''Парфюмни размисли и страсти'' 34

• 19 759
  • 516
  •   1
Отговори
# 375
Моичета, много мислих по нещо което беше подхвърлено в тази тема - че в БГ си нямаме сайт от типа на фрагрантика, в който информацията за парфюмите да е систематизирана и да има подробни коментари за аромата. Това наистина улеснява търсенето когато човек иска да се запознае отблизо с даден аромат. А какво да правят хората които не чак толкова на ти с английския. А и тук си имаме много запознати ценителки, които биха могли да дадат много по-изчерпателни и красиви описания на ароматите които познават. Та нещо ме загложди тази мисъл от вчера и в момента съм в процес на създаване на такъв тип сайтче. Засега ще го пусна на безплатна платформа в дир.бг, но там за съжаление няма много свободно пространство и т.н. така че ако има интерес мога да кача собствен сайт с доста повече възможности и да прехвърля там дадените дотогава мнения. Та така - като е готово сайтчето ще ви го покажа и дано заедно го напълним с полезна информация.  Hug
На мен идеята страшно ми допада. Тук мненията се губят и изчезват с приключването на темата. Ще е хубаво да се систематизират някъде.
С удоволствие ще си копи-пейстна писаниците, когато си готова. thumbsup

Всъщност на мен идеята ми дойде доста отдавна и вече съм стигнала до някъде с разработката.

За съжаление е много трудно, понеже сама търся матерали от много източници, превеждам всичко, пиша авторски статии, понеже не искам да крада чужд труд ...

Ето резултата дотук: www.perfumewiki.net

Енциклопедията има собствен домейн. Качвам история, съставки, каквото намеря.

Можете да следите развитието и да помагате, с каквото можете, например отзиви  Blush

Ииииииир що не каза по-рано че да не се мъча  Laughing Иначе и на мен не ми се отваря, но съм сигурна че е интересно. Ще чакам да видя готовия вариант. На мен също ще ми е много потребна такава база данни, понеже съм пристрастена към пазаруването на сляпо - а и честно казано ама хич не ми липсват тестовете в парфюмерии и нацупените продавачки.

# 376
Толкова ужасно много неща има за правене по него, че да го разпространявам като е празен ми се струва ... глупаво.

А пък и като знам, че има хора, които го четат и чакат на него, усещането за отговорност е по-голямо, пред тях.
Да пишеш, да поддържаш потока информация, например статия всеки ден.

# 377
Рони отвори ми се Simple Smile - много добра визия има, добре изглежда. Успех в начинанието Peace  bouquet

# 378
То и Фрагрантика е започнал така...мисля, че са 3-4 жени, които са го направили. Някъде имаше инфо за тях в сайта.
Но мисля, че пишат и отделни потребители ( предполагам им плащат тък като има доста реклама в сайта)

# 379
Skin, защо не пуснеш линка и в козметичния форум и да поискаш съдействие от момичетата там - има страхотни ценителки, които май не пишат много тук, а има с какво са допринесат  Peace

# 380
  • София
Аз по темата  Mr. Green Пробвах Classique на кожа - много ми хареса! И него ще го имам! Явно Gaultier е моя човек... Mr. Green

Пробвах и това:

но ЕДП, е направо е 1:1 с Шанел Кристал ЕДТ.... newsm78.

# 381
Skin, защо не пуснеш линка и в козметичния форум и да поискаш съдействие от момичетата там - има страхотни ценителки, които май не пишат много тук, а има с какво са допринесат  Peace

Е, няма смисъл да се пръкват 100 такива сайта - щом Рони се е заела отдавна с това какъв е смисъла някой да прави нещо на същата тематика. По-добре да подкрепим един сайт на такава тема, но да го направим качествено. Аз така или иначе без идеи в главата няма да остана - една трудоемка задачка по-малко  Mr. Green

Между другото и аз сега успях да отворя сайта на Рони и мисля че е много добре направен - като качи информация за парфюмите които познавам с удоволствие бих оставила описания.

# 382
Аз по темата  Mr. Green Пробвах Classique на кожа - много ми хареса! И него ще го имам! Явно Gaultier е моя човек... Mr. Green

Пробвах и това:

Из имам едт и според мене нямат нищо общо....

# 383
Аз познавам Благородния Ирис благодарение на Жаки, но и аз не намирам нищо общо между него и Кристал едт Simple Smile

# 384
  • София

Пробвах и това:

Из имам едт и според мене нямат нищо общо....

ЕДТ не знам, пробвах само Ирис ЕДП... удивителна за мен прилика с ЕДТ Кристал (не с ЕДП, той е различен...) Е и сега ми е на ръката и пак го мириша и просто са много близки...

# 385
Аман вече от подобни парфюми Grinning

# 386
Знам ли, възможно е да има някакво сходство с Ириса едп. - понеже Кристал го познавам, като петте си пръста и в двете му концентрации, поне аз не намирам прилика, но възприятията ни не са еднакви Peace Simple Smile

подобни парфюми ще има винаги Simple Smile

# 387
  • София
Аман вече от подобни парфюми Grinning

Хихи, да...! Виждам че не си доволна от Wish...жалко че не можа да ти донесе приятни емоции...  Sad Ама може и да се харесате де, не се знае още...  Mr. Green  Hug

# 388
  • София
Еййй, Рони, наистина ли това е твое, браво на тебе   bouquet ! Веднъж попаднах на този сайт през търсачка и се поразрових, попрочетох, интересно ми се видя и хубаво направено, наистина има още какво да се допълва, но то ще стане с времето и с помощта и на други хора  Hug
Ако знаеш как те споменавам всеки път, когато ползвам Омбре Роуз, благодаря ти, че ме срещна с една огромна парфюмна любов  newsm51

# 389
  • София
Рони,страхотен сайт!
Сигурна съм че с времето ще се развие и ще набере популярност.
Наистина има много интересни статии,евала за труда който си положила,особено щом всичко е авторско.

Жаки,съжалявам че не си доволна Cry Наистина е дразнещо с тези копия,ако беше само бегла прилика-ок,ама изцяло е гадно.

Аз си чакам Драконовата целувка,нямам търпение а ми падне в ръчичките. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт