Контракции

• 227 047
  • 636
  •   1
Отговори
# 420
i az mili maiki imam problemi polu4avam kontrakcii ot 6-tiq mesec piq si magneri4 otna4alo po 3x1 no ot 7miq mesec sam 2x1 ako zakasneq s hap4eto malko nqkade kam 1 4as ili 2 maximum i zapo4vat silni kontrakcii na 19godini sam vtora bremennost parvata be6e nai lo6oto ne6to v jivota mi v 9tiq mesec 2 sedmici predi termina mi po4ina moeto beb4e v men i se naloji i da go rodq normalno i sega prodaljavam no eto pak problemi opitvam se da mislq pozitivno sega sam v 35g.s.i skoro trqbva da spiram lekarstvata prez cqlata bremennost vlizam v bolnica imam o6te 2 problema golemi kamani v jla4kata ot koito pravq postoqnni krizi nemoga da qm sumati hrani i zapu6en babrek no ne ot kamak a lekarite nemogat da ostanovqt ot kakvo vlizam prez dve sedmici v bolnici ve4e dori i neiskat da me vijdat postoqnno sam na sistemi polu4avam kontrakcii i nqmam kolastra moji i da nqmam karma sled kato rodq no iskam momi4enceto mi da e jivi4ko i zdravi4ko tozi pat iskah da spodelq na jeni koito sa izjiveli tezi ne6ta i koito malko ili mnogo mogat dame razberat kakvi sa moite pritesneniq i bolki

# 421
пиши на кирилица за да ти помогнем

# 422
Тука почти никой не пие Утрогестан след 15 седмица, има ли причина за това?

# 423
Да, след първото тримесечие плацентата произвежда достатъчно хормони и не е необходимо да се пият допълнително. Матката реагира на други вещества в този период и затова се предписват магнезий и лекарства от рода на гинипрала. Включително и Но-шпа няма особен ефект след първото тримесечие, дори в един момент може да има отпускащо шийката на матката действие, което не е желателно.

# 424
Защото утрогестана се пие само до 18 -20седмица. Пише си го на листовката даже.
След това се минава на гинипрал/ при нужда естествено/, той пък може да се приема единствено след 20 седмица, не по-рано.

# 425
Здравейте, момичета. Радвам се, че намерих темата, така не се чувствам толквоа уплашена и "уникална". От вчера на преглед видяха, че съм с контракции (аз мислех, че е просто странна и непривична болка)...
Днес съм първи ден на но-шпа и хоризонтирана, надявам се да избегна болничния престой, но ако кажат - оставям и капризи и всичко и отивам Sad

В 5-я месец от прочетеното дотук, разбирам, че не съм само аз, и че няма страшно, изкарва се.

Дали трябва да спра с ходенето на работа перманентно? Sad

Или мога да си лежа в почивните дни само? Simple Smile

# 426
Дали да ходиш на работа трябва да си решиш сама, взимайки под внимание мнението на гинеколога си, естеството на работата ти и обективното ти състояние.
Щом пиеш единствено Но-шпа си мисля, че контракциите ти не са толкова силни и чести, но това е само мое предположение.
Моят съвет е, ако можеш да спреш с работата, спри, пък дори и за кратко, докато сама се убедиш кое е по-правилно.

# 427
Благодаря, Елена.
Аз още съм малко шаш - не знам, от два-три дни е това с болките, от днес лежа. Имам изписани някакви магнезии, но не съм стигнала до тях още, че не съм излизала до аптеката.

Силно се надявам, веднъж появили се, контракциите да не остават задължителен спътник на бременността до края й  Tired

# 428
По принцип не е нещо неестествено да има леки ,подготвителни контракции по време на бременността, но щом лекаря ти е изписал лечение значи все пак нещо в контракциите ти го е притеснило.
Твърде вероятно е контракциите да останат до раждането.
И един съвет- купувай си магнезия, щом ти е предписан и го почвай възможно най-скоро.

# 429
Ако прочетете повечко материали, ще знаете, че в последно време утрогестан се е доказал ефективен и в напреднала бременност, тъй като той помага на шийката на матката и я удължава/набъбва, на практика има лекари, които дори твърдят, че той е алтернатива на серклажа.

# 430
Здравейте, и от мен аз не съм влизала в темата, но сега се включвам. За щастие успях благодарение на лекарите и лекарствата да износя и родя един прекрасен син. На 27.9.2012 се роди Ивайло две седмици преди термина 3100 грама и 51 см. На всички, който в момента са бременни ще кажа пазете се почивайте си и приемайте назначените ви лекарства.

Успех на всички

# 431
Здравейте и от мен!Аз съм в 29 г.с. , с контракции съм от 26 седмица и много се бях притеснила(не че вече не съм)бях 5 дни на системи някакъв си магнезий и инжекции папаверин.В началотоматката ми ставаше буквално като круша и беше много твърд,сега съм на биолектра,гинепрал и още нещо заради сърцебиенето(което ме побърква Simple Smile )Чувствам се по-добре,все още имам контракции но са по леки и коремчето не става чак толкова твърдо.Надявам се всичко да се оправи!Много късмет желая на бъдещите мами с този проблем и безпроблемно раждане.

# 432
Наистина Генипрала предизвиква сърцебиене затова трябва другото лекарство което са ти изписали да го приемаш половин час преди генипрали за да нямаш сърцебиене. Аз приемах Верапамил и ми помагаше след месец обаче и без него сърцебиенето ми спря и вече не го пиех.

Пожелавам на всички ви успех бъдете силни знам, че е много трудно аз направо се бях побъркала три месеца почти непрестанно лежах и пиех по една шепа хапчета, но сега като погледна Иво и всичко си струва.

Поздрави Лора

# 433
  • гр.Русе
 Момичета да споделя и моя опит с проклетите кръвоизливи, кисти,контракции и скъсена шийка.Лежала съм много в болницата за задържане.От начало за кървене и голяма фоликулярна киста ми бяха назначили Утрогестан, Нош-па, Магнерот, всичко това до 16г.с докато не ми направиха сирклаж и чак тогава започнах да пия Гинипрал, с Магнерота и Нош-пато.Междувременно малката мишка беше спряла да расте, че хайде и още лекарства.Така докато родя.Искам да ви кажа, че пак си имах контракций, никога няма да забравя ужаса който изживях с втората си бременост.Важното е, че макар и втория ден на деветия месец се появи и малкото ми момченце живо и здраво.
 Най важното е да сте спокойни и повече да си почивате в леглото.
 На всички бъдещи мами желая успех.Стискам ви палци.

# 434
  • София
И аз да се запиша в клуба с контракциите. В 24та г.с. съм, но от месец имам контракции, ужасно е като те стегне корема, направо въздух не мога да си поема и така по 20-30 пъти на ден минимум. Контакциите не намаляват въпреки лекарствата и непрекъснатото лежане. Пия гинипрал 3по1 и магнерич 3по2. След като прочетох темата имам надеждата че ще устискам до началото на 9 месец, което е чак след 3 месеца Sad. Как ще издържа не знам, но трябва да успея!

Общи условия

Активация на акаунт