Отговори
# 240
здравейте момичета Hug

Аморе кремчето на Мустела наистина е много добро. На Благо с него ги махнах. На Ники не му пада косата, което ме учудва много, защото има страшно много коса а е и дълга. Иначе е нормално така на петна да пада.

R_L  незнам за бебефона.

Ще дописвам през деня че сега Ники нададе вой Laughing

# 241
R_L нашия бебефон е на Чико и е с две честоти - ако на едната има смущения(обикновено като включим зарядно за телефон в контакта newsm78) превключваме на другата и няма проблеми Simple Smile

Днес сме на ваксина и ми е малко притеснено..

# 242
Здравейте! Толкова отдавна не съм писала.. Embarassed

Майка ми беше на гости,и беше пълна лудница-пак разправии и нерви.Сякаш аз не си познавам детето и не мога да си го гледам Twisted Evil Няма да ви занимавам,повечето знаете как е!

Ние сме добре,Еми вече се събужда към 4-4,30  да се храни,даже снощи не съм се цедила,което си е постижение.

Смятам май да започна да давам сокчета newsm78,сигуррно и е омръзнало това мляко.Днес ще пробвам да изцедя морков,въпреки че не ми е ясно как се цеди това чудо!?

В четвъртък заминаваме на почивка в Еленския балкан.Ще сме голяма компания с малки деца,и ще наемем 2 самостоятелни вили.Много се вълнувам,вече приготвям дебеите дрехи на Емануела,че като знам вечер какъв студ става....

Еми вече си държи много стабилно главата,когато  е по корем.Също така се обръща от корем по гръб,и обратно се опитва..

Сега се връщам да ви чета,с чаша кафе,и плодово мляко.

Ще майстотя и аз отливка от глина,да видим дали ще се справя.

# 243
Здравейте и от Ихтиман.

Ние решихме да останем и днес, защото си е благинка отвсякъе - в къща сме, има голям двор, в който малкият да спи на въздух, има кой да го гледа през цялото време, ядем готвено и натурални хранителни продукти  newsm68  Лошото е, че и аз, и Боян сме леко запечени, но се надявам да е временно явление и скоро това разположение да отмине  smile3550

Близначкова, Боян също си обожава юмруците, явно е нормално за този им етап от развитието, защото като гледам почти всички мами тук се оплакваме от същото  smile3504  А аз нали и вече казах, че той се и плюнчи много, но и за това вече не се притеснявам.

И неговата косичка пада поетапно, в момента отпред почти няма, а има само мъхчета от новата косичка. А отзад, където е завършекът на косата (аз му казвам "футболната опашчица"), има много. И косата му изсветлява с всеки изминал ден, явно наистинае взел предимно мои гени, защото и аз като малка съм била руса  smile3503

Снощи, след банята, му правихме тоалета върху една маса, до която има телевизор. Като го обърнахме по корем, нашият така високо си вдигна главата и се загледа в телевизора, че едва му отлепихме погледа оттам  smile3532

Това е засега от нас, ако изникне нещо интересно, пак ще пиша.

Извинявам се за правописните грешки или слетите думи, ако има такива, но клавиатурата нещо запецва и е от това .

# 244
Изчетох ви най-накрая!

Толкова са ни сладки бебетата. Аз след морето ще намеря време най-после да кача снимки и на моето момченце.

За гукането - прави го по цял ден. Даже вече е минал и на "викане". Цвърчи си нещо постоянно и много се забавлява. От няколко дена откри, че си има ръчички и ги изследва неуморно. Разглежда ги, върти ги пред очичките си и им се смее.

Краят на лятото наистина се вижда. Спомням си началото на пролетта и радостта ми, че идват дългите и топли дни. А те се изнизаха неусетно... Хората неслучайно са казали, че когато имаш деца, времето просто изтича между пръстите ти. Затова човек трябва да се радва и на най-дребните неща и да оценява всеки жест, направен към него.

И аз като Аяс вече правя планове за третото. Искам домът ми да е изпълнен с детски смях. Само да сме добре финансово, за да може да си се гледкаме като хората!

Гъди, и при Павчо ситуацията е същата. Яко плюнчене, хапане на ръката, а ми се струва и, че венците му отдолу са побелели... Но съм чувала, че това може да продължи няколко месеца преди да се появи зъбчето.

# 245
  • София
Здравейте, момичета  Hug
Всеки ден се каня да попиша и аз, сядам пред компа и все нещо става и аз зарязвам всичко, дори и от темата не излизам.
Видях се с Анито, много се вълнувах преди срещата, а и след това. Толкова много неща искахме да си кажем, но Катерина реши да изгони мечките от гората чрез мощния си рев  Whistling Хората не успяха да ударят по един клепач от нас за следобедна дрямка  Tired А Преси е един левент  Heart Eyes, с едни наситено сини очи, ауууу, ще кача снимки в албума на двумесечните, че не знам как става в темата  Embarassed
Аз все още се опитвам да я кърмя, настоятелна съм, но понякога ми се иска вече да започвам захранването, че е един малък ад. По цял ден играем с Катерина на стражари и апаши, само и само да я накърмя... То сме легнали, седнали, прави, само на челна стойка не съм пробвала още (не че ще успея, дупето ми е натежало множко май Laughing) Иначе през нощта се храни нормално, имам предвид седнала съм на фотьойла и тя суче като едно средностатистическо бебе, с наслада. През нощта се буди вече през 3 часа за манджа  Shocked. През деня е както Кари описва: писъци, удари с юмручета, дране.... Дори само като я наклоня за поза "кърмене" и се започва драмата. Затова я храня само в полу- будно състояние. Заспива малко преди хранене, а аз я дебна да си отвори очичките и веднага я слагам на гърда. Изпусна ли момента-край! След кърмене, т.е. когато тя се откъсне от мен, се изцеждам, обикновено има към 30-40мл и започвам да и ги давам от шише- тц! С лъжичка- "ко туй нещо"  Laughing И ми се хили, моля ви се  Thinking След два часа сценарият се повтаря и така.....
Ох, излизам, че татко ще спи....

# 246
Рая , и нас ни офертираха за Еленския балкан , на Костадинови къщи , но мъжо няма отпуска и ще пропуснем , а така ми се ходи на почивка ...  Whistling Дано си искарате хубаво  Peace

За главичката , вече почти сам си я държи като го взема и се надявам до седмица две да е вече напълно стабилен , че друго си е като не кълве бебчето , може да го държиш по-спокойно  Peace

За обръщане , Юли се обърна един път още на месец и нещо от корем по гръб и от тогава нямаме попадение  Whistling  , но когато тогава , амбиции нямам за това  Mr. Green

Ръчичките са ни в устата вече няколко седмици , почти непрестанно , и двата юмръка са вътре и е едно ръбене и злобене , никаква биба не признаваме , само ръчички . Плюнчи се , но това е преходен период , едва ли за съби все още , аз съм изкара зъб на 5-6 месеца , мъжо и той тогава ... така че ни е раничко още  Peace

# 247
 Hug Сега се върнахме от консултация - вече сме 6 кг и 60 см(само на кърма) - докторката каза да продължавам в същия дух  Simple Smile
Биха ни и Пентаксим-а, изплакахме, но за кратко..дано няма странични ефекти  Praynig
Главичката я задържаме, но не сме още много стабилни, но когато сме по корем , вече я вдига нависоко Simple Smile
За обръщането - и ние сме с едно-две попадения засега.

И на мен ми се ходи на планина, но ще е към октомври, милото тогава ще може да вземе една седмица отпуск, а и малката вече ще е на 4 месеца..

А за зъбите и плюнченето..Елица даже балончета прави понякога - незнам дали ни е рано за зъби, но на мен първото зъбче ми е избило средата на втория месец #Crazy

Отивам да я преобувам, че звучно напълни памперса и ще се храним и ще спим(надявам се и двете)

# 248
Малкият се отпуши качествено, но при майка му положението е все още затегнато  Mr. Green

viper,  евала за ентусиазма и търпението с кърменето. Аз ги нямам и вече сме предимно на шише - когато имам възможност, се цедя, но става все по-рядко и успявам да го направя през 4-5 часа  smile3507  И при мен суче много качествено единствено през нощта - не се върти или мрънка изобщо, направо захапва и докато не я изпразни, не пуска  newsm47  Лошото е, че заспива така на гърдата ми, а явно не е изял достатъчно мляко и обикновено се събужда след 1 час  Big Ups  Всеки път се опитвам да го разбудя и да го дохраня с шише, но спи като заклан и после ме разиграва по нощите  Tired

Отделно, забелязах, че кърмата ми е станала доста водниста, дори след цедене, когато уж трябва да съм достигнала до задното мляко. Жалко, че никога няма да успеем да сме само на кърма, така ми се искаше...Да не говорим, че  АМ никак не е евтино.

Не знам още колко ще издържа така, на няколко пъти се замислях сериозно дали да не я спирам тая кърма, защото така хем не го храня качествено, хем си е мъчение и за мен. Да не говорим, че нито диети мога да спазвам, нито да ям каквото си поискам  ooooh!

# 249
Здравейте, момичета!
Viper, много е забавен поста ти.
Аморе, тъкмо вчера се чудих къде се губиш и ти си писала. Липсват ми постовете ти, пиши по-често!
Гъди, друго си е човек да има двор, аз затова все дозавидявам на Анито Wink
В Пловдив пак е много горещо и си стоим в къщи. Преди обед ходихме по магазините - купих на Ицко нови чорапчета, че тези за новородено вече доста са му умалели. Дрехи си обещавам, че повече няма да му купувам, защото вече няма къде да ги слагам. Даже за 1-годишен съм му купила #Crazy На морето имаше магазин с испаснки детски дрехи - останаха ми очите, такива красоти имаше. Купих му доста неща за 6-9 месеца. Като се върнах ми беше дошла пратката и от Ла редут, за която съвсем бях забравила, а от там пак му бях накупила и вече казвам стоп Naughty
Момичета, от ДМ - немската дрогерия му купих памперси на немската марка Бейби лав - 3-ка 100 бр. за 27 лв. Памперсите са много качествени. Мисля, че вече и в София откриха такъв магазин.
Да ви питам, вашите дечица заиграват ли се с активната гимнастика? Ицко нещо не е много впечатлен от нея. Ние му купихме на Фишър прайс - рейн форест и сега си мисля, че трябваше някаква по-евтина, че да не ме е яд, ако не я иска. За сметка на това музикалната играчка над леглото много му харесва, с голям интерес е зяпа. Жалко, че има само една мелодия, щото ми писва да я слушам.
Установих, че на морето съм качила два кг., а на моя нисък ръст си личат доста  Sad Затова си купих една рокличка от Спайдър, че да си подобря настроението. То там има 80 процента намаление на някои стоки, та се възползвах. Не ми се дават пари за дрехи, защото се надявам, че няма да съм за дълго така закръглена. Ама то сямо с ядене не става, иска се и спорт Laughing, а мен мноооого ме мързи.
Абе защо не се отварят нашите снимки newsm78 само при мен ли е така?

# 250
Малкият се отпуши качествено, но при майка му положението е все още затегнато  Mr. Green

viper,  евала за ентусиазма и търпението с кърменето. Аз ги нямам и вече сме предимно на шише - когато имам възможност, се цедя, но става все по-рядко и успявам да го направя през 4-5 часа  smile3507  И при мен суче много качествено единствено през нощта - не се върти или мрънка изобщо, направо захапва и докато не я изпразни, не пуска  newsm47  Лошото е, че заспива така на гърдата ми, а явно не е изял достатъчно мляко и обикновено се събужда след 1 час  Big Ups  Всеки път се опитвам да го разбудя и да го дохраня с шише, но спи като заклан и после ме разиграва по нощите  Tired

Отделно, забелязах, че кърмата ми е станала доста водниста, дори след цедене, когато уж трябва да съм достигнала до задното мляко. Жалко, че никога няма да успеем да сме само на кърма, така ми се искаше...Да не говорим, че  АМ никак не е евтино.

Не знам още колко ще издържа така, на няколко пъти се замислях сериозно дали да не я спирам тая кърма, защото така хем не го храня качествено, хем си е мъчение и за мен. Да не говорим, че нито диети мога да спазвам, нито да ям каквото си поискам  ooooh!

Гъди, нали знаеш, че колкото повече суче бебето, толкова повече кърма е имаш. Ако винаги даваш шише да дояжда, със сигурност никога няма да му стига кърмата. Но ако имаш търпението, може да му даваш 2-3 дни на всеки час САМО да суче, и би трябвало да ти се увеличи кърмата, и да му стига. А относно неискането да суче през деня, чела съм, че бебоците много се заглеждат на тази възраст, и не им е интересно да сучат - затова може да се прави в затъмнена и тиха стая, така че да не го разсейва нищо. Но си иска търпение и мнооого желание. Мисля, че Св. беше така в началото, но ето нормализираха се нещата при нея. Аз също бях така в началото - на всеки час, че даже и на 30 мин, но постепенно кърмата се увеличи, и вече паузите са по 3-4 часа. Да не говорим, че съм най-свободния човек на света с малко бебе - нито шишета имам, нито преварявам и прочие. Навън мога да прекарам, ако искам, цял ден, т.к. манджата е винаги с мен.

А относно пазенето на диети - не е вярно, че човек не може да пази диети, докато кърми. Аз пазя диета - ям предимно диня със сирене, понякога друг вид плод и кисело мляко. Нито хляб ям, нито месо. Всички полезни вещества ги има в моята диета - и фибри в плодовете, и мазнини и протеини в сиренето и киеслото мляко. Само въглехидрати няма, но те така или иначе не са ми жизнено необходими точно в момента. Организмът си извлича каквото му е нужно на бебето. Количеството кърма зависи от поетите течности. Е, единствено не мога да пия, но то не ми се и пие. А цвета също не е показателен - през различното време на денонощието цвета е различен.

Но пак да кажа - кърменето, особено преминаването на изключително кърмене от смесено хранене, изисква страшно много търпение и всеотдайност, и всеки може да предпочете да дари това време на детето си по друг начин Simple Smile

# 251
Нана, тук съм, на има-няма 80км. Wink
Гъди, Snowwhite добре ти е написала за кърменето. Упорствай още малко, дано да потръгнат нещата!
Viper, хич не ти е лесно, като гледам! Тая мома Катеринка здраво те разиграва. Поздравления за упоритостта и дано скоро да тръгнат по-гладко нещата!
Анито, аз още с никоя съфорумка не съм се виждала, ама с някои имам чувството, че се познавам по-добре от повечето ми познати, които виждам всеки ден и повече неща мога да си кажа! Много ме е яд, че не можахме да дойдем до Троян, ама ти знаеш как стоят нещата. Ще настъпят по-добри времена и тогава ще се видим!  Hug
Юмручето и за Алекс е много сладко, опитва се цялото да го натика в устата, да го обърне и хубаво да го олигави и осмуче. Балончета си прави с голям кеф, ама много интересно - като го вземе татко му на рамото си. А това му е и любимата поза - най-клюкарската.  Laughing
Вече не ака по 6-7 пъти в денонощието, както правеше до края на първия си месец. Пълни памперса средно веднъж на ден, ама толкова качествено, че рядко успявам да се справя да го почистя без поразии.  Mr. Green Добре, че вече все в къщи си ака детето и мога да си го измия на спокойствие - ми така де, възпитано е!  Wink
А най-голямото му удоволствие е къпането. Реве само като му мием главата - явно му е неприятно да му влиза шампоан в очите, а няма как без шампоан (нали му мажа главичката с бебешко олио за крустичките). Та, като почне да рита и да цопа във ваничката, си умира от кеф - смее се, вика, тупка с ръцете, извива се на дъга - цяло джакузи си спретва.  hahaha Много е жилав, още от малък (хахаха, все едно сега е вече кой знае колко голям). Главата отдавна я държи изправена, даже нямаше 2 мес като си тактуваше на "Бели пеперудки" с главата, като го оставим по корем и татко му го нарече "на тати метълчето" (пак хахахаха - метъл версия на "Бели пеперудки" - как ви звучи, а?)
Толкова от мен, на събуждане е, а имам и да гладя.
 Hug на всички и до скоро!

# 252
 Момичета, на Тео млечните корички се махнаха само от два дни мазане с кърма, след баня. Имаше по едно време и малки пъпчици по лицето, които също се оправиха от намазване с кърма!

# 253
Мацки, що така не пишете - от най-много пишещи по време на бремеността, станахме най-бавно списващи от всички останали?? Sad

И аз като танка80 се притеснявам от утрешната ваксина, дано малката го понесе без последствия! Praynig

Днес с учудване установих, че всички бодита на Андреа са и къси и я орязват- сега след банята, първо, второ, трето все и къси, ама изведнъж все едно порастна, какво  е това чудо незнам/ вече почнах да прибирам малките, да ги дам на една приятелка, дето чака бебче през декември/???!!! #Crazy

Ние слава богу до крусти не сме стигали, може би защото от самото начало започнахме да и мажем и главичката с олио, до навършването на един месец всеки ден! Peace

# 254
  • около Варна
Привет! Не съм чела темата, но си имам две оправдания у дома.

Прочетох поста на bore77 и изкам да и кажа, че все едно описва моя Жорко, спира ми тока това момченце, усещам се, че на моменти изпадам в нервна криза, но да не ви занимавам.

Жоро си влачи хремата, дето сестра му го зарази, вече близо месец, в чудо се видях, да не говорим че го прави още по-раздразнителен. По тоя повод и ваксината я отлагаме, да видим докога. Вече активно дохранвам, няма кърма и това си е Sad

Крустички по главата и Жорко има доста, още не съм се захванала да ги махам, че след баня е голям рев. На каката ги изчистих като след баня мажех с олио бебешко и после с гребенче.

С юмруците в устата не оставаме по-назад, плюе биберона и лапа ръката, явно е много сладка.

Gydelichkova , страхотен аватар!

Има ли бебче с малка фонтанела, личния не се впечатлява особено от този факт, но мен ме е страх да не се затвори твърде рано и спрях витамин Д на своя глава, но другия месец пак ще ги почна, че е едричък момъка и ме притеснява тоя рахит. Всички ли давате витамин Д?
Ще се радвам някой да ми отговори, защото досега никой не обръща внимание на питанките ми, сигурно защото не съм от редовно пишещите.

Лека неревлива вечер на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт