режим на хранене на четири месечно бебе

• 19 848
  • 53
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
марисса, сега, когато и аз кърмя на поискване, сама на себе си се чудя, защо съм мъчила и дъщеря ми и мен с това хранене под режим... ooooh! Но тогава нямаше толкова много информация, слушах педката и за режима, и за ранното захранване.  Tired Сега ми е такъв кеф!!!

# 16
mami i az 6tese vkly4a moqta da6terq qde kogato iska, dage i ve4erta prez tri 4asa nie nesi po4ivame.Spored men nqma nygda ot regim, daqde kogato si iska Heart Eyes

# 17
Minkova, много добре правите, няма да е вечно това ядене нощем  Hug
ani n 81, ако кърмиш бебето си (понеже с това "количество" се озадачих) - режимът може само да ти докара главоболия. Остави го да суче когато поиска, и само за ден-два ще му хванеш "цаката" и ще ти стане лесен живота! Ако го храниш с адапте - същото нещо - остави го да си покаже сам кога по колко Peace Успех!

# 18
Да се включя и аз сега малко.
Ние сме почти на 4 месеца.Храним се на 4 часа с кърма горе долу по препоръка ,че сме към 8 килца и имаме нужда от малко диетka.Условно се храним към 6 ,9,13,17 и 20 часа.Струва ми се паузата по -голяма ,но младежът реши от 4 дни така да е. Спи си и това е.
Давам сок от седмица към 11 часа вече от 2 плода и зеленчук -ябълка, слива и морков. Измерих,около 40 мл.
Какво следва да му давам сега?Кога,колко,какво............
Аз събирам съвети каквито и да са и не се сърдя за критика. Hug
И нормално ли е да ака на 4 дни  Embarassed
Като се роди  беше след всчко хранене.
На 2 -3  месец по 1-2 пъти на ден.
А сега?

# 19
Ами при захранване се получава това- влез моля те в темите за захранване и почети малко,че си поизбързала малко-въпреки,че това си е твое решение............ама дай малко по-леко и по възможност без сокове. Naughty Етот и темата, ще научиш доста неща.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427786.new;topicseen#new

# 20
  • Mars Hotel
Vali, рано ви е още за захранване.  Peace Бебчето ти няма 4 месеца още. На тази възраст детето има нужда само от мляко. Сокът може да дразни стомахчето му.

Ето някои признаци, по които можеш да разбереш дали детето е готово за захранване:

* То може да седи само;
    * Може само да взима предмети и да ги слага в устата си;
    * Гледа ви как се храните и проявява любопитство;
    * "Иска си" от вашата храна (като издава звуци и гледа настойчиво, как се храните);
    * Отваря широко уста, когато ви вижда да отваряте уста по време на хранене, и ви имитира, как ядете;
    * Може да показва и да "си каже". Около 6-месечна възраст, бебетата могат да поискат храна, като посегнат към нея, или да я откажат, отвръщайки глава настрани. Понякога може да не разберете, какво иска да ви каже бебето ви. Тогава му предложете храна, но не го насилвайте, ако не я иска.
    * Бебето ви се струва гладно, скъсява интервалите между храненията, и няколко дни на често кърмене не помагат. (Обикновено, ако става въпрос за период на по-интензивен растеж, след 3 до 10 дни кърмата ви се увеличава и задоволява нуждите на бебето.)

# 21
Бе едни ми казват рано ,други  късно.
Сега мога ли да спра да давам сок или само с него да продължа всеки ден ей така за витамини само?

# 22
Бе едни ми казват рано ,други  късно.
Сега мога ли да спра да давам сок или само с него да продължа всеки ден ей така за витамини само?

Спри го. Peace Храносмилателната с-ма до към 6-ия мес не е в състояние да разгражда друго освен кърма/АМ..просто даването на всичко различно от мляко е безпредметно, защото не се усвоява..

Искеренно се чудя на педиатрите даващи акъл за ранно захранване..вчера четох учебник по педиатрия именно провокирана от спор по този въпрос..то верно не е един учебника по който учат, и си мислех че проблема е в годината на издаване, но се оказа, че не е така. Въпросния бе от 86година! и никъде в него не ставаше дума за захр. преди навършени 4-6мес /има се предвид 4мес за бебе на АМ, а 6 за тези на кърма/.
Отделно там подробно бе описано и защо не се захранва рано-бъбреците също не са готови за обработка на повече белтъчини..
До 4-ия мес бебето е на рефлекторно сукане! т.е. и дума не може да става за "то ме гледа и му се яде" Crazy

# 23
Ей така за витамини само може да му развалиш стомаха. Но пък ти си решаваш.

# 24
Спирам! Peace

# 25
moi   at vili e na 4-meseca i 6-dni i se xranim 5-pati na den
sytrin 7-7,30 karma
         10-11 karma
         13-14 zelen4ykovo pure i karma
         16,30-17,30 plodovo pure i karma
        20,30 -21,00 karma
posle zaspiva .riadko mi se budi kam 4-4,30 no6tem
neznam dali e dobre taka

# 26
Странно за бебе на 4м. и 6 дни има доста богато меню??? Май малко от раничко си започнала щом вече 2 хранения с твърда храна имате...дай малко по-кротко.

И пиши на кирилица

# 27
mnogo e lakom neznam dobre li e tova

# 28
po mi e lesno na latinica da pi6a problem li e      dobar li e regima koito sam mu napravila    

# 29
Ами отговаря на режим на 7-8 месечно бебе, ама ти си знаеш най-добре, има тооолкова много теми в Библиотеката, а щом пишеш във форума вероятно си ги чела. Там пише кога защо и как http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0
И наистина, че е по-лесно да се пише на латиница е ясно, но все пак е по-трудно за четене, а този пост вероятно ще бъде прочетен от доста мами.

Общи условия

Активация на акаунт