Ще я даваш ли на училище?????

• 9 783
  • 204
  •   1
Отговори
# 30
Значи, смяташ, че можеш да 'обучаваш' детето до 5 клас? ooooh!

Аз....повече нямам какво да кажа. И не се чувствай задължена да се обръщаш само към мене, моля.

# 31
  • София
Останалите, които ще се подведат по модата, по-скоро ще направят лоша услуга на децата си (за сметка на почесаното его...)

Eто това е истината не само за конкретната тема, а и за много други абсурдности в настоящето.

# 32
  • София
Колкото и нескромно да звучи, считам, че бих се справила добре с материала и доста над пети клас.
Не че би ми хрумнало да го правя, де.
Както се казва по-скоро на чуждо дете бих могла да преподавам, но на собственото си... хм, доста неподходящо би било.
По-горе писах, че мога да си представя мотивите, не че ги споделям.
Тъй като имам дъщеря, най-малкото не бих искала да й дам пример на всеотдайна майка-домакиня-учителка и нищо повече.

# 33
L'allumeuse.....пак ще се обърна персонално към теб. )))
А защо смяташ, че не мога да го направя???
Както вече написах, опит имам, подготовка също.
Нека не се изказваме неподготвени за някого, когото не познаваме...

# 34
Не мога да шия, затова купувам дрехи на детето си от магазините за дрехи.
Когато стане за подстригване - посещаваме фризьор.
Не съм учила медицина, затова при необходимост водя детето си на лекар.
И със зъболечение не съм се занимавала, затова го водя на зъболекар.

За обучението му се доверявам (и смятам да се доверявам и в бъдеще) на педагози.

Отворен човек съм, склонна съм да експериментирам с разни неща, но ЗДРАВЕТО, ОБРАЗОВАНИЕТО и ДОБРИЯ ВЪНШЕН ВИД на детето ми не спадат към тях  Naughty

По-точно не мога да го формулирам.
И понеже има отговори,в които пак плюете българското образование
и хвалите чуждото ще ви дам един пример:учих в България до шести
клас,след което заминах в чужбина,където посещавах елитно скъпо
американско училище(споменавам елитно и скъпо,за да доуточня,не за друго).
Там във 8 клас по математика учехме материал,който в БГ се взима в трети.
Други примери неми се дават.
Не вярвах,че е възможно и такава мода да дойде.... Shocked

# 35
Мирама, извинявай, но това ми звучи толкова
абсурдно,колкото примерно и домашното раждане
с плацентата в тавата.

# 36
Не бих го причинила нито на децата ми, нито на себе си.
Училището изпълнява много повече функции от усвояване на знания и формиране на умения и навици у учениците.

# 37
Мирама,
Ако е за единия инат и себедоказване и "начесване" на егото-да, и аз мога.
И сега какво?
Но училището не е САМО и ЕДИНСТВЕНО учене и преподаване.
Е това е.

П.С. Явно доста си се впечатлила от неприемането на идеята за дом. обучение, щом си прехвърлила част от темата и в Д и С. Mr. Green

# 38
Не бих го причинила нито на децата ми, нито на себе си.
Училището изпълнява много повече функции от усвояване на знания и формиране на умения и навици у учениците.

Peace PeaceАз също съм на мнение, че детето трябва да си ходи на училище, а не да бъде обучавано в къщи...Всеки един родител помага на детето си в къщи..относно образованието...но да си го обучава сам и да не го пусне на училище...е за това вече съм категорично "ПРОТИВ"...

# 39
azsa, интересно хората дали толкова са се впечатлявали от домашното раждане преди време?
А и сега се случва, но както и да е...
Не става въпрос за БГ системата на образование и някоя чужда, никой не хвали чуждите в случая.

L'allumeuse....., не говорим за себедоказване, или краста...

bambi82, щом е толкова хубаво, важно и дава всичко, което е необходимо училището....защо се налага помагането от родителите в къщи?
Би трябвало всичко това да е излишно, ако системата работи правилно.
Ще пращам детето си на училище, ще си губи времето там 3-4часа....и после ще губи и моето време в къщи още 3-4часа?

# 40
Аз на моето дете НЕ съм му помагала до сега в училище, след месец ще е 6 клас и до тук е пълен отличник. Но.....много внимателно съм подбрала училището и особено първата му госпожа.

# 41
Аз предлагам първо сами да обучаваме и образоваме мъниците и твърдо да не ги пускаме на ясла и детска градина. После продължаваме да ги обучаваме, възпитаваме и образоваме вкъщи, защото може пък да прихванат нещо от другите деца. С университета - същата работа - твърдо частни учители и накрая няма да им разрешим да създават семейства, защото видите ли може да сбъркат - да си седят в нашите. Peace

Тате, татеееее, още утре като се видим ще ти върна парите за двете висши. Магистратурата  "Социална работа с деца и семейства" съпругът ми я плати, щото тати ми разреши да се омъжа.

А вие питахте ли си децата??????? Те може да си умират да ходят на училище????????

Ауууу, а нямаше да пиша......

# 42
bambi82, щом е толкова хубаво, важно и дава всичко, което е необходимо училището....защо се налага помагането от родителите в къщи?
Би трябвало всичко това да е излишно, ако системата работи правилно.
Ще пращам детето си на училище, ще си губи времето там 3-4часа....и после ще губи и моето време в къщи още 3-4часа?

Мирама...предполагам, че и ти като малка си имала затруднения по някоя дисциплина и се е налагало родителите ти да ти помогнат...И ми е интерсно ти например..какви гаранции ще дадеш, че ще научиш детето си на всичко, което например им преподават в училището...

# 43
bobkas, ами лошо няма, хвърли си дипломата. ))) какъв е проблема.))
с това трябваше да се изтъкнеш колко висши имаш ли?. )))

bambi82, никой не може да даде пълни гаранции за каквото и да било.
Но когато се говори за домашно обучение не се визира само и единствено родителите да обучават детето си.
Те могат да наемат и частен учител, който да обучава детето в къщи, нали така?. )))

# 44
Хаха, Бобка, това е култово....мамееее, нема да се жениш, щото каква е гаранцията, че ще попаднеш на правилния човек? Mr. Green

Мирама-има едно основно нещо, което ти, ако и да имаш педагогически опит, явно не схващаш....или пропускаш.
Авторитетът, който има родител, обучаващ детето си, е различен от този, който има пред него учител.
Ти ще можеш ли да наложиш на детето си да свърши определените упражнения сега и веднага, в рамките на един учебен час?
Едно време имах колежки, които умишлено правеха така, че ДА НЕ СА КЛАСНИ и ДА НЕ преподават на класа, в който учеше детето им.
Дали, мислиш, е било случайно?

Общи условия

Активация на акаунт