Хитринки за адаптация в яслата

• 28 458
  • 113
  •   1
Отговори
# 90
Пухка откога ходите на ясла

# 91
Добро утро! Аз похвалих моя син вчера, но днес всичко беше наред докато не влезнахме в яслата. Сутринта стана и с усмивка си взе колички, които да занесе да покаже на децата и нямаше търпение да тръгнем. Слезна от колата много весел, обух му пантофките и той взе да се замисля дали да влиза. Аз му казаха да ми покаже как се пързаля на пързалката и той влезна, но г-жата (която и вчера го прие и нещо не ме кефи) го дръпна навътре и затвори вратата и го чух, че ревна. Много ми е кофти сега. Познатата ни е чак на обед на работа, та ще се побъркам докато отиде да го види.  Sad

# 92
Отчет втори ден: не толкова успешен  Cry
Събуди се сама, беше весела тръгнахме с усмивка, обухме пантофите, госпожата ни чакаше на вратата, хвана я за ръчичка, но тя не искаше да влезе без мама, г-жата се опита да я гушне за да я внесе, но тя се разплаката и се наложи да вляза и аз. Седна на столчето да закуси, а аз под предтекст че ще и занеса якенцето до шкафчето се измъкнах и не се върнах  Cry Embarassed Cry
Постоях до вратата известно време не я чух да плаче, дано да е спокойна  Praynig
Сека чакам да дойде обяд  atwork

# 93
Веси, хубаво,че поне те пускат да влезнеш докато се успокои. При нас директно ги грабва г-жата и казва на родителя да излиза по-бързо. Без значение , че детето реве.  Sad Това супер много ме дразни. Защото,ако ми дадат да остана 10 мин с него ще е много по-спокоен.
И плюс това искат от първия ден да спят там. Тъй че аз трябва да чакам да стане 16.15 за да отида.  Confused

# 94
Веси,хубаво е ,че пускат да влезеш и аз искам поне за ден да постоя с нея за да свикне със всичко,но няма начин.
teddy_ дано плача е бил само за малко,и всичко е наред.
И аз оставих моята принцеска с рев,както всеки ден,дано е по-спокойна от вчера  Praynig

# 95
Проблема е, че не им вярвам на г-жите. Вчера ми казват, че бил много послушен и само малко бил плакал. Всичко си бил изял. Да обаче очите му бяха бая подути като го взех. А и от вратата ми каза, че иска мляко с бисквити и омете 8 бисквити еверест с прясно мляко. Та най-вече това ме притеснява, че явно ме лъжат за да съм по-спокойна. Вчера ми казваше, че някое дете го е ухапало, но аз мислях, че си измисля понеже там има ухапано от комар, но днес разбрах, че наистина има дете в групата, което хапе  Shocked Вчера също така беше доста буен, сутринта удря стената, мивката  Shocked А е ходил само 1 ден. Иначе беше толкова послушен, че си нямате на представа. Мисля си, че ако продължи да учи простотии тм ще го спра дори и да свикне.  Rolling Eyes
Ваня  Hug

# 96
Ох, от това много се притеснявам, да не ме лъжат госпожите. Знам, че не казват всичко, за да не притесняват родителите, но аз предпочитам, да ми кажат, че днес напр. не е яла, отколкото да премълчават.  Confused
И при нас не ни пускат да влезнем вътре, а аз толкова искам да разгледам, да видя къде спинкат... Heart Eyes

# 97
Здравейте момичета! Моята дъщеря тръгва утре Praynig Ние с баща й отсега сме се притеснили как ще мине всичко. Днес отидохме да оставим изследванията и само я заведохме да вратата на групата, тя не искаше да влезе при децата, излезе една лелка само да я види, но тя категорично взе да я бута и да вика не. Направо незнам как да я оставя утре  newsm78 Знам, че трябва да е бързо, но тя много добре разбира какво става и ще има и дърпане  Confused Чудя се по колко деца са в групите, знаете ли? Ние сме в 31 ясла в Хиподрума, в другата тема няма деца оттам. Ако тук има някоя мама, нека сподели пресни впечатления  Peace

# 98
В нашата група по списък са 30-32 деца, не помня точно. Но май още не са дошли всички за сега.  Peace

# 99
Замислих се, защото съдейки по гардеробчетата са не повече от 15-20  newsm78

# 100
Ами всъщност и при нас са малко гардеробчетата като се замисля и аз, но списъка е пред вратата и по нега са около 30  newsm78

# 101
Момичета мина и втория ден, за съжаление не мога да се похваля като вчера  newsm45
Още по стълбите докато се качвах я чух как пищи и се захласва от плач. Почуках, защото беше заключено, г-жата отвори и ми каза да изчакам, а аз я чувах как плаче, хълца и не може да си поеме въздух и повтаряше мама, мама ...  smile3518 Чух как се опитват да я успокоят, явно да не видя колко е разстроена, щом ме видя престана и се гушна в мен. Бяха и дали любимата й играчка, която бях оставила в раничката и биберона, който не ми даде да махна през целия път до нас, а тя само спи с него. Какво да ви кажа много ми беше тежко, като я видях цялата зачервена от плач, направо незнам как ще я караме така  newsm78

Vania_84   teddy_    и на нашата г-жа не и стана много приятно, че искам да вляза, но как да я оставя да плаче с протегнати ръчички  Cry, а и при нас първото помещение е стаята им за хранене и аз само до там влязох и аз не съм виждала спалните, вчера само бегло погледнах. Незнам защо толкова ги крият тези стаи, та нали нашите дечица са там, нормално е да знаеш къде оставяш детето си  smile3512

Шушони   teddy_ и аз се притеснявам, че г-жата ми спестява някои неща, днес също каза че се е нахранила, как точно незнам като я заварих с бибата и обляна в сълзи newsm78. Но като се прибрахме Вики не престана да ми повтаря папа, ам  newsm78 не и дадох, защото незнам дали не е яла и по навик да го казва, ще видим като се събуди дали е много гладна.

minana  и  при нас гърдеробчетата са малко, в правилника който ми дадоха да прочета вчера пишеше че групите са от 12 до 16 деца, но аз като я оставях и вчера и днес бяха 3-4, сигурно още е рано.

Да ви питам и нещо друго, при вас какъв е персонала - при нас на вратата има списък от 4 мед. сестри и 2 детегледачки, какво ще рече това  newsm78,  като я оставям са само 2. Аз си мислех, че има учител, сестра и лелка, но явно нещо съм се объркала  newsm78

Успех ви желая, дано при вас е по-добре  newsm17

# 102
  • СОФИЯ
Мили майчета,като чета и малко се успокоявам, явно почти всички минават през тежък период на адаптация  smile3518  Ние втора седмица сме на ясла и положението става по-тежко - вече още от тротоара пред входа на градината започва едно дърпане и мрънкане, а вътре направо си е реване... Днес взехме едни таралежчета, с които се приспиваме вечер и на обяд получих информация от сестрата по телефона,че положението уж и по-спокойно, гушкат таралежите и се заиграват. Отново почти нищо не са хапнали и на закуска,и на обяд. Чудя се до кога така на диета, вие давате ли сутрин в къщи нещо за закуска?
Персонала в нашата ясла са две сестри и две лелички. Виждам само сестрите,които грабват децата, внасят ги вътре и това е... няма време за разговори и обяснения, пълно затъмнение newsm12
Кураж и търпение на всички, ще се оправят нещата   Peace

# 103
Vania_84, от миналия понеделник е на ясла. Прихвана някакъв вирус и в петък не го водих. Вчера и днес стоя до следобед.
Момичета, работила съм в ясла няколко месеца и мога да ви кажа от опит, че грабването на детето и бързото му въвеждане в групата е правилния подход, колкото и да ни е тежко като майки. Сърцераздирателните писъци и трогателната поза с протегнатите ръчички не може да не ни скъсат сърцето от болка, но това преминава и дечицата се успокояват. Ако свикнат да ги взимате на обед никога няма да се опитат да легнат заедно с другите дечица. Всеки си решава за себе си, разбира се. За мен ходенето на ясла се обезмисля, ако го оставям за 3-4 часа там, тъй като работата ми не го позволява.
Лелка, положението с твоето детенце ме притеснява. Явно има нещо, което го стресира и ако установиш нещо такова, поговори с директорката да го преместят в друга група (разбира се ако има такава възможност) Hug. Много е важно отношението на персонала. В нашата ясла сестрите и детегледачките са страхотни, възхитена съм от подхода им и от отношението, което имат към децата. Днес синът ми ревна, когато сестрата протегна ръце да го вземе, но докато затваряше вратата му обясняваше, че ще ходят да гледат тракторчето и той се залиса веднага. Подреждах му дрешките в гардеробчето и се ослушвах, но изобщо не заплака повече.
vesi_nn, в яслите няма учителки.
HI, за храненето и аз се притеснявам, тъй като синът ми си е глезанче и предпочита храната да му е пасирана, а в яслата това не се поощрява. Тези дни ми е трудно да го храня и вечер, тъй като дъвченето явно не му е любим спорт засега, но и това ще отмине. Първите два дни му давах закуска и го водих нахранен, но сестрите ме посъветваха да не го правя, защото така той е сит и не може да го заинтригуват със закуската, а иначе децата се гледат едно друго и им е интересно.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 22:11 от Пухка

# 104
Добро утро! Днешния ден беше многоооооо по-зле от първите 2. Още сутринта не искаше да става. Повтаря постоянно страх лелята (т.е. г-жата).Страшно силно се беше вкопчил в мене и ревеше ужасно и аз го подавах на -гжата като очаквах да го вземе и успокои, а тя ми каза: Ама разделяйте се по-бързо, пускайте го долу, аз съм след операция  Shocked Много съм разтроена.  Cry Днес ще го взема на обед. Ако утре е пак така няма да го водя. Може би ще опитам в понеделник когато ще е другата г-жа сутринта, тя е мн готина и той май си я харесва. Дава и ръка да влизат и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт