Бебчо бил малък?!

• 2 660
  • 42
  •   1
Отговори
Здравейте мами!Имам един въпрос към вас.Аз съм вече в 5 месец и 1-2 седмици.Вчера ходих на профилактичен преглед при гинеколожката ми и тя ми каза,че предния месец бебо е бил в норма,но сега и се струвало,че бил малко по-малък.В смисъл-като му измери крачето и каза,че не отговаря на седмиците и е малко по-малък.След което каза нещо от сорта: "Да не би да си забременяла по късно?!" , което незнам какво точно значеше?!Каза,че не било опасно и ми изписа дузофарм за разширяване на кръвоносните съдове,неуробекс и нео вита-витамините за бременни.Каза след 2 седмици да ида пак на преглед.
Иначе всичко друго беше в норма-пулса му беше 140 удара,което каза,че е добре.Моите изследвания също са добре.Бебчо рита и то доста често.За 1 месец съм качила 2 кг.Уж всичко изглежда в норма,но аз се притеснявам да не му има нещо на бебчо  Sad
Моля ви кажете ми нормално ли е и случвало ли се е на някой от вас да му кажат в някой месец,че бебчо малко се разминавал ( в смисъл малко по-малък е за този месец в който би трябвало да е ) ?!
Благодаря на всички предварително!!!

# 1
И на мен ми бяха казали че бебето ''няма да е много голямо'',и аз като теб писах тук,но момичетата ме успокоиха че дори и да се роди по-малко ще порасне-и аз съм чувала че бебетата които се раждат по-малки първите седмици качват повече от другите и ги ''настигат'' бързо.А и щом си още в 5-тия месец има време бебчо да порасне.Не се притеснявай.Лека бременност и едно здраво и хубаво бебче на финала  bouquet

# 2
Така по описание ми изглежда нормално.Може лекарката да е объркала мерките. Simple Smile

# 3
  • Монтана
Не се притеснявай колко повече ти напредва бремеността толкова повече и разминавания ще има. Тези мерки са средностатистически не забравяй че едни бебета се раждат 2кг а други 4кг е няма как на 5м да са с еднакви размери.

# 4
Е да така е,но лекарката ми каза,че мерките не отговаряли на това,че съм в 5 месец,в смисъл за 5 месец трябвало да е малко по-голямо....абе нещо от тоя род каза,все едно си има строги мерки за всеки месец и моето бебче било изостанало  Sad
Надявам се наистина всичко да е ок,защото всяка майка знае какво е да ти кажат,че бебето ти нещо не е в нормата или че не е добре....направо си е адски голямо притеснение  Sad
Но по-добре да не се тревожа,защото така и на бебчо не му е добре като се притеснявам и съм неспокойна!Силно вярвам,че всичко ще е наред!
Мерси за отговорите мами  Hug

# 5
Мерките от ехографа често не са точни. Не се притеснявай. Ако имаш възможност отиди при друг лекар, за да те погледне.

# 6
Според мен няма нужда да се притесняваш. При мен в началото на бременността все ми казваха, че бебето е голямо.   Rolling Eyes Последните три месеца обаче размерите вече бяха в норма. Точно преди да родя ми казаха, че бебето ми едва ли не ще е малко. Общо взето с напредването на бременността стават все по-неточни ехографските измервания. И най-важното- не забравяй, че се базират на размери, които са напълно различни при всички бебчета- големината на крачето, дължината му, размера на главата. Моята бузанка се роди 3200/50 въпреки всички противоречиви измервания през бременността!  Wink

# 7
Ехографите грешат, така че не се притеснявай.
Няма такива "строги мерки", всяко бебче си е индивидуално.
 Wink

# 8
  • Пловдив
Не се притеснявай, бебетата не растат линейно, а скокообразно, както сега може да е по-мъничко, така и след 2 седмици да е наваксало и даже избързало. Също така много зависи от това какви са родителите (в смисъл едри или по-дребнички). Също така измерването зависи от това, в каква поза е застанало бебето - понякога с ехографския апарат не може да се хванат точните мерки (а ти е ясно, че 0,5мм тук значи много). Така че не се притеснявай, ако искаш отиди и при друг лекар (за да си спокойна), ако искаш изчакай да минат 2 седмици и тогава отиди.

# 9
Не се притеснявай.
И мен ме бяха изплашили в 7-я месец,че детето изостава с 2-3 седмици.
Отидох при друг лекар и се оказа,че всичко е наред.
За твое успокоение потърси второ мнение,но не мисля,че е нещо притеснително за момента.
Възможно е да си имала късна овулация и за това да ти казва,че си забременяла по-късно.
Стискам палци всичко да е наред.
Леко бременеене и здраво бебче на финала!!! Hug

# 10
И аз така си мисля,че лекарката не го е измерила точно,т.к. бебчо беше седнал ( седалищно ) в профил - от дясно му бе6е главата от ляво краката,едната му страна гледаше навътре,а другата навън....И тя уж го мери 2-3 пъти,ама вика..."може и аз да не мога да го измера правилно,щото е седнало настрани" Simple Smile
Абе сигурно всичко е ок,ама все пак ми трябваше малко кураж и успокоение,така че мерси на всички мами  Hug

# 11
  • след Околовръстното
Обикновено показанията на ултразвука се разминават с действителността, така че не се притеснявай.

# 12
  • Страната на чудесата
Да, моята дъщеря беше така- в началото в норма, после отговаряше на 1 седмица по-малко бебе според диаметър на главата и размери на краче/ръчичка.И аз се бях притеснила, а се оказа, че просто цикъла ми е по-дълъг(35 дни) и така съм забременяла по-късно(т.е, не като при 28-дневен цикъл, според който изчисляват и бъдещия термин.)Родих 4 дни след термин бебе с тегло 3,500 и доста голяма глава(противно на измерванията)Според ехографа непосредствено преди раждането тя трябваше да е 3кг CrazyНе се притеснявай излишно, това е моят съвет.Леко бременеене и хубаво бебе на финала Hug

# 13
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=397783.0   Ето тук можеш да прочетеш много случаи на несъответствия между ехографа и действителността.И на мен докторката нещо ми разправя,че ще е малък,горе долу 3 кг,ама не вярвам докато не го видя Naughty

# 14
и при мен твърдяха че е малка .... обаче в крайна сметка се роди 3770 недей се претеснява ...

Общи условия

Активация на акаунт