ДОМАШНА /...БЪРКАНА.../ ПИЦА

• 184 700
  • 843
  •   1
Отговори
# 120
И при мен не се получи добре тестото, стана като подметка. Дали аз не греша, защото отзивите на всички други  са отлични. Мисля да пробвам още веднъж.
xenia, и моето тесто стана глетаво. Ти от кое брашно и мая си доволна? От един град сме , затова те питам, та да ми препоръчаш  Wink.Знам, че си добър кулинар. Защото аз като имам провал в тестата, все брашното обвинявам и въздуха тук  Laughing.
Ех, много си ме запалила за такъв миксер.Трябва вече да си купя.

Аз нямам никакъв проблем с тестата с каквото и да е брашно. На лошо не съм попадала. Сега съм с Five Roses 10кг. а маята сега съм с някаква Instaferm на Lallemand. Честно да ти кажа всичко е до мая. Никога не взимам обикновена- винаги instant. Колкото по-бързодействаща, толкова по-добре. Тази която се продава във всеки супермаркет в малки пакетчета като инстантане също е хубава. В бурканчетата е добра. Само дето е малко като количество и скъпо съответно. Обаче ако не печеш често не си заслужава по-голямо защото с времето силата на маята намалява. Моята е 450 гр. обаче не ме притеснява. Като видя че не действа добре вече и хвърлям.

Тестото ми го забърква миксера за минутка и заедно с купата на миксера бутам във фурната на минимум за втасване. За 15 мин. имаш отлично нормално бухнало тесто а не тази подметка.
Мързеливо бърканото ама друг път. Само на вкус е като много мързеливо. Аз компромиси с качеството не правя.

# 121
Ксения,
понеже гледам, че правиш съпоставка относно "мързеливостта" /изобщо за вкусови качества не убеждавам никой, тъй като е противоестествено/,
но като правиш изчисления на месенето с миксер, втасването във фурна, имаш ли предвид и
 разточването, набрашняавнето и пак разточването,

миенето на миксера
купата
и всичко около разточването....разбира се, че бърканата си е чисто мързелива пица!

# 122
maia4444 ,благодаря ти за рецептата.  bouquet Heart Eyes

Аз сложих 1 чаша бяло и 1 ч. пълно зърнесто брашно.Използвах мая на прах.

# 123
  • триводици
браво за хубавата рецепта,хем бързо и лесно,хем предполагам ,че и много вкусно.непременно ще я опитам.

# 124
Не съм пробвала рецептата, най- вече по диетични съображения, коментирам наизуст, понеже предизвика и предизвиква интереса ми от доста време  Simple Smile
Да бъде глетаво, мисля, е резултат от режим на изпичане, а не на замесването на тестото  Thinking Важно е, не само, че се пече в загрята фурна, а точно на колко градуса е загрята! Мо да е на 150 градуса, а може и на 250... Това, че е рядко, бъркано, не е проблем да се изпече. Нали такава е хватката при фокачите - рядкото тесто, за да се получи едра шупливост и много мека средина. Аз си мислех, че тази пица така се получава  тънка, но мека? Тука рядко някой дава снимка, а още по- рядко е на разрязана пица и съвсем не се вижда блата.
Глетаво става и според плънката - ако има повече сос или продукти, които пускат вода - не успява да се изпече и става доста неприятно... Ако плънката е в прекалено количество - също.
Струва ми се, че всеки добавя нещо от себе си или отнема нещо от себе си о накрая май се говори за различни неща....  Thinking

# 125
....
Да бъде глетаво, мисля, е резултат от режим на изпичане, а не на замесването на тестото  Thinking Важно е, не само, че се пече в загрята фурна, а точно на колко градуса е загрята! Мо да е на 150 градуса, а може и на 250... Това, че е рядко, бъркано, не е проблем да се изпече. Нали такава е хватката при фокачите - рядкото тесто, за да се получи едра шупливост и много мека средина. Аз си мислех, че тази пица така се получава  тънка, но мека? Тука рядко някой дава снимка, а още по- рядко е на разрязана пица и съвсем не се вижда блата.
Глетаво става и според плънката - ако има повече сос или продукти, които пускат вода - не успява да се изпече и става доста неприятно... Ако плънката е в прекалено количество - също.
Струва ми се, че всеки добавя нещо от себе си или отнема нещо от себе си о накрая май се говори за различни неща....  Thinking
Резултатът е точно едра шупливост и мека средина  Peace. Тестото не е точно рядко, по-гъсто е от кексовото.
Аз я включих фурната преди да започна, когато забърках тестото и след като престоя 20 минути, температурата вече беше достигнала 200 градуса.
От началото до момента, в който извадих пицата, изминаха някъде около 35 минути. За другите пици толкова време не ми стига само за тестото  Naughty.
Това всичко от моя скромен опит.

# 126
Аз слагам тавата с тестото във фурната на програмата за втасване, тоест е на 40 градуса. Докато приготвям плънката то е готово. Изваждам тавата, вкл. на програмата за пица-тя е на 220 градуса, като се включва заден допълнителен реотан плюс вентилатор, тоест се търси ефекта на пещта.Пека я не повече от 15 минути. Става тънка и мека. И вкусна. Не е глетава определено. Правих я в различни варианти, включително и с риба тон и синьо сирене, все си ставаше хубава. За мен е удобна, тъй като не цапам навсякъде, пък и нямам такъв робот за месене. Всъщност роботът ми има нож за месене, но никога не съм го използвала.

# 127
Да, аз така и предположих, че тестото е меко и лепкаво. То, кексовото, си е като боза, едва ли може с такова да стане нещо.

Обаче се учудвам колко дълго се пече  Thinking Последните пици, които правих, със съвсем друго тесто - нормална гъстота, месене, втасване, леко разточване и после с пръсти дооформяне - пекох около 10-15мин.
Аз със сигурност ще искам да я пробвам тази рецепта, но няма да е тази седмица, не зная дали ще е и другата.

Допълвам - ето, вие печете по 15мин, но четох, че някои пекат по 40мин?!  Thinking

# 128
Да, аз така и предположих, че тестото е меко и лепкаво. То, кексовото, си е като боза, едва ли може с такова да стане нещо.

Обаче се учудвам колко дълго се пече  Thinking Последните пици, които правих, със съвсем друго тесто - нормална гъстота, месене, втасване, леко разточване и после с пръсти дооформяне - пекох около 10-15мин.
Аз със сигурност ще искам да я пробвам тази рецепта, но няма да е тази седмица, не зная дали ще е и другата.
15-на минути се пече, защо да е дълго  Thinking
35 минути трае целият процес  Peace

# 129
Е, на предните страници имаше постове, в които се споменаваше 30 и повече минути

# 130
Да, да Танцуваща с вълци , разбрах те. Точно от предните страници, на 5-та стр. ли беше - се коментира за 40мин, отделно, че кашкавала се слагал към края на печенето, пък то ако продължава 10-15мин, за кога да се слага към края...

# 131
Да, да Танцуваща с вълци , разбрах те. Точно от предните страници, на 5-та стр. ли беше - се коментира за 40мин, отделно, че кашкавала се слагал към края на печенето, пък то ако продължава 10-15мин, за кога да се слага към края...
Аз сложих върху моята пресни домати, пресни чушки, пресен лук, лионска наденица и кашкавал. Разстлах тестото във тавата от фурната. 15 минути бяха напълно достатъчни.
Може би печенето зависи от формата на тавата - ако е по-малка, тестото става по-дебело  Thinking. Но пък плънката за 40 минути на 200 градуса .....

# 132
Абе, за 40мин 5 пръста дебела питка ще се опече..., само трябва да е на по- малко от 200градуса, че кората и ще изгори.

# 133
Като гледам минутите, които коментирате, явно аз съм сгрешила в печенето. Пекох я 40мин. от страх да не остане глетава.  Извадих я доста запечена / не изгоряла/ и докато изстине вече беше страшно твърда. Пак ще пробвам като коригирам минутите.

П.П. аз я слагам в леко загрята фурна, а не в напълно загрята. кое е вярно?

# 134
.....
П.П. аз я слагам в леко загрята фурна, а не в напълно загрята. кое е вярно?
Според мен в - напълно загрята (200 градуса)  Peace

Общи условия

Активация на акаунт