Раждане в МБ "Вита" - 2 тема

• 60 614
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Принцесо Рая, бъди уверена, че знам какво искам и то по-добре от акушерките. Кърмих 25 месеца въпреки техните прогнози. Изчела съм достатъчно много литература по въпроса, за да съм уверена в тяхната НЕКОМПЕТЕНТНОСТ по въпросите на кърменето.
С това овчедушие вредим само на себе си. Винаги трябва да се стремим към по-добро отношение - особено като си плащаме за него.
Минала съм през секцио, дори в тежка форма - операцията ми бе близо 3 часа. Бяха ме порнали яко, заради големия ми юнак, но това не ми попречи още на следващия ден да започна да се разхождам. Първия ден ще искам помощ от акушерките - да ми подават и вземат бебето, ако таткото случайно не е с мен. Но детето ще бъде с мен дори и да се наложи да викам д-р Славчев - шефа на болницата за съдействие. За теб може и да не е проблем, но аз не държа и капка АМ или вода да влиза в устата на детето ми.
Като се роди бебето стомахчето му е колкото черешка - колко ли коластра трябва да изяде, за да се нахрани? Всяка капка е безценна. Бебето има запаси и може да изкара поне 24 часа без да се храни, през това време с редовното му слагане на гърдата се стимулира лактацията. Няма шанс да остане гладно. С падане на плацентата организмът започва да отделя коластра, която е напълно достатъчна за нуждите на детето в първите няколко дни докато започне да се образува преходното мляко, а след това и кърмата.
Няма да изнасям лекция за кърмата и кърменето в Библиотеката на Кърмаческия има изобилие от статии - който иска може сам да прочете.

Аз съм много спокоен човек и за да не се стига до изнервящо положение мисля в Инф. Съгласие да впиша с ГОЛЕМИ БУКВИ това, което искам за мен и детето ми. А персоналът на болницата е длъжен да се съобрази с желанието ми.  smile3503
Познавам и персонала и обстановката, и се надявам, че няма да имам проблеми.

Хубав ден на всички!

# 226
  • Cambridge, UK
С риск да ме баннат ...  бях писала нещо друго, но след като видях отговора на ra4e, ще напиша само това:

Като си толкова компетентна и имаш АГ и педиатрична диплома що не вземеш да родиш вкъщи?
Тъкмо няма да изнервяш околните с хилядите си претенции.
Спокойна била .... Патка!

# 227
  • пак там
С риск да ме баннат ...  бях писала нещо друго, но след като видях отговора на ra4e, ще напиша само това:

Като си толкова компетентна и имаш АГ и педиатрична диплома що не вземеш да родиш вкъщи?
Тъкмо няма да изнервяш околните с хилядите си претенции.
Спокойна била .... Патка!

Пак ще те баннат  Mr. Green

ra4e, темата за активното раждане е в съседен подфорум. Моля те, нека не превръщаме и тази в поредното бойно поле.

Ако имаш специални изисквания - търсиш място, където да ги удовлетворят, а не псуваш тези, които по едни или други причини не могат. Ако Вита не удовлетворява твоите изисквания, просто не пишеш тук, нали?

# 228
ra4eLaughing, защо си мислиш, че тук сме се събрали все некомпетентни, незнаещи, не чели и неинтересуващи ни за децата си майки?Дай малко по-спокойно ако обичаш!Ти може и да си станала и веднага след операцията, но много майки не стават и след 2 дни, да не кажа повечето, в никоя болница няма да ти стоят на главата денонощно и да ти подават бебето, когато иска да суче или да се успокои...няма значение, не искам да навлизам в дебрите на тези спорове, просто мисля, че твърде, твърде излишно се хабиш, да, че плащаме- плащаме си, но не за да ни обслужват слуги все пак!А и колкото и да си чела и колкото и да си кърмила и деца да си отгледала, това не те прави специалист лекар, нито дори акушерка, извинявай, но според мен не си права да се държиш толкова остро! Peace

Ако имаш специални изисквания - търсиш място, където да ги удовлетворят, а не псуваш тези, които по едни или други причини не могат. Ако Вита не удовлетворява твоите изисквания, просто не пишеш тук, нали?

Точно така! Peace

# 229
  • София
Не виждам да съм обидила някой в темата. Мисля пак да раждам във Вита и затова споделих вижданията си изхождайки от собствения си опит. Това, че ще изискам нормално отношение за мен и детето ми не виждам защо на вас ви бърка в здравето. Не искам нещо специално, а нещо нормално - тъкмо акушерките ще имат по-малко забавления с мен и детето ми.

usmifchica, да си чула някой сам да си прави секциото в къщи? Все бях чела глупости, но толкова нервозен пост досега не ми е попадал още повече, че с нищо не съм засегнала някой от потребителите.
И за какво псуване става дума? Че мен ме перат хормоните е ясно, но явно и на вас не прощават. Mr. Green

Явно не ви се чете - не се хабете да ми отговаряте, това ми е последния пост в тази тема! Peace
Бъдете здрави!

# 230
  • пак там
Раче, държиш се неприятно високомерно към всички, които не са на твое мнение. Има една поговорка - Каквото повикало, такова се обадило. Така че не виждам защо изобщо се обиждаш, че предизвикваш подобни реакции... Леко раждане ти пожелавам! И малко повече търпимост към останалите...

# 231
Аз да кажа две думи за Вита и в частност за д-р Славкова:
Първоначално идеята ни със Славкова беше да раждам нормално , но след като прескочих термина се появиха и медицински причини за назначаване на секцио.Никой не ме е насилвал преди това да не раждам нормално.
В деня на секциото д-р Славкова ме свали от операционната маса по спешност точно преди да ми сложат упойката, за да спаси една майка и бебето и.
Не мога да изкажа благодарността си окъм страхотните акушерки във Вита, които са хората до теб през цялото време.Те направиха престоя ми там по-лек и усмихнат Grinning
Няма по-усмихната и лъчезарна жена от Славкова, която проследи и цялата ми бременност без да ме вкарва в излишни филми и когато реша да имам второ дете пак бих отишла при нея.С майката която срязаха преди мен бяхме в една стая и се радвам че беше така-въпреки болката се забавлявахме жестоко Grinning

Успех желая на всички и безсмъртие
Ако има въпроси на лични Grinning Grinning Grinning

# 232
А някой раждал ли е при д-р Велкова? Интересуват ме мнения за нея  Praynig

# 233
А някой раждал ли е при д-р Велкова? Интересуват ме мнения за нея  Praynig

Аз не съм раждала при нея ,но съм ходила на преглед не съм доволна в такъв смисъл,че имам 2 миомни възела от които единия не малък ,а тя не ги видя аз и казах че отивам да видя дали са променили размера си от последния път тя ми казва нямаш нищо и малко съмнения да имам че имаш възли  бих ти казала това ми стигаше .След това си запазих час при Д-р Кълвачева веднага ги видя и ми каза всичко е това е доктор имала съм и няколко разговора с Д-р  Илиева и за нея съм чувала само добри неща.

# 234
За Велкова - аз ходих един път (аз май при всички съм ходила) Не мога да се оплача, но не съм и очарована. Твърдо отзивите за нея не са добри. Незнам защо, както казах не е мое лично мнение... Rolling Eyes
За акушерките и бебето - моето беше в кувьоз, но когато ми го дадоха и аз отказах да го върна. Нямаше никакъв проблем. Когато ходих преди да родя за да видя отделението, също питах дали е проблем бебето да си е при мен и да не им го давам. Първо ме изгледаха с недоверие, но когато казах че ми е второ, също казаха че няма проблем. В крайна сметка не ми било писано, но съм благодарна че след венозното хранене, когато дойде време за захранене, ми поискаха кърма, не го захраниха с АМ. В много други болници изобщо не биха ме питали...

# 235
Аз пък мисля, че и мястото на отрицателните отзиви за Вита също е тук. Нали в крайна сметка по мненията на повечето се ориентираме къде да раждаме. А и ако се пишеха само положителните мнение, темите за Шейново, Тина Киркова и Майчин Дом, щяха да пустеят. За втора градска пък да не говорим...
На мен лично ще ми е много любопитно как са се отнесли към желанията на ra4e. А и не смятам, че за да гледаш и да се грижиш за собственото си дете, е нужно специално образование. Иначе лично аз не бих подписвала никъде, че не искам да дават АМ на бебето, просто не бих давала добавката, тя не е задължителна, а за всеки случай и не я дават на бебето преди кърмене, както постъпват в Шейново например.

# 236
  • пак там
Янечек, избухнахме не заради отрицателното мнение за Вита, а поради отношението на Раче към останалите, присъщо по-скоро за друга тема. Никой не отрича, че в болницата има и недостатъци, но малко ми писна всеки, който си е изградил някакво мнение по отношение на раждане, кърмене и така нататък, да обвинява останалите, които не са съгласни с него, в некомпетентност и овчедушие, и да ми изчита цяла лекция на тази тема.

# 237
Момичета, разбира се, че дават бебетаата да стоят при майката и е ясно, че добавката не е задължителна, НО тук говорим за СЕКЦИО и за ПЪРВИТЕ 24-36 часа, докато слезе кърмата.....а колкото до това мило да помолиш - не става, моята докторка беше категорична, докато не слезе кърмата АМ ще се дава, защото коластрата не била достатъчно хранителна, а те като ти го хранят на 3 часа добре, ти върви кърми на 2 часа smile3505

Аз също мисля, като ра4е, НО няма да се карам и пазаря, просто не искам да развалям този толкова хубав момент с отрицателни емоции при условие, че няма да даде резултат.
И другото, те и по време на секцио не пускат роднини по принцип, но тези които се познават с шефа (или са вътрешни) на болницата ги пускат, така че ра4е ако има възможност нека си се бори Peace

Тъпо е че болниците в България не са на ниво....единствено за Майчин дом-Варна съм чувала хубави неща Peace

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 15:05 от Katinche

# 238
Ааа, на мен ми е убягнало негативното отношение, защото още ме държи щастието, че имам бебе  Grinning Сигурно и поради тази причина, не мога да се оплача от нищо в болницата. Но мен не ме дразни нито даването на АМ, нито пробното кърмене. Мен ме накараха да кърмя пробно в 13.00ч. на обяд, при положение че бях нахранила бебето в 12, 30 Simple Smile Като ми го дадоха, си го кърмих когато си поискам, без да спазвам часове, няма кой да следи.
Разбира се, кантарът отчете 5 гр. и ми носеха добавка, която по никакъв начин не беше задължителна. Ако бях на мястото на ra4e, щях да я сипвам в мивката и просто да мислят, че бебето е изцяло на изкуствено хранене, не държа да са наясно относно моите възгледи за кърменето. А от водата - отсипваш 50 гр. за деня в мивката и готово - всички са доволни. Няма смисъл да тръгваш с рогата напред, при положение, че не се налага.

# 239
Аз бях секцио и мъжа ми и сина ми почти си живееха при мен. За протокола не се познавам със шефа... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт