режим на хранене на четири месечно бебе

• 19 845
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
Ами отговаря на режим на 7-8 месечно бебе, ама ти си знаеш най-добре, има тооолкова много теми в Библиотеката, а щом пишеш във форума вероятно си ги чела. Там пише кога защо и как http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0
И наистина, че е по-лесно да се пише на латиница е ясно, но все пак е по-трудно за четене, а този пост вероятно ще бъде прочетен от доста мами.

Peace Peace
И да добавя...не просто че на всички би ни било удобно, а не го правим, ами освен това в някои форуми ще те изхвърлят, ако го правиш.... не просто,че е по-трудно да се чете, ами дори е невъзпитано и редно след като в условията го пише като задължително.

# 31
  • Sofia
po mi e lesno na latinica da pi6a problem li e    ....   

Правила на Форумите
..........

12. Във форума се пише на български език, на кирилица.

...........
от ПРАВИЛА и ПОЛИТИКА на форумите!

# 32
здравеите,извинетеме
незнаех за първи път влизам в ъв форум

# 33
и все пак да продалжа ли с храненето така даите ми савети

# 34
Недей, намали поне на едно хранене с плод или зеленчуково пюре по твой избор- др. да са само млечни.Ето заповядай в тази тема, много ще си промениш мнението за захранването

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427786.new;topicseen#new

# 35
Здравейте момичета.Благодаря ви за изчерпателната и изключително полезна информация във форума.Изчетох доста,но не видях случай като нашия.Майка съм на близначета на три месеца и половина.От около месец децат ми ядат по четири пъти в денонощието Rolling EyesСпят непробудно от осем до осем(не че се оплаквам)и ядат през четири часа.Педиатърката не вижда нищо тревожно,тъй като наддават повече от добре.Далеч съм от мисълта да ги събуждам да ядат,но се чудя след време като заместя едно или две хранения с твърда храна,дали ще е достатъчно млякото,което приемат.Мислите ли че трябва да се опитвам да променя режима с по-чести хранения или дори събуждане по-рано, или да оставя нещата на естествения им ход?
Благодаря предварително и извиняваите за словоизлиянията Laughing

# 36
Не, в никакъв случай не им нарушавай ритъма... че иначе после ще съжаляваш. Освен това докато им заместиш едно, а особенно 2 яденета(ако избереш най-новите тенденции за захранване) ще са наближили годинка -т.е. към 10-11 месечна възръст и няма дда е проблем това,че не ядат достатъчно мляко.

# 37
Дунчо, просто няма да бързаш да заместваш хранене, като ги захраниш предлагай преди или след твърдата храна и мляко  Peace На мен ми казаха, когато захраних, да увеличавам постепенно, докато заместя хранене, но аз съм по-спокойна, като не замествам млякото и бебчо суче и преди, и след кашата. Така съм по-спокойна за количеството мляко, което изяжда.

# 38
здр мами аз съм нова в този форум,някой може ли да ми даде примерна схема за захранване на 4 месечно бебе,караме само на кърма,понякога получава колики от сокчетата,давам ги рядко по 30мл,въпреки че моята педи ми каза,че вече мога да давам по 90мл

# 39
Добре, защо причиняваш колики на бебето си и продължаваш да му даваш сок?? Rolling Eyes
Просто бебето ти не е готово за друго освен кърма-коликите са доказателството за това. Храносмилателната му с-ма не е узряла да преработва сока-респективно и останалите храни...зарежи захранването до 6-ия месец..има ли смисъл да се мъчите взаимно??

# 40
спираш сокчетата и му даваш само кърма, после чакаш поне до 5 м и чак тогава го захранваш и то с еднокомпонентни пюрета или каши

# 41
Също не е лошо да спреш диетата. И нашата лекарка се пулеше на килограмите ни в ранните месеци (кърмене на поискване, на 4 месеца 7 кг, родена 2,600 ), но казваше така- за бебе на кърма-диета НИКОГА! В крайна сметка като започне да се изправя, пълзи ще спре да качва. И така на годинка дъщеря ми беше в нормата. Дори сега е по-финна от децата на АМ и тези, които не получават мляко. Това може би, защото не се  спира  Crazy. Ясно е, че личният пример не е меродавен, но го давам, защото в случая е класика.

# 42
да, при моето дете беш същото- накараха ни 2 седмици да го държим на диета(но хапваше доста АМ) понеже бил наддал мааалко повече Shocked съжалявам, че послушах педи тогава, после като спря да качва и почна да вика,че не наддавал и т.н- всичко се регулира в последствие

# 43
здр мами имам един въпрос към вас,една моя позната има шипове на петата и ме пита как можела да ги излекува,някои можели да ми каже с каква алтернативна медицина може да ги излекува,благодаря ви предварително

# 44
И аз да споделя с вас.
моя шошко няма още 4 месеца, и сме изцяло на кърма, обаче вече е  8 кг #Crazy
Онзи ден се зачетох в една стара френска книжка и там пишеше че е нормално едно бебе на 4 м. да яде по 5 пъти на ден - и реших да му преброя храненията, защото честно казано не се бях замисляла колко са - общо взето яде през 3 часа като вземе да мрънка. И установих , че ядем общо 6-7 пъти на денонощие /а понякога и по често ако ми се размрънка през нощта/. и се замислих...да не би да го "прехранвам" това дете - той наддава по килограм всеки месец откакто е станал на 2 месеца/първия месец наддаде 2 кг/ newsm78
Да му огранич ли храненията? или да му давам само от едната гърда/сега му давам и двете на едно хранене/ не знам...а докато тръгна да го слагам на паяк за да се движи ще мине още доста..
Какво ще ме посъветвате?

Общи условия

Активация на акаунт