Юли 2006 - Тема 87

• 12 944
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте  Hug

Ели, петохлебието е служба в църквата за здраве, бързо и лесно разделяне на майката и бебето. Носят се 5 хляба, бяла кърпа и сапун, отчето чете служба за благословия от Божията майка. Това е на кратко.

С Гергана не сме определяли дата за раждане, просто така се случи. Беше четвъртък, ходих на преглед, нещо тоновете не бяха добре, Гергана се беше извъртяла напречно. Аз съм с двустранна луксация, открита след като съм проходила. Наблюдаваха ме през деня и нощта и на следващия ден ме резнаха. Сега уж всичко е наред за нормално, ама доктора и акушерката се притесняват от руптура на матката. Ако не стане за нормално, надявам се поне да изчакат, бебо сам да реши да излиза и ако се наложи да ме режат тогава.
Но важното е всичко да завърши добре! За сега на преден план е сватбата в събота.  Mr. Green

# 106
Добро утро!
За разсънване...

Хормони ли бе да ги опишеш. Аз бих изпила с удоволствие една Капучиноо! Crazy

Ели, дано даде резултат писмото ти до Герб! Надявам се да се размърдат малко, че това е безобразие. Краде се от майки, от бъдещето на страната, а всеки си затваря очите с някакви си 20 лв.!!! ooooh! Да пишеш, ако/като има развитие по въпроса. Peace

Колкото до секциото и начините на раждане...Честно да ти кажа, аз вече не се впечатлявам от подобни неща. Просто се радвам на майките избрали естественото. Все пак не вадят моето дете по-рано, не за моето има риск или за мен. Който иска да го режат-ок, който иска да бута шише с АМ-ОК...не е дошъл при мен и моите деца да им навреди с нещо, според моите разбирания, естествено. Не си го слагай толкоз на сърце, имаш си други дертове, за който да се терзаеш. Wink

Дю, силно се моля и надявам всичко да мине по вода. Бързо лесно и без уложнения! Вярвам, че ще е така, особено ако нещата не се насилват, а следват естественият си ход! Hug

Аз вчера вечерта бях с някакви болки ниско долу. Без контракции, просто неприятно усещане. Мисля, че бебето е ниско долу, много ме ръга в пикочния мехур-нищо чудно да се е надупило. Нощта ставах 7 пъти да пикам...направо ми се разказа играта, и сега пред половин час съм дежурна. Crazy Утре съм на последен ехограф, и се надявам да чуя само хубави неща. Praynig

# 107
Чай пих със закуската, след това изпих и едно кафе, май е време за капучино  Mr. Green Ронка, благодаря!  Laughing

О, Ели, Рони е права, недей да се тормозиш. Аз не мога да не ви кажа за една позната, чието бебче е на 3-4 месеца - ами вече е на кисело мляко, пие сокчета, яде пюрета, а от скоро и каши.  Shocked Ама какво да направя. Казах И, че до 6 месеца бебето трябва да яде само кърма/АМ и токова.

# 108
  • somewhere over the rainbow
Ронка, няма да откажа едно 3 в 1 Whistling

За секциото - и аз съм на мнението на Ели. Ми не ги разбирам тия работи Crossing Arms За щастие, тук в малкия град рядко някой ражда със секцио по желание. Та не се ядосвам много, много. Една моя братовчедка е бременна с второ, а първото го роди много трудно. Направо още си е травмирана и мисли със страх за раждането. Викам пък в крайна сметка, вместо да се терзаеш през цялата бременност, уговори си едно секцио и спи спокойно. То и така не си е работа, кой знае какво може да се случи от притеснение Praynig Случаи разни...
Аз още си спомяням разказа на Ели за раждането и ми става смешно Laughing Голям си образ Grinning

Дю, нали имаше някакво правило, че ако си раждала секцио веднъж, после не може нормално? Или го отмениха Crazy Не съм се интересувала просто.

ЧРД на Жоржито! Hug /помня аз, че бяха на една дата с майка ми Simple Smile/

# 109
Мименце, ЧРД! Желая ти от здраве да не се отървеш, парите да не можеш да си преброиш, а очите ти от щастие да греят!

Наденце, живо и здраво да ти е майчето. Да е все така лъчезарна и борбена!  bouquet

Наде, това за секциото, че непременно е съпроводено със следващо такова...май вече взе да отшумява в Бг. Принципно няма нищо стращно след секцио да се роди нормално, но Бг лекари не им се занимава ли, застраховат ли се..не ги знам, но им е по-лесно пак да резнат и да не се занимават. Хубавото е, че почнаха да четат и да се интересуват от световната практика и вече и в Бг е възможно да се роди нормално след секцио! Peace

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 12:07 от Ронка

# 110
  • somewhere over the rainbow
... и в Бг е възможно да се роди нормално след секцио! Peace
Това е много хубаво Simple Smile
Ама наистина не им се занимава на докторите Crossing Arms Все пак, по мое мнение, за вагиналното раждане се иска повече майсторлък. Когато аз раждах, док ми каза, че ще раждам както аз искам. Понеже имам здравословни проблеми, спокойно щеше да ми определи секцио по медицински показания и да не плащам даже. "За мен това е най-лесното, вадя бебето на 7-мата минута, шия и си заминавам. Но не е въпросът кое е по-лесно за мен, а кое е най-добро за теб и бебето ... и това не е секциото. Като доктор, виждал какво ли не, не ти го препоръчвам."- това ми каза.

Дю, и аз за сефте чувам това "петохлебие". Но и аз не съм много вярваща де Blush

# 111
Вие сега на тема го обърнахте не съм се толкоз притеснила ако така съм звучала просто споделих,пък и не мен режат ,стига ми веднъж са ме рязали, дано не ми се налага секцио някога Praynig

Нан това 3 в 1 ме изкефи Whistling

Честит рожден ден на майка ти Нан да ви е жива и здрава!
Честит рожден ден и на Жоржи  bouquet  bouquet  bouquet

# 112
Eli, няма лошо, че на тема сме го обърнали...нали все пак трябва да си "говорим" за нещо. Wink

Нан, много са малко лекарите, които разсъждават като твоят. Евала на такива, защото наистина се срещат все по-рядко. Иначе има много изписано по темата за секцио. Крие голям риск както за майката така и за бебето. Най-вече, че го вадят, когато то не е готово....
Разбира се не изключваме, че понякога наистина се налага секцио по медицински причини и тогава е по-добре да се реагира на време и адекватно. Peace

Наде, ти пък 3в1 искаш...няма ли да ти дойдат в повечко? Wink Аз викам само капучиното ще ми дойде добре....леле, мале...не бих му простила на тоз младеж в друго време и при други обстоятелства. Ама какви мисли ме връхлитат не е истина... Blush

# 113
  • някъде
На мен ми се допи един ЧАЙ Mr. Green ммммм
Честит рожден ден на жоржи Hug Много здраве, щастие и успехи в бизнеса  bouquet
Честит празник и на майчето на НАН.Да е жива и здрава и много да помага Hug  bouquet
Арлина, честит празник и на твоята племенница. Hug Ако е удобно да ми кажете и на ме за какво става вьпрос, какво и  на малката и на сестра ти Tired ако не ти се говори, няма проблем Hug
Аз раждах секцио и се радвам, че стана така, защото сега нямаше да ни има, или единия или и двамата Tired Бях твьрдо за естественото раждане, но просто така се получи Rolling Eyes
НА раждащите скоро желая много успех и всичко да е наред Hug
Ели, дано всичко завьрши добре за теб Peace Money

# 114
Днес много се изморих,понапазарих някой неща за бебо и направо се втрещих от цените на комплектите за изписване,стигаха до 82лв Shocked ooooh!Тези хора са луди. ooooh!Купих си и превръзки,нощници и гащи за болницата.
На всичко отгоре надрах колата,заради един чук с камион,който беше спрял като.... #Cussing outМного съм бясна #2gunfire.Не че няма и още едно чукнато от зимата за оправяне,ама защо трябваше да има още.Мисля др.седмица да мина през застрахователите да ми я опишат и да я оправят докато съм в болницата. Tired

Диди:на сестра ми в началото на 9 месец  и откриха тумор на гръбнака,който беше засегнал и белите дробове и част от ребрата.Извадиха по спешност бебето,на нея и направиха 2 операции,махнаха го,за сега няма разсейки.Но няма и все още чувствителност от кръста надолу,на количка е.Бебето вече година го гледат бабите и не живее при тях.
За секциото виждам си говорите.Аз предния път преносих и накрая ме отрязоха,защото Зоя така и не слезе в таза,а и беше 4 кила.Като ме отвориха се оказа,че имам някакви сраствания на матката,които пречат бебето да слезе и да се роди нормално.Беше по-добрия избор,отколкото да ме включат на системи за предизвикване и да ме мъчат цял ден и накрая пак да ме отрежат.Сега направо си знам,пак секцио.Гадно е това с избора на дата,предния път лекаря я избра,сега този лекар ни каза избирайте, имате варианти от 4 дати и ние избрахме.Какво да правим ThinkingАма то нищо не се знае,може да реши и само да тръгне,въпреки че едва ли,ама...

Ели:дано да стане,разбира се че ще пробваш.А на Господарите писала ли си?

Честит рожден ден ,Джоржи!Да си жива и здрава и много щастлива!  bouquet  bouquet  bouquet
Честит празник и на майчето на НАН!  bouquet  bouquet  bouquet

# 115
Писах и на Господарите Арлина, но те не ми отговориха, още миналата година беше,може да НЕ Е ВАЖНО СПОРЕД ТЯХ Rolling Eyes

# 116
Ами пак им пиши,Ели.Сега им разкажи и за 20-те лева,които получи вече.Може този път да обърнат внимание.

# 117
  • София
 Hug
Покрай нас май нищо интересно, а и не ми се пише сякаш, охххххххххх от тази дупка няма измъкване  Tired

# 118
Ами пак им пиши,Ели.Сега им разкажи и за 20-те лева,които получи вече.Може този път да обърнат внимание.
Подкрепям! Ели напомни за себе си и случващото се, защото не е за подценяване! Naughty

Арлина, с нас няма ли да споделиш датата на големият ден? Wink

Ивка, стига вече с тази дупка. Я се усмихни, гледай на нещата от добрата им страна. Кажи м..ната му на всичко и ще се почувстваш по-добре макар и за малко. Hug

Диди, как си изкарвате на българска земя? Пиши как сте с малък Алекс, и голям де. Wink

Дидито, къде се запиля по трасето? Надявам се всички дечица да са здрави вече и да лудеят подобаващо. Hug

Деска, ти как си? На море май щяхте да ходите, ходихте ли, как беше?

...

Момичетааааа, одисеята ми с френските служби приключиии! В досието ми пише, че до няколко дни паричките със задна дата ще са в сметката ни! newsm44 Дали някой ще ми повярва колко съм щастлива?! Голяма борба му дръпнах, година и 2 месеца, но си заслужаваше. Сега само чакам, а после само ще харчаааа. Ще се поглезя подобаващо. Много, много се радвам, всяка една победа значи много за мен. И да не забравям и добрите хора които бяха до мен и ми помагаха безрезервно! Heart Eyes Hug

Последна редакция: чт, 13 авг 2009, 11:38 от Ронка

# 119
Браво Ронка!Честито

Аз не се надявам вече на никаква победа,писна ми,не ми се напомня вече на никой, нито ми се разправя със никой,каквото такова това беше Rolling Eyes

Даже сега и детски не мога да взимам защото нямам доход,само една стипендия какво да напиша майка студентка редовно без доходи-кой ще ми повярва,аз не че имам доходи,нямам и брак и не декларирам и на мъжа и съвсем за срамотите да подам за детски без доход newsm78 Thinking

Общи условия

Активация на акаунт