Раждане в МБ "Вита" - 2 тема

• 60 613
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
Аз бях секцио и мъжа ми и сина ми почти си живееха при мен. За протокола не се познавам със шефа... Rolling Eyes

По време на операцията ли бяха при теб newsm78

Явно аз не съм се изразила правилно, говоря за присъствие на близки по време на операцията Peace

Янечек, аз мисля точно така да постъпя Simple Smile

# 241
Не на операцията не бяха  Peace Но аз бях и спешно...
Другото което е операционната не е много широка. Определено и аз бих искала мъжа ми да е там, но като се замисля наистина би им пречил. Във Щерев може обаче. Така, че ако някой държи на това има къде да му го предложат  Peace

# 242
Не на операцията не бяха  Peace Но аз бях и спешно...
Другото което е операционната не е много широка. Определено и аз бих искала мъжа ми да е там, но като се замисля наистина би им пречил. Във Щерев може обаче. Така, че ако някой държи на това има къде да му го предложат  Peace

Операционните са две, другата е огромна, има и стъкло зад което роднините биха могли да стоят по време на операцията....иначе за протокола и аз бях в онази малката Peace

# 243
сега разбирам, че имало две операционни! ShockedКато бях на дни на отворените врати не казаха такова нещо! Rolling Eyes

# 244
Операционната ми се видя бая голяма. Май съм била в голямата значи (или на страха очите са големи Simple Smile )

# 245
  • Cambridge, UK
Янечек, избухнахме не заради отрицателното мнение за Вита, а поради отношението на Раче към останалите, присъщо по-скоро за друга тема. Никой не отрича, че в болницата има и недостатъци, но малко ми писна всеки, който си е изградил някакво мнение по отношение на раждане, кърмене и така нататък, да обвинява останалите, които не са съгласни с него, в некомпетентност и овчедушие, и да ми изчита цяла лекция на тази тема.

Абсолютно съгласна  Peace

# 246
Изчетох целия форум, но никой не казва нищо за д-р Чорбова. Казаха ми, че била завеждащ във Вита, но изражда ли въобще? newsm78
(Има съвсем малко отзиви от работата и в Шейново преди години....)

Днес ме сюрпризираха с новината, че на моята докторка и предстои операция и трябва да си избирам друга, като ми препоръчаха да се свържа с Чорбова. Аз да поясня, че това се случва 4 дена след термина ми.  Shocked  Shocked  Shocked

Моля, ако някой има някаква представа що за човек е д-р Чорбова да си каже бързичко!  Praynig

# 247
  • София
estee, за първи път срещам това име. Може би съвсем наскоро е започнала да работи и във Вита. Не се сещам някой да я е споменавал изобщо в тази тема  Thinking
В интернет намерих само, че работи в Шейново. Не фигурира в списъка от специалисти АГ на "Вита", може би по договор изражда там?

# 248
Моля, ако някой има някаква представа що за човек е д-р Чорбова да си каже бързичко!  Praynig

Привет,
Д-р Чорбова е завеждащ родилното отделение във Вита.
Понеже питаш за мнение, давам своето: много студена и трудна за общуване. На мен ми е адски антипатична. Веднъж ме остави да вися 45 мин като ходих за запис на тоновете. Идваше на визитациите, на въпросите ми отговаряше еднозначно, при прегледите беше груба, при положение, че бях с прясна рана.

Коя е твоята лекарка? Ако държиш да родиш във Вита, може да се свържеш с поне 3 други лекарки, които са по-добрият вариант от Чорбова.

Успех и леко раждане.
Ако можем да помогнем пиши, наистина нямаш много време ...

# 249
estee душата избирай между Кълвачева, Илиева и Славкова, ни едната няма да те върне и са проверено добри.
Не се натрисвай на тая  Hug Много леко раждане ти пожелавам. Hug

# 250
  • София
Здравейте!
Да разкажа и аз за моето първо раждане, което беше във Вита преди три години и малко... Чак сега пиша, защото до сега все си мислех, че важното е, че детето ми е живо и здраво, пък случилото се - минало, заминало, но в момента отново съм изправена пред избор на болница и много разчитам на разказите на раждали майчета, та може моят разказ да е полезен на някоя чудеща се. Уплашиха ме с условията в Майчин дом, където се бях насочила първоначално и затова като първескиня лапнах въдицата... Естествено ме нахакаха на секцио (не че съжалявам, защото съм си плашлива, но можеше и да помисля малко повече). Насрочиха ми дата три седмици преди термин - така и не разбрах защо толкова по-рано... Исках поне да е на 26.06 - понеделник (термина ми беше на 16.07), но доктора "предцени", че вместо да ме приеме и да ме наблюдава до тогава може направо да ме среже на 23.06 (няма да ми трепери цяла събота и неделя вместо да си почива като хората, я...) както и да е, аз само се съгласявах, защото нищо не разбирах. Подготовката преди раждането беше много добра, защото се случих в смяната на най-опитната сестра в отделението. Другите бяха много, много мили, но така и не успяха да ми сложат абокат като хората. Спиналната упойка не ме хвана, операцията вече беше започнала когато те се присетиха, че не са ми правили тест за алергия към медикаментите, нахакаха ми пълна упойка и до там. Събудих се 3 часа по-късно в "реанимация" плуваща в собствените си лохии. Едва вечерта събрах смелост да им се примоля да ми сменят чаршафа. С мен в реанимация имаше само някакви "оперирани от цици". Когато се събудих и попитах за бебето ми казаха само "Добре е, но ще го сложим в кувиоз, за да е по-добре"... Междувременно докато продължавала операцията имало буря, токът спирал, наводнил се асансьорът...
И така - аз бях на четвърти етаж сам сама, къпеща се в лохии и слушаща мрънканиците за "сокче" на другите "пациентки", а детето ми беше на третия. До късно вечерта никой не благоволи да ми каже какво се случва с детето ми. Чак към 9 дойде една педиатърка и ми каза, че ще го закарат в друга болница, защото дробчетата не му се били отворили. Четири дена обикалях стаите на болницата (така и не успяха да ме настанят в една стая, а само ме местеха от една в друга) и в момента в който вече можех да ставам от кревата не издържах, поисках си багажа и си тръгнах. Взех си детето от Педиатрията до медицинска академия на 18ти ден - живо и здраво, но заслугата определено не беше на Вита... освен, че платихме огромна сума за "добри условия"(което сигурно значи, че има телевизор в стаята) платихме и още толкова за лекарствата, които спасиха живота на детенце, но които щяха да се поемат ЗК ако бях раждала в МД например. (не че ми пука за парите, но... в крайна сметка е разход, който ако не можеш да си позволиш какво???)  И се оказва, че вместо под "по-добри условия" да продават по-добра неонатология те продават стая с баня, телевизор и хладилник...
Пропуснах да спомена, че на сутринта след операцията дойде сестрата и ни (мен и оперираните от цици) пита какво ни се закусвало, аз казах там нещо (от къде да знам, че след коремна операция трябва специално захранване, защото може да ти се оплетат червата) и тя ми донесе САНДВИЧ...  Ядох... слава Богу извадих късмет... единствено той спаси и мен и детето ми от посредствените служители в тази "болница".
За второто определено предпочитам да пишкам в мизерията на МД пет дни, но да зная, че за детето ми ще се грижат хора, които това работят, а не оперират цици и когато им остане време вадят бебета...
Извинявам се, че поста ми стана толкова дълъг, но се надявам да е помогне на бъдещите мами в избора на това за какви точно условия да гледат като избират къде.
Все пак не мога да не спомена, че всички наистина се стараеха да са мили - нещо, което е твърде важно в момент, в който си абсолютно уязвим и зависим от тях.

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 16:41 от KetiK

# 251
KetiK, кой лекар те изражда? Само да ти кажа, че незнам дали говориш наистина за Вита, но там няма реанимация, директно те връщат в стаята и всеки ден минава педиатър лично да се отчете за състоянието на бебето. Относно лохиите, ами трябвало е да си кажеш, те немогат да ти надничат периодично под завивката. Simple Smile
И понеже съм лежала не еднократно във Вита, сестрите не те питата какво искаш да ядеш след секцио, има си спецялна диета, а на следващите дни ти носят да си избираш директно меню. Родилното и неонатологията са на един етаж и е много лесно да си намериш бебето. Този разказ ми се стува доста съчинен. Rolling Eyes

Относно последното изречение в поста ти, щом вадиш такива обобщаващи изводи е хубаво да се информираш по-добре преди да се изказваш Sick

# 252

Доста неприятно звучи наистина. Но нещата явно доста са се променили (съдейки по подписа ти, си раждала там преди три години, нали?) Нещата, които ми се случиха по време на моето раждане в същата тази болница, дотолкова се различават от твоя разказ, че просто няма накъде. Което е чудесно, значи положението неимоверно се е подобрило и това може само да радва всички. В болницата все пак израждат доста лекари и това с термина ти и начина, по който е протекла операцията, е по вина на лекаря ти, а не на целия останал персонал в болницата. Не се обиждай, но и на мен ми беше първо раждане, и аз се бях ошашкала, колкото може, но до последно водех дискусии с лекаря, който ме израждаше за датата на секциото и така тя се определи в последния момент и то на база на състоянието на околоплодните води, а не на някакви имагинерни дати. Хубаво е все пак да кажеш, кога точно ти се е случило това неприятно раждане във Вита, както и кой лекар те е израждал.

# 253
Момичета, във Вита има реанимация. Намира се точно до операционната, но обикновено родилките не ги оставят там. След като КетиК е била там, значи при нея операцията е протекла доста тежко Sad. Иначе и аз съм на мнение, че лекарят, при който е раждала е виновен за безхаберието на сестрите към нея.. А и не знам защо, но от разказът и изглежда, че за нея са се грижили операционните сестри, а не акушерките.. та може и затова да са я оставили да лежи толкова време без да и направят тоалет(което всъщност е изключително непрофесионално). При всички положения обаче, тя  с право е разочарована и недоволна. Все пак тя е пациент и не и е работа да казва на персонала как трябва да си върши работата.

# 254
Момичета, във Вита има реанимация. Намира се точно до операционната, но обикновено родилките не ги оставят там. След като КетиК е била там, значи при нея операцията е протекла доста тежко Sad. Иначе и аз съм на мнение, че лекарят, при който е раждала е виновен за безхаберието на сестрите към нея.. А и не знам защо, но от разказът и изглежда, че за нея са се грижили операционните сестри, а не акушерките.. та може и затова да са я оставили да лежи толкова време без да и направят тоалет(което всъщност е изключително непрофесионално). При всички положения обаче, тя  с право е разочарована и недоволна. Все пак тя е пациент и не и е работа да казва на персонала как трябва да си върши работата.

С право е да изказва мнение за конкретни доктори, от които има лично впчечатления, не да прави заключения за такива, които по нейно време не са работели дори там (или изобщо не познава),  да дава оценки за нещо, което на практика отдавна не съществува, информацията и изобщо не е актуална Peace

Общи условия

Активация на акаунт