Колко е игриво МАРТенско дете красиво!

• 9 482
  • 293
  •   1
Отговори
# 240
  • София
А здравейте с днешна дата!
Първо полудиетична почерпка за месечинника:

После Честит рожден ден на Бодливата лъвица! Жива, здрава и свежарка! Убедена съм, че няма смисъл да пожелавам да те слуша оня човек от силовата структура, щото щом си е взел лъвица вкъщи, той си знае, че трябва да козирува. Laughing Laughing
 И на нашия човек май ще му никне зъб, ама понеже нали е опак, май ще избие първо отгоре. Доста е нервен тези дни. Интересно, че за разлика от другите деца, дето отказват да сучат, той пак наобратно- суче още повече.
 За кашите- аз пробвах няколко пъти да му давам. Изяжда я набързо, ама после връща. Та, реших, че му е тежка засега и ще отложа още малко даването. И без това няма нужда да дебелее, щото за по-малко от месец е качил 700 гр.

# 241
Добро утро!
Бодливка,ЧРД!!!Много щастие и любов ти пожелавам!Да си жива и здрава! Hug

И аз днес най-сетне ще ходя да се офъкам. Laughing Ще си я скъся доста косата,че не я понасям вече,а и с този косопад! ooooh!Оставям малкото чудовище на мама и се спасявам! Mr. Green

# 242
Добро утро и от нас,
Ние изкарахме една доста мрънкаща вечер,боби цяла нощ се вътя и искаше да суче,но не както обикновенно да си сукне и да заспи а дърпаше много силно и много ме заболяха зърната.Аз останах с впечатление, че май нещо коремчето го боли,пръцка и се гъна ,та днес ще го раздавам по леко със захранването.Аз не ,че съм прекалила де,все още сме на 4 лъжички картофено пюре разредено с кърма.
Не се учудвайте на бавните ми темпове аз за никъде не бързам захранвам много бавно и постепенно защото нямам за цел да замествам дадено хранене а само да запозная боби с различните вкусове и да съм сигурна че не проявява алергия към някоя от храните.
Предния път ми дойде цикъла когато Яна беше на 6м,(бях заместила обедното хранене),незнам дали има пряка връзка,но сега се надявам да отложа малко,поне доката се разхлади.
А сега да ви се оплача.От няколко дни ме гони голяма нерва,преди като ме подгонеше лудоста,наблягах на разходките и събиранията с майките на площадката и някакси нещата се оправяха.Сега обаче имам точно обратнияя проблем,една от майките много ме дразни,тя си има своя много близка приятелка и постоянно си шушукат и оглеждат,човек дори изобщо да не е мнителен започва да си мисли че говорят за него,това продължава вече около месец.От няколко дни вече забелязвам че просто немога да я понасям тая майка,нищо не ми е направила,винаги се поздравяваме,дори си говорим,но определено се избягваме.зА първи път ми се случва да изпитвам такава неприязан и то към човек който като че ли нищо не ми е направил.Дайте съвет
Аз съм много весел и общителен човек,изключително миролюбива и открита и тези ми чувства много ме измъчват Sad

ЗА малко да пропусна
БОДЛИВКА честит рожден ден,много здраве , късмет и семейно благополучие

# 243
Поли, какво те интересува дори и да си говорят двете за теб или за всички други около тях  Sunglasses
Има си хора, които обичат да клюкарат и това е. Ясно е колко им е багажа щом го правят по този детински начин, така че какво те притенява - да си шушукат  Wink

# 244
Привет и от нас Hug
Ние днес и утре сме на Павел баня и се прибираме в четвъртък живи и здрави Hug и сме готови за срещички  Hug Hug Hug
Честито на рождениците и на всички празнуващи  bouquet

# 245
  • Варна
БОДЛИВКЕ,

Честит рожден ден!!! Да си здрава, щастлива, уверена и успешна във всичко  Hug

Ей го - 10.40, точно 5 месеца стават, откак си имам малката маслинка Simple Smile Наздраве:

Хахахаха, Веси, в първия момент се зачудих защо ти е било да сменяш Бъгстър-а с количка, която очевидно е малка на Мира  Mr. Green Mr. Green

# 246
  • София
Бодливка, Честит Рожден ден!

Много здраве и любов за теб и за цялото ти семейство!
Нека всичко, което си пожелаеш на днешния празник да ти се сбъдне с лекота и ти донесе много щастие!

Мария, както се събуждаше да яде стабилно, по 15 мин., два пъти на вечер- така от 3 дни спи бая и сутрините като се събуди не реве директно за цица , а се заиграва нещо. НО- към 6 часА промрънква и аз и тиквам бибката...
Някой питаше за за жълтъка Надявам се, да не се засягате, като не помня кой точно за какво пита, защото то, като било преди 3 страници- вече съм забравила кой е .
Аз съм си имам един файл от темата за захранването, който си го допълвам като видя нещо ново- та ето какво има за жълтъка:
Цитат
При алергии - след 1 год. или по-късно.
Златната среда е 9 м.
Препоръките варират от 6 м до 12 м.
Актуалните тенденции са не по-рано от 9 м.

Включване на жълтък
-Жълтъкът първите няколко пъти може да се дава по няколко трохички, постепенно се стига до 1/4. Дава се всеки ден докато се достигне 1/4, но може и през ден при по-предпазливо захранване. Ако се редува през ден с месно пюре, 1/4 жълтък е повече от достатъчна. Съвременната тенденция е редовно, но все пак по-ограничено предлагане на жълтък. 2-3 пъти седмично е добре – може и още в началото по тази схема, може и както прецениш.  
-Пауза между месо и жълтък
Между въвеждането на месото и жълтъка е хубаво да има по-голяма пауза, 5 дни са твърде малко. Нека са поне 2 седмици. И двете храни са много различни като тип, смилаемост, усвояемост и алергенен потенциал.
Ако съдим че тези "актуални тенденции" са за захранване около 6-тия месец- значи, по тях жълтъка се въвежда на 3-тия месец от захранването.

Ай стига с тез цитати, че не ми е присъщо, пък взех че се улях сега...

Слънце- браво за кичурите- само така! Ама още си си "патладжан" като основен цвят- или?

Весе- честит аватар, макар че, някак ми е нетипичен за теб, предишните ти бяха някак по- емоционални. Ти във връзка с това, че ще се отбивате ли махна "Feeding in the roses"?- Бъзикам се!
И аз за натам съм тръгнала- май и следобед ще й давам АМ(освен вечер преди сън- така сме от самото начало).

Да ви питам Бебчовците като започнат да пият от чаша сега, продължават ли да си ползват шише? Да знам да купувам ли още шишета...
И още нещо Някой ползвал ли е агенция за бавачки за почасово гледане- че имам да си свърша едни работи на комп-а , а така с бебе въобще не става и все отлагам , отлагам....

Поли, представям си какво ти е много добре и не мога да ти дам никакъв съвет... Аз като се сблъскам с такава простотия изпадам в същите питанки като теб- колко са сложни човешките отношения и колко луди хора има, макар че, както Веси те е посъветвала- по - добре в такъв случай без отношения и това е!

Божеееее- една страница стана ли тоз' пост Crazy

Честито на месечинковците от вчера и днес- да са живи и здрави!!!

# 247
Бодливка, честит рожден ден !Много здраве,щастие и послушни дечица!

Елвинг как много ?Само 2 седмици - мога и още ,но трябваше да се завърнем за консултация,пак сме качили 750 грама,тоя човек не знам какво ще го правя.Педито ме разби.Каза ми да давам плодово пюре между две хранения,които остават 6 ...ужас.
За оставянето- аз го връчих на леля ми и калеко ми за 1та седмица ,но сега горчиво ще съжалявам -моя човек се е научил само да го държат-защото те са се редували,ако единия прави нещо,другия държи и не е стоял в количката за миг-от вчера само ми мърмори  Cry

Галина , Несебър е супер ,блазя ти че там живееш, много ми харесва...

# 248
  • Стара Загора
окич патладжана много бързо падна и сега съм много шарена. червеникаво, лилаво, русо, бяло и сиво - абе общо взето дъгата се е заселила в косата ми   Joy

# 249
Бодливка, честит рожден ден! Много здраве и усмивки!

Честито и на порастващите месечинковци  bouquet

# 250
Честит Рожден Ден, Иве!!!

Честити месечинки и на бечовците от днес!!!

Леле, какъв дъжд ме пра преди малко  ooooh! Добре че малкия заспа и сложих дъждобрана, че незнам иначе как щяхме да се прибираме  Whistling И чадъра не ми помогна на мен- като маче се прибрах. Щом и гащите ми бяха мокри  ooooh! добре, че малкия Шошо си спинкаше под дъждобрана и си е сухичък.

# 251
Цветка-кокетка,пуу,при нас пък все жега.Искам и аз малко прохлада. Laughing  umbrella
Голям зор с тези зеленчукови пюрета. Rolling Eyes На маймуна се правя да пея "зеленчуци който не яде".Трябваше да шибна малко круша,че да яде тиква с картофи. Crossing ArmsНаправо ме побърква туй моето дете вече,скоро и аз ще висна депресирана. Tired

# 252
Леле момичетааа.. Crazy  Blush Благодаря на всички за красивите букети и хубавите пожелания!Да ви се връщат!! Heart Eyes Hug

duMa как си се сетила за Бейлиса-обожавам! Heart Eyes
Еlwing много яка картичка!  Hug Днес ми е на десктопа!   superuu

Мънки така си е,да е питал мъж ми първо за зодията като сме се запознавали-щеше да изскубе с 200 Mr. Green

Едва сега смогвам да седна!От сутринта съм телефонистка,после бяхме навън с децата и даже ни понаваля навръщане,връчих на Дари чадъра от количката. Crazy

Заповядайте да се почерпите!

# 253
Моята Рая ме убива... толкова и хареса картофа с морков, отваря си сладко устичката и си хапва като голям човек, но повече от 60 гр. не иска да изяде. Имам чувството, че сама си определя количествата за захранване точното колкото трябва. Shocked #Crazy То за сега това е много добре, после си доцоква и аз съм доволна. Peace

# 254
Бодливка, Честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве за теб и цялото ти семейство!  Весел празник!

Честити месечинки на бебоците!

Петя днес за сефте хапна картофи с тиквички и толкова ги хареса, че не можех да повярвам на очите си! Нещо като цяло не е от най-ящните тези дни,но дано е период и отмине!

Хайде лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт