ПОМОЩ!!!Гонят ни децата от яслите!!! Велико Търново

• 6 669
  • 75
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Не става дума за ДЕЦА, а за техните родители по-скоро. Тези детски заведения не са задължителни и са създадени за да могат да обгрижват децата докато родителите им работят. Тоест това, че дето ходи на ясла/градина улеснява родителя, а не детето.

Така смятам и аз, че ДГ е част от образователната система да така е, но след като тя се финансира от бюджети, то би следвало да се  следи дали ползвателя на услугата е коректен към системата, която я предоставя..

Знам, че много хора трудно ще приемат класово деление, деление на кварталите дори на елитни, поддържани и лоши
100% това е и мое мнение. За какъв дявол да ми вземат в градина детето след като не си плащам данъците.   newsm78 Парите не идват от небето. И е срам, че се стига до това. Ама явно друг начин няма. После можем  дружно да ревем, че градината била скапана. За да бъде хубаво и да има средства си има начин, мама в БГ е трудно.

# 61
това с "бележките " от общината за неплатени/платени данъци е практика вече и в другите градове.Тук в Благоевград не приемат док. за ясла на дъщеря ми без документа от общината и от двамата родители.проблемът при мен е подобен с проблемът на авторката-нямам брак с бащата,но понеже все още "комуникираме" няма да ми откаже набавянето на док..

В-са на темата май е дали е законно при липса на брак м-у родителите да търсят док. и от двамата родители?а, ако единят родител е в чужбина той док. от страната в която пребивава ли ще извади или някой пак ще плаща "почерпки" на лелятя от общината за да даде док. на съпругата(надявам се разбрахте идеята)без съпруга да е ходил лично до общ.
е,ако наистина някой адвокат се навие на колективен иск с-у държавата "пишете ме и мен в групата".
в крайна сметка дали няма да решат да ни гонят от страната за неплатени данъци за няколко години назад?

# 62
Не става дума за ДЕЦА, а за техните родители по-скоро. Тези детски заведения не са задължителни и са създадени за да могат да обгрижват децата докато родителите им работят. Тоест това, че дето ходи на ясла/градина улеснява родителя, а не детето.

Така смятам и аз, че ДГ е част от образователната система да така е, но след като тя се финансира от бюджети, то би следвало да се  следи дали ползвателя на услугата е коректен към системата, която я предоставя..

Знам, че много хора трудно ще приемат класово деление, деление на кварталите дори на елитни, поддържани и лоши
100% това е и мое мнение. За какъв дявол да ми вземат в градина детето след като не си плащам данъците.   newsm78 Парите не идват от небето. И е срам, че се стига до това. Ама явно друг начин няма. После можем  дружно да ревем, че градината била скапана. За да бъде хубаво и да има средства си има начин, мама в БГ е трудно.
Първо съм самотна майка,каквото и да означава това за общината,второ едва ли доколкото съм запозната в повечето "бели" и не толкова бели държави е така,трето въпреки,че веднага са платени данъците и таксите и парите са налице за "нормалното обгрижване" на детето ми,общината не се свини да ни иска на всички родители освен таксите,които вдигна тази година и по десет лева за перилни препарати!!!!!!Както се казва:на печелившите-честито!!!

# 63

Първо съм самотна майка,каквото и да означава това за общината,второ едва ли доколкото съм запозната в повечето "бели" и не толкова бели държави е така,трето въпреки,че веднага са платени данъците и таксите и парите са налице за "нормалното обгрижване" на детето ми,общината не се свини да ни иска на всички родители освен таксите,които вдигна тази година и по десет лева за перилни препарати!!!!!!Както се казва:на печелившите-честито!!!

P.S. 
  19-то число е!!!Къде са ми детските на двете деца,къде ми  е последното майчинство!!!!А само аз ли съм така!!!!Трябвало им време на правителството,то само за разбиране мрънка и за отсрочки,дали на това или предишните-разлика няма!!!Не ме интересува празна ли е хазната и кой колко откраднал или пък изкарал излишък,аз моето съм си го дала!!!

# 64
  • София

Ами така ще е, като има хора, които не си плащат данъците. Те парите за градините да не падат от небето. А и доколкото прочетох първия ти пост с бащата просто нямате брак. А не че си самотна майка.
Самотна майка е жена, на която в акта за раждане на детето пише баща неизвестен.

# 65
Ами така ще е, като има хора, които не си плащат данъците. Те парите за градините да не падат от небето. А и доколкото прочетох първия ти пост с бащата просто нямате брак. А не че си самотна майка.
Самотна майка е жена, на която в акта за раждане на детето пише баща неизвестен.
                Ами като сте си ги платили каква ви е ползата?Места в ДЗ няма,а и издръжката на ДЗ не зависи от това колко данъци сте платили.Не можахте да разберете,че това е за да се дъвкате една друга и места пак да няма.Уморих се от простотията.Само ми е интересно като не са си платили данъците родителите,на които децата трябва задължително да бъдат ПГУ какво ще се прави.Нали не всички са били на ДЗ и сега ще са новопостъпили.Или отново за едни може без платени данъци , а за други - не!

# 66
  • София
                Ами като сте си ги платили каква ви е ползата?Места в ДЗ няма,а и издръжката на ДЗ не зависи от това колко данъци сте платили.Не можахте да разберете,че това е за да се дъвкате една друга и места пак да няма.Уморих се от простотията.

Като си се уморила, вземи си почини и не пиши.
Който има собственост ще си плаща данъците. Те отиват в общинския бюджет.
А моето дете си има място в ОДЗ-то, така че тези, дето живеят на вересия цял живот ще спрат да имат толкова привилегии.

# 67

А моето дете си има място в ОДЗ-то, така че тези, дето живеят на вересия цял живот ще спрат да имат толкова привилегии.
                Хайде не се форсирай толкова,че и ти можеш да се окажеш в групата на вересиите и да им ползваш "привилегиите".При това бях писала ,че се уморих от простотиите и измишльотините ,които ви пробутват ,ама сега ще ти кажа ,че се възмущавам от дебелокожието ви,егоизма и самочувствието ви,което обикновено е без покритие.А къде ще пиша и къде не си е ЛИЧНО мои проблем!Така,че спи спокойно ,а ако искаш не чети! Mr. Green

# 68
  • София

Хайде не се форсирай толкова,че и ти можеш да се окажеш в групата на вересиите и да им ползваш "привилегиите".При това бях писала ,че се уморих от простотиите и измишльотините ,които ви пробутват ,ама сега ще ти кажа ,че се възмущавам от дебелокожието ви,егоизма и самочувствието ви,което обикновено е без покритие.А къде ще пиша и къде не си е ЛИЧНО мои проблем!Така,че спи спокойно ,а ако искаш не чети! Mr. Green

О, не. Не мисля да ходя в групата на вересиите.
А дали е без покритие - можеш да кажеш едва като си сложим автобиографиите една до друга  Wink

# 69
  • СОФИЯ
Проблемът с липсата на места в ДЗ е ясен и той се обсъжда в други теми. А тази тема от зов за помощ, за съжаление, се превърна в "За и Против плащането на данъци".

# 70
Успокойте страстите, Моля! Личните спорове ... знаете на ЛС.

# 71

О, не. Не мисля да ходя в групата на вересиите.
А дали е без покритие - можеш да кажеш едва като си сложим автобиографиите една до друга  Wink
               Извинявам се за спама и към nana77- нямам нищо лично към теб  Peace Това обаче не значи,че не съм права относно изброените от мен качества.И имам и въпрос - като толкова много си плащате данъците ЗАЩО  има неплатени такси за ДГ от месец януари?Значи ли ,че след като си платите за да влезете може и да не плащате след това? Е, за това се дразня - уж много перфектни пък като се погледне таксовата книга и се оказва,че май някои си заслужават негативните отношения ! Laughing

# 72
  • СОФИЯ
Дидиа, мисля че всички, които четат темата разбраха мнението ти и по проблема поставен в нея и по доста други, които не са Laughing. Отрицателната енергия би могла да се изразходва и по др начин.
...И имам и въпрос - като толкова много си плащате данъците ЗАЩО  има неплатени такси за ДГ от месец януари?....

Вероятно ти се вижда нормално да обсъдим в тази тема и ЗАЩО има родители, които малтретират децата си, някои дори им отнемат живота, или такива, които ги изоставят. На мен не ми се вижда нормално.

# 73
  • Добрич

... А и доколкото прочетох първия ти пост с бащата просто нямате брак. А не че си самотна майка.

Моля за съвет!Гонят ми детето от яслата заради неплатени такси смет и данък сгради на имот на бащата,с който нямам взаимоотношения и брак....

nana77,  mimicom е написала, че няма взаимоотношения с бащата на детето си. Това не е ли достатъчно? За мен самотна майка означава, че майката сама си гледа детето, независимо дали се знае кой е бащата или не се знае. Няма значение юридически как стоят нещата. В крайна сметка важна е практическата страна.

# 74
Същото изискване вече е прието и за София. Ако има колективен иск, бройте и мен, въпреки че съм си платила данъците.

Общи условия

Активация на акаунт