ЯНУАРСКИ МАМИ 2010 г. - 14 тема

• 16 200
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Иве, мерси много мила!  Heart Eyes Hug Обаче отложихме амниото за четвъртък, заради кашлицата. Предписа ми антибиотик и ми даде нова дата- 13.08. в 13.00 ... сега видях датите...добре е, че не съм фаталистка и не е петък  Crazy

Та до четвъртък ще се лекувам и пак ще ви моля за стиснати палци!

Хубав ден на всички!  Hug

П.П. Иначе видяхме бебето. Отговаря си на седмиците и всичко видимо е ОК.

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 12:24 от Red tree

# 136
Здравейте и от мен!
Стискам палци на всички, които са на прегледи за добри резултати  Peace
Red Tree, на теб бързо оздравяване и кураж за 13. На мен пък това число винаги ми е носило късмет, дано и при теб бъде така  Hug
Мамо Цоци, напълно подкрепям идеята за написване на книга (това е сериозно). Дори в момента чета една, чиято авторка е жена разказваща за основните моменти от бременността и подготовката за бебето, в стил съвсем различен от този в останалите поучителни книги. Стила е откровен, с прости думи и тънко чувство за хумор. Много е приятно и отпускащо, нещо от което всички сега имаме нужда. Така че, дерзай   Peace
Ivalex, радвам се, че и при теб нещата вървят, стискам силно палците и на двете си ръце, оптимист съм  Hug
Желая ви слънчева седмица и положително настроение   bouquet

# 137
  • Mediterraneo
Много сериозно сте го раздали вие с тези теми за възпитание и т.н. Сега не ми се мисли за това  Laughing, радвам се на бременността си.

На морето беше много хубаво, но малко  Confused От днес пак съм на работа и буквално започвам да отброявам дните до излизането ми в болнични в края на ноември  Tired

# 138
Здравейте, момичета.Много се радвам, като чета хубави новини в новата ни тема.Гледам, че вие обсъждате тук възпитанието, напълно съгласна съм с мама Цеци, аз лично не харесвам бебешкия език, предпочитам да назовавам нещата с истинските имена.Направо ме напушва на смях като чуя как някоя майка говори така на бебето, как прави бау-бау?какъв звук издава бубуто? Mr. Green
Както гледам повечето от вас ще се отопляват с климатик през зимата в стаята на бебето, то и ние ще сме тъй май.Ще ходя на лекар в сряда, ако ми каже лекарката пола, ще ви се похваля тук, всички искаме да разберем какво ще бъде, блазе им на тези от вас, които вече знаят. Heart Eyes

# 139
здравейте и аз съм от щастливките да родя през януари / 15.01.10

# 140
Ива 81 добре дошла при нас!
Прегледа мина добре, бебето расте, според докторката всичко е наред 17г.с и 2дни отговаря по бедро и 16г.с. и 4 дни по главичка, повече на бедро  Embarassed и май си е дългокрака госпожица, ще видим като се потвърди всичко това ФМ на 29 (смениха ми датата от 25 на 29 днес ми се обадиха). Каката и без това си поръча сестричка  Laughing, Господ си знае работата! Вчера и викам яж че бебето ти се смее, през пъпа те вижда и тя се засрами взе да ми вдига блузата да му маха Joy Целува ми корема постоянно и все вика на приятелчетата си - твоята майка няма бебе в корема пък моята има  hahaha, много е горда. Като ме пита кои ти го даде бебето и и викам татко ти, а тя - искам и на мен да даде. Не може да разбере, че трябва да порастне и да се влюби и тогава, така и обяснявам.
Radi честито ти племенник да е жив и здрав юнак! А ти кога ти е термина и от къде си, разбира се ако искаш да се присъединиш кам нас ще се радваме!

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 14:12 от sugar_lady

# 141
Добър ден!
Връщам се то лекар.Бебето е добре,пораснало с 2,22 см. от 21 юли насам.Много риташе,сърдечната дейност е  супер.
За пол доктора каза,че е ПРЕКАЛЕНО рано.(Така,че няма да се похваля за сега с това.След месец на ФМ.)За усещане на плода още повече.Даже каза,че ако го усещам ще бъде прекалено СТРАННО.
Проблема е ,че имам ниско разположена плацента(Катинче ти ли беше с такава?!)И застрашаване от кървене наново.Каза да си кротувам повече,да не вдигам тежко и със секса-без бурни изяви(точните думи  Embarassed) .Цитонамазка не можа да ми вземе и този път ,понеже го достраша да не кръвна отново.И ми предложи да я направим малко по-нататък.
Направих си изследване за токсоплазмоза(че има едно място където ходя и има котки,не ги докосвам,но....е добре да го имам това изследване),като резултатите довечера в 5.
За болката която споменах в ляво от пъпа,доктора каза че е от червата,или по-точно от избутващата ги матка.

Та това е за сега от мен.съжалявам за малко телеграфния стил,но отивам да се образовам малко из другите под форуми  Crazy

# 142
  • Бургас
И аз да се отчета,бебето е добре,расте,пак не можахме да видим пола  Crossing Armsама кък края на месеца съм на ФМ.
Тани` и аз трябва да си правя за токсоплазмоза-от вената ли взимат кръв  Close

# 143
Добър ден!
Връщам се то лекар.Бебето е добре,пораснало с 2,22 см. от 21 юли насам.Много риташе,сърдечната дейност е  супер.
За пол доктора каза,че е ПРЕКАЛЕНО рано.(Така,че няма да се похваля за сега с това.След месец на ФМ.)За усещане на плода още повече.Даже каза,че ако го усещам ще бъде прекалено СТРАННО.
Проблема е ,че имам ниско разположена плацента(Катинче ти ли беше с такава?!)И застрашаване от кървене наново.Каза да си кротувам повече,да не вдигам тежко и със секса-без бурни изяви(точните думи  Embarassed) .Цитонамазка не можа да ми вземе и този път ,понеже го достраша да не кръвна отново.И ми предложи да я направим малко по-нататък.
Направих си изследване за токсоплазмоза(че има едно място където ходя и има котки,не ги докосвам,но....е добре да го имам това изследване),като резултатите довечера в 5.
За болката която споменах в ляво от пъпа,доктора каза че е от червата,или по-точно от избутващата ги матка.
 Crazy

Ниско прилежаща плацента все още не означава плацента превия. Кървенето е често срещано при плацента превия, тя също е показание за секцио, защото самата плацента затваря канала, оттам и вероятността за кървене при напрежение.  В повечето случаи плацентата се вдига с нарастването на матката, така че не се тревожи. Иначе и моята плацента засега е ниско прилежаща, но докторът каза, че ако не играя на пилон, не скачам на въже и не вдигам тежести, няма да имам проблеми.  Peace
И аз ще си правя тази седмица изследванията, като успея да стана рано, защото се правят на гладно. При мен се потвърди полът и както ми казаха още в 11-та седмица - 100 процента момченце.  Hug Иначе не съм сигурна, че съм го усетила.

# 144
Да се наредя и аз на редицата с прегледите.......Приятни + неприятна новина.....

Бебо има ускорен пулс - това е не чак толкова приятната новина от прегледа. Приятната - всичко останало е супер. Но...докторката каза,че 18г.с. е малко рано за хубаво виждане на сърцето и затова каза,че задължително в 22г.с. ще гледа пак сърцето. Каза че на този етап не вижда нещо обезпокоително, но ще е по-спокойна след 1 месец. Каза,че може да е нещо временно и инцидентно, за себе си установих - никакви отрицателни емоции и за нищо да не ми пука. Аз иначе бях с нормално кръвно - но това след прегледа. По време на прегледа бях притеснена, а и жегата....Не знам....Дано е от това.

Ето и снимков материал от мен - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/DIANA_0000.jpg - тук ако има някой нерви да ми види и различните показатели и не много добър опит за 3Д снимка - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/DIANA_0008.jpg. Имам и малък запис на сърчицето - когато се качи, ще ви го пусна и него.

Отивам да почивам. Днес се поглезих с новия брой на 9 месеца. Там проследяват нашата бременност - нали сме сред тези с Бебе 2010 - та отивам да си полегна със списание в ръце.

Hug

# 145
Здравейте, момичета.Много се радвам, като чета хубави новини в новата ни тема.Гледам, че вие обсъждате тук възпитанието, напълно съгласна съм с мама Цеци, аз лично не харесвам бебешкия език, предпочитам да назовавам нещата с истинските имена.Направо ме напушва на смях като чуя как някоя майка говори така на бебето, как прави бау-бау?какъв звук издава бубуто? Mr. Green
Както гледам повечето от вас ще се отопляват с климатик през зимата в стаята на бебето, то и ние ще сме тъй май.Ще ходя на лекар в сряда, ако ми каже лекарката пола, ще ви се похваля тук, всички искаме да разберем какво ще бъде, блазе им на тези от вас, които вече знаят. Heart Eyes

Ние сме с климатик в спалнята, но още се двоумя, дали да не пускаме радиатора, климатикът много изсушава въздуха. Като му дойде времето ще преценим.  Hug

# 146
  • Mediterraneo
Ние сме с климатик в спалнята, но още се двоумя, дали да не пускаме радиатора, климатикът много изсушава въздуха. Като му дойде времето ще преценим.  Hug

Винаги под климатика имам вертикален простир с пране за изсушаване  Grinning Откакто така суша дрехи в стаята, не сме имали проблеми с изсушаване на въздуха от климатика.
Какъвто и да е уредът за отопление, въздухът винаги се изсушава.

# 147
Ние сме с климатик в спалнята, но още се двоумя, дали да не пускаме радиатора, климатикът много изсушава въздуха. Като му дойде времето ще преценим.  Hug

Винаги под климатика имам вертикален простир с пране за изсушаване  Grinning Откакто така суша дрехи в стаята, не сме имали проблеми с изсушаване на въздуха от климатика.
Какъвто и да е уредът за отопление, въздухът винаги се изсушава.

И аз го прилагам този номер със сушилото за дрехи през зимата  Grinning, но пък става много задушно в стаята от изпаренията, ще видим как ще е, ако не му понесе климатика, ще минем на радиатор.  Hug
Иначе за чаршафите и бельото си ползвам сушилнята, само дрехи, които не искам да се намачкват ги суша под климатика.  Peace

# 148
Добре дошли на новите мами  bouquet

Тани, аз понеже не разбрах, ти си ТV, така ли?  Embarassed
И Димитрова и Томова са на мнението на твоя лекар за пола и усещането...

Аз имах предната бременност. Беше ниско разположена и в последствие стана превия, после пак се повдигна лекичко. Кървях често и секс не сме правили (само веднъж и прокървях), бих ти препоръчала да се въздържате за известно време. Просто трябва много да се паиш и почиваш, за да не стане превия. Hug

Днес съм с контакции Tired

И аз съм утре на преглед и изгарям от нетърпение вече.  Party Party Party
Сутринта ще ходим да слагат поредната ваксина на дъщер ми, била с живи бактерии и доста майки ги е страх, но е задължителна. Малко ми е притеснено.

Red tree,  Praynig

# 149
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, но Ви чета Grinning
Радвам се че при Вас нещата се развиват добре Grinning И при мен е така засега, на 08.09.09г. съм на ФМ при доц. Томова. За сега останалите ми изследвания са ОК Grinning Единствено по сериозно следим с доктора шийката на матката, защото съм минала през конизация и  шийката е по-късичка, а е изключително важно това да се следи,защото колкото повече напредва бременността, толкова по-голямо става натоварването върху шийката Simple Smile
Засега това е от мен, леко и безпроблемно бременеене на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт