Бременни и майки от проблемното 2009 - седма част

• 29 745
  • 723
  •   1
Отговори
# 75
Шамс, много е сладък и голям красавец.На мама ли се  е метнал такъв?
Bean като прочетох историята за секциото направо се втрещих,през какво си преминала.Навсякъде чувам уж било лека операцийка ,майката забравяла като видела бебетата,ама това твоето не е така.Кръв преливаха ли ,аз навремето 1 литър кръв изгубих и 1 месец се възстановявах а 2литра не ми се мисли.Желая ти по-бързо оздравяване ,да хапваш повечко храни с желязо и да си почиваш докато си готова да се захванеш с малките палавници.

# 76
Cho_ko, Choosy,
ама и двете се измъквате по терлички.  Naughty Как сте, момичета?

Чоузи,
кога се засилиха усещанията при теб? Имам предвид движенията на бебето.

# 77
Хоупи, от началото на тази седмица усещам по-честичко и по-осезаемо как ме подбутва отвътре. Laughing Само го дебна, милото, и ми става едно хуууубаво. Предстои ти, ще видиш колко е сладко. Сега чакам ритниците.

# 78
и аз да дам отчет: като цяло нямам оплаквания, но нещо много бързо взех да се уморявам. Днес нямах никакви сили, а прекарах само 1 час навън и то ме закараха и взеха от Мола, ама уви...Май и при мен се появява тази тежест и умора, която описваха другите близнашки мами в моите седмици (предвид, че и нашите моми са по-едрички). Колкото и да не ми се вярваше и да си казвах - нищо не съм качила почти, тежест чак накрая. А сега - днес едва си държах очите отворени по едно време (а спах до 10:30)..... С две думи кой като мене.... хем без ангажименти и работа, хем с болежки и оплаквания!
А другия вторник сме на преглед и ще дам пълен отчет за момите, а дотогава ще си охкам тихичко!

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 20:15 от Cho_ko

# 79
Бърз запис и от мен , прочетох всичко , ама какво запомних е друг въпрос  Crazy

КОмиксче , моля се за Борислава , дано скоро има добри новини  Praynig

Душка , дано скоро си приберете бебчето , радвам се че се включи  Hug

Бийн , мила , наистина си минала през всичко , важното е че всичко е наред , да са ти живи и здрави бебчетата  Hug

Зъбче , целувките са предадени да знаеш , хайде няма ли да идвате на море че да ги срещнем Таничка и Юли  Hug

Хоуп , честити първи ритничета , сещам се колко приятно беше това усещане  Heart Eyes

Чоко , не се преуморявай , чакаме добри новини другата седмица  Hug

Шамс , голям сладур твоя бебок , пу пу , да го нацелуваш от мен  Heart Eyes

Цецинка , Маринексче , много ви се радвам  Hug

За секциото да кажа отново че при мен беше бързо и леко въстановяването , знаех какво ме очаква и бях подготвена тъй като не ми е първа коремна операция , на момичетата които им предстои секцио , кураж и не се притеснявайте  Hug

# 80
Момичета, много ви благодаря за милите думи за Фафи  Hug Изцяло се е метнал на баща си - очите също, а при мъж тези мигли са си живо разхищение  Mr. Green

Комиксче и Душка, дано скоро си приберете момиченцата  Praynig

Бийн, голям зор си видяла, милата  Hug

Хоуп хвана ме носталгия като си помислих за първите ритничета  Hug

# 81
здравейте момичета и от мен.досега не сам писала при вас но прочетох доста и искам ако можете да ме приемете в групичката ви.   bouquet да се представя на 31 години съм първа бременност след инвитро,живея в Атина и много бих искала да си споделям с някого защото мисля че разбирате как е една толкова дългоочаквана бременност и как е с притесненията дали всичко се развива нормално  Joy ако има други минали по моя път пишете ми

# 82
Не само че с удоволствие те приемаме, но чакаме още много много момичета да се присъединяват. Мила-лила, желая ти прекрасна и безпроблемна бременност, а ние тук ще помагаме с каквото можем - съвети, опит и най-вече кураж!

# 83
  • Sofia
Мила-лила, добре дошла при нас  Hug Винаги с радост и отворени прегръдки приемаме бременни бъдещи майчета!  Hug Hug Hug Пожелавам ти лека и спокойна бременност!  Grinning

Шамси, твоето юначе наистина е голям хубавец!  Grinning Жив и здрав да е и по-често пускай снимчици.

Бийн, съжалявам че секциото ти е минало толкова тежко, но нали си имаш две слънца. За тях всичко си е заслужавало!  Hug Grinning Hug

Душе, скоро ще си приберете и Мария у дома. Скоро всички ще бъдете заедно!  Hug  bouquet Hug

Комиксче, за Бориславка и теб - борбената мама!  Praynig Praynig Praynig

# 84
   Привет мили момичета !!! Предварително ви моля да ме извините ако постът ми не отговаря на темата !!! Казвам се Надежда на 28 г. от гр. Варна . Моята история е не по - малко различна от тази на Комиксче, но се реших да ви пиша ! Забременях инвитро, след 4 г. опити и диагноза мъжки стерелитет - първоначално върнаха 2 ембриона от който единият се раздели  - резултатът триплодна бременност - един отделен ембрион и еднояйчни близнаци ,последва редукция в Австрия по медицински индикации- аз съм твърде слаба и тежах 45 кг.-премахнаха отделният ембрион и оставиха близнаците , лежане за задържане в АГ Варна близо месец , последвал серклаж - цялата бременност изкарах на легло,абсолютно пазене и излизане само за прегледи. Така до 26 г.с. когато ме приха в АГ - 28.07.09 отново с контракции, а същата вечер ми изтекоха и водите . Издържах ден и половина и на 30 .07.09 родих  Анжела и Ева по 780 и 770 гр. От тогава са в кувьози почти на самостоятелно дишане, борят се със стрептококовата инфекция , която се оказа и причина за изтичането но водите.
  Причината да поместя моята история е да ви предупредя мили момичета  да си обръщате адски много внимание, да не подценявате и най-малкият тревожен показател, да питате и търсите адекватен отговор ако нещо ви притеснява непрестанно . При мен след серклажа се появи жълтеникаво течение -без парене,без сърбеж ,за което предупреждавах и лекарката водеща ми женската консултация и лекаря идвършил серклажа,а техния отговор - тово било нормално за всяка бременност,изписаха ми глобули- Полижинакс ,които  да поставям от време на време ей така профилактично с пълното доверие, че те си знаят работат -  обаче без прег- лед  и направена  микробоилогия . Късно прочетох че е необходимо да се  пуснат някакви изледвания  и все още не мога да си простя че не бях достатъчно настоятелна !!!!! Обяснението след всичко случило се - по здравна каса се полагат две микробиологии -в началота и в края на бременността, а самото изследване струва само 14 лв ако не е по здравна каса - вече незнам даже кого да виня !!!
  Още веднъж апелирам в случай на съмнение да търсите няколко мнения !!! Извинете ме за дългият пост,върнувам се ужасно много !!!
  Стискам палци на всички бъдещи и настоящи мами и ви желая от ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ успехи и една безпроблемна бременност !!!
  А за теб Комиксче  и твоята малка борбена душичка се моля да дойде времето ,когато ще можеш да прегърнеш своято вече пораснала и здрава принцеса !  Praynig Praynig Praynig
  Господ да ви пази мили момичета !!! 

# 85
  • Sofia
Аарвен, дано и твоите две душички - Анжела и Ева - издържат на всичко и се борят до край, за да гушнат мама и тати! Ще се молим за тях!!!  Praynig Praynig Praynig

# 86
Aarven благодаря ти за разказа , предполагам колко ти е било трудно докато пишеш тези редове , но хубаво е момичетата които са бременни да са информирани и да се вслушат в съветите ти . Ще се моля за твоите две принцески , дано скоро се гушкат при мама и тати  Praynig Praynig Praynig

За малката Борислава   Praynig Praynig

мила-лила добре дошла , лека и безпроблемна бременност  Hug

# 87
  • Стара Загора
Ааrven,честито мила ,ще се моля за твоите малки принцеси  Praynig Praynig Praynig
Бийн,Душка, Hug
Мила-лила,добре дошла при нас и лека бременност до края  Praynig Hug  bouquet

# 88
Ааrven, моля се на Бог за твоите две мънички душички.  Praynig
Комикс, за твоята Борислава също, мила.  Praynig
Дано да се преборят, дано, дано Praynig

# 89
Копирам си поста от другата тема, че ми е трудно писането:
Здравейте, милички. Няма да коментирам нищо от написаното, макар че ми се иска, но лежа с лаптопа н а една страна в леглото. Тази сутрин се събудих към 4ч с ужасни болки в десния бъбрек, пих папаверини да закрепя положението и заранта отидохме в спешното. Оказа се, че бъбрекът ми задържа урина, защото бебето притиска канала . Сложиха ми инжекция бусколизин и но-шпа и ме изпратиха у дома.Казаха, че ако вдигна темп. ще се наложи дрениране на бъбрека и може да си ходя така, докато родя. Но може и да се размине от само себе си. Сега си гълтам спазмолитиците и лежа на ляво, защото само така не ме боли и се моля вс да е наред. Ако сте се срещали с подобни случаи, всяка помощ и инфо ще са ми полезни. Сега отивам да питам чичко гугъл за хидронефрозата.

Общи условия

Активация на акаунт