Хитринки за адаптация в яслата

• 28 458
  • 113
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен.

Гледам че се обсъждат едни и същи неща в две отделни теми сразлични заглавия на темата.Не мога да смогна ooooh! станах разногледа.

В по първите странички имаше майка пуснала  линка на другата тема,която обединява всички въпроси отнасящи се до яслите-нужни вещи,хитринки,първия ден,адаптацията............

Дайте да се съберем на едно място.....и безтова времето за компа и чатове ми е ограничен.

# 76
Ох, момичета да се отчета и аз  Cry току що оставих моето мъниче в яслата  Cry Прибрах се и незнам какво да правя, за първи път съм сама без нея  Cry
Тя така и не разбра какво става, понеже вземаме кухня от тази ясла и ходим всеки ден, а и при директорката сме били няколко пъти не и беше непознато. А като отидохме в групата имаше само две дечица тя си хареса пързалката и тръгна към нея, а аз и учителката отидохме да ми покаже другите стаи и гардеробчетата. И така и не се върнах при нея, учителката ми каза че така било по добре и това беше - тръгнах си  Cry
На обяд като отида да си я взема ще пиша как е минало .....

# 77
  vesi_nn, Hug ! Всичко ще бъде наред! Simple Smile

# 78
 vesi_nn ,  Hug абсолютно същата ситуация беше и при нас тая сутрин.
Заведох я, тя милата въобще не осъзна какво точно става, докато я преоблеча, лелката я взе на ръце и я вкара в суматохата, че две деца плачкаха в момента.  Cry
Не сме си казвали "чао" и така мисля е по-добре.
Сега на обяд ще си я прибера. Сърцето ми се къса.. Cry

# 79
Шушони пиши как е минало после.Дано не е плачкала.Ние днес сме плакали доста SadSad Явно събота и  неделя и са се отразили. Cry

# 80
Момичета прибрахме се - първи ден УСПЕШЕН  newsm44

Отидох да я взема, но първо минах през директорката, че имах да оставям още една бележка и тя каза че ще ги предупреди да я подготвят.
 Като отидох на вратата, вече явно й бяха казали че мама е дошла, защото чувах как вика мамо, мамо ..., но като отворих вратата си беше усмихната, няма рев, започна да си разглежда шкафчетата, да ги отваря и така. Учителката каза, че била спокойна, всичко си изяла и нямало проблеми. След нас дойде още една майка да вземе детенцето и то първи ден, но то като я видя и като ревна, Вики само го гледа и се чуди, но не се разплака.
Ох отдъхнах си, така ми се беше свило сърцето, че през тези няколко часа докато чаках в къщи, място не можех да си намеря .  wait atwork То май нашата адаптация /на мамите де / по-трудна от на дечицата ще излезе  Blush

Дано и утре да нямаме проблеми стискайте палци  Praynig

Селма  Шушони благодаря ви  Hug

Шушони дано и при вас да е минало добре   newsm17

# 81
vesi_nn , нашите принцеси днес са били май "отличнички".  Grinning
И Калина излезе от групата спокойна и с усмивка, изобщо нямаше следи от сълзички, аз бях по-притеснена от нея. По думите на госпожата си е яла обяда, ние сме още с памперс, така че не е казвала нищо, надявам се по-нататък да свикне и с гърнето, аз нямах този успех вкъщи  Embarassed
Ох, дано и утре е така спокойна, само да са здравички всички дечица.  Praynig  Praynig  Praynig

Ваня, дано Вики се успокои и свикне вече.  Praynig

# 82
Здравейте! И аз сутринта заведох моя син на ясла.  SadНе успях да видя кога е влезнал, защото му подреждах гардеробчето. Имаме позната учителка там ( в градината е тя) и е слезнала да види какво става. Поплакал е малко, но после се е успокоил. Не е закусил, но не са го насилвали. В тази градина искат направо от първия ден децата да спят там, но аз казах, че на обед ще отида. След като говорих с нашата позната тя ме увери, че ако много плаче ще ме викнат. Та реших да не го взимам. Към 13.10 е ходила пак и си е изял всичко на обед и беше заспал. Това най-ме притесянваше понеже е свикнал да заспива с мен пипайки ми една бенка на ръката.  CrazyСега нямам търпение да стане 16.00 за да отида да  го взема. Утре обаче предполагам, че ще реве на врата, защото ще знае къде отива и тогава нз какво ще правя. Днес съм спокойна, защото влезна с усмивка,но утре... Мсиля си обаче, че ако до седмица не всикне ще го спра. Няма да издържа сутрин,ако ми реве на вратата.

Лелка, аз бих поговорила с учителките и бих спряла детето от ясла. Дано скоро се адаптира и да забрави неприятните моменти,които е изживял  Hug

# 83
vesi_nn , нашите принцеси днес са били май "отличнички".  Grinning
................ ние сме още с памперс, така че не е казвала нищо, надявам се по-нататък да свикне и с гърнето, аз нямах този успех вкъщи  Embarassed
Ох, дано и утре е така спокойна, само да са здравички всички дечица.  Praynig  Praynig  Praynig

smile3501 много се радвам  newsm06
и ние още сме със памперс и аз нещо не се справих с гърнето, госпожата каза, че и го е сменила веднъж, но като си я взех беше наакана, съвсем малко, явно не са изчакали достатъчно, дано и с гърнето да свикне по нататък.

Успех и на другите дечица  newsm17

# 84
Здравейте мами, моето момиченце е на почти 11 месеца и днес беше за първи ден в яслата.
Е, разбира се че е имало сълзи и като я взех на обяд викаше много радостно на лелките "Чао, тао". Сигурно си мисли ,че няма да ходи там. Не се притеснявам, че няма да свикне и ще боледува. Ще се справим с всичко.
Пожелавам и на вас и вашите деца бързо адаптиране. Да сме силни, да се справим с всяка ситуация, а на тези, които ни упрекват, че сме лоши майки, да си гледат работата.
Много целувки на малките ученичета Hug :peace

# 85
Здравейте мами, моето момиченце е на почти 11 месеца и днес беше за първи ден в яслата.
Е, разбира се че е имало сълзи и като я взех на обяд викаше много радостно на лелките "Чао, тао". Сигурно си мисли ,че няма да ходи там. Не се притеснявам, че няма да свикне и ще боледува. Ще се справим с всичко.
Пожелавам и на вас и вашите деца бързо адаптиране. Да сме силни, да се справим с всяка ситуация, а на тези, които ни упрекват, че сме лоши майки, да си гледат работата.
Много целувки на малките ученичета Hug :peace
а детенцето ти ходи ли самичко или е с проходилка в яслата?

# 86
kakogurga, дано бързо и лесно се адаптира малкото ти човече.  Heart Eyes
Аз не упреквам никого, никой не знае какво е положението на другия и какво му е на главата.  Hug

# 87
Не може да ходи самостоятелно, а само хванато за едната ръчичка. Не дават проходилка, защото могат да се наранят децата. Лелките я развеждат и си имат кошара за игра на колелца. На мен това ми беше най-голямото притеснение - да не я остават сама в спалното помещение. Увериха ме, че винаги ще им е пред очите.
Днес, като я взех всички ревяха по команда, като "по- големите стари пушки" се деряха най-много.
За тези деца, които се адаптират по-трудно се полагат немалко грижи. На сестра ми детето тръгна на 1г и 4м, беше по-срамежливо и всички го развеждаха из цялата градина-като се почне от сестрите, старшите, учителките, охраната, дори градинаря.                                                                                                                                    Сега е в градината и всички я познават и е толкова отворена.....

# 88
Сина ми го взех в 16.15 и въпреки че му е първи ден и очаквах да ревне като ме види това не стана. На вратата само ми каза, че яде торта и тръгна да влиза да си вземе играчки като хвана г-жата за ръка. Сега само повтаря, че пак ще ходи при децата да играе. Много съм доволна. Дано утре сутрин само нещо да не му скимне да реве, че нз как ще издържа цял ден пак.  Praynig

# 89
Моят син днес за пръв път беше за цял ден в яслата. Обадих се в 13.30 ч. да проверя дали не плаче и ме изненадаха много приятно, като ми казаха, че всички дечица без изключение спят, а той конкретно е много кротък и добричък и не създава абсолютно никакви проблеми. Реве за мен, като го оставям и като го взимам, но за него всичко това е нещо ново - почти не сме се разделяли, а и е свикнал да заспива след като съм го накърмила. Дано да ми е здравичък само, периодът на адаптацията е неизбежен. Първите дни ревяхме на поразия и двамата. Още не съм разкарала "топката от нерви" от стомаха си, но предполагам, че и това ще стане, когато го видя, че се разделя напълно спокоен с мен и влиза с усмивка в яслата.

Общи условия

Активация на акаунт