По полянки и морета ЮЛЧЕТА пекат дупета

• 10 621
  • 302
  •   1
Отговори
# 225
Привет,

Рокси - много неприятно, дано бързо мине.

Бубулечка - аз имах същия проблем, пълен отказ за съдействие от страна на Коцето. В крайна сметка измих добре гърнето с гореща вода и сапун, настаних го на гърнето, пуснах му филмче да гледа с шише сок в устата и изчаках кротко резултата. Слава богу пробата излезе наред и така минахме. Пожелавам ти успех.

Спорен ден на всички!

# 226
Добър вечер  Hug Много мило ми стана, че се сещате за нас с малчо  Hug
Аз чета редовно, но все не остава време за писане... То май и няма нещо конкретно за споделяне...
Иве не съм те чувала от няколко седмици. Надявам се, че не ми се сърдиш за нещо  Rolling Eyes
Видях анкетата за среща. Бих дошла с най-голямо удоволствие, но е август и всички са в отпуска и съм сама в Смехурко. Ако все пак уцелите ден и час в който мога да се измъкна сме на първа линия с малчо  Mr. Green
Изчезвам, че къщата ми е кочинка и мен чака..
Хубава вечер на всички  Hug Ще гледам да се включвам по-честичко

# 227
Майче,  Hug
Хриси,да ти мине бързо!
Който има идеи за друго клубче да сподели и да решаваме.  Hug

# 228
Здравейте!
Аз отпадам за рождения ден, защото на Дели едно приятелче е болно от варицела Sad Много ми е гадно. Толкова исках да дойда.
Имам едно питане. Смятате ли зимата да слагате чорапогащници на малчовците?

# 229
  • Canada
Имам едно питане. Смятате ли зимата да слагате чорапогащници на малчовците?

Раян такава дреха не познава. Laughing И нямам намерение да го запознавам тепърва. /да се обадя аз от най-горещата точка на планетата Joy/

Здравейте и мерси много за поздравленията и пожеланията за рождения ден, трогнахте ме. Hug Когато и ако мога, ще пусна снимки.
Нещо не мога да се организирам, не ми достига времето, та затова не пиша.
Иначе Раян е във вихъра си да повтаря, учи нови думи и постоянно ни изненадва. Уж се мъчи да брои, ама ... уан, труа Mr. Green, тууу  hahaha такива разни. А още докато бяхме в България тази пролет казваше доста цифри на български покрай едни капки, които му слагахме, но вече ги е забравил май.

# 230
N.R. чакаме снимки!  Hug
Ох,Борянче ама тая варицела тая година е нон-стоп.Аз преди си мислих,че само пролет и есен върлува,а то целогодишно.  Confused
Много от хората са по почивки и немогат да гласуват.

# 231
не знам за чорапогащника  newsm78 миналата година някои дни слагах, други не, в зависимост от времето и колко ще бъдем навън. Сега не знам ка ще е, по-голям е все пак. Бубе, съжалявам за варицелата, дано ви подмине  Hug

# 232
За чорапогащника не съм мислила. Миналата година ги ползвах за седене вкъщи- само по него, без панталонки отгоре- защото вече ги бяха купила и ми се щеше да ги ползвам. Иначе навън май не съм слагала  newsm78 В най студените дни беше с космонавт малкия, а той си е бая дебел, не му трябва допълнитено чорапогащник. Аз лично като дете помня, че мразех от дъното на душата си чорапогашници и никога не носех.
Аз не съм гласувала за срещата, защото в неделя, живот и здраве заминаваме, та ще ви гледам само на снимка  Confused
Иначе съм малко по добре, вчера ходих на изследвания, изписаха ми и АБ и днес следобед ще ходя на работа , макар че имам болничен до петък. Все едно ще ми дадат тиквен медал, ама нали съм съвестна  Tired
На 23-ти сме резервирали яхта за разходка с приятели и леко се колебая дали да вземаме Никсъна. Майка ми е съгласна да го гледа ( за няколко часа става въпрос, от сутринта до вечерта), аз се чудя дали ще му е интересно, дали ще го е страх, дали няма да е опасно. Но 90% клоня към това да не го вземем .

НР, браво на Раян, а три преди две ли го слага? Ники много се забавлява като му броя пръстите на краката. Значи броим на единия до 5, след това броим и другия и казвам изненадано " А, пак са 5" и той се залива от смях. След това броим и на моите крака по същия начин. След няколко такива упражнения сега само като го питам " Ще броим ли" веднага почва да търси крака- неговите, моите, на баща си- но брои само с "две". Пипа всеки пръст и повтаря "де", "де", "де".

А, и се научи да казва "Аууу", ама с един такъв смешен тон, бабешки, все едно " аууууу, каква беля стана". И гледа дяволито  Blush

Боряна, за варицелата нали и ние сме в същия филм, та да споделя. Педиатърката каза, че този, който е карал болестта ( сиреч ние, дъртите магарета) не пренасяме заразата. Малкия ставал заразен 2 дни преди да му избият пъпките, но обикновено тогава се появявали първите симптоми- Т, червено гърло, кашлица, раздразнителност. Последното особено не ми е много ясно как да го различа, след като всеки ден има поне по една проява на раздразнителност, ама нейсе. Каза ни, че можем да си го водим навсякъде, стига внимателно да му следим състояниетоза изброените симптоми.

# 233
  • София
Аз и сега мноого мразя чорапогащници и ги обувам в много краен случай (ако трябва да съм оициална през зимата), и то предпочитам памучни от най-дебелите. НА КАя обаче миналата година й обувах в големите студове. Сега не знам, ще изчакам да видя как е положението с температурата в яслата.

Христо счупил тази сутрин живачен термометър на пакета в хола, събрал едрите топчета, изхвърлил ги и е спокоен. Аз малко се притеснявам, защото навремето като бяхме счупили у нас, вярно, че беше с мокет, баща ми изпадна в страшна паника, беше зимата, но не разреши да спим в стаята няколко дни и държа непрекъснато широко отворено. Знам, че май се третира със сяра. Сега Кати къде е!  Laughing Отивам да ровя из форума и ще питаме в аптеката.

# 234
Винаги тъй става, баш като ти трябва най много я няма  Laughing Laughing Laughing

Ей това намерих:
Когато опасният метал плъзне по пода, не се паникьосвайте. Съберете капчиците с пипета с гумен накрайник. Малките капки живак най-добре се почистват с лейкопласт, влажна тоалетна хартия или дъвка. Събраният живак и счупеният термометър се поставят в стъклен затворен съд. Трябва да се залеят със сяра на прах от аптеката или манганов разтвор. След това може да се изхвърлят.
Мястото, върху което е бил разсипан живакът се посипва със сяра или брашно. След това се измита внимателно, а събраното се поставя отново в затворен съд. После измийте мястото с воден разтвор на сода и сапун или с разтвор на манган. Помещението трябва да съхне в продължение на два дни. След това изчистете мястото още веднъж със сапунен разтвор. Така вече опасността от отровния живак е ликвидирана.

И това, откъдето поне става ясно че сяра и манганов разтвор се купували от аптеката. Аз изпитвам страх от живачни термометри, затова единствения наличен у дома съм го увила в половин руло тоалетна хартия, след това в кутийка и го сложих върху кухненския шкаф.

# 235
  • София
аха, точно този линк и аз щях да ви пусна, много е полезен. Сега ще обезвеждаме, добре че Кая още спи.

# 236
  • София,
Привет на всички, ние се завърнахме от моренцето  Hug
хубаво беше но свърши бързо Crossing Arms за жалост. СЕга сме на гости при баба и ще поостанем сигурно известно време.
ЩЕ се опитам да Ви попрочета че мноогооо сте изписали да вляза в час и после пак ще пиша Hug

# 237
Дани, добре дошла Hug

Цитат
Малкия ставал заразен 2 дни преди да му избият пъпките, но обикновено тогава се появявали първите симптоми- Т, червено гърло, кашлица, раздразнителност.
може и без симптоми даминат тези два-три дни и тогава е най-коварното  Confused много сладко брои Никсъна  Laughing

Галена, взимай всички мерки за живака и дръж Кая далеч  Peace

# 238
  • София
привет
дани добре дошла и от мен Hug

мая  Hug

галена ние бяхме счупили вкъщи с татко един термометър, голям цирк беше докато съберем живака, на тате му стана смешно, защото аз много се нашашках а то наистина не беше станало кой знае какво. та събрах живака с вестник общо взето, поради липсата на магнит, с който ставало също.
не помня обаче как го изхвърлихме, по-точно дали го увивах в нещо специално или какво, но го измятахме навън веднага, в кофите за боклук...това за сярата не съм го чувала никога а и не ми е минало през ума откъде може да се купи... то винаги има 1ви път Laughing
после измих, но с обикновен препарат, не с такъв разтвор какъвто е писала хриси, и това е.
да чукам на дърво, засега всички сме ок. Peace

бубе, коки миналата зима беше почти всеки ден с чорапогащник, просто когато е било нужно, а и ако дрешката с която е не е толкова плътна. на яслата беше задължително, защото доста често потничето му се отгащваше и за да не му е голо кръстчето. ако е бил с дебели дрехи, които достатъчно го предпазват не съм слагала. стоял е вкъщи и само по него, наместо анцунг или нещо такова. мисля че е добра идея да има и да носи, въпреки че и аз не бих казала че съм фен на чорапогащниците и ги нося по принуда, а като бях малка не ги понасях изобщо. поради последната причина му избирам такива които да са му наистина много удобни и да не му се свличат  Grinning

НР, много сладко брои Раян. Laughing

# 239
  • София
Тука съм имахме гости,ще пиша после.

Общи условия

Активация на акаунт