Раждане в МБ "Вита" - 2 тема

• 60 564
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
# 346
Към момичетата раждали скоро искам да попитам ,т.к аз ще раждам март във Вита , знам че след раждане секцио ,каквото аз съм си избрала ,е препоръчително да се консумират много течности, необходимо ли е да си нося мин вода или някакъв сок от вкъщи?И  другото самото раждане кога се заплаща?Аз също съм си  избрала д-р Богословова,тя ме наблюдава през последния месец и мисля, че тя е човека, на който аз бих се доверила.

# 347
  • Има много детски смях.
 От самата болница ти дават вода. Не се пиртеснявай!

# 348
И  другото самото раждане кога се заплаща?

Накрая, преди да те изпишат. Ако ще те изписват събота-неделя - в последния работен ден преди това, защото счетоводството събота и неделя не работи.

# 349
Благодаря ви момичета и успех на всички!

# 350
milushka, аз си бях взела много вода и сокове, които обаче трябва да са без парченца и да не са от мъхести плодове. PeaceТам дават вода, стига да си поискаш, но понякога се бавят или забравят, а сокве не дават, вземи си за всеки случай- за разнообразие. PeaceПлащането става преди да те изпишат, момичетата вече са ти казали.
Успех!!! Hug

# 351
записвам се и аз да следя темата, живот и здраве през май и аз ще раждам там при д-р Кълвачева.

# 352
  • София
Привет и от мен. На мен ми е малко раничко, но ви следя и се информирам, тъй като все още се чудя. Аз съм пациентка на д-р Цанов и ми се иска да родя във Вита. Досега четох само хубави отзиви за него (не че са ми необходими, аз много го харесвам като лекар и му имам пълно доверие). Знам че той вече не работи във вита а само изражда там.
Искам да попитам във Вита плаща ли се нещо допълнително за стая?

# 353
  • Cambridge, UK
Нищо допълнително не се плаща. Цени за здравно осигурени пациентки - 1300 лв нормално раждане, 1700 лв секцио. Цени за неосигурени пациентки 1700 лв нормално раждане, 2100 лв за секцио. Включени са стая 3 или 5 дена взависимост от начина на раждане, раждане, епидурална упойка, присъствие на бащата,  храна, вода и всичко останало. Носи само лични вещи и телефон + зарядно, всичко друго ти е осигурено дори лигнина. Стаите са самостоятелни - настаняват се по 2 момичета, само ако няма свободни стаи но при първа възможност разделят майките. Има определени часове за посещение, но никои няма да направи проблем, ако таткото седи повече време при теб.

# 354
Много мерси на раждалите във Вита майчета,че се включват и ни помагат във въпросите:))))  bouquet
Сега и аз да попитам -откъде се взема акта за раждане -като ще раждам  във Вита -четох ,че се взима от общината в която се намира болницата където се роди бебето -т.к аз не се водя по постоянен адрес в София,но живея тук-това означава ли ,че акта за раждане трябва да си го търся от община Оборище???И за колко време ви беше готов?

# 355
Нашият акт за раждане го взех от моята община по местоживеене, а не от общината на Вита. Даже така ме упътиха директно от Вита - да си го търся в Слатина, където ми е адресната регистрация. Някъде около 20-ия ден след раждането беше готов.

# 356
  • Cambridge, UK
Палечка, аз по лична карта живея в Ппловдив. Взех акта за раждане от община Оборище както ми каза акушерката, която подготви документите. С таткото нямаме сключен брак, той попълни  заявление, че припознава детето и т.н. Всички нужни документи ни ги дадоха в болницата.

# 357
Мерси за инфото-  bouquet-Usmifchica-ама аз съм също като тебе -и общините по лична карта ни съвпадат-хахахаха-смешното е ,че си смених постоянния адрес само и само като сключихме брак с моя мъж да се водим на 1 и същ адрес -а това му беше постоянния-а си живеем в София и то в Оборище-и аз така  ще искам като теб!-но предполагам вече документите за детски и за  помощта за 1во дете от 250 лв -вече няма да могат да се подадат в София нали????

# 358
  • Cambridge, UK
И идея си нямам честно казано, на мен ми превеждат някакви пари по карта. За първоначалната помощ не съм и питала, защото знам че имам 3 години да си я потърся. Аз скоро ще си сменя личната карта - 10 години вече живея в Сф, а още съм с пловдивска карта и тогава ще си потърся помощите. Ако разбереш преди мен как и къде се получават моля да ми пишеш   bouquet

# 359
Момичета, моля придържайте се към темата - за болница Вита. Нека темата остане полезна за тези, които като нас, ще влязат тук, за да търсят информация конкретно за болницата.

Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт