МАЙче гука и нарежда и в играчките се вглежда. Тема №12

• 12 251
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте от нас с Катеринка!
Фелина - Честит рожден ден на патерици! да живи и здрава, много щастлива и обичана мама и съпруга! Всичко най най ти пожелавам  bouquet
loranholl - Един колега миналото лято ходи в този комплекс и като се върна беше много ядосан. Не била така както изглежда и парите явно са повече за това което се предлага. Но само ти го казвам, за да разучиш повече за тава, иначе ти си знаеш Peace
bani - и моята дребосъчка прави същото на дясната гърда от една седмица насам и се чудя защо ли newsm78 Какво ли не и харесва там:thinking: Винаги слагам първо на нея, и после вече на лявата, щото от нея си се донаяжда. А иначе има кърма там, ама ако продължава да не суче не се знае, та затова си изцеждам по още малко и така. Бебоци  Laughing
essivessela - да оздравяваш бързо Hug

Зайче - спомням си случката, и се радвам, че всичко се размина само с притесненията ти. Много сте сладки , особено малките зайченца (не се сърди Peace)
При нас нищо ново. Вече и аз си закупих нещо от продавалника (много благодаря на Дени и на Маева за помощта) . Активната гимнастика е супер и от вчера малката си рита и се гука вътре за поне 30-40 мин. без да ме търси, което за мен е кеф, щото мога да посвърша и нещо за в къщи и за себе си. Препоръчвам на всички това пособие. Дано повечко време да и харесва там  Praynig Решихме, че морето ще остане за другата година, но пък на балканче ще отидем. Все ще е почивка и разнообразие за нас и децата. Запазихме едно къще на Априлци с едни приятели от Варна и на 15 август заминаваме. Нямам търпение вече, въпреки че като се сетя че трябва да се съблека по бански и ми се реве. Голям дирник съм отпрала и направо ми се къса сърцето, като се знам що за щиглец бях едно време Embarassed
Целувки от нас  Hug Heart Eyes

# 121
  • София/Варна
bani, наистина може да се дразни малката, ако гърдата ти пуска по-силна струйка. Налучкала си верния път, поекспериментирай малко и виж как ще се държи Алекс.
Това с въртенето на главичката понякога е ранен признак за глад.

# 122
  • Sofia
Ние пак бяхме в прованса за няколко дни. Спешно се върнах, за да ходя по лекари, но нищо не направих. И аз се сдобих с бактерии в урината, но докато се мотая започнах самолечение. Днес трябваше да съм на гинеколог, за да направим и микробиология, но се оказа че направлението ми е изтекло, пък точно на тази докторица пари няма да давам за частен преглед. Та явно ще остане за другата седмица чак

ЗА обръщането на бебо ние си изоставаме определено в тази област.Нито се обръщаме от корем по гръб и обратното, нито се нбираме на ръце, нито си държим главата здраво. Хем гледам да не се притеснявам, хем си го мисля често.

# 123
  • София
Момичета, за обръщането да питам - Ани започна да се обръща от корем по гръб, но обратно не иска. Тя никак не обича по корем да лежи и явно за това бързо се научи. А при вас гледам повечето бебета първо от гръб по корем са почнали да се обръщат. Та има ли значение и кое обръщане първо усвояват бебетата се чудя? newsm78
А бебчетата ви почнаха ли да хващат играчките? На Ани са и интересни само 5 минути, като основно гледа към тях и им гука, но не протяга ръце и не ги хваща изобщо. Дали играчките са скучни или още и е рано се чудя?

# 124
Waterlilia и моята Ева още не посяга да ги хваща играчките си, а само ги гледа и им се радва и им говори даже.  Grinning На пеещата въртележка на кошарата засега обръща внимание доста време - около половин час докато не заспи накрая.  Simple Smile Аз доколкото знам започват да си хващат играчките след третия месец.
 Ева се опитва да се обръща по корем но засега само с опитите остава и стига само до легнала странично, но явно дупенцето и тежи  Simple Smile. А за сядане като и хващам ръчичките не иска изобщо, ама тя моята си е мързеланче така че ще има да почакам още малко си мисля.  Heart Eyes
 Днес за малко да ни завали. Ходих до НОИ да си взема ПИК и тъкмо бяхме под козирката на сградата на НОИ и заваля. Късмет изкарахме. А после докато чакахме да спре да вали в НОИ успях да я нахраня на едно диванче в НОИ. Вече моята дъщеря съм я хранила в две институции НАП и НОИ.  Heart Eyes

# 125
Благодаря ти, KayRenn! Момичета искам да благодаря на всички, че сте толкова добри и че винаги сте насреща за подкрепа. Чувствам се мн по-силна винаги като се замисля, че ви има!  Praynig Hug Hug Hug  Принципно не съм твърде чувствителна натура, но от време на време като се разчувствам...днес мн се трогнах, че Платина ми беше пратила съобщение, за да ме подкрепи и да каже, че това с главичката не е нещо страшно, намирам го мн мило. Въобще нещо като ме радва или тормози си мисля как ще ви напиша и тези дни като нямах нет беше мн гадно, липсвахте ми!
извинявам се, че така се отплеснах с малко сантименталност
Иначе за хващането на играчки, Алекс от около седмица вече си хваща играчките, първо доста плахо, даже реших, че неволно ги е докоснала, но вече като и подам някоя и тя почва да я гледа и после да я попипва. Е, още не я хваща хубаво, не разбира кой пръст да е свит и с кой да задържи играчката, но мн ме радва Simple Smile Joy
Забравих да честитя на Минолтичка първата награда, тази снимка щом я видях и си казах "не знам каква снимка може да я бие" Simple Smile Peace

# 126
  • гр.Стара Загора
За обръщането Евелин й тежи дупарата и се обръща от гръб по корем но не винаги а за обратно да не говорим,но иначе е като хеликоптер в кошарата  newsm52 обикаля върти се  ooooh!Главичката си я държи здраво и изправена след първия месец Peace
А от 2 седмици си хваща играчките и им се радва ,а от два дни взе по-малките които са чесалки за венците да си ги бута в устата  #CrazyЗа хващането на играчки аз и ги оставях много близо до нея в шезлонга и тя първоначално само им се радваше и гукаше после й повдигах ръчичката към тях да ги пипне и така постепенно тя сама си прояви интерес и ги докосва а сега й сложих едни дрънкалки на количката като ги докопа направо се набира на тях  hahaha Joy hahaha
Но това не е притеснително всяко бебче в различен етап от развитието си прави различните неща  Peace

# 127
Катерина все още не може да се обръща нито по единия начин нито по другия Crazy По принцип е рано, но има бебета, които не спят много и вършат тези неща по рано от другите Peace Симона се обърна на три месеца и после падна от спалнята, защото се беше влачила като червейче, но тя пък беше будно бебе и не спеше по много. Малката е по различна и затова не се тревожа.  Иначе е жилава, стой си права на крачетата, главата вече е много стабилна, по корем я вири като костенурка, рита и шава непрестанно. Играчките започна да ги хваща и да им се кефи преди две седмици, но вече е доста умела в това Grinning  Според мен всяко бебе е различно и няма определена възраст за обръщане, пълзене и прохождане. Peace

# 128
Виждам,4е обсъждате обръщането и хващането.
Моя маймун,въобще не проявява признаци на напъни за обръщане,лежи си както го оставиш,даже и ръка му подавам да помогна,но той въобще не се трогва,като гюленце е  hahaha Това всъщност не ме притеснява толкова,колкото хващането на игра4ките,4е отдавна 4ета,4е някои бебоци го правят...подавам,но не реагира.Веднъж му набутах (защото сме постоянно със стиснати юмруци)една в ръката,даже не я видя,а от ръкомахане по4ти се наби  smile3538 В гимнастиката ги гледа и ги налага с юмруци,но ми изглежда по-скоро слу4айно или защото са му на нивото на ръ4и4ките.
Идеално е овладял техниката "мятане"на дупе...много е смешен,така се мести по цялото легло tooth И се набира идеално,някой път до седнало положение,но по-4есто става прав.
Абе явно всяко дете си знае възможностите и интереса,някои по-рано,други по-късно...важното е да са ни живи и здрави  love001

# 129
  • София
И Иван си мята главичката наляво-надясно, най-вече в просъница. И аз понякога му се тревожа, както и за много други неща, ама то си ми е от натурата...
Обръщане, както казах - тц, за ръчички пробвах да го надигна - виси...Въобще засега ще изчакаме явно.
Да се оплача, че от вчера пак го замъчиха май колики - сутрин се почва едно присвиване и пъшкане, днес доста време продължи, аз си поплаках. И цял ден ми е едно такова...  Confused Освен това пак се връщаме към големите паузи и 5-кратното хранене, не знам вече къде ще му излезе краят.
Мигле, и ние бяхме днес в парка около обяд, гледах за вас, ама не ви видях, излизахте ли?

# 130
лято защо те притесняват по-големите паузи, на нас лекарката ни каза да минем на 6кратно хранене, но понякога прави и 5, друг път 7 различно е, не мисля, че това е проблем.
Според мен всяко бебе най-добре си знае и колко да папка и дали да се обръща, а за играчките аз редовно и ги слагам в рачичката докато ги усети Simple Smile

# 131
  • София
Ами, до скоро си ядеше като по учебник, на 2-3 часа. Вярно, че и аз го будех понякога за ядене. Нали уж е по-добре по-начесто по малко да хапва, а и за стимулиране на лактацията. Сега се чудя дали няма да ми намалее млякото; доизцеждам каквото е останало, ама... И го мисля да не е жаден... ей такива работи. Благодаря ти за успокоението  Simple Smile

# 132
  • Велико Търново
БИСЕ,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦА!ПОЖЕЛАВАМ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ,КЪСМЕТ,ЛЮБОВ И ВСИЧКО НАЙ-ХУБАВО НА КУП! Hug

Сега за Мина-не се обръща,не прави и опити,не хваща играчки и съм на мнение,че няма за къде да бърза и съответно не се притеснявам.Божидара ми се обърна на 7 месеца,но пак не съм се притеснявала.Личи си кога едно бебе има проблем или просто е по -спокойно Peace
Минето ми спи като новородена/пу-пу/ Mr. Green

Нинка,чакам срещата с нетърпение.

Диксиньо,искам и аз на тази вила Crazy

В неделя ще кръщаваме Мина и ми е много развълнувано от сега CrazyДано всичко мине ок.

Деси Горанова,като четох какви глупости ти е казала педиатърката ми прилоша.Мина яде последно в 20.00-20.30 след това се буди в 03.00 и след това в 5 или 6часа.Аз през ноща от едната гърда кърмя,а от другата цедя-не ме мързи и може да се каже,че ми е приятно и съответно фризера вместо с месо е пълен с мляко Mr. Green

За морето Веси видях ти съобщението,но беше след дъжд качулка. Crazy
Ние с Мина излизахме на басейна сутрин към 9 и се прибирахме към 18.Тя под един чадър огромен проспиваше целия ден,а майка и за отрицателно време доби тен на братята роми.Мога да кажа,че морето подейства на сестрите чудесно,което не може да се каже за баща им Blush

Та това от мен!Хубава вечер!

# 133
здравейте и от мен. и аз да кажа, че хич даже и си нямаме намерение още за обръщане, но за сметка на това направо иска да става  Laughing набира си главата към гърдите, изпъва краката и само да и подадеш ръка направо е седнала. лека и спокойна вечер на всички

# 134
loranholl - Един колега миналото лято ходи в този комплекс и като се върна беше много ядосан. Не била така както изглежда и парите явно са повече за това което се предлага. Но само ти го казвам, за да разучиш повече за тава, иначе ти си знаеш Peace

Леле Valche, добре че ми каза! Утре едни приятели ще отидат да го видят на място. Не че съм от супер претенциозните, но не ми се иска да ида до там и да се окаже, че трябва да търся друг хотел. И преди ни се е случвало, но сега с малкия искам да го избегна.
Оф дано не се разочаровам, че то няма много време за търсене на нещо друго. Ако пък не става, варненките ще помагат с идеи за хотел!  Hug

И ние нито се обръщаме сами, нито пък си хващаме играчките, но мен най-голямото ми притеснение е дали детето ми е нахранено  Embarassed Сигурно докато кърмя ще продължавам да се шашкам. Сега кърмя само от едната гърда, малкия се натъпква точно за 5-6 мин. Малко ми се вижда, но сега изобщо не повръща и и издържа винаги 3 часа. надявам се да е ОК.
Лято, забелязвам че и ти като мен все се тревожиш за храненето. Кога ще го превъзмогнем това не знам  newsm78
essivessela, дано е само настинка, че има гаден летен вирус. Около мен доста хора са болни и сме се изолирали здраво.
Ей Сиска, на 17 ще се връщаме през Търново и ще ти се обадя да се видим.

Общи условия

Активация на акаунт