МАЙче гука и нарежда и в играчките се вглежда. Тема №12

• 12 239
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
  • София
loranholl, така е, даже бих го казала по-общо - че все за нещо се тревожа Rolling Eyes Радвам се за вас, че сте стабилизирали положението с връщането. Как премина от две гърди на една? И на колко време се храните, не става ли твърде голяма паузата за неизсуканата гърда? Мен ей това ме хвърля в размисъл...

# 136
Лято и аз постоянно се тревожа, добре че е КайРен да дава насоки.
Връщането се оправи като смених позата. Сега се храним почти изправени,точно както е показано на една от снимките, които Кайрен прати. Сутрин изцеждам гърдата, от която не съм кърмила. А следобед никога не се събира толкова много, че да има напрежение в нея.
Това, което мен ме притеснява е, че малкия никога не отказва гърдата. Примерно храня го от едната, той я пуска сам след 5-6 мин. Оригва се, сме е се, явно е доволен. Но ако му предложа и втората, не отказва и си я изцоква и нея. После пък повръща Sad
Как да разбереш дали е гладен или сит идея си нямам вече  newsm78

# 137
loranholl - Един колега миналото лято ходи в този комплекс и като се върна беше много ядосан. Не била така както изглежда и парите явно са повече за това което се предлага. Но само ти го казвам, за да разучиш повече за тава, иначе ти си знаеш Peace

Леле Valche, добре че ми каза! Утре едни приятели ще отидат да го видят на място. Не че съм от супер претенциозните, но не ми се иска да ида до там и да се окаже, че трябва да търся друг хотел. И преди ни се е случвало, но сега с малкия искам да го избегна.
Оф дано не се разочаровам, че то няма много време за търсене на нещо друго. Ако пък не става, варненките ще помагат с идеи за хотел!  Hug

Понеже старателно изчетох линковете за комплекса ми направи впечатление, че е построен 2009 година.
 Валче, да не би да става дума за друг комплекс? Или пък тези си измислят?  Thinking

# 138
Това, което мен ме притеснява е, че малкия никога не отказва гърдата. Примерно храня го от едната, той я пуска сам след 5-6 мин. Оригва се, сме е се, явно е доволен. Но ако му предложа и втората, не отказва и си я изцоква и нея. После пък повръща Sad
Как да разбереш дали е гладен или сит идея си нямам вече  newsm78

И моя прави така, но аз вместо другата му давам пак същата гърда. Той за 5-10 мин не може да я изцоца цялата и така не връща... Виж ако почне да се дърпа и сърди давам и другата и тогава вече връща. Значи просто една си  му стига ако ще и да се дърпа аз си настоявам от нея да си яде и така се успива по бързо като не преяжда а си цоца до заспиване почти само от едната. Ако дам и другата естествено че не отказва, но явно нямат мярка още и затова връщат при това положение.

# 139
Е по колко време трябва да седи на гърдата. Ако ще е за спане нашето диване може и да нощува там, ама все пак нали за ефективно кърмене говорим. От шишето тече от 1 дупка и яде 150 г за 7-8 мин, а от гърдата доста лесно тече кърмата и си мисля, че 5-6 мин са ОК. Ей големи сметки, голямо нещо  newsm78
баба ми все часовника е гледала на полето докато е кърмила  Laughing
 Embarassed ама на пусто много сме интелигентни

# 140
  • Велико Търново
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА VyaraD!ЖЕЛАЯ И МНОГО ЗДРАВЕ И КРАСИВИ МОМЕНТИ СЪС СЕМЕЙСТВОТО И!

# 141
Добро утро,дами newsm03
Хайде на кафе

VyaraD, newsm59  ura  costumed034 Tada

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 07:50 от maeva0959

# 142
Честит рожден ден VyaraD!
Момичета, вчера храненето ни беше толкова неясно ту давах лявата после лявата, на следващото само дясната, която не отказва. Последното хранен в 22ч беше от лявата и тази сутрин се будя от болка, не мога да спя -дясната ми гърда твърда като камък. А до сега само от една гърда я хранех и това внесе смут в системата ми Sad Сега стерилизирам помпата малко да облекчи преди бебка да почне да яде. адски е болезнено  Cry
Мерси за кафето maeva0959, какво ли друго може с тези крака девойката? Simple Smile

# 143
  • София/Варна
Лято, забелязвам че и ти като мен все се тревожиш за храненето. Кога ще го превъзмогнем това не знам  newsm78

Може би с второто дете(подчертавам може би Wink). Това е най-големият страх на всяка майка.
За ваше успокоение ще кажа, че майчиния страх е основателен само първите 6 седмици след раждането - тогава бебетатаа страдат от физиологична жълтеница, което може да ги прави по-поспаливи и това да докара проблеми с недохранването. Има и други събития, които могат да доведат до проблеми с храненето. След израстване на този период майките вече са започнали да улавят по-добре сигналите на детето, а мъниците могат категорично да си заявяват нуждите (това последното е придружено с много сърдит рев рев и протести Wink)

Честит рожден ден, Вяра!

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 09:04 от KayRenn

# 144
Здравейте момичета.
От нас нищо ново. Времето тези дни много ни харесва и си правим страхотни разходки. Когато няма жега живвам направо, а на дъждец как хубаво се спи... Grinning Вярно малко и гръмотевици имаше, но на щерка ми не и правят впечатление, така че аз съм доволна. В горещините и кърменето в класическата кърмаческа поза ми беше мъка. Нали бебка си е като допълнително реотанче, та и двете се запотявахме като за световно от взаимното гушкане. За това много често кърмя легнала на страна, като и тя е легнала срещу мен - много удобна поза, която позволява и зад бебето да си сложиж нещо - я книга, я кАмФютър Mr. Green

Рада в момента си прави сутрешните упражнения - смейка се и рита на воля в кошчето.
Спокойно и едновременно, доста енергично бебе е. Дори се чудя защо и правя упражненията след баня, като тя така и така доста спортува. Laughing

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН VyaraD!

Да си здрава, щастлива и много обичана. Само радостни и неповторими мигове със семейството да те чакат.

# 145
  • София
Честит рожден ден на Вяра Д!!!!!
 newsm51
 bdbaloni newsm18  Gift
Бъди щастлива майка и съпруга!!!!  bouquet

# 146
Vyara D, Честит рожден ден. Още една лъвица newsm44
Моето мишле днес пак ме изуми. Сутринта се събуди към 08.00, хапна от шише 160мл и пак заспинка до 13.00 Shocked А лошото е, че и аз с нея и май изпускаме едно хапване, та може и по-рано да минем на 5 кратно, а не ми се иска. Още е малка Confused

# 147
ВяраД, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!   bouquet Да си здрава, обичана и много щастлива!!!

За обръщането, пълзенето и набирането - Сияна и Дария се набират съвсем спокойно, но доста отдавна ги провокирам, сигурно затова  Peace. Но не се обръщат изобщо все още - нито от гръб по корем, нито обратното. Местят се из леглото още от първия месец - просто като тръгнат да се разбуждат стават по-неспокойни, размърдват ръчички и крачета и така се преместват - от напречно застават успоредно на решетките най-редовно. Иначе ритат мнооого интензивно, голямо шоу са!  Laughing И аз като Сиска мисля, че няма нищо обезпокоително - когато-тогава, бърза работа нямаме.

# 148
  bouquet ВяраД - Честит рожден ден!  Да си жива, здрава, много щастлива, и много много обичана Hug

loranholl - Един колега миналото лято ходи в този комплекс и като се върна беше много ядосан. Не била така както изглежда и парите явно са повече за това което се предлага. Но само ти го казвам, за да разучиш повече за тава, иначе ти си знаеш Peace

Леле Valche, добре че ми каза! Утре едни приятели ще отидат да го видят на място. Не че съм от супер претенциозните, но не ми се иска да ида до там и да се окаже, че трябва да търся друг хотел. И преди ни се е случвало, но сега с малкия искам да го избегна.
Оф дано не се разочаровам, че то няма много време за търсене на нещо друго. Ако пък не става, варненките ще помагат с идеи за хотел!  Hug

Понеже старателно изчетох линковете за комплекса ми направи впечатление, че е построен 2009 година.
 Валче, да не би да става дума за друг комплекс? Или пък тези си измислят?  Thinking

О дикси, нямам представа, може и за друг хотел пък да става дума, ама пак беше Св.Св. Константин и Елена Peace Лошото е че сега няма как да питам човека щото е на почивка, че да видим за какво иде реч Crossing Arms

# 149
  • София
loranholl  , все едно описваш нас при хранене - не знам само дали при вас се изхитряват мъничетата да чакат да тече млякото само. Иван ако не е много изгладнял се закача на гърдата, подъвква си и чака. След малко потича млякото (вече го усещам) и той почва да си суче лакомо. След няколко минутки явно потокът намалява и той почва да се разсейва наоколо, зяпа тавана или прозореца. Оригвам го (при това даже в този момент той може да върне известно количество, а уж не е преял) и предлагам пак. Ако потече пак кърмата, суче, ако не - лапва и плюва зърното. Досега в този момент го слагах на другата гърда и, както казваш ти, той доста охотно си хапва там колкото има. От днес започнах да не съм толкова настоятелна и след няколко "лапни-плювни" прекратяваме храненето. Та много ми е чудно колко изяжда така, не си търси сам по-често, а успява и да върне  newsm78
Оф, стана доста дълго, но като видях, че и при други е същата ситуация...
 newsm59 на ВяраД!! Много късмет, здраве и щастливи мигове!!
Понеже продължаваме с присвиването и неспокойния сън, купих пак БиоГая и почнах да давам. Дано го облекчат, че така не ми харесва.
Днес излязохме семейно на разходка в парка, отдавна не бяхме. Малкият спа, събуди се, аз го награбих да яде  Simple Smile, той почна да зяпа облаците, после оплю баща си... такива забавления. Видяхме и Мигла с приятели  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт