Ще я даваш ли на училище?????

• 9 785
  • 204
  •   1
Отговори
# 45
bambi82, никой не може да даде пълни гаранции за каквото и да било.
Но когато се говори за домашно обучение не се визира само и единствено родителите да обучават детето си.
Те могат да наемат и частен учител, който да обучава детето в къщи, нали така?. )))

Да така е...но както си казала и ти..пълни гаранции няма...Обаче въпроса ми е следния...от къде си сигурна...че този частен учител ще обучи детето ти по-добре...отколкото в училището...за това също гаранции няма...Имам приятелки, които си пращаха децата на частни учители..но да ти кажа никаква файда нямаше от това..не ги научиха на нищо..тоест на нещо по-различно..отколкото в самото училище, където учат..

# 46
bobkas, ами лошо няма, хвърли си дипломата. ))) какъв е проблема.))
с това трябваше да се изтъкнеш колко висши имаш ли?. )))

Не, нищо  не искам да изтъквам. А дипломата няма да хвърля. Учила съм и ще продължавам да уча заедно с детето си. В безумни спорове не искам да влизам, това си е загубена кауза.

Исках просто да ти кажа, че децата се увличат едно от друго. Как ще осигуриш конкуренцията, как ще осигуриш тръпката от постиженията. Това не се преподава вкъщи. Вие ще учите от хартията, не от състоянията.

ОК, извади си от девет кладенеца вода, че ти си правата. Аз повече наистина няма да споря. Peace

# 47
bobkas, ами лошо няма, хвърли си дипломата. ))) какъв е проблемЪТ.))
с това трябваше да се изтъкнеш колко висши имаш ли?. )))

Все пак, човек, който претендира , че може по-добре да преподава на детето си У ДОМА, не би трябвало да допуска подобни еръри, тъй да се каже. Laughing

# 48
Не разбирам, защо я погнахте Мирама. Детето й ще е в първи клас, чак след 5 години, живот и здраве. Много вода има да изтече дотогава, всички го знаем  Simple Smile
То е същото, като при новородено, да си правиш планове, как ще го кърмиш по 8-ия месец, ще махнеш памперса на година и половина и ще чете на 3 и т.н. и т.н. Просто, подминаваш такива изказвания с лека усмивка на "препатил" и това е...

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 17:27 от Кейси

# 49
L'allumeuse....., а какъв е авторитета на учителите в момента? Мисля че е изключително занижен и това се доказва постоянно пред нас.
Относно грешката, всеки може да направи такава. ) Забравих, че в този форум 90% от хората са с българска филология. ))) Ако няма човек какво друго да каже, търси грешките на останалите. )

bambi82, защото в повечето случаи учителите в училище се държат и преподават по един начин, а когато им се заплаща за услугата по частен път си вършат работата по съвсем друг начин.

bobkas, със сигурност не вадя от девет кладенеца вода, изказвам мнение и нищо повече.
Скоро обаче не съм виждала конкуренция в училище.

# 50
  • София
L'allumeuse....., а какъв е авторитета на учителите в момента? Мисля че е изключително занижен и това се доказва постоянно пред нас.
Относно грешката, всеки може да направи такава. ) Забравих, че в този форум 90% от хората са с българска филология. )))

Тц с друго съм, ма пак имаш грешен пълен член  Wink

# 51
Не разбирам, защо я погнахте Мирама. Детето й ще е в първи клас, чак след 5 години, живот и здраве. Много вода има да изтече дотогава, всички го знаем  Simple Smile
То е същото, като при новородено, да си правиш планове, как ще го кърмиш по 8-ия месец, ще махнеш гърнето на година и половина и ще чете на 3 и т.н. и т.н. Просто, подминаваш такива изказвания с лека усмивка на "препатил" и това е...
Ми тук си водим дискусия, Кейс, едва ли точната дума е 'погнали'.
Просто винаги са ми били много интересни подобни теми с "нестандартни" идеи за развитие, обучение, лечение и т.н.
Иначе за усмивката-няма начин да не се появи. Grinning

П.С. Мирама, когато претендираш ДА СИ учител , нямаш много право на подобни "грешки". А иначе си е много в тон с темата.

# 52

bambi82, защото в повечето случаи учителите в училище се държат и преподават по един начин, а когато им се заплаща за услугата по частен път си вършат работата по съвсем друг начин.

Аз лично не смятам, че един частен учител..ще научи детето ти на нещо по различно, отколкото в училище..но ти щом смяташ така..ок тогава..
В крайна сметка..всеки родител сам решава как да обучава детето си...и колкото и да се спори тук..никой няма да може да промени мнението на другия...

# 53

Тц с друго съм, ма пак имаш грешен пълен член  Wink
Хехе, този и аз го изтървах.
По-точното е да се каже, че има ГРЕШЕН непълен член.

# 54

Аз лично не смятам, че един частен учител..ще научи детето ти на нещо по различно, отколкото в училище..но ти щом смяташ така..ок тогава..
В крайна сметка..всеки родител сам решава как да обучава детето си...и колкото и да се спори тук..никой няма да може да промени мнението на другия...
Доказано е, че индивидуалните занимания дават по-голям резултат от груповите. Когато  на детето се говори персонално, конкретно на него, то възприема много повече, отколкото ако се говори на група.
Но това не означава, че масово трябва да се мине на домашно обучение. То няма и как да стане ,де... но добре ще е да има и такива, за да докажат или опровергаят тезата.

# 55
  • София

Доказано е, че индивидуалните занимания дават по-голям резултат от груповите. Когато  на детето се говори персонално, конкретно на него, то възприема много повече, отколкото ако се говори на група.
Но това не означава, че масово трябва да се мине на домашно обучение. То няма и как да стане ,де... но добре ще е да има и такива, за да докажат или опровергаят тезата.

Колко родители имат пари да плащат на частен учител?
Та те захранват на 3 месеца с кисело мляко, за да пестят от АМ, та за частен учител...

# 56
Та те захранват на 3 месеца с кисело мляко, за да пестят от АМ, та за частен учител...
eeeeeeeeeeee....aз съм далеч от мисълта, че е по-евтиния вариант.
Според мен е възможен, но по-скъп от повечето частни училища. до 4ти клас- с 1 основен учител и 1 по език = 9*5-600 лева....това прави над 5000 лева на година +език+тренировки по нещо взместо спорт.

# 57
Според мен е възможен, но по-скъп от повечето частни училища. до 4ти клас- с 1 основен учител и 1 по език = 9*5-600 лева....това прави над 5000 лева на година +език+тренировки по нещо взместо спорт.

А какъв е проблема ако детето си учи тези неща в училище...дали ще му е по-добре на самото дете като е излолирано в къщи, а не е сред връстниците си...Когато едно дете има нужда от допълнителна помощ по дадена дисциплина..тогава съм "ЗА" частните учители...но иначе не..

# 58
  • София

Доста пари са, Монде. Поне за мен де.

# 59
добре, а ако детето иска да ходи на училище с другите деца? Какво обяснение ще му се даде?

Общи условия

Активация на акаунт