ДЕКЕМВРИйски мами, радват се на лятото засмяни!

• 11 449
  • 301
  •   1
Отговори
# 180
Опаааа  bouquet
Не съм ви чела, по-точно стигнах до един пост на Портман, че се сформира среща и бързам да попитам кога и къде и дали не съм я пропуснала вече Simple Smile   А сега отивам да чета назааааааад - назад, ама пишете, еййй, не се шегувате Simple Smile

# 181
здрасти Поли Grinning!

FROLIC , разчисти си личните , не успях да ти пратя съобщение !

# 182
Ех, че хубава новина!

Амбър, честит ви сватбен ден!

Бъдете много щастливи и като съпрузи, обичайте се и се подкрепяйте в здраве и болест, богатсво и бедност, докато ...........Ви раздели
!

Aluin, по въпроса за болничните:

По закон имаш право да ползваш 180 дни за бременост и раждане. останалите до 410 са за отглеждане на дете.
45 от тях са преди очаквания термин и се издават от наблюдаващия бременността гинеколог.
Останалите 2 болнични листа се издават съответно от болничното заведение и от педиатъра на детето.
Ако раждането стане по-рано или по-късно от термина, дните се изравняват до 180 от следващите болнични листове.
Например: Ако родиш на 40 ден, останалите 5 дни се добавят към следващия лист, а ако преносиш, съответно се изваждат. И така, за да се получат 180 дни общо.

Очаквания термин на раждане се изчислява спрямо Първия Ден на Последната Редовна Менструация и по никакъв друг начин.(не според ехографските данни за срока на беременноста).
Спрямо така изчисления термин се пресмятат и въпросните 45 дни.
За да излезеш по-късно в този болничен, трябва да фалшифицираш данните за срока на бременноста - не че е невъзможно, ако имаш съгласието на лекаря, въпреки, че това ще означава да преиначи информацията в картата за ЖК, оттам и в обменната карта и става мътна и кървава. Може да се направи за 2-3 дни, но ти искаш за 2 седмици, което е много според мен. Най-добре е този въпрос да го обсъдиш с лекаря си от ЖК.
А иначе, при положение, че закона вече изисква 12 месеца осигурителен стаж назад, тези дни няма да окажат съществено влияние  върху размера на обезщетението.
Щом майка ти е счетоводител, може много лесно по формулката да го сметне и да ти каже веднага каква е разликата (ако въобще има голяма такава - това зависи от сумата, на която се осигуряваш)

Дано съм го обяснила ясно.

# 183
  • Велико Търново
Амбър няма да махаш снимките, изглеждате страхотно...

Lassi благодаря за разясненията - имах нужда от ясното относно тези въпроси, ти явно от всичко разбираш Simple Smile

# 184
Lassi супер си! Благодаря ти!   bouquet

значи най-добре от 24ти октомври да със си, пада се една седмица преди 1 ноември и е събота.. истината е че от 1 май съм на високите осигуровки и затова исках да станат плътно 6 месеца (01.05 - 01.11) че да е повече.. вече дали разликата си заслужава, едва ли.. но такива съвети ми се дават и аз си слушам..

scrye ако ти е останала още отпуска можеш да си я вземеш баш преди 15сти октомври и така ще стане екстра.. аз си взимам и полагащата ми се отпуска за следващата година и така ще ми се събере почивката.. хем ти е платена, хем не ходиш на работа и ти се начисляват осигуровки..

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 16:08 от Aluin

# 185
Честито, Амбър!!! Желая ви много лек общ път, изпълнен с взаимно разбирателство, истинско приятелство и споделени мечти!!!
На снимките си много красива и страшно слънчева- не ги махай, моля, моля! Имаш невероятна усмивка  Heart Eyes Прекрасно семейство сте с половинката и с новия член в коремчето  Hug

оска, невероятно си права за нещата, които каза по темата за пришпорването и налагането на допълнителна вина в и без това страдащите  Peace  Heart Eyes

Още веднъж, макар да станах досадна, да ви благодаря за всичко днес, както и за стиснатите палци  Heart Eyes  Hug

Аз ходих да си оправя двата предни зъба, които счупих с една праскова преди ден- два....само 30 мин. на стола и бебата пощуря милата, а аз хиляда пъти съжалих, че отидох. Загубих част от чара си на магистрална принцеса, ама пък не си струваха дискомфортите. Няма да ходя на зъбар, освен ако не приритам съвсем пък  Crossing Arms  Grinning

И да си поФаля с нещо положително днес- снощи, докато си ревях като квартална магарица, поне измислих името на беба...някак по- добре се почувствах, а и всичко го одобриха, та детето поне без име няма да остане  Simple Smile

Колибри, малката ти е невероятно красива!!!! Всеки път ми остават очите в нея- да ти е жива и здрава  Heart Eyes

# 186
Милейдичка, благодаря ти за прекрасните думи за Еленчето ми.  Hug Flutter дет се вика пу пу да я насерат кокошките хахаха.

Ами кво ти стана пък със зъбките - егати прасковата ... ама стига вече неприятности! Викам да ти почва Розовия Период!!!!

# 187
  • София
 Честито на младоженците!!! ГОРЧИВО!!! Много и още безброй много щастливи дни заедно!!! Много любов и розови облачета !!!
  bouquet

Ако може и аз да кажа за болничния.... като самоосигуряваща се ми се наложи доста да се поровя по въпроса а и при мен го има факта, че няма да имам осигурени 12 мес.  45 дни преди термина ( просто предишните ми работодатели и аз съответно след това са ме осигурявали на възм. минимум без право на болнични ). Та значи като си вземеш болничнич от 24 октомври , октомври ти отпада като осигурителен и останалите пояснения дадени от Ласи. В добавка само ще кажа, че не е необходимо да предправяш нищо- просто не го взимаш този болничен и в последствие тези 45 дни ти си ги получаваш по принципа опиасн пак от Ласи   bouquet
 Аз за сега смятам така да постъпя..... Но ти си преценяваш дали имаш или нямаш нужда от този 1 месец, все пак хората не случайно са го измислили този болничен преди раждането.....  newsm78
 Чао- бау за сега от мен  Peace

# 188
  • тук
Не съм видяла снимките още, но след като малко се шокирах от спора в началото на деня, много се смях на последните две страници - един шеф на ясла, друг се мисли за кит и си трие снимките  Joy

Няма да мога всичко да изкоментирам, но ще опитам на принципа на сандвича - хубаво - лошо- хубаво, пък дано ми се получи някак

Амбър, много любов, хармония, търпение, детски смях и плач, благоденствие, берекет (това ми е любимо) и да преминавате през трудните моменти с разбиране

Choosy много мъчно ми става като си помисля какво ти е. Дано стане чудо и изведнъж си отиде тази болка  Praynig

Милади  Hug когато бях бременна с Лия се наложи да ми бият инжекции с гентамицин за една инфекция, а навсякъде пишеше, че от него бебето оглушава; толкова ми беше трудно да се доверя на лекаря тогава, но накрая отстъпих и слава Богу беше прав, че е по-опасно без него, отколкото с него; кофти живот, ужасно мразя, когато правиш каквото трябва, и пак ти се случват лоши неща, но аз се опитвам да вярвам, че не е без смисъл  ...пък знам ли ?!?

И сега да се отчета за две по-хубави неща - бях на ехокардиография, много съм разочарована от прегледа, но важното е, че бебенце е добре и си смучеше пръста небрежно. А другото - снощи цяла нощ сънувах Алексче - беше голям около 6 месеца и пикаеше на фонтан в новата ни спалня  Laughing

Ета  Hug ... само животът може да научи някой, че не всяко "искам" е "мога"; младостта и липсата на опит имат тази превилегия да вярват в много неща, за разлика от нас, които след много болка просто знаем  

FROLIC и аз се опитвам от години насам, ама понякога така ми се яде прясно изпечен хляб  cook браво на теб, постъпваш правилно и е похвално

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 16:52 от portman

# 189
  • София
Поли - вземи пиши по-често да не те мислиме Hug
Оската тукущо изкара нещо повече от стандартна почерпка с кафе от мен, ама ще видим кога и как, та да е подобаващо. Това от една страна, а от друга изпариха ми се надеждите да си уредя бебето я в ясла, я в детска градина  Joy, че то в тая криза Embarassed
portman съня може и пророчески да е бил, защото бебетата от мъжки пол  Mr. Green имат лошия навик след като ги изкъпеш, докато си риткат сладко и небрежно и чакат да им обуеш гащите да се изпишкват точно на фонтан някъде през главата си на метър разстояние. Така че или го обувай бързо или ще ти отиде новата спалня, а пророчицата от Делфи пасти да яде Laughing

# 190
Амбърка, желая ви да побелеете на една възглавница!  Hug Много щастие и безоблачни дни!   bouquet

оска, колко си права само! В един момент всички от добро чувство те успокояват, как всичко е наред, майка ми ме хокаше дори да се стегна, а всичко това докарваше само до още по-кански рев. До там стигах, че и по тела не исках да говоря. Само с шепа хора комуникирах, и то които не ми размахваха пръст как съм се "шашнала".

Другото съвпадение Милейди е, че също в най-голямата дупка реших как да е името, дето толкова се кахърях, че нямам идеи Hug

Да помрънкам сега малко. Ужасно се чувствам изтощена. Имам нужда от поне два дена релакс. Без една задача, среща или час за гонене. Уж не съм на работа, а съм по-изморена и заета с тези моите двете бамбини  Tired

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 17:48 от eta

# 191
  • Велико Търново
Да помрънкам сега малко. Ужасно се чувствам изтощена. Имам нужда от поне два дена релакс. Без една задача, среща или час за гонене. Уж не съм на работа, а съм по-изморена и заета с тези моите двете бамбини  Tired

Какво да кажа освен че ти се възхищавам на теб и на другите майки, чакащи по трето дете. Аз без да имам деца
още понякога се изморявам от задължения и т.н., а какво остава за вас с по 2 и трето на път.  Hug

Ей мамите с по едно детенце и чакащи второ да не се обидите нещо и на вас ви се възхищавам Simple Smile

# 192
Мила Амбър,
Приеми моите сърдечни поздрави по случай прекрасния за вече 15 годишното ти семейството вчерашен празник!
Бъдете здрави и много щастливи!

П.П. И ние преди около 6 години при повече от 5 години съвместен живот само подписахме, та разбирам, че в ежедневието ви едва ли нещо ще се промени, но вярвам, че сърцата ви ще туптят заедно в най-прекрасните моменти от живота ви!

# 193
Еи...ама сте ми сладурки всичките.....то човек да се почувства като принцеса с вас...страхотни сте момичета... Искам и аз да ви пожелая на всички много красиви мигове и меки, пухкави и прекрасни здрави бебенца на финала... Hug Hug Hug

Благодаря ви Heart Eyes

# 194
Амбър, честито и от мен! Пожелавам ти мъжа ти да е сговорчив, да се обичате и много да ти/ви угажда!

Колибри, честито пораснало момиченце! Да е все такава чаровница и само да ви радва!

portman , и аз днес бях на ехокардиография при Велковски, но и на мен ми се видя леко разочароващ прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт