ПОМОЩ!!!Гонят ни децата от яслите!!! Велико Търново

• 6 666
  • 75
  •   1
Отговори
# 45
Принципно навсякъде по света неплатените данъци са си престъпление, а не белег на социална слабост - хора без имущество или доходи няма как да дължат данъци.  Peace

Права си, че ако нямаш пари да си платиш данъците тогава би трябвало да се освободиш от имуществото (кола, жилище), чийто разходи не можеш да покриеш, защото държавата (респективно тези, които плащат данъци) не е длъжна да те издържа. Но от друга страна ако си плащаш данъците държавата е длъжна да ти осигури определени минимални условия за живот, които обаче аз не ги виждам (елементарни тротоари и проходими улици примерно). Както казах: "Ни така, ни иначе"  ooooh!

# 46
                           Спор НЯМА че плащането на данъци може да бъде престъпление,но не ми става ясно ЗА КАКВО ТОЧНО СА ВИНОВНИ ДЕЦАТА?За престъпленията си има съд и съответни органи ,които се занимават с тях.Не може "престъплението - неплатени данъци" да ограничи достъпа на децата до ДЗ.Излиза,че по същата логика те не бива да бъдат допускани и до тротоарите! Laughing По мои наблюдения тези дето не си плащат данъците /при това огромни/ или си имат кохорта детегледачки или достатъчно дебели връзки!Така,че отново се удря по хората дето едвам свързват двата края. И да ми говорите как се освобождавате от апартаментите си са пълни глупости!На палатка пред парламента ли ще отидете след това? Като си крием главите в пясъка проблема не се решава и като си мълчите пак нищо не става.Утре като си платите данъците ще ви питам ЗАЩО не са ви приели.Нали сте си платили данъците! Laughing Може да ви сюрпризират и с друг "нормативен административен акт" и пак да сте отвън и никой не може да ме убеди ,че като си платите данъците ще има достатъчно места за всички желаещи. Laughing Проблема не се решава с ОГРАНИЧЕНИЯ ,а със строеж и разширяване на ДЗ.Не с празни приказки!

# 47
  • СОФИЯ
Моля за съвет!Гонят ми детето от яслата заради неплатени такси смет и данък сгради на имот на бащата,с който нямам взаимоотношения и брак.Законно ли е това, и моля  някой да сподели имал ли е такъв случай и той!
  Става въпрос за гр.Велико Търново.

Темата май отива доста в страни Rolling Eyes.

# 48
                            И да ми говорите как се освобождавате от апартаментите си са пълни глупости!На палатка пред парламента ли ще отидете след това? .....Утре като си платите данъците ще ви питам ЗАЩО не са ви приели.Нали сте си платили данъците! Laughing Може да ви сюрпризират и с друг "нормативен административен акт" и пак да сте отвън и никой не може да ме убеди ,че като си платите данъците ще има достатъчно места за всички желаещи. Laughing

Didia, мисълта ми беше, че логиката е след като не си плащам за апартамента да се предприемат действия от държавата спрямо него (да повикат съдия изпълнител да ми го опише, да го продадат и да си вземат данъците които не съм им платила) - както би постъпила банката ако не си направя няколко вноски по кредита. НО разбира се ако държавата започне да прави така, всеки ще заведе ответен иск, ще оспорва решението на държавата и т.н. Затова държавата е намерила вариант - достатъчно суров за да ме накара да си платя (сега-веднага), но не достатъчно суров някой да тръгне да води дела заради това. Ето това е проблема - законодателство си имаме, но е трудно за държавата да го спазва, затова тя си го променя както й е угодно и това е.  Crazy
Аз съм 100% сигурна, че ако ще да си предплатя данъците за следващите 20 години пак няма да приемат детето в ОДЗ  Sad

# 49

Didia, мисълта ми беше, че логиката е след като не си плащам за апартамента да се предприемат действия от държавата спрямо него (да повикат съдия изпълнител да ми го опише, да го продадат и да си вземат данъците които не съм им платила) - както би постъпила банката ако не си направя няколко вноски по кредита. НО разбира се ако държавата започне да прави така, всеки ще заведе ответен иск, ще оспорва решението на държавата и т.н. Затова държавата е намерила вариант - достатъчно суров за да ме накара да си платя (сега-веднага), но не достатъчно суров някой да тръгне да води дела заради това. Ето това е проблема - законодателство си имаме, но е трудно за държавата да го спазва, затова тя си го променя както й е угодно и това е.  Crazy
Аз съм 100% сигурна, че ако ще да си предплатя данъците за следващите 20 години пак няма да приемат детето в ОДЗ  Sad
                       И каквдо общо има цялата тази процедура  с ДЕЦАТА  и ПРИЕМА им в детската градина? За това всъщност беше темата! При това бъркаш ДЪРЖАВАТА с ОБЩИНАТА!Това са решения на не много умни държавни служители,а не на законовата уредба на държавата!Слава богу държавата все още не е обявила с официален документ дискриминация на деца по социален статут  или друг вид разделение!

# 50
  • СОФИЯ

И каквдо общо има цялата тази процедура  с ДЕЦАТА  и ПРИЕМА им в детската градина? За това всъщност беше темата! При това бъркаш ДЪРЖАВАТА с ОБЩИНАТА!Това са решения на не много умни държавни служители,а не на законовата уредба на държавата!Слава богу държавата все още не е обявила с официален документ дискриминация на деца по социален статут  или друг вид разделение!

Дидиа, служителите не са държавни, а общински Grinning. Емоция и лозунги не помагат в случая.
Добре е някой адвокат безвъзмездно да предостави услугите си за един колективен иск, естествено ако има навити с право за оспорване.

# 51
  • СОФИЯ
                     НЕЗАКОННО Е!!!Съпруга ми е юрист и каза,че ги осъжда за 5 минути.И не само в цитирания случай е незаконно.

# 52
                    Аз вече казах,че ако се приеме подобна глупост в София ще направим необходимото за да бъде отменено или обявено за нищожно.
                    Що се касае за "безвъзмездното" - това си е удар под кръста и въобще подобни глупости може да говори само човек ,който не го познава! Само,че гледам и чета тук във форума много адвокати дават акъл,че и спор водят ,ама де ги на практика? Явно темата е поле за изява на теоретични знания!

# 53
  • СОФИЯ
                         Що се касае за "безвъзмездното" - това си е удар под кръста и въобще подобни глупости може да говори само човек ,който не го познава! Само,че гледам и чета тук във форума много адвокати дават акъл,че и спор водят ,ама де ги на практика? Явно темата е поле за изява на теоретични знания!

Мъжът ти навит ли е за подобно предизвикателство?
Адвокатската професия е необходима. Необходимо е и да има съдии, прокурори, нотариуси, съдия-изпълнители, юрисконсулти, следователи и пр. Всички са юристи, цензът е необходим Laughing. За някои има и нормативноустановени изисквания за стаж Wink
Практически е ужасно трудно да се комуникира с "неколеги"

# 54
                   Да и на мен ми е ужасно трудно да комуникирам с "неколеги" при това с претенции да определят правилата в работата ми.Да ми изготвят правила за прием на база платени данъци и хич да не се сещат ,че става дума за ДЕЦА.Наблюдавам с интерес как се води уж благородна борба , а в същото време целта е само една - да избуташ чуждото дете за да уредиш своето.Съжалявам,но това е.

# 55
  • СОФИЯ
                     НЕЗАКОННО Е!!!Съпруга ми е юрист и каза,че ги осъжда за 5 минути.И не само в цитирания случай е незаконно.

Оценявам тази прямота. Мразя приказките "по околовръстното". Осъзнавам, че сте семейство над средната възраст. Нормално е да очаквате уважение от градивното поколение, майки и бащи на внуците.

Мъжът ти навит ли е за подобно предизвикателство?......

# 56
                    Не,не очаквам уважение от хора,които не виждат друго освен себе си.При това възрастта няма никакво значение в общуването между хората.

# 57
                   Наблюдавам с интерес как се води уж благородна борба , а в същото време целта е само една - да избуташ чуждото дете за да уредиш своето.

Дидиа, при тази липса на места в големите градове аз не съм чула някой да претендира, че води "благородна борба". А и не съм чула някой да си отстъпи мястото на друг по-нуждаещ се. Сама казваш, че за повечето семейства е въпрос на оцеляване да запишат детето на градина за да могат и двамата родители да работят. Тогава какво предлагаш - някоя майка да лиши детето си от много неща, защото не работи и не може да си ги позволи за да е благородна ли? И как успя да вкараш "благородството" в темата: "не плащаш данъци - не ползваш детско заведение".

Да и на мен ми е ужасно трудно да комуникирам с "неколеги" при това с претенции да определят правилата в работата ми.Да ми изготвят правила за прием на база платени данъци и хич да не се сещат ,че става дума за ДЕЦА.

Нали именно директорките на ОДЗ-та и градини отказаха да приемат деца на тяхна глава, защотот при тази липса на места недоволни родители винаги ще има и всеки ще се опитва да изкара директорите виновни за всичко, което не е вярно.
Не става дума за ДЕЦА, а за техните родители по-скоро. Тези детски заведения не са задължителни и са създадени за да могат да обгрижват децата докато родителите им работят. Тоест това, че дето ходи на ясла/градина улеснява родителя, а не детето.

Не,не очаквам уважение от хора,които не виждат друго освен себе си.

Ако в тези времена ти се налага да изплащаш жилище и да издържаш деца без да можеш да разчиташ на роднини едва ли и ти ще имаш време да се "оглеждаш" за да видиш другия. А и да го "видиш" ако алтернативата ти е доброто на чуждото или на твоето дете ти какво би избрала?
Стига лицемерие!

# 58
             Ооо,madchen ,не съм кон с капаци и каквито и да са моите лични грижи не забравям,че срещу мен има хора ,които също си имат грижи и винаги съм се опитвала да разбирам човека срещу мен и не съм си позволявала да обиждам и нагрубявам хората.Моето ЛИЧНО мнение е , че да използваш подобни решения за прием в ДЗ е безумие,глупост.
             И с това приключвам.Безмислено е да спорим за това какви механизми се избират за да ограничиш броя на кандидатстващите деца вместо да си свършиш работата или поне да помислиш как да  осигуриш достатъчно места.

# 59
Не става дума за ДЕЦА, а за техните родители по-скоро. Тези детски заведения не са задължителни и са създадени за да могат да обгрижват децата докато родителите им работят. Тоест това, че дето ходи на ясла/градина улеснява родителя, а не детето.

Така смятам и аз, че ДГ е част от образователната система да така е, но след като тя се финансира от бюджети, то би следвало да се  следи дали ползвателя на услугата е коректен към системата, която я предоставя..

Знам, че много хора трудно ще приемат класово деление, деление на кварталите дори на елитни, поддържани и лоши

Общи условия

Активация на акаунт