Контракции

• 227 064
  • 636
  •   1
Отговори
# 375
Имах предвид яйчниците, понеже болката я локализирах точно, където е местонахождението им.

# 376
Разбрах.  Peace Не функционират до толкова, че не отделят яйцеклетки, но иначе морфологично и физиологично са част от променящия се организъм на бременната.  Simple Smile

# 377
lucky_girl   пий си магнезий,неможе да ти навреди.
Не съм съвсем съгласна. Лекарите в България рядко и трудно си ъпдейтват знанията и не следят редовно последните препоръки в световните практики. В САЩ например безразборното изписване на магнезий на бременни отдавна е прекратено.
http://www.mama.no-meat.org/link_pregnancy/mg_contr/

Ей, как ги обичам тия обобщения за "лекарите в България"...
Във връзка с линка все пак, моля, обръщайте внимание, че става дума за венозния магнезий ( магнезиев сулфат - ако го приемаш през устата не се усвоява). С магнезия, който се приема през устата не могат да се достигнат такива концентрации в организма на майката и съответно бебето.
От друга страна магнезиевия недостиг, който се получава по време на бременността, може да бъде доста опасен.
Смятам, че човек трябва да се вслушва в докторите си, като разбира се се интересува и взима участие във вземането на решенията.
А когато има контракции, въобще е добре да си по-близо до болницата, че всичко се случва, а преждевременното раждане е най-големия риск за живота и здравето на бебето.
Стискам палци на всички с контракции всичко да завърши добре!
При нас също имаше доста проблеми, но с лежане, пиене на лекарства и вяра в успеха всичко завърши успешно!!

Между другото яйчниците всъщност не болят. Усещат се болки от контракции на тръбите или разтягания на връзките ( въпросните лигаменти).

# 378
  • София
Здравейте!
От известно време търся начин за овладяване на контракциите, но май се оказва мисия невъзможна. Аз пия нифедипин 3х1 и слагам утрогестан 2х2, ала контракциите са почти непрекъснато. Разбира се, че лежа. Лежа колкото ми е въможно - знаете, трябва да се яде, да се изпере и прочие. Магнерота съм го спряла. Преди го пиех 3х2, но последния път док каза, че мога да взимам по 1 таблетка, за която все не намирах място в графика - знаете, желязо не се приема с магнезий, отделно в момента се тъпча с какво ли не, имам температура и положението не е розово. Имам и едни вълшебни хапченца, които обаче ми свършват - Pre нещо си. Те най - добре успокояват матката - дават и 2 часа пълен покой, но ги няма в БГ, знам, че от Гърция ги купуват, но не познавам някой да има път натам. Отделно кихането.... след всяка кихавица корема ми става все по - твърд  Rolling Eyes

# 379
Здравейте, първо за статията - аз също не съм съгласна. Има толкова много жени изкарващи цяла бременост по болници и раждат здрави деца. Аз също лежах три пъти. Вторите два почти ме отровиха от магнезий, но пък изкарах до термин. Нека не се плашат жените, защото е много страшно да прочетеш такова нещо докато носиш дете.

KiaraTiara, говориш за партусистен. Пиех ги 3 седмици, но понеже не ми помогнаха ми го спряха. За сметка на това се запасих с него и сега имам три опаковки недокосвани. Донесоха ми ги от Сърбия. Ако ти трябват ще ти ги дам.

# 380
Имам и едни вълшебни хапченца, които обаче ми свършват - Pre нещо си. Те най - добре успокояват матката - дават и 2 часа пълен покой, но ги няма в БГ, знам, че от Гърция ги купуват, но не познавам някой да има път натам.
Да не са гинипрал,те също страшно помагат за контракции,но трудно се намират.

# 381
  • София
И Гинипрала и Партусистена са лекарства конкретно за предотвратяване на започващо раждане и силни контракции(доста по-силни са от другите лекарства за контракции). На мен много добре ми влияеха, а системите с Партусистен са ми спирали наистина започващо, преждевременно раждане и с двете ми бременности. Има останли таблетки Гинепрал, ако на някой му трябват.
А относно статията, не съм напълно съгласна.  Peace

# 382
Отново ли е спрян вноса на Гинипрал? Rolling EyesСпомням си какъв ад изживях някога и аз по тази причина,не ми се мисли,че е нещо нормално за България. ooooh!

# 383
  • София
Моето хапче се казва Pre-Par и предизвиква сърцебиене. Не зная дали е със съставките на въпросния партусистен.  Съдържа ето тази съставка Ritodrine hydrochloride, подозирам че е срещана в препаратите против контракции. За съжаление пулсът ми скача до 155 и не мога да го приемам.  За сега оставам на нифидипин и утрогестан. Последното ми скапва венците, просто не знам как ще финиширам на края...

# 384
  • София
Моето хапче се казва Pre-Par и предизвиква сърцебиене. Не зная дали е със съставките на въпросния партусистен.  Съдържа ето тази съставка Ritodrine hydrochloride, подозирам че е срещана в препаратите против контракции. За съжаление пулсът ми скача до 155 и не мога да го приемам.  За сега оставам на нифидипин и утрогестан. Последното ми скапва венците, просто не знам как ще финиширам на края...
Съставките са други, но и двете лекарства, за които говорихме предизвикват силно сърцебиене и затова се приемат с лекарство за забавяне на пулса половин час по-рано. Винаги се изписват така.

# 385
  • София
Еми наистина, това хапче е вълшебно, пия го и контракциите изчезват... но пулсът ми сутрин в леглото е 120. Не смея, а и докторът каза, че няма да ми го дава повече.

# 386
Момичета, 30 г.с. съм и от 1-2 седмици започна да ми се втвърдява корема, за болка - по-скоро няма, а е като напрежение, но е твърд като камък и стои така известно време...  мисля няколко минути, но не съм засичала, защото ме хваща шубето и забравям да погледна часовника Embarassed. Според вас това контракции ли са  newsm78 Аз пих магнезий по едно време (нутри маг по 1 на ден, и после 30 дни калмацин) а от тази сутрин, заради това втвърдяване започнах и магне Б6....

Ще питам и док, но има време до прегледа, и затова се допитвам преди това до вашето мнение.

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 15:52 от teg

# 387
Да teg, контракции са.

# 388
... но не опасни надявам се  Confused Мислиш ли, че трябва да взема някакви по специални мерки до като се видя с док след 2-3 седмици. (Имам ФМ другата седмица де, но при доц Димитрова, но не знам тя как ще е с времето)

# 389
Ами аз бих пила Нутримаг 2х1 и бих си записала час за консултация възможно по-навреме. С контракциите е така, че ако се оставят се самоусилват. Сега е добре да направиш опит да ги прекъснеш.
И на първо място - лежане!!!!

Общи условия

Активация на акаунт