи ли да не ходя вече на планина ? А и дреблата не може да ходи повече от 60 мин. непрекъснато, еле пък по нанагорнище.

# 65

Аз нямам.
А ти?

# 66
По дяволите, Хайдут Велко, имах те за фина жена, спортна натура, с приятна фигура, нежно лице и леко нимфомански наклонности...айде не ми разбивай илюзиите с тоя лифт!  Hug ...Все едно не си го казала!

# 67
Езическа секта! Интересно, защо комунистите я подкрепят? Може би защото мразят християнството?
Комунистите доста гонеха дъновистите, разрушиха квартала им, не им разрешаваха да се събират.

Това е истина, обаче другарите отдавна са на друг акъл. Неслучайно те симпатизират и на протестантските секти, въпреки че едва ли християнството им е харесало. Просто насърчават всичко, което може да отдалечи хората от църквата.

# 68
Селтакис, и аз ще се направя, че не съм те чула за нимфоманските наклонности. Айде не ме разочаровай и ти с тезата, че всяка жена с къси панталонки е курва и всички, които не изглеждат като Кейт Мос са инфантилни краварки. Айде, остани си със здраве.

# 69
Селтакис, и аз ще се направя, че не съм те чула за нимфоманските наклонности. Айде не ме разочаровай и ти с тезата, че всяка жена с къси панталонки е курва и всички, които не изглеждат като Кейт Мос са инфантилни краварки. Айде, остани си със здраве.

Кейт Мос изобщо не ми харесва, жена ми по цял ден носи къси панталонки, а това за нимфоманските наклонности го споменах само с егоистичната надежда да е вярно  Mr. Green ...Спирам спама!  Peace

# 70
Не е лошо дружно да се влеете в редиците на дъновистите и да друснете успокояващо хоро.

# 71
Цитат
Сектата представлява малка религиозна група от хора, която се е отделила от по-голяма и вече установена религия. Сектите имат много общо с религията от която са се отделили, но същевременно имат разлики в доктрините, които изповядват. В сравнение със сектите, деноминациите са големи, установени религиозни групи.

Думата секта идва от латинската дума secta, която означава организирана религиозна група или организация.

Социолозите използват думата секта за религиозни групи с висока степен на напрежение между тях и обществото, но чийто вярвания са по-скоро традиционни в обществения контекст. Култът, за разлика от сектата е религиозна група чийто вярвания са нови и рязко отличаващи се от тези на обществената среда. От социологическа гледна точка сектите се отличават с традиционализъм, консерватизъм и желание за връщане към религиозна чистота — такава, каквато я разбират членовете й.

В повечето от европейските езици думата секта има негативно значение и тя се използва в смисъла на опасна религиозна секта. В този смисъл често се използва и думата 'култ'. В някой държави, например Белгия, правителството публикува списък на сектите за да предупреждава родителите за опасността от тях. Според критиците на тази политика, сектите в списъка всъщност са части от признати в други държави религиозни деноминации, например Опус Деи. В Латинска Америка като секта се определя всяка не-католическа религиозна група, независимо от размера ѝ, често с негативното значение на 'култ'.

Ортодоксалното виждане на църквата  [
Секта е общество отделило се от словото Божие (БИБЛИЯТА), а не от някаква църква та било и най-голямата. За католиците православието е секта и обратното, но това е въпрос на гледна точка. Истината е в БИБЛИЯТА-Деяния на апостолите 15гл. Исус нарича секта фарисеите и садукеите, а те са най-големите религиозни общества за онова време. В Божиите очи няма значение количеството, а качеството. Той не гледа на лице, а на сърце. Дори нещо по-вече Бог казва "мойто стадо е малко". Истината (НО БОЖИЯТА)не се променя. Бог казва "Аз Съм истината", "вчера ,днес и до века един и същ", "Аз съм Господ който не се променям".[

Та да поясним какво значи секта първо,за да са всички наясно.Аз казах вече.По вашата логика сбирката на рокерите на първа Пролет край Бачково /идват рокери от цяла България с мотоциклетите си / ...та по вашата логика,това също трябва да е някаква секта,щом се събират,а и как замърсяват въздуха и каква шумотевица е....който е бил знае. Stop...Та значи,те не са секта,а дъновистите са сектанти.Ами аз познавам пък доста хора,които не са нито дъновисти,нито рокери,нито адвентисти,а непрекъснато проповядват християнската религия.Просто набожни хора,които са си наумили,че ще променят света,нищо повече,хора,които търсят съмишленици.До човек си е просто.Лидия Ковачева беше казала:"Видиш ли добро-разкажи го!"....ами те просто ви го разказват.Аз предпочитам например някой да ми говори за религии,за това какво му е помогнало да се чувства добре,тоест предпочитам да разговарям с лъчезарен човек,който обича природата,отколкото с някой,който да ме натоварва с личните си проблеми,с болестите си-неговите и тези на семейството му,както и с негативите от личния му живот....защото повечето хора точно това правят.И не го съзнаваме,но това ни вреди много повече отколкото каквото и да е друго...И наистина мисля,че авторката не е избрала подходящия форум за дскутиране на тази тема.  Wink...
Сещам се за много такива организации.А колко религии има по света...и всички са секти ли?...Не мисля...И значи ли това,че всеки ,който не вярва в Бог или Буда или каквото и да е е сектант-и това не ми го побира ума.Всеки има право да вярва в каквото поиска,нека не ги съдим така.Оставяли боклуци и незнам какво.Ами ние НЕсектантите в градовете-много ни е чистичко ,нали?... Stop...айде нЕма нужда...
Оффф,в този форум се убеждавам за пореден път в едно единствено нещо.Ако не пиеш,не пушиш,храниш се здравословно и имаш малко по-различни разбирания за живота от тези,на средностатистическия българин за който най-важните неща в живота си остават първичните-ядене,пиене,спане и т.н...и погледът му се простира само в границите на общоприетото...автоматично те обявяват за сектант и агитатор....Е,не,не мога да го разбера и немога.Значи е нормално да викаш да крещиш,да се зъбиш,да обиждаш,...и т.н.,а всички хора,които са добронамерени,държат се спокойно,вярват в Бог /или в каквото и да е/ са или от някоя секта,или не са добре.... ooooh!.....Дано някой ден хората не са толкова ограничени в мисленето и разсъжденията си,както днес...дано!

# 72
"Секта"-група от хора с РЕЛИГИОЗНИ УБЕЖДЕНИЯ, отделила се от официалната църква-цитат, тоест не всяка група от хора може да бъде наречена секта.
Сектите обикновено са затворени общности, членовете на които в доста случаи са с промити мозъци, понякога дори обожествяват техния водач. Дори се случва да се занимават с наркотици, убийства, подтик към самоубийства и др. престъпления-напр. Муун. Разбира се, не можем да обвиним всички секти в престъпна дейност. Относно дъновистите такова нещо досега не е потвърдено.
В статията се твърди, че православната църква смята за секта католическата и обратно. Това въобще не е вярно. Те се зачитат взаимно и постепенно противоречията между тях се изглаждат. Догматични разлики почти нямат, за разлика от протестантските секти. Може би след време те ще се обединят.

# 73
Бареков отмаря. А за новина е рано.

т.е. късно

# 74
  • София
Догматични разлики почти нямат, за разлика от протестантските секти. Може би след време те ще се обединят.
Ето това въобщо не е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт