Първото тримесечие мина вече, ФЕВРУАРКИ тръпнат да усетят малкото човече !(10)

• 11 217
  • 300
  •   1
Отговори
# 105
Venivet ако времето позволява ще ги изведем и по-рано.Аз лично не мисля да седим много много в къщи.Е ако навън разбира се е нечовешки студ няма как.....ще се седи.
За коша не мисля, че ще е задушно. Дъщеря ми е родена юли месец и си беше в кош. Не е прегрявала или нещо подобно.
Но в края на краищата всеки има право на мнение нали  Peace Hug

Ralipo
, дай паролката да гледаме снимките

# 106
Момичета, ще питам нещо, ама дано не ми се смеете много. До кога бебето е в плодно сакче и от кога в плацента? защо на ФМ ми показаха плацента, която беше до бебчето, а не то вътре в нея? нещо ми е много странно всичко. ми то сега откъде се храни? май съм малко невежа, ама ... от всичко прочетено до тук никъде не видях да го обясняват това.

# 107
Паролата е asterix, потребителско име ralipo
  bouquet

# 108
Момичета, ще питам нещо, ама дано не ми се смеете много. До кога бебето е в плодно сакче и от кога в плацента? защо на ФМ ми показаха плацента, която беше до бебчето, а не то вътре в нея? нещо ми е много странно всичко. ми то сега откъде се храни? май съм малко невежа, ама ... от всичко прочетено до тук никъде не видях да го обясняват това.

Бебето никога не е в плацентата.То е свързано с нея чрез пъпната връв и от там се храни.Бебето плува в околоплодна течност.

# 109
Хайде и аз да се настаня  в новата темичка thumbsup! Отдавна не съм писала, но редовно чета какво сте споделяли! Гинеколожката ми е в отпуска до 17.08, а аз нямам търпение да разбера какво става с нашето съкровище! Вече стана месец откакто не съм била на преглед, но другата седмица съм задължително при нея! Доколкото разбирам всички се чувстват добре и пожелавам със всеки изминат ден да сте още по-добре! На нас със таткото ни предстои сватба през септември kiss! Честно казано съм доста спокойна и се надявам и в самия празничен ден да мине безоблачно! Пожелавам много усмивки и прекрасни дни smile3503!!!

# 110
Плацентата (на латински: Placenta) е временен орган, който възниква по време на бременността. Терминът плацента произлиза от латинската дума placous. В превод означава питка, поради приликата на човешката плацента с питка.

Вътрешните ѝ части са изградени от тъкани на фетуса, а външните - от тъкани на майчиния организъм. Плацентата служи за приемане и предаване на кислород, и хранителни вещества от кръвта на майката към тази на плода. Също така служи за отделяне на някои непотребни за фетуса метаболити. Плацентата има и защитна функция, която предотвратява проникването на някои вредни вещества от кръвта на майката в тази на плода. В плацентата едновременно циркулират майчина и фетална кръв, но те никога не се смесват. Плацентата се свързва с плода посредством пъпната връв.

# 111

Бебето никога не е в плацентата.То е свързано с нея чрез пъпната връв и от там се храни.Бебето плува в околоплодна течност.
мерси  Blush явно съм живяла в голяма заблуда до сега  Laughing

# 112
Rali, страхотни снимки и хубави спомени ми навяха  Simple Smile
Личи си, че сте изкарали страхотно и ще остане незабравим спомен  Peace

# 113
Ralipo, страхотни снимки, браво  Grinning Сигурно е било невероятно изживяване Simple Smile На нас ни остава само да въздишаме...... Wink

# 114
  • София
Рали, и аз да се присъединя към въздишащите.  Laughing Hug

# 115
Заглеждайки заглавието на темата ни, а и понеже от едно известно време се усещам как лежа и чакам да усетя бебче да мръдне  Blush , да ви питам някоя вече усетила ли го е  newsm78 Може и да сте споделяли, ама то малко ли страници се изписаха Simple Smile Какво е усещането долу-горе (знам, че е различно, но все пак), а и кога започва да се усеща  newsm78 Нямам търпение вече  Blush

# 116
Ух, Рали, много е хубаво.....да знаеш, че ти завиждам благородно Hug

# 117
Рали,снимките са невероятни,чувството сигурно е било невероятно!
Shomire,благодаря за инфото!  bouquet

# 118
Здравейте момичета,

Малко се поизгубих и аз, но миналата седмица бях в отпуска Simple Smile Много хубава разходка из Родопите си направихме - през Белмекен, Батак, Доспат, Девин, пещерите наоколо, та до язовир Кърджали. Бая го пораздрусахме скаридчо, доста офроуд места имаше.

Всъщност вчера бях на преглед - вече е 6,2см, т.е. пораснал е с цели два сантиметра само за една седмица! Представям си от тук нататък темповете на растеж какви ще са, пу-пу Simple Smile

А днес ходих да ми вземат кръв в майчин дом за БХС. Имайте предвид, че вземат кръв само до 1 часа (работят до 3, но само за получаване на резултати). По този повод ме направиха дива и щастлива, че съм отишла в 1.10 (цитат: Е КАКВО ПРАВИ ЦЯЛА СУТРИН????). Простоооо комбинацията софийски трафик + дъжд + 'любезни' служителки ми дойде малко в повече..Сега си седя на бюрото и гледам да не се налага да общувам с колегите, че още съм малко  #Cussing out

Момичета, а може ли и аз да получа паролата? Мерси предварително Simple Smile

# 119
  • София
Мисмол, аз го усещам бебето от миналата седмица. Няма нужда да лежиш, моето най-много мърда, когато седя, дори и в момента.  Grinning
Усещам го на предната страна на корема, като някакво топче все едно плува лекичко. Не знам как да го обясня по-добре, много е приятно и много ме успокоява.

Общи условия

Активация на акаунт