Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава нисък бета-хорионенгонадотропен хормон?
Какво представлява изследването на F-HCG и PAAPP-A през 11-14 седмица от бременността?
Какво представлява суеверието по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава нисък бета-хорионенгонадотропен хормон?
Ниският бета-хорионенгонадотропен хормон (hCG) може да показва различни сценарии по време на бременност. Например, ниските нива на hCG могат да бъдат свързани с проблеми с бременността, като възможност за спонтанен аборт или неуспешна имплантация. Въпреки това, ниският hCG не е окончателно доказателство за проблеми и трябва да се оцени от лекар заедно с цялостната клинична картина.
-
Какво представлява изследването на F-HCG и PAAPP-A през 11-14 седмица от бременността?
Изследванията на F-HCG (свободен човешки хорионгонадотропин) и PAAPP-A (плацентно асоцииран антиген) през 11-14 седмица от бременността се използват за скрининг на риска от различни хромозомни аномалии и други проблеми с бременността. Тези изследвания, комбинирани с нухална транслуценция, могат да достигнат до откриваемост на засегнатите плодове около 85% и да намалят фалшиво положителните резултати до 1%.
-
Какво представлява суеверието по време на бременност?
Суеверието по време на бременност може да включва различни вярвания и обичаи, свързани с предпазването на бебето и бременната жена. Например често се споменава вярата, че определени действия или предмети могат да донесат късмет или защита на бебето. Въпреки че тези суеверия обикновено са свързани с лични вярвания, те могат да бъдат израз на грижа и внимание към бременната жена и бебето.
-
Каква е инжекцията, която се прилага в рамките на 72 часа след раждането за бебета с кръвна група 0-?
-
Какво представляват хламидиите и как се лекуват?

. Казах че съм колабирала и ходих при кардиолог. Нищо сериозно не откри, но каза че сигурно ще ми се случва пак докато съм бременна. Сега се чудя трябва ли да кажа на гинеколога сега или да изчакам месец, когато ми е прегледа?
...По принцип не правя такива неща защото съм страхлива, но тези пари ако ги дават наистина ще са ми нужни...
или пак няма да се водиш редовен студент ве4е? За припадъка според мен си кажи на гинеколога още сега, пък и какво ще ре4е , 4е ще ти се слу4ва пак, не каzахали на какво се дължи и какво да правиш , 4е да не се слу4ва?

Искам да се оправя вече, че пътуваме в събота и започвам да се отчайвам като го гледам какво е 
, да не ям солено и да не пия газирано...стандартните неща, който си казват даже не включи че съм бременна докато го казваше ама айде няма нищо
Но, най-важното е, че вече си по-добре!