Бременни и майки от проблемното 2009 - седма част

• 29 746
  • 723
  •   1
Отговори
# 60
4ЕСТИТО НА МАМА БИЙН ЗА ДВОЙНАТА РАДОСТ! МНОГО ДА СА ЗДРАВИ, щАСТЛИВИ И МНОГО ДА ТЕ РАДВАТ МАЛКИТЕ ТИ СЛЪН4ИЦА    :bouquet:
МИНДИ4КА ама голям пух4о този ЮЛИ бе, вярно е като някое кроасан4е Laughing да го изпапкаш направо.
За александра също няма какво да говоря - БОНБОН, а на мама шамс мъника има страхотни о4и4ки като маслинки Hug Hug Hug

# 61
Здравейте момичета,

честито на БИЙН! Боже, колко ли е прекрасно.... newsm51
Момичета, всички ще успеем, нужно е търпение и сили.

Аз имам проблем: страшни болки, като в цикъл.  smile3518На мен цикъла ми беше много болезнен, не всеки път, но почти всеки. Преди малко видях нещо розово на гащите. Много съм притеснена! Пия естрофем 2х 1 х 1 мг, утрогестан 2х 2, витамини, фолиева мета и аспирин протект. В девета седмица съм и съм много притеснена. Пия нош па за болките! Иначе съм ин-витро, замразени ембриони. Моля някой, който е минал през подобен проблем да сподели.  smile3518

# 62

CryМного се извинявам, че вкарах в темата проблем, но се притеснявам много. Cry

Моля ако някой нещо е чувал или изпитвал подобно да сподели!
Предварително благодаря!

# 63
Натали, обади се на док, стискам палци всичко да е наред....и пълна почивка, лягаш и замръзваш... Hug

# 64
  • London
Nataly  - почивай колкото можеш. Не си напрягай кръста, спираш ходенето (тоалетна, кухня и обратно). Много момичета прокървяват в ранните седмици (вкл и аз).

Благодаря на всички за милите пожелания! Чудесни сте момичета!
Искам да споделя моят опит с раждането, защото минах за "кратко" през всички екстри. Знам че много от вас предпочитат секциото, но мамите с близнаци трябва сериозно да си помислят. Аз загубих над 2л кръв (все пак  кървим повече заради 2те плаценти). Възстановяването ми е ужас - прималява ми, боли, дърпа и първите 3 дни ходих на Г само до тоалетна. Добре че моичкия беше неотлъчно по 15ч до леглото ми(това в ЮК е неограничено на практика.)
От друга страна, не знам дали помните, но аз бях за нормално раждане. Така си и почнах, но за 16ч не получих достатъчно разкритие и бебка не беше слязла. Минах си през целия ред контракции и споделям опита на Грация* че най-добре естествено с епидурална. Абсолютно поносимо е, не боли, само е некомфортно. Аз я докарах и до напъване и няма нищо страшно. Само се иска търпението на лекаря до теб. Кошмарът почна със секциото, толкова реално е всичко че нямах сили да си погледна бебетата. Те ме карат да ги видя, а аз си мислех че умирам и няма да имам сили да издържа. Само се разплаках като излязоха. Резултат - страхотна анемия, следродилна депресия и нямам мляко. Вече 11 дни по-късно се опитвам да вярвам че нищо ми няма.
Инъче бебетата са страхотни - толкова спокойни, почти не плачат. Сякаш знаят че имам нужда да се съвзема.
Съжалявам че не мога да кърмя. Акушерките бяха много отзивчиви и помагаха с това. Пробвах 3 вида ел помпи но без успех. Ако някой иска съвет с помпите -вече съм спец.
 Също да споделя, внимавайте ако ви предлагат Пентадин за успокояване. Има неочаквани ефекти - при мен беше като от силна болка от контракции изведнъж някой ме ритна в зъбите. Всичко става много бързо и можеш да загубиш контрол над ума си.  Не виждах и чувах от болка когато идваше следващата контракция. Виех като по филмите. Така до поставянето на епидурална. След нея може и вестник да си поискаш.
За сега чао - отивам да храня най-хубавите бебета на света Hug Hug Hug

# 65
  • Пловдив
Шамс, много е сладък малкия Heart Eyes Да ви е жив и здрав Hug
Маринекс, много се радвам, че с бебчо всичко е наред  Simple Smile
Натали, и аз бих те посъветвала да се обадиш на лекаря си.
Комикс, не спирам да се моля за Борислава Praynig

# 66
Бийн, честити бебчета! напълно те разбирам за чувството от секциото, че и после възстановителният период е ужасен. Аз едва прди дни се почувствах нормален човек, способен да се грижи за себе си и за детето си. Успех ти пожелавам, стискай зъби, всичко ще мине, става по-лесно и физически, и психически Hug
Комикс - не съм пускала палците, мисля ви постоянно и влизам специално да следя за ново инфо - прегръщам те Hug

На момичетата в ранна бременност и с кървене - почивка и си пийте хаповете, при всяко притеснение или съмнение обаждайте се на док. Кураж и успех!

Гея - темата е страхотна, благодаря ти, че си се постарала  bouquet

# 67
  • до морето
Наталина аз имах болки като при цикъл още от самото начало, също така имах леко зацапване в 6 и в 8 г.с. при мен било от имплантацията на ембрионите, но всеки организъм е различен. Обади се на доки и лежи докато се видите.
Комикс напълно те разбирам какво чувстваш! Hug Единственото нещо което можеш да направиш сега е да имаш търпение и да се молиш на Господ за спасание на дъщеричката си - другото не зависи от теб. Както знаеш и ние минахме през това изпитание. Първите 20 дни са ужасни, но бъди силна и се съхрани, защото бебка ще се оправи, а ти трябва да си силна! С вас сме и вярвам, че Борислава ще расте живо и здраво дете за ваша радост!
Момичета благодаря ви за загрижеността и пожеланията! Heart Eyes Официално ще пиша в темата, когато малката принцеска Мария се прибере у дома, но за сега мога да ви кажа, че нещата вървят към добро. Младежа Божидар си е у дома от 26.07. и вече е 2600, чувства се добре и е много сладичък Laughing Мимката в момента е 1920 и ще ни я дадат, когато стигне заветните 2000гр. - малко остана. Аз съм добре, секциото ми беше по спешност на 9.07. - 45  дни преди термина. Малката спука околоплодния си мехур в 9:30 сутринта и до 16:40 всички приключи.
Получих си разкритие 7 см., а почти не усетих силни болки, може би се страхувах повече за бебетата отколкото за мен самата. Дори лекарката, която ме прегледа преди да извикаме моя дики ми предложи да родя естествено, каза че до 15 мин всичко щяло да приключи. Само, че децата бяха недоносети и лекарят ми категорично забрани всякакви експериметнти. За мен беше без значение, само да излезем живи и здрави от премеждието. Секциото ми протекло доста тежко с голям кръвоизлив в матката.
Станах от леглото на следващия ден и защото нямаха място в реанимация ме преместиха на етажа на родилките още същия ден. Това ме мобилизира и успях да се раздвижвам макар и трудно - абе беше доста гадно, но за сетен път се убедих, че няма по-съвършен организъм от човешкия. Всеки час се чувствах все по-добре и по-добре и още на  втория ден ме пуснаха да си видя бебушките. На третия ден започнах да стимулирам гърдите си с ръчната помпичка на Авент - през 3 часа и на 6 ден вече имах стабилна лактация. Рев и цедене на мляко това правих първите двадесет дни, но това ме държеше, че поне нося храна на децата си...
Благодаря от сърце на лекаря си д-р Емил Ковачев от Инвитро центъра в АГ-Варна. Свърши страхотна работа и не ме остави нито за минута през критичните дни след операцията. С негова помощ имаме и двете си съкровища, той ми води инвитрво процедурата, наблюдава бремеността ми и най-накрая им помогна да излязат на белия свят. Благодаря му от все сърце! В такива критични моменти е от изключителна важност лекарят ти да е читав и да му имаш пълно доверие.

Това е от мен, пожелавам успешен завършек на бремеността на всички, които са на финала, леко бременене на останалите и честита радост на Беан!
Очаквайте включване от нас след няколко дни!

# 68
  • вече Пловдив
Душке, Бийн, колко много неприятности сте преживели! Добре, че най-страшното е вече зад гърба ви и вашите златни съкровища са живи и здрави и си ги гушкате! Желая ви много сили, спокойствие и най-прекрасните мигове с вашите бебчета!  Hug Hug Hug Hug
Маринекс, чудесно е, че всичко е наред при вас!
Комикс,  Hug

# 69
Душка, още малко остана и Мимката ще си е вече при вкъщи, при мама, тате и братче. Благодаря ти за подкрепата...моите занимания не са по-различни от твоите, но се моля и се надявам, че Господ ще ми я върне в ръцете, жив и здрава  Hug Hug Hug

Днес официално ме попитаха, кога ще я записваме...информацията не се различава много от вчера, стабилничка е, розовка, само анемийка има, та ще и правят кръвопреливане ( сигурно вече е минало ) и дано го понесе добре....не е потвърдено, но май е с кръвната група на мама, т.е. моята  Hug Heart Eyes Hug

Бийнче, браво на теб, герой си ти  Hug

# 70
Душе , Биин , вие сте герои - милите ми котета през какво сте минали  Hug
Комиксче , ще се справи малката Борислава , ще я измолим от Бог  Praynig Praynig Praynig

# 71
Маринексче, дано ви чуе Господ  Hug

Стефинко, как е юнака сладък  Hug

# 72
Комиксче,
вярвам, че малката пуканка ще се справи и ще скоро ще и се радвате у дома! Praynig Hug

Душе,
много се радвам да те видя отново на линия! Heart Eyes Най-лошото е минало, вече предстоят само прекрасни моменти. Още малко и цялото ви семейство ще се събере у дома! Да знаеш, че вече очаквам снимки!   Hug
Бийн,
радвам се, че кошмара е свършил и вече се радваш на рожбите си! Hug
Стефи,
вие как сте? Hug
Натали,
присъединявам се към останалите момичета - трябва да лежиш. Обади се на лекаря си и следвай съветите му. Моля се всичко да е наред! Praynig
Шамси, Hug
от къде тези очи и дълги, дълги мигли? Да си пазиш детето, че да не търчиш после да го спасяваш от кандидат снахи. Laughing Много е хубав малчо! Heart Eyes
Кюбит,
сърдечно се надявам скоро да носиш сърчице под своето! Praynig Ти си прекрасен и борбен човек! Вярвам, че щастието няма да те подмине! Hug
Гане, Вени,
 благодаря! Hug И на двете ви дължа много, заради съветите и подкрепата! Heart Eyes 
Грацийка,
права си, усещането е неповторимо. Hug
Цеци,
съвсем скоро и теб ще подритват, като футболна топка! Laughing Hug
Рената, kali7,
благодаря за поздрава! Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 16:13 от _Hope_

# 73
Комиксче, всеки ден сте ми в мислите с малката Борислава! Нека Господ бди над нея! Вярвам, че малката принцеса ще намери  сили  и и ще започне да наддава съвсем скоро. А ти взимай пример от нея и си мечтай за деня, в който ще я гушнеш вкъщи!
Беан, Душка, радвам се че и двете се появихте на хоризонта. Мислехме ви и се притеснявахме за вас. Да са ви живи и здрави съкровищата!
Душка, съвсем скоро ще сте шълен състав вкъщи и се надявам всички неприятни моменти да останат зад гърба си и да се радвате на прекрасното си семейство!
Беан, естественно, че нашите бебета са най-хубави!Съжалявам за неприятностите през които се е наложило да минеш. Важното е че всички сте си у дома и се радвате един на друг. Желая ти бързо възстановяване и съвсем скоро да се нагодите един към друг тримата!
Натали, в първите седмици е важно да се пазиш повече. Пий си лекарствата, задължително се обади на док и гледай няколко дни да си в пълен покой - лежи си и си почивай (сега идват и почивните дни, не се преуморявай!)
Шамси, да ви имам прекрасната физиономийка, а за миглите не скривам изобщо - направо си му завидях. Къде си го крила този хубавец толкова време...ние тук и без това сме приготвили една тумба невести...... свеките, не крийте прекрасните си рожби Wink

# 74
Комиксче, нещата вървят на добре, ах, как се радвам! Продължаваме да стискаме палците.
Бийн, големи премеждия си имала, но като ги погледнеш сега, всичко си забравила, нали?  Hug
Душе, радвам се да те видя на линия. Скоро ще си прибереш и Мимето и чакаме някоя снимчица. Heart Eyes
Шамс, какъв сладур си имаш, а си го криеш само за теб. Много е миличък и сладичък. Душица!
Кюбит, скоро пак ще пишеш като бременна, мила, другите момичета също. Вярвам силно в това.
Хоупче, честити първи докосвания от бебчо.
Натали, аз също имах зацапване на два пъти. Иди да те погледне доктора и повече полежавай и пий течности.
На всички изпращам мнооооого Hug, а на малките сладури много целувки.
Чоко, вие как сте с малките шушулки?

Общи условия

Активация на акаунт