Раждане в МБ "Вита" - 2 тема

• 60 559
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
vili7 , аз не си спомням кой беше втория опериращ, не ги познавах другите, но всички в операционната бяха жени, всички до една, много беше весело! LaughingПосле, когато Богословова нямаше възможност да идва всеки ден да ме вижда, беше помолила Илиева да идва, знам че тя е нейна ученичка и тя й е правила и нейното секцио навремето/имам предвид Богословова на Илиева, то е ясно де, Илиева е доста млада, нещо объркано го написах/, но мисля, че не беше Илиева втория лекар!

# 331
  • София
Благодаря на всички!  Hug

# 332
Да разкажа набързо и аз за нормалното раждане при д-р Богословова, моето беше преди почти месец Simple Smile
Първо - тя определено насърчава нормалното раждане, секциото- само ако се налага и по желание на родилката разбира се Simple Smile
И си мисля, че ако не беше наложено от обстоятелствата раждането ми щеше да е без никакви намеси, като окситоцин и разни такива, но съдбата рече друго  Mr. Green
Моето бебче вървеше едричко по ехограф, но тя ме насърчаваше, че съм височка и ще се справя да го родя нормално, не сме и говорили за друг вариант. Термина ми беше за 17.01, седмица - две преди това започнах да ходя всеки ден на тонове, но признаци за раждане - никакви. Бебето ставаше все по-голямо и това беше причината да реши, че ако до 22ри не излезе, да индуцира раждането. Нооо на 20ти вечерта ми изтекоха водите и беж в болницата, но контракции пак никакви, разкритие слабо Sad Оставиха ме да поспя да видим какво ще се случи и аз си се опънах на леглото все едно съм на хотел  Mr. Green Д-р Богословова дойде към 2.30 през нощта, прегледа ме и пак нищо. Притесни се за бебто, та се наложи да влезе в роля окситоцина, защото аз си стоя там без води (имам чувството, че литри изтекоха) а родова дейност никаква, даже шийката ми не беше изгладена. Тя остана при мен да ме наблюдава, гледахме си ТВ и си лафихме все едно сме си на гости докато не започнаха контракциите - към 5 и нещо. Тогава стана кофти, защото вече имах и разкритие, и болки, но бебчо не тръгваше - стои си и това е. Доки започна да помага с ръка, аз се мъчех да го избутам надолу напъвайки, но нещо не се получаваха нещата. За секцио беше късно и ни напред, ни назад  Sad по едно време явно слезе бебчо и ме заведоха в родилна и там вече почти нищо не помня  ooooh! Само момента, в който извадиха малката и после като ми биха упойката - пълна. Събудих се 2 часа по-късно, към 9.30. Закараха ме в стаята ми, а бебка я донесоха час по-късно да й се порадвам  Grinning
Оказа се, че едва е излязла милата, сега имам мн шефове и ми се беше образувал някакъв джоб  newsm78, просто аз не можех да напъвам, не ми стигаше въздуха и знам ли какво още....
но мисля, че ако си имах нормална родова дейност нещата щяха да протекат по съвсем различен начин. Просто д-р Богословова е много търпелива и разбрана, голям професионалист, но понякога съдбата си казва ролята Sad След като ме изписаха ме викаше всеки ден на прегледи, после и гърдата ми заболя от мастит, пак не ме върна, един лев не ми взе, за което хиляди благодарности  Hug
И от престоя във Вита съм доволна, добре ме гледаха  Laughing само за бебчетата и кърменето мисля,че може да обясняват повече, поне на такива незапознати като мен де  Grinning
и в общи линии това е, успех на всички, чието раждане предстои  Hug

# 333
nellito_v , благодаря за разказа. Да разбирам ли, че предродилно всъщност няма и си стоиш в стаята докато дойде време за родилна?

# 334
nellito_v, ти си майче-герой! Да ти е живо и здраво съкровището! Благодаря за разказа.
kaat, няма предродилна, в стаята си си, докато не дойде време за появата на бебчо.

# 335
  • Cambridge, UK
Честито бебче! Да ви е живо и здраво и много да ви радва!   bouquet

Без да се заяждам предлагам на бъдещите мами да прочетат темата от 1-ва до 23-та страница преди да зададат своя въпрос. На 100% ще намерят както отговор на него, така и много полезна информация за лекарите, болницата, цените и ражданията там.

# 336
usmifchica , прочетох и двете теме до сега и се убедих, че някои неща са се променили през времето. Затова се възползвам да получа последна информация.

# 337
kaat, azalea вече ти е отговорила - стоиш си в стаята и там ти правят всички процедури. Само тоалета (бръснене и клизма) ти ги правят в една друга стаичка  Peace
И още нещо - за мен беше много полезно посещението в деня на отворените врати, получих отговор на много въпроси  Simple Smile

# 338
Благодаря ти, nellito_v.
Аз днес съм на отворени врати и се надявам, че ще отговорят на всичките ми въпроси Simple Smile

# 339
Днес е имало ден на отворени врати?  Cry

Жалко, че съм го изпуснала.. Нищо, ще изчакам следващия път.

# 340
  • София
Еее и аз не знаех за отворените врати.
От къде се информирате кога ще има? От сайта на болницата, или ?

# 341
От къде се информирате кога ще има? От сайта на болницата, или ?
Не, в сайта не пише, гледай в страницата на списание 9 месеца, там ги има датите за всички болници! Peace

# 342
  • София
Много благодаря!  Hug

# 343
Здравейте момичета,записвам се да следя темата т.к живот и здраве Април месец ще раждам в Вита Simple Smile))

# 344
Palechka_83, към кой лекар си се насочила?
Като гледам в отчетната тема, терминът ти е с един ден преди моя, има реален шанс да се засечем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт