Контракции

• 226 299
  • 636
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
 Магнерич, Магнерот или Нутримаг изписват и Ношпа (дозата според контракциите ти). Аз бях на Нутримаг, после на Магнерич в боницата и като ме изписаха казаха Магнерот и към всички тях 3х1 ношпа.

# 106
Благодаря ти Хелита, на мен ми изписаха и гинипрал, но контракциите не спират.Казаха ми, че имам скъсяване на шийката-в момента е 20мил. и до края на бременноста да лежа.Много съм изплашена.

# 107
7777777,прави всичко възможно,за да се разсейваш и да не мислиш само за страха.Знам от опит какво е,бях в почти непрекъсната паника и аз (също с постоянни контракции и на Гинипрал).Притеснението и емоциите въобще само влошават нещата.Усещала съм как в момента,в който се страхувам,контракциите зачестяват ужасно и докато не се успокоя не спират.
Гледай смело напред-ще мине всичко и други проблеми ще дойдат...И радости много! Praynig
И аз преносих. Wink

# 108
Алекс имам нужда от кураж, за което много благодаря.как преценяваше колко силни са контракциите и дали е необходимо  да влезеш в болницата

# 109
Алекс забравих да те попитам по колко хапчета гинипрал пиеше

# 110
Не съм Алекс, но от опит мога да кажа, че повече от 2 силни контракции на ден не е нормално
Гинипрал съм била на доза 4 по 1, Нутри Маг, при по-критични ситуации Но Шпа на инжекции
И ако смяташ, влизай в болница за системи
Лягай, почивай, покой и никакви резки движения, напрагания, напъвания.
Аз така се хванах, с кой акъл да ме питат, да чистя и веднага сле дтова цяла нощ се скъсах от контракции, направо ужас. В резултат на което сега съм пак в изходна позиция с 4 гинипрала на ден, а от вчера с 3.
Чувала съм за някакви инжекции, които се внасят от Германия, но още не съм опряла до тях. Утре влизам в 30та седмица, лежане, хапчета и това е засега.

# 111
Проблема при мен е, че болката е ниско долу като при цикъл и е по продължителна, поради което не знам кога е наложително да съм на системи.Иначе преди една седмица бях в болницата

# 112
7777777,моите контракции бяха безболезнени,но непрекъснати стягания на матката.Само като станех от леглото или дори когато се обръщах корема ми ставаше на камък.Цялата ми бременност беше подобна (проблемна),но от 6 месец (след 10 дневен престой в болница на системи без никакъв резултат) до края само лежах вкъщи. ooooh!Не смеех да помръдна. Tired
В болница влязох без знанието на моят АГ,на свой акъл,защото много се бях паникьосала.Шефа на гинеккологията веднага ме прие и ме наплаши с едни ужасни думи...Както и да е-ефекта беше нулев,само върху психиката ми се отрази,за съжаление. Confused
Гинипрал имах предписан по 3 на ден,но съм го пила рядко така,в повечето случаи съм достигала до 5.Като ефекта от него пак беше за около час,но пък при силни контракции винаги помагаше-много скоро след като го изпиех спираха.
Магнезиевите препарати и но-шпа ми бяха като бонбонки-пиех ги понеже ми бяха предписани,но не помагаха изобщо.
И така.
Грижи се за себе си и за бебчо,но пак ти казвам-горе главата и без паника.

Успех,милички,знам какво е,но стискайте зъби. Hug Praynig Flowers Four Leaf Clover

# 113
  • Пловдив
Магнезиевите препарати и но-шпа ми бяха като бонбонки-пиех ги понеже ми бяха предписани,но не помагаха изобщо.

И при мен беше така. А Гинипрал не пиех, защото пулсът ми беше и без това прекомерно ускорен.

# 114
Проблема при мен е, че болката е ниско долу като при цикъл и е по продължителна, поради което не знам кога е наложително да съм на системи.Иначе преди една седмица бях в болницата

Здравей 7777777, моята бременност също беше съпътствана с много контракции и болки, имах серклаж и почти изцяло скъсена шийка още в края на 5-тия месец. Като най-силни и чести бяха контракциите във втория триместър, особено в пети и шести месец. Прекарах почти 6 месеца в болницата.Инжекциите ми помагаха, но за наколко часа, затова 5-ти и 6-ти месец бях на инжекции Но шпа, папаверин, и като се налагаше и спазмалгон. Като положението ставаше критично го спасявахме със системи кормагнезин, който найстина ми действаше много добре, но пак за няколко часа, най-много до следващия ден. Междувременно пих какви ли не хапчета, включително и  гинипрал на 4 часа, но нищо не ми помагаше задълго. Хапчетата си ги взимах като бонбонки, имах чувството че с тях и без тях, все едно и също беше, все имах контракции и болки. 
 Затова от моя опит мога да ти кажа, че изобщо не е нормално да имаш болки и контракции заедно, тоест болезнени контракции. Ако ги имаш, според мен, е по-добре да влезнеш в болницата на системи, поне на мен ми влияеха много добре.
 И много е важно да си позитивно настроена и да вярваш!!! Аз , колкото и да ми беше трудно, вярвах, че този път ще успеем (преди това имам едно преждевременно раждане в 25 г.с. пак заради тези контракции) и така и стана!!! Сега си имам едно сладко бонбонче, което осмисля целия ми живот!!! Вярвам, че и при теб ще  е така, вярвай и ти!!!
 Пожелавам Успех на всички !!!

p.s. Много често съм си мислила, дали има някаква друга причина за тези контракции, освен чувствителна матка, някакви хормони например или нещо друго, знам ли и аз? И дали може да се направят някакви изследвания, с които да се установи това? И да се излекува, така че следващата бременност да го няма този проблем? И какви изследвания се правят? Такива мисли ми се въртят в главата. Ако някой знае нещо по въпроса, ще се радвам да сподели  Simple Smile .

# 115
Момичета, подкрепете протеста срещу насилието на родилки в българските болници. Подпишете виртуално протестната нота.
http://nenanasilieto.wordpress.com/

# 116
момичета, сега се връщам от болницзата и веднага  сядам да ви пиша.За сега слава богу нямам болки и се надявам и за напред да е така.Бях на кормагнезим и ношпа

# 117
Пипи, сега влизам в седми месец и се надявам всичко да е наред

# 118

Дано, Ще стискам палци!!! Hug

# 119

Ще бъде! Hug Praynig

Общи условия

Активация на акаунт