БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване

• 24 708
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
kikoikris  , правилно си се досетила, че е заради зъбите.  Peace
Нищо не можеш да направиш, докато не му избие този зъб, който го мъчи. Да си пие млякото и това е. Търпение. Peace

благодаря ти   bouquet,така и смятам да направя,дано е скоро  Praynig

# 211
И аз да попитам.Взех за малкия едни бисквитки с банан (cicibebe),но чак вкъщи видях,че са с яйце и мляко.Продавачката ми каза,естествено,че са подходящи като за нас и много ги купували.Притеснява ме факта,че още не съм давала жълтък.Дали е проблем,да ги давам или да изчакам въвеждането на жълтък? newsm78 Hug

# 212
И аз да попитам.Взех за малкия едни бисквитки с банан (cicibebe),но чак вкъщи видях,че са с яйце и мляко.Продавачката ми каза,естествено,че са подходящи като за нас и много ги купували.Притеснява ме факта,че още не съм давала жълтък.Дали е проблем,да ги давам или да изчакам въвеждането на жълтък? newsm78 Hug
По-добре въведи първо жълтъка и тогава може да даваш от бисквитките. Peace

# 213
Аз одеве реших да пробвам дали ще иска плодово пюренце и му направих круша с 2 бисквитки плазмон и го омете за секунди,това значи ли ,че няма да иска да яде зеленчуци вече  Confused Tired
Алекс-мама и аз мисля,че трябва да въведеш жълтъка първо  Peace

# 214
Аз одеве реших да пробвам дали ще иска плодово пюренце и му направих круша с 2 бисквитки плазмон и го омете за секунди,това значи ли ,че няма да иска да яде зеленчуци вече  Confused Tired
  Peace

Не значи, въпреки че моята дъщеричка и до ден днешен ги отказва, ако не са в комбинация с месо. Някои деца в началото се мръщят, но в последствие ги хапват с охота.

# 215
  Peace

Не значи, въпреки че моята дъщеричка и до ден днешен ги отказва, ако не са в комбинация с месо. Някои деца в началото се мръщят, но в последствие ги хапват с охота.
дано  Praynig,то верно сме в началото,няма за какво да се притеснявам,все някога ще прояде,ама пусто сърце  Mr. Green

# 216
Момичета, заминаваме на почивка и съм решила да си нося вода /розов девин/. Синът ми е вече само на АМ. Моля тези от вас, които са правили АМ с тази вода, да ми дадат инструкции / четох, че не е необходимо да се преварява, но трябва ли да се затопля, т.е. да понеса ли и електрическата кана/.

# 217
Момичета, заминаваме на почивка и съм решила да си нося вода /розов девин/. Синът ми е вече само на АМ. Моля тези от вас, които са правили АМ с тази вода, да ми дадат инструкции / четох, че не е необходимо да се преварява, но трябва ли да се затопля, т.е. да понеса ли и електрическата кана/.
аз съм правила АМ с нея директно от шишето - нито съм я варила,нито затопляла. Peace

# 218
  • Монтана
То си зависи от самото АМ когато давах нан не съм е затопляла но сега сме на розов хип и е затоплям защото неможе иначе да се разтваря млякото, но никога не съм е преварявала.

# 219
То си зависи от самото АМ когато давах нан не съм е затопляла но сега сме на розов хип и е затоплям защото неможе иначе да се разтваря млякото, но никога не съм е преварявала.

Точно така зависи от млякото и какво пише в начина на приготвяне. Добре е да се спазва. Аз ползвам термос за улеснение- затоплям, и така стои топла цял ден. Дори често в шишето слагам точна доза за млякото и после само доливам водата когато сме навън.

Приятна почивка  bouquet

# 220
Много ви благодаря за отговорите Hug Hug Hug

# 221
  • Русе
Аз захраних предната седмица но определено търпя провал и сега се чудя какво да правя    newsm78
Историята: четох, четох и реших да захраня с оризова каша. Тц. Не му хареса. Втората лъжичка направо я изплю със съответната смръщена физиономия. На другият ден втори опит- пак отказа. На другият ден предложих пюре от тиква. Много го хареса и за три дена изяде едно малко бурканче Хип. След тиквата реших да предложа пюре от картоф. Тц . Пак не хареса. Купих тиква+картоф. Няма проблем. Днес реших да смеся останалото пюре тиква/картоф с малко пюре от картоф и пак не го хареса. Плюе и мрънка и не го иска.
Сега въпросът: какво да правя? Да го оставя няколко дена без нищо и да започна наново с картоф или оризова каша? Или да продължа да смесвам/търся зеленчукови пюрета  с тиква?

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 21:46 от eli_dechkin

# 222
Няма голям избор на пюрета от тиква казвам ти го ,защото дребосъчка обича тиква.Има на Сънвал тиква с ориз по-гъсто е но също го харесваме.И ние не харесваме само картоф ,а отхвърля и тиква с картоф и аз незнам по-каква причина newsm78 .Не я насилвам като реши ще  го прояде.Според мен не го насилвай.По същия начин сме и с кашите ,обаче може да пробваш от готовите каши в бурканче на Хип има такива без глутен в тях млечни и пълнозърнести ,който ще ти свършат работа.Успех дано съм ти била полезна Peace

# 223
Аз захраних предната седмица но определено търпя провал и сега се чудя какво да правя   bouquet
Историята: четох, четох и реших да захраня с оризова каша. Тц. Не му хареса. Втората лъжичка направо я изплю със съответната смръщена физиономия. На другият ден втори опит- пак отказа. На другият ден предложих пюре от тиква. Много го хареса и за три дена изяде едно малко бурканче Хип. След тиквата реших да предложа пюре от картоф. Тц . Пак не хареса. Купих тиква+картоф. Няма проблем. Днес реших да смеся останалото пюре тиква/картоф с малко пюре от картоф и пак не го хареса. Плюе и мрънка и не го иска.
Сега въпросът: какво да правя? Да го оставя няколко дена без нищо и да започна наново с картоф или оризова каша? Или да продължа да смесвам/търся зеленчукови пюрета  с тиква?
Зарежи го тоя картоф. Моят бебо е вече на почти 7м и е захранен от четвъртия. Пробвах с картоф - абсурд. Тиква - да. Тиква и моркови  - да . Тиква и картоф - да. Пробвах пак само картоф - абсурд. Извода е,че картофът,когато преобладава или е самостоятелен  е адски безвкусен. Сега вече яде всякакви пюрета,но картоф - самостоятелно - категорично отказва.
За кашите - аз бях въвела преди това пюретата и в оризовата каша сложих малко пюре - аз сложих манго - такова имах отворено. Резултат - много му хареса. Но ей сега нямах друга каша, а само оризова и без никакво пюре я отказа. Добавих пасиран плод и я изяде.
Със сигурност нещата,които ядат децата за нас са безвкусни,но за някои от тях ако се замислиш категорично не можем да ги виним,че не искат.

# 224
Аз захраних предната седмица но определено търпя провал и сега се чудя какво да правя   bouquet
Сега въпросът: какво да правя? Да го оставя няколко дена без нищо и да започна наново с картоф или оризова каша? Или да продължа да смесвам/търся зеленчукови пюрета  с тиква?
Зарежи го тоя картоф. Моят бебо е вече на почти 7м и е захранен от четвъртия. Пробвах с картоф - абсурд. Тиква - да. Тиква и моркови  - да . Тиква и картоф - да. Пробвах пак само картоф - абсурд. Извода е,че картофът,когато преобладава или е самостоятелен  е адски безвкусен. Сега вече яде всякакви пюрета,но картоф - самостоятелно - категорично отказва.
За кашите - аз бях въвела преди това пюретата и в оризовата каша сложих малко пюре - аз сложих манго - такова имах отворено. Резултат - много му хареса. Но ей сега нямах друга каша, а само оризова и без никакво пюре я отказа. Добавих пасиран плод и я изяде.
Със сигурност нещата,които ядат децата за нас са безвкусни,но за някои от тях ако се замислиш категорично не можем да ги виним,че не искат.  

Подкрепям. Зарежи го тоя картоф.  Peace
Нали вече е ял картоф в комбинация с тиква? Тоест, захранила си го с картоф. Щом не го харесва, зарежи го. Харесването на даден продукт не е цел на захранването. Има време, ще си изгради вкусове детето, сега целта ти е да му дадеш да опита от определени зеленчуци и плодове, а дали ще ги харесва, ще реши по-късно. И оризовата каша зарежи, предложила си му, не я харесва. Карай нататък с другите плодове и зеленчуци. След време пак му предложи картоф, в комбинация с други и самостоятелно.

Общи условия

Активация на акаунт