Отговори
# 90
  • Пловдив Белащица
...Васи днес обичаш ли си ме поне маааалко пооовече?   Hug ...
Ти луда ли си?! Щото се джафкаме ли, незнам, ама си ми слабост Heart Eyes. Цяла нощ съм те мислила Hug

maria.krumova, с упражнения или без, мен не ми тежеше като се будеше бебето. Спеше ми се, обаче чуех ли че плаче забравях всичко. Поне първите месеци  Mr. Green

desitalee, не ти е скучно с името  Wink.

# 91
Добро утро мами!
sunflower-mv - Закрилата по чл.333, ал.6 от КТ не се прилага при:
1. сключени срочни трудови договори, чийто срок изтича по време на ползването на отпуск поради бременност и раждане;
2. и други;
Виж чл.70, ал.4 от КТ - в срока за изпитване не се включва времето, през което работникът е бил в законоустановен отпуск - значи вземи си болничен. Той се води отпуск при временна неработоспособност - чл.162 от КТ , и според мен е законоустановен и докато си в отпуск няма да ти тече срокът за изпитване. Поне това мога да измисля на момента. Друго не ми идва на ум.
Дано да ти свърши работа.
Ако искаш прочети и чл.330, ал.5 и ал.6 от КТ, но ти си сключила договор със срок за изпитване по чл.70 от КТ и не попадаш там.
Успех! Hug

# 92
Добро утро и от мен! Grinning

desitalee , много сложни корейците бре ooooh! Иначе то най-добре както казваш да е именце дето е лесно и на двата езика Wink

Хриси, и на другите излежаващи се в дъжда мацки , искрено ви завиждам.Добре,че сутринта една позната ме докара до офиса, че и с чадър пак ще стана мазало.
То пък се не спря, хубаво,че е по-прохладно,ама тоя дъжд ужасно просто, и половината нощ не съм спала от тия гръмотевици Crossing Arms

# 93
  • Пловдив
Десита, много ме разсмя с подробностите около имената в Корея. Нормално е да има корейска нотка или пък да е кратко и лесно произносимо име, все пак детето може да прекара по-голяма част от живота си там. Между другото със съпругът ти сте много интересни за моя мъж. Постоянно го уведомявам за местонахождението Ви, а той не спира да задава още и още въпроси за Вас  Simple Smile

# 94
Добро утро  Hug
Десита, голяма забава с имената при теб, а си мислех, че аз съм за оплакване  Laughing Името на нашето бебче трябва да е хем бг, хем руско, хем англичаните да могат да го произнасят  Crazy Че моето име нито могат да го пишат, нито да го изговарят, за запомняне да не говорим  #Silly Но при вас в Корея забавата е пълна  Mr. Green

Продължавам да стискам палци за мъничката Борислава  Praynig

# 95
Добро утрооооооо - хубаво, прохладно, влажно... Ех, днес най-накрая мога да дишам нормално. Обожавам такова време!  Simple Smile
Васи, клипчето с градския транспорт е много яко  Grinning
Като заговорихме за имена, вие избрахте ли вече име?

# 96
desitalee,
на теб не ти смешно сигурно, обче и аз много се позабавлявах докато ти четох писанията за имената. Като измислите - да кажеш какво сте решили.
А сега се сетих, нали ти беше показала преди време някакви алтернативи на кенгуру и слинг, които се носят в Корея и заместват количките всъщност. Беше пускала снимки на момиченца, които са си сложили куклите в такива. Може да е от полза за мамите, които ще шият слинг.

# 97
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Надявах се на по-хладно днес, но в къщи още е жега. И пак пуснах климито. Защото се оказа, че неистовото ми желание да спя в последните няколко дни се дължи именно на жегата. Вчера на включен климатик си бях свежа като краставичка. Стойте на хладничко и вие по възможност.
За срещата утре - ще дойда естествено. Ще ми е приятно да се запозная и с други мами.
zlitova, мъжко или женско име търсиш. Има доста универсални имена, но зависи с какво друго искаш да го съобразиш.
Лек ден, момичета!

п.п. Естествено съм стиснала и палците на краката за малката Борислава. С такова име няма как да не се пребори.

# 98
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Добро утро,
навън малко се разхлади,но вкъщи все още е задушно Whistling
Тъкмо вече си мислех,че сме добре и вчера малката цял ден с Т,вдигаше до 39,5 градуса.
накрая я свалихме с чорапки с оцет.Днес уж е добре,явно сме лепнали гадния вирус Sick
На всичкото отгоре сънувах,че ми изтичат водите и раждам,явно подсъзнателно съм се спекла от случилото се с  Комикс.
Комикс.,надявам се ,че малката принцеса е добре Praynig

Абе момичета,на мен много тежко взе да ми става,уж не ми е голям корема,а пък тежи.Дали е заради контракциите,но ми е адски опънат.И крачетата взеха да ми се подуват,забелязвам,че повече левия крак,много странно. newsm78.Днес смятам да ида на лекар да видим какво е положението,уж нямам албумин засега.

Десита и другите майчета в чужбина,не ви е лесно да измисляте интернационални имена.Аз напоследък си мисля за по-кратичко име.Моето е дълго,а и съм с 2 фамилии и като тръгна да пиша официални документи,все не ми стига място. Mr. Green
Прохладен ден от мен.

# 99
Радостче, би трябвало и двата крака да ти се подуват... Моите за сега само веднъж се бяха подули - ама наистина е много неприятно.
За корема и на мен ми е доста тежко. Да ви кажа забелязах, че като си хапвам по-малко се чувствам доста по-добре, само дето бързо огладнявам и ако не ям ми става лошо. Тези дни само сладичко ми се хапва  Embarassed ... до къде, ще я докарам...

Ама не спира да вали и гърми  Simple Smile Ще умра от кеф...

# 100
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Радостче, би трябвало и двата крака да ти се подуват... Моите за сега само веднъж се бяха подули - ама наистина е много неприятно.

Подуването е малко,ама на левия крак си личи повече,лявата чехла не си я обувам хубаво,теснее ми.

# 101
  • София
Добро утро и от мен!

Комикс - продължавам да стискам палци всичко да се оправи с малкото човече  Hug!

В тон с "хубавото" време (въпреки че от жегата ми беше писнало) да се оплача малко - от снощи ме заболя корема ниско долу. След вечеря като започна, та цяла нощ и днес сутринта. Не зная какво е дали са контракции или нещо стомашно/чревно, но се притесних. Болката е слаба, но почти постоянна. Пих вече 3 пъти но-шпа и не минава, а за да е пълна картинката и двамата доктори, които ме следят са в отпуска. Та седя сега недоспала в офиса и чакам да видя дали няма да ми мине до към обяд и ако не стане ще търся някакви други лекари Sad.

# 102
desitalee - можеш да избереш нещо трибуквено като ТЕА, ДЕЯ, НИЯ, ЕМА, ЛИЯ, АНИ ......и в този ред на мисли

И на мен доста ми пречи корема вече, под него нищо се не види  Mr. Green  май този месец ще ходя на козметик за обезкосмителни процедури, сама няма да се справя. Трудно  спя вечер - снощи пробвах с възглавница между краката и определено ми беше по-комфортно. Ще стискаме зъби докрая, добре че тогава ще е хладно и поне това няма да ни мъчи - иначе си представете в тия жеги и с двойно по-голям корем - ужас

Margaritka79 - не чакай ами иди при някакъв лекар да те види веднага. Дано не е нещо сериозно  Hug

# 103
  • Пловдив
Мила Комикс - не спираме да мислим за теб и малката сладурка. Всичко ще е наред мила силно те прегръщам.  Hug

Пловдив - утре ще идвате ли? Peshek и wassilena са потвърдили, други?

Desitalee - сладурка си ти тези имена направо ме разби  Hug

Марги - веднага на лекар,това са си контракции според мен.

Радоска24 - и на мен ми е тежко, едва заспивам вечер, потя се като идиот ужас.  Hug

Хубав ден момичета.

# 104
Здравейте и от мен в това наистина прохладно време. Много хубаво спах през нощта, докато не ме събудиха тия гръмотевици и светкавици. Та станах и изключих техниките от контактите да не стане белята че имаше и в нас един лап топ на един приятел който трябваше да стои включен 10 часа щото вчера го купи и аз го инсталирах и така. И сутринат едвам станах. А сега м исе спи та едвам гледам.
Деси с тия имена направо ме разбри. Ама ти като се казваш Десислава как те ще те преименуват за да могат да ти напишат името и на всичкото отгоре трябва да ес 2 или 3 срички за да им се събере в техните формуляри  ooooh! hahaha.
Комикс как сте днес?  bouquet
Днес ще си спа над бюрото и така ще отмине и днешния ден. Нямам търпение да мине и тази седмица че от другата вече излизаме в отпуск за 2 седмици и ще си почина поне малко от висенето тука в офиса. Ще направим малко освежаване в нас за беба.

Общи условия

Активация на акаунт