Хитринки за адаптация в яслата

• 28 458
  • 113
  •   1
Отговори
# 105
  • СОФИЯ
teddy_, не се предавай , всички сме така  Cry И моите цяла вечер мрънкаха, цяла нощ плакаха насън, а сутринта още пред блока се разплакаха. И ние си имаме любима сестра, другата е по-строга и студена, но няма начин, ще свикнат... въпреки,че вече не мога да си представя момента,когато ще ходят с радост на градина, струва ми се мираж

# 106
Ох, и моето момиче беше доста неспокойна тази нощ, преплаква доста пъти, явно много емоции им се насъбират през деня.  Sad

# 107
Удържах фронта за сега. Добре, че имам позната там иначе съм сигурна, че щях да съм го спряла вече. Плакал е само при раздялата после всичко си е изял и лелята го е гушлала и много си го харесва. Той говори в женски род за себе си та и е много сладък. После познатата ми го е видяла навън. Правят влакче и той е най-отпред и е много весел. Дано сега лесно да заспи и утре да няма пак такива изпълнения.  Praynig

Дано утре всички се похвалим с по-лесно отиване на ясла и градина  Hug

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 12:40 от teddy_

# 108
Дано утре всички се похвалим с по-лесно отиване на ясла и градина  Hug

newsm17 и аз само за това се моля

И при нас всеки следващ ден е по-зле, незнам кога ще стане по-добре  newsm78 От вчера моето мъниче не се отделя от мен, даже при баща си не иска да остане, повтаря само мама, та мама. Сутринта се събуди сама и още от креватчето като заповтаря мама, до банята не мога да отида, не иска да стои с тати и това е. Тръгнахме и до врата на групата беше добре, днес е друга сестра и като отвори вратата грабна я и заключи, а аз само стоях пред вратата и я слушах как пищи и се къса да реве  newsm45 smile3518
Едва дочаках 11,30 и отидох да си я взема, тя милата стоеше на вратата от вътре разбира се , защото беше заключена и буташе да отваря пак с мама на уста и плачеща  Cry Сестрата каза, че е хапнала само малко супа и цял ден си е седяла в едно ъгълче скимтяща, не е искала нито да я гушат, нито да си играе с децата, "тъгува" ми каза сестрата, "но ще свикне" Направо нямам думи да ви опиша колко ми е мъчно, как ще се разделим утре незнам, днес искаше да излизаме от двора на градината колкото се може по бързо само ме тегли и казва там и сочи улицата, друг път се заиграва на една беседка, днес не и не. Притеснявам се че утре още от двора ще почне да плаче  Cry
По-спокоен и радостен утрешен ден ви желая  Hug

# 109
Веси, дано утре е по-спокойна малката бонбонка. Хубаво поне, че ти казват какво е правила. На мен нищо, ама нищо не ми казват. Точно това ме изнервя.  Close Ако нямам позната нямаше изобщо да знам реве ли, яде ли, спили. Тя ходи и ги разпитва и после ми казва.
Моят е още там. Чакам да стане 16.10 и да си го прибера.
Яд ме е, че аз го пращам там за да му е по-интересно вместо да скучае вкъщи, а той реве сутрин. Това ме терзае. За това си мисля, че няма да издържа дълго и ще го спра. Дано свикне вече, че незнам.  Tired

# 110
Май и тази сутрин аз ще съм първа. За съжаление положението е като вчера.  smile3518Рев,рев  newsm45 Вчера като го взех обаче не беше толкова подут колкото предните 2 дни, та явно наистина не е плакал много. Беше се размрънкал тъкмо като отидохме понеже много деца вече ги обуваха майките им и той се е присетил за мен. Само се сгуши сутрин в мен и не иска да ме пуска. Днес пак го пратих с една негова кола, въпреки че ни бяха забранили даносим. Смятам, че така се чувства по-спокоен. Само да ми кажат нещо за колата като го вземат голями скандали ще вдигна вече. Хубавото тази сутрин беше, че го пое лелята, която си го е харесала и веднага започна да го гушка. Той мъжа ми и го подаде понеже аз не исках пак да ревна с малкия в един глас като се отделя от мен. Казахме им, че сутринта е закусил и да не го насилват, дано ни послушат.  newsm17
Няма ли някой днес да се похвали... Wink

# 111
teddy_ заповядай тук-там са отчетите,че тук нали е темичка за хитринките Peace Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=425173.285

# 112
Днес Яна беше за трети ден. Реването се увеличава. Мислим утре да я водим на разходка в района на яслата, там има едно кафе, където тя пие сок и много се надявам така да й покажем постепенно, че няма нищо страшно. Наблизо има и пързалки, ще оставим да се попързаля. Показвам й, че и другите деца ходят, тя само ги поглежда и пак почва да плаче, та незнам. Опитвам се да й обяснявам, че всички деца ходят там и е нещо нормално. Лошото е, че нямаме познато дете отпреди това.

# 113
Еми и аз тука мами. Дани ходи на ясла вече година и половина. Уж нямаше проблеми и периода на адаптация беше около две седмици. Сега от преди месец да речем, с много голямо нежелание тръгваме сутрин на ясла, плаче и се гушка в мен. Иска да го нося, ама аз вече не мога. Да кажеш, че не познава лелите - не е така.Познава ги и е свикнал с тях. С лелите сме се видели в чудо - какъв е тоя рев сутрин. Те ме питат да не е да е преживял някакъв стрес - ама ние в къщи никога не се караме на висок глас, или ако се случи, гледаме да не е пред него. На Дани също не му повишавам тон. Много рядко - да речем веднъж в месеца да ме ядоса много и да му викна. Много е не толкова послушен, колкото разбран. Като му се обясни добре и почти винаги изпълнява. Обича да помага, абе много добро детенце. Лелите( защото аз говорих с всичките) ми описват следните ситуации - примерно карат се на друго дете и Дани се разплаква, защото е наблизо. Или пък лелята го пита дали не се е напишкал и той е готов да се разплаче. Дали не е защото вече пораства и всичко разбира ( януари ще направи три годинки), или е по-чувсвителен...не знам какво да направим. Дали не е това, което други майки описват като пубертет на тригодишните. С таткото се разбрахме да говорим с детето, да му обясним...не знам какво да направим.

Общи условия

Активация на акаунт