Фотография # 39

• 23 699
  • 457
  •   1
Отговори
# 75
Голяма ли снимката и трябва ли да я намаля  newsm78

Намали я, че тази тема се посещава от недоволни модове, които бият през ръцете Simple Smile
Иначе са страхотни папагалите  Peace

# 76
Ами тъпото си е тъпо  Confused до сега се мъчих да я намаля, помня, че имаше някакви височини и ширини и макс.600/600, ама не ще и не ще Sick
Някой ще ме светне ли, че вече ми иде  smile3538
А не искам да дразня никакъв МОД  Naughty

# 77
# 78
Папагалите са супер.  Wink Можеш да дадеш линк към малкия размер. Примерно от ALL Sizes - където ти е над самата снимка във фликър.

Момо, прекрасен диптих! Сякаш е сцена от филм.

Малена, девойката пак е супер забавна за гледане.

Аз май няма да взимам филтър.  Rolling Eyes Благодаря ви за коментарите. Мислех да продавам Сигмата 28-70/2,8, пък я запазих само за тази почивка на язовира. После ми хрумна да заема китовия Пентакс 18-55/3,5 за повече ширинка, ама трябва да го трампя за Сигмата за 1 седмица, че на приятелката ми й трябва обектив да си работи. Сега си двоумя дали ширината си струва да пожертвам качеството. Май не.

Две-три и от мен.

# 79
  • София
Хора, като ви гледам прекрасните момиченца и нямам търпение моята да порастне и да почне да позира... пак няма да се получават като вашите снимки, но ще са по-добри от тази на дете, ровещо в пясъка с главата надолу  Blush

# 80
Хахах, Сакси, така е Joy

Днес правих картичка за РД на сестра ми(за вас без надписа Mr. Green ) :

http://www.flickr.com/photos/radinabambina/3814407898/

# 81
duci, много готин фон Wink

# 82
Malenna , цветовете са страхотни, но шарпа ми е в повече. Може от компресията да се е получило така, но най- много си личи на кичурите коса.

Free Soul , много хубави снимки.Колкото до  обективите, аз не бих жертвала качеството  Wink  Какво стана с филтъра? Купи ли си? Да ти кажа, че се позаинтересувах малко и ми казаха, че на китака( ползвам го за пейзажи, че е широк), какъвто и филтър да му сложиш е все тая и сигурно за това не съм доволна от резултата. Пробвах го на 50 1,4 (до сега не бях обръщала внимание, че са с еднаква резба) и установих, че има съществена разлика и по добър ефект.

Дуци , много хубава картичка се е получила  Peace

# 83
Шоши, няма да купувам. Аз тая Сигма дето я имам, май ще я продавам. Та няма смисъл. Пазех я само като най-широкия ми обектив за пейзажчета за тази ни почивка, после сигурно ще я продам.  Rolling Eyes
Другият вариант беше един китов Пентакс 18-55/3,5, който да заема от приятелка, ама той не вади по-хубави картинки от Сигмата, а само по-широки. И се отказах.
  Crazy  Laughing

# 84
  • София
Да се разпиша преди да е свършила темата Confused Напоследък никакви ги няма снимките ми, затова си трая и ви се възхищавам...

http://www.flickr.com/photos/lexi1974/

# 85
Момичета, как да направя така, че да не ми изгаря небето?

То май беше облачно по това време, но все пак...

# 86
  • София
С поляризиращ филтър май става, но не съвсем успешно. Др. вариант да си го оправиш във ФШ. Може и да не ти прегори, ако локално измерваш светлината в небето, но тогава дечко ще е мн. тъмен. При голяма разлика в осветеността май няма как всичко да е ок.

# 87
дуци, за какво ти е небе на такава снимка? все едно си снимала на бял фон.

за да има небе, трябва да има синьо небе. второ, трябва да снимаш сутрин рано или вечер късно.
ако небето е сивкаво или бледо, и с ярко слънце, няма как да стане. но пък можеш да се възползваш от липсата на небе.

# 88
  • София
Дуци, първоначално аз даже си бях помислила, че си изрязвала фона на Фш.. после като уголемих снимката реших, че фона е бял.. добре си е без небе.

да ви питам за тази снимка нямаше слънце, беше достатъчно светло, нямаше светкавица, а защо тогава детето ми е прекалено осветено на места?

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 17:01 от saxophone

# 89
да ви питам за тази снимка нямаше слънце, беше достатъчно светло, нямаше светкавица, а защо тогава детето ми е прекалено осветено на места?

Не съм сигурна, но мисля, че е точно защото е било доста светло и е имало силна дневна светлина въпреки, че не е било слънчево. Ако греша търпя поправка.

Общи условия

Активация на акаунт