Отговори
# 90
  bouquet Здравейте всички! Да се разпиша и аз. Живея в Испания от около 2 години със семейството ми. Да знаете,че често Ви чета и всичко е много интересно. Ама наистина като приказка. Когато за пръв път стъпвате по тези земи, какво е чувството? Бързо ли се свиква с всичко заобикалящо ви? Още много неща искам да попитам, но ги оставям за следващия път.
 Надявам се скоро да мога да посетя поне Мароко. Скоро започвам да уча арабски от вашите уроци. Благодаря на всички!

# 91
  • София
Хадил,колежката ти (Златната ябълка) ще ни лекува от кожни изгаряния, получени от висене покрай луксозния басейн на лайнера, от обриви в резултат на непоносимост към разни екзотични храни и всякакви други кожни проблеми, т.е тя е дерматолог...  Hug
Деси,определено аз ще съм по-рано облагодетелстваната от ресането на малкото койотче. PeaceСега вече като знам и този допълнителен , твърде изгоден за мен факт, по никакъв начин няма да пропусна да ви посетя в Дамаск след по-малко от месец. Mr. Green
Мале, какви уредни булки сте всички... ooooh!И аз като Беба се разхождам негладена. BlushАма като извадя прането не съвсем докрай центрофугирано и го простра добре опънато, дрехите стоят като гладени. Mr. GreenНа това хората му викат: Накарай мързеливия на труд, той ще ти даде акъл..Гладя само при крайна необходимост. Peace
Малко по-късно ще ви пусна инфо за новата дестинация.Определено съм на мнението на Монсун и Беба.Нека дадем въпросния еднодневен срок за отговор на лични.Така хем всички ще имат възможността при налично желание да участват, като същевременно няма излишно да обременяваме темата. Thinking
Donostia, добре дошла!  bouquet

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 21:06 от not stubborn enough

# 92
Привет, приказливи арабелки.  Hug

Аз си заплювам мястото за коребен лекар.  Heart Eyes Това ми е една от мечтите. Ама май не е много за жена...  Confused Но с такъв екипаж като вас -  тръгвам и на край света!  Party
Присъединявам се към апела за 24 часовия срок със загадките и да се отговаря на лични. По цял ден не съм на работа и нямам как да реагирам толкова бързо на загадките.. а е много интересно, както винаги (щом се е захванала НСЕ  Hug)
Днес имах ужасно нервен и тежък ден, добре че всичко мина по-леко от очакваното. Нямах търпение да се наместя пред компютъра с вечерята.  Blush
Относно пипането на косата... толкова много мразя, че ставам агресивна.  Crazy Не знам защо дори самото докосване ме изнервя.. а ако някой ме оскубе по грешка, усещам как в мен се надига една гневна вълна. Нямам идея как нещо подобно може толкова силно да ми влияе, но наистина не понасям дори минутка. Като бях малка, сутрин когато майка ми ме решеше преди училище, баща ми ставаше да види защо ме бие.. аз толкова силно виках и ревях, че той мислеше, че бой ям.
Мисля и аз да се присъединя към софийската агитка за среща на НДК. Казвайте каква е уговорката, аз много ще се радвам.  Heart Eyes

П.С. Доностиа, добре дошла и от мен   bouquet

# 93
Привет на новите!
Златна ябълке, можеш да заемеш мястото на корабен лекар. аз ще се занимавам с това, което на теб не ти се прави. А за косата - и мен много ме скубеха като малка, беше много болезнено.
за загадката и аз като съм на работа не мога да реагирам, сега така се случи че си бях вкъщи.

# 94
относно косата ОБОЖАВАМ,някой да ми пипа косата направо заспивам Simple Smile.желая ви весел уикенд!!! newsm68

# 95
  • Egypt
Мале, че сте бързи, кога изписахте толкова страници. Това с пътешествията е много интересно, ама аз няма да съм от отговарящите, щото ме мързи да ровя, а на живо по тия места не съм била. Обаче четенето е по моята част, благодаря за усилията на информаторите   bouquet
Аз много обичам тая работа с косата, редовно заспивам като съм на фризьор, и едно време като ходех по ревюта пак ме знаеха, че седна ли за прическа не ме търси, хипнотизирана съм  Laughing
Пуснаха ни днес водата най-накрая, имало някаква много голяма повреда, обаче мене още ме гони страха от последната седмица и безводието, и пак напълних де що има празни съдове.
По въпроса за гладенето- понеже професионално използвах тия мощните парогенератори за гладене, малките домашни ютии ми бяха като играчки, и от години не ги тача. Ако имаше нещо за гладене го носех на работа, а тук в тая жега ютия не хващам. Майка ми ме беше светнала на следния номер- като се извади прането от пералнята, още влажно, се нагъва в един леген, и престоява час-два, после като се простре и изсъхне е като гладено, почти...

# 96
Хей, колко сродни душици сме се събрали тук  Laughing

Не мога да си представя по-голямо удоволствие от това някой да си играе с косата ми, или да ме пипа по главата. Преди 2 години ходех на акупунктура, но като забременях ми казаха, че не е желателно да продължавам, и замениха това което бях предплатила с масажи на главата и врата. Ауууу, настръхвам само като си спомня...

За гладенето...една от най-омразните ми дейности, почти не гладя свои дрехи, но и не ходя намачкана, защото най-предвидливо купувам дрехи от немачкаеми материи  Mr. Green Май най-много съм гладила пионерски връзки, оттогава почти нищо, но наскоро гладя детски дрешки. Мъжки ризи НЕ гладя  Naughty

Хе, поне за любовта към пътешествията май няма разногласия сред нас  Laughing

За загадките на НСЕ голяма съм им фенка, за мен това е начин да научавам по-лесно. Бих могла да се ровя из нета за информация наготово, но май усвоявам по-добре като ми се поднася под формата на игрички...Ставам за началното училище...усвояване чрез игрова дейност  Mr. Green

Лека нощ.

# 97
donostia добре дошла  Hug
 На въпросът ти-не е чак толкова странно ,Дамаск като че ли е позагубил ориенталското си излъчване,но пък има и места в Сирия ,които са си странни ,за човек ,който посещава страната за първи път.
Ние си получихме багажа от майка-ей,голяма радост ,каките нападанха кремовете ,дребното бонбоните. Grinning

Аз също не обичам да гладя -но,пък се налага  Mr. Green
Сега се прибрахме от гости на свеки-цялата рода с все дечурлига-пратихме ги да купят сладолед.Да обаче ,нямало от големите сладоледи и хлапетата изкупили малките от фризера -елате да видите ядене нна сладолед като за световно,на хлапе поне по 6 ,и никой не се отказва.щом дори Даяна която шоколадов сладолед  не яде,след няколко ягодови ,нападна и шоколада. Grinning

# 98
Добро утро!
Виждам, никой не е на линия тази сутрин, за това да предложа арабско кафе за събуждане  Whistling

Доностиа, добре дошла! САмо от темата ли учиш езика? НА мен ми се струва трудничък този метод, най–вече от гледна точка на произношението. Но има ли желание човек, всичко е възможно!

Мансун, сега се замислям, че и моите дрехи са от такава немачкаема материя...Не съм купувала с тази цел, изглежда подсъзнателно е станал изборът  Heart Eyes

Доня, току виж сте поставили рекорд по най–много изядени сладоледи за една вечер!  Mr. Green

Лекарките
, аз пък се надявам да не се налага да работите на кораба – по цял ден да пиете коктейлчета на шезлонга! Така де, всички да сме живи и здрави в това виртуално пътешествие!   bouquet

От НСЕ днес не очаквам включване  – двоен детски рожден ден – сигурно ще е много  весело и  ШУМНО!   bigdance2 newsm18 Tada
НЕ се сърдим, че не ни покани, все пак сме доста далеч от СФ, но надявам се да успеете да се видите, ние ще сме мислено с вас!

# 99
Добро утро ! Как сте дами ! Да ви кажа честно яденето на сладолед е много хубаво нещо особено в арабските жеги. Сега ви пращам един линк, който ми го пратиха племенниците днес  - забавно е.
 http://chrisbrown.log.bg/article.php?article_id=16369

Ееееееех, а едно време как ги учех да си връзват връзките на обувките.

# 100
Здравейте момичета! Да се разпиша отново, макар че много рядко пиша! Аз живея в Кувейт, т.е мъжа ми работи тук и засега сме тук, макар че скоро ще се върнем за 1 месец може би само в Бг!
Искам да ви попитам за осигуряването. Вие осигурявате ли се по някакъв начин, докато живеете в Арабска държава? Не питам тези които са женени за местните и които приемат гражданството на мъжа си, както тук женените за Кувейтяни приемат Кувейтско гражданство и си работят и осигуряват и на 45г се пенсионират.
Питам всички останали....
Има ли някакъв вариант да си плащам осигуровки за стаж за пенсия в Бг или не? Знаете ли?
Предварително ви благодаря за споделените отговори!

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 12:32 от sneji20

# 101
Снежи ,доколкото знам ,има частни осигурителни пенсионни фондове.

хадил голяма красота  Laughing Хана от снощи е тук.

# 102
Снежи ,доколкото знам ,има частни осигурителни пенсионни фондове.
Благодаря за бързия отговор, а някой осигурява ли се към подобни фондове да ми разкаже лично от опит за да не се окаже че и те са поредната пирамида?

# 103
Деси, прати много поздрави на Хана !
Снежи - в България може да се осигуряваш като самоосигуряващ се и това е към държавен фонд пенсионно осигуряване, а освен това трябва да си избереш и втори фонд за пенсионно осигуряване. Вторият фонд може да бъде избран или на професионален принцип (много от професионалните сдружения имат такива фондове) или да си избереш някой от по-стабилните. Аз имам познати с пенсионно и здравно осигуряване в Доверие, Закрила, Алианц, ДЗИ и Лукойл Гарант и са много доволни по отношение на здравното обслужване и изплащането на рецепти, прегледи при специалисти при минимален месечен абонамент (особено Дженерали Закрила). Най-лесно по отношение на официалното пенсионно осигуряване е някой познат с фирма да те регистрира все едно, че работиш там, а ти да си плащаш осигуровките. това се прави, за да се избегнат многото формалности при осигуряване на бг граждани, живеещи в държави извън ЕС. Иначе можеш да се допиташ и до НОИ, досега поне са били винаги любезни да отговарят подробно.

# 104
Снежи - в България може да се осигуряваш като самоосигуряващ се и това е към държавен фонд пенсионно осигуряване, а освен това трябва да си избереш и втори фонд за пенсионно осигуряване. Вторият фонд може да бъде избран или на професионален принцип (много от професионалните сдружения имат такива фондове) или да си избереш някой от по-стабилните. Аз имам познати с пенсионно и здравно осигуряване в Доверие, Закрила, Алианц, ДЗИ и Лукойл Гарант и са много доволни по отношение на здравното обслужване и изплащането на рецепти, прегледи при специалисти при минимален месечен абонамент (особено Дженерали Закрила). Най-лесно по отношение на официалното пенсионно осигуряване е някой познат с фирма да те регистрира все едно, че работиш там, а ти да си плащаш осигуровките. това се прави, за да се избегнат многото формалности при осигуряване на бг граждани, живеещи в държави извън ЕС. Иначе можеш да се допиташ и до НОИ, досега поне са били винаги любезни да отговарят подробно.
Благодаря hadil, а как мога да се допитам до НОИ?
Писмено ли? И ако да, на кой да пиша?

Притеснява ме единствено, че дали ще намеря фирма, която да ме назначи фиктивно, защото ако не сега а след време полицията и Нои свържат системите си, нали ще се види че за в периода, който съм работила уж в Бг, всъщност имам печати и, че съм живяла в чужбина! Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 14:18 от sneji20

Общи условия

Активация на акаунт