Юлски бебчета и мами - тема 1

• 14 390
  • 297
  •   1
Отговори
# 285
Кукумявче,отивайте до близкото кметство и подавайте молба декларация за тези 250лв. Носете и акта за раждане на детето и двете лични карти-твоята и на таткото.

# 286
[
Къде е БуболечеМече,отдавна не съм я засичала?  newsm78

да кажа само, че Буболечето е добре с Преслава. Няма нет вкъщи и затова не се включва, каза че вече много й липсвате  Heart Eyes
Ние случайно се се срещнахме в болницата и се запознахме  Simple Smile

# 287
Ние пак изкарахме много тежка нощ,че и още продължава... Постоянно се пъне, пръцка, явно го боли коремчето въпреки капките които му давам... Най-лошото е че не се успокоява нито на ръце, нито като обърна по корем - никак... Не може да спи и постоянно плаче... Сега мисля да поизляза с него, че вече ужасно ми се наду главата, пък и тайно се надявам навън да поспи... Rolling Eyes Tired

И ние сме така...само че и навън няма промяна  Sad

# 288
здравейте майчета!

Изглежда всички имаме проблеми с това кърмене. Аз само да споделя че голямо облекчение получих от хомеопатичното - БРИОНИЯ .
  Ние вече минахме 40 дни и при нас вече кърменето почти се регулира.
На 40 дни , ние поканихме само родителите си. Беше доста скромно. Но и на мен изобщо не ми е до гости. Когато има някой в нас( свекървини ми) когато кърмя заключвам вратата и те и да искат няма как да ме притесняват.
 Аз да попитам нещо- и ние сме с ужасни колики и намерих единствено полза от капките - Еспумизан Л. Но когато ги давам   започна  да не ака редовно и сега незнам кое е по малкото зло. Някой имал ли е подобен проблем и какво правите. Давах и други капки  но от тях нямаме никаква полза.

Драга - добре дошла.
Май всички сме с ужасни  спомени от раждането - но дано всичко скоро  се забрави и остане само щастието че сме станали майки.

# 289
  • София
Кукумявче,отивайте до близкото кметство и подавайте молба декларация за тези 250лв. Носете и акта за раждане на детето и двете лични карти-твоята и на таткото.

нее, не е там. Обаче и до там трябва да се разходите, защото ти трябва удостоверение за семейно положение / за него не се иска нищо, даже молба не пишеш, само срещу лична карта ти го издават/. После с акта, това удостоверение, молба / която се попълва там на място/ и 2-те лични карти / или твоята - зависи от семейното положение/ се ходи в Социално подпомагане по местоживеене. Ето тука може да видиш на кой адрес е твоята служба
http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=add_co … tid=7&selid=7
Ако решиш, че се класираш за детските, попълваш нова молба по образец, но ти трябва и удостоверение за доходите / брутните/ за последните 12 месеца, издадено от счетоводството ти / включват се и болничните, вкл. и за 45-дни преди раждането/

Ако искаш парите да ти ги превеждат по банкова сметка ти трябва и удостоверение от банката за банкова сметка / което е в свободен текст, не трябва някаква молба или специална бланка/
Еми това е май

# 290
nellyr, ние ходихме до кметството в квартала и там попълвахме молбата и дадохме акта за раждане.Там се попълва и нещо си за банковата сметка,по която да ти преведат сумата.Не са ни искали удостоверение  от банката .Не са ни искали и удостоверение за семейно положение нито сме ходили до социалното.Незнам може всеки град различно да е. newsm78

# 291
  • София
Мама Диди, да не са в една сграда общината и социалните newsm78
Обаче в София удостоверението за семейното положение, и за банкова сметка задължително го искат и си е едно разкарване. Завиждам ти,че си минала толкова лесно Mr. Green

# 292
Мама Диди, да не са в една сграда общината и социалните newsm78
Обаче в София удостоверението за семейното положение, и за банкова сметка задължително го искат и си е едно разкарване. Завиждам ти,че си минала толкова лесно Mr. Green

Даже аз не съм ходила а мъжа ми  newsm68
Не не са в една сграда .Всичко става за 5мин по думите на мъжа ми.Сега на 20.08 ще отида да си взема паричките от банката и Катето ще ни плати с тях данъците на апартамента и колата и ще ни направи застраховката на колата  Laughing

Който има две деца да носи и акта за раждане и на първото дете.

# 293
  • София
Офф аман,отходи ми се..правят те на луд за 200лв.
Момичета може би и аз задавам повтарящ се въпрос,но белиха ли ви се кожите? Бебко се бели на китките,на глезените,по личицето,отначало го мазах с лосион Бочко-гола вода е...Взех олиото и млякото на Мустела и гледам добре му се отразяват май.
А за подсичане с две ръце гласувам и препоръчвам крем Пенатен.От болницата се върнахме с много зачервено дупе,мазах го със Судокрем,с Бочко-нулев ефект.Пенатения го оправи веднага,даже и зърната си намазах с него и ми поминаха.

# 294
Здравейте  Simple Smile
Не се включвам редовно,защото нямам време,но е разбираемо с две дечица у дома Simple Smile
успях горе долу да прочета темата ,ама няма да мога да се включа адекватно пак , защото хем забравям много напоследък , хем бързам,че имаме среща в парка с едни приятели ( не мога да се лиша от социални контакти,ей Wink) -до като не съм забравила-Сърничке ,имаш ми телефона като решите да се разхождате обади се ,пък и важи за всички ,който искат да се помотаят в Южния парк Hug
Драга , за кърменето ще се въздържа от съвети - само вземи под внимание факта че все пак хормоните не са по местата си и не е ясно дали решението което вземаш е наистина правилно Simple Smile
С две думи -три пъти мери един път режи Simple Smile
Успех и дано решението ти е правилно Peace
Исках още много да пиша ,но нямам кога.За това просто  Hug на всички ви и целувки на сладките рожбички!
Бързам към кафето че и Влади тази нощ почти не ме остави да мигна....ама като чета не съм само аз ..какво ли им става тази нощ на тези бебоци....
Линет и с тебе искам да се видим скоро.Целувки на сладката Албена!

Спокоен и усмихнат след обяд милички!

# 295
Eyani, честит син! Да расте здрав и усмихнат!
мушмул, честито и на теб! Много щастие да ви донесе Ясен! Чудех се къде си!
Честито на вчерашните и днешни месечинки! То вече има и бебчета на по 2 месеца, но тях няма да честитим, важен е първият! Wink
Драга, очаквах включването ти с нетърпение! Hug Наистина бебка усеща когато си напрегната, опитвай да не се ядосваш, по-скоро да не позволяваш да го правят! Аз също мисля, че ако се успокоиш и кърменето няма да е така мъчително и всичко ще си дойде на мястото, не се предавай толкова бързо, някак не ти подхожда! Heart Eyes
cveten prashec, за Зимафлуора - проблемът за мен е във флуора и вредите, които носи!! Прочети и реши. Аз даже мия на Юлиана зъбите с паста за зъби без флуор, а нашите пасти редувам поради простата причина, че съм свикнала и не си чувствам добре измити зъбите с хомеопатична паста.
Видях, че сте обсъждали кенгурото, за мен слинга се оказа незаменима вещ, смятам, че  е доста по-удобен! Peace
sarnichkata, ще се справиш с държавния изпит, сигурна съм! Wink
milasara, да, като нямам време е така, загубвам се, но гледма да не ви изпускам.. За ортопед - аз съм фенка на Алелсиев - http://www.einet.bg/~alexiev/! Peace
Аз също като Virginity вече ще се въздържам от даване на съвети относно кърменето, защото много пъти повторихме нещата, а и вече отминаха критичните първи седмици, тогава точно се включваше и Айла.
А4, браво за инициативата! Но наистина ние с второ-трето дете е по-различно, макар че винаги има още какво да научиш. Но и аз да допълня, че все пак всичко е индивидуално, точно за нослето напр.
Jaana, масаж и гимнастика - на първа страничка Стеф е сложила достатъчно линкове! Wink
Чери, хубаво сте наддали, браво! стискам палци да се оправи оченцето без специални интервенции!
kukumiavka, беленето на кожичката ще спре и с мазане и без, може и с малко зехтин само на местата.
Гале,  Hug
Вили, радвам се, че "драсваш"! И вие как избрахте името на вашия Влади? Wink

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 18:11 от Сиси ♥♥

# 296
  • Велико Търново

Драга - добре дошла.
Май всички сме с ужасни  спомени от раждането - но дано всичко скоро  се забрави и остане само щастието че сме станали майки.

недейта така - аз съм с хубави спомени newsm10

# 297
Виждам, че Стеф я няма, затова пуснах набързо нова тема, че и аз ставам след малко и чак довечера ще мога да се включа.
Заповядайте - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=419302.new#new  Hug

Общи условия

Активация на акаунт